Simon útočí na 3. titul z Bukurešti, Troicki a Baghdatis dohráli

27. 4. 2012, 08:49
Aktuality 1
ATP BUKUREŠŤ - Gilles Simon v Bukurešti zachránil čest favoritů a postoupil do čtvrtfinále. Nejvýše nasazený Francouz vstoupil do turnaje ATP 250 na rumunské antuce výhrou nad Izraelcem Dudim Selou a vykročil za zopakováním svých triumfů z let 2007 a 2008. Ostatní z kvarteta nejvýše nasazených hráčů své úvodní zápasy nezvládli.
Gilles Simon

Gilles Simon se na antukový turnaj v Bukurešti vrátil poprvé po čtyřech letech a snaží se navázat na své triumfy z let 2007 a 2008. Útok na hattrick zahájil bezproblémovým vítězstvím 6-4 6-2 nad Izraelcem Dudim Selou a jako nasazená jednička, jež měla v prvním kole stejně jako další tři tenisté volný los, postoupil do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletý Francouz se v rumunské metropoli, kde má nyní bilanci 11-1, pokouší prodat formu, do které se dostal minulý týden v Monte Carlu. Na místním turnaji Masters 1000 porazil Tipsareviče či Tsongu a prohrál až v semifinále s Nadalem. Nyní ho čeká premiérové vzájemné měření sil s Polákem Lukaszem Kubotem.

Simon byl ale jediným z kvarteta nejvýše nasazených hráčů, který v Bukurešti zvládl své úvodní vystoupení. Už ve středu vypadl obhájce titulu Němec Florian Mayer a ve čtvrtek zaváhali také Kypřan Baghdatis a Srb Troicki.

Marcos Baghdatis nestačil na 57. hráče světa Fabia Fogniniho, který si zajistil první letošní čtvrtfinále. Jejich první vzájemný zápas nabídl spoustu ztracených servisů, neboť z úvodních 17 gamů bylo k vidění hned 11 brejků. Baghdatis v obou setech vedl, v prvním 4-1 a ve druhém 3-1, ani jednou ale náskok neudržel a prohrál 5-7 6-7.

Mizernou letošní formu potvrdil Viktor Troicki. Srbský tenista podlehl v dvě a půl hodiny trvající bitvě 130. hráči světa Matthisa Bachingerovi, i když ve třetím setu vedl za stavu 5-4 už 30-0. Německý tenista ale nakonec zvítězil 6-3 4-6 7-6 a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O premiérové semifinále se utká s krajanem Brandsem, se kterým na challengerech prohrál všechny tři vzájemné duely a který v Rumunsku v pěti zápasech včetně kvalifikace neztratil ještě ani set.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 450.000 eur)
čtvrteční výsledky (26. 04. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Simon (1-Fr.) - Sela (Izr.) 6-4 6-2
Bachinger (Něm.) - Troicki (4-Srb.) 6-3 4-6 7-6(2)
Fognini (It.) - Baghdatis (5-Kypr) 7-5 7-6(4)
Seppi (6-It.) - Stebe (Něm.) 6-2 6-3
Kubot (7-Pol.) - Copil (Rum.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist