Simon v Casablance triumf z roku 2008 nezopakuje

9. 4. 2014, 11:55
Aktuality 4
ATP CASABLANCA - Pro Gillesa Simona skončil první letošní turnaj na antuce v prvním kole. Francouzský tenista v marocké Casablance nedokázal navázat na tři vyhrané zápasy z kvalifikace, když Argentinci Delbonisovi nedokázal ani jednou sebral podání.
Gilles Simon

Před šesti lety si v Casablance došel z kvalifikace až pro titul, letos Gilles Simon podobný kousek nezopakuje. Na marocké antuce sice úspěšně prošel tříkolovou kvalifikací, ale v hlavní soutěži skončil hned po prvním zápase.

Simon vzhledem ke startu v kvalifikaci nemohl ani jako 27. hráč světa pomýšlet na své nasazení a tak hned v prvním kole narazil na turnajovou šestku a 43. tenistu žebříčku ATP Federika Delbonise.

Federico DelbonisDevětadvacetiletý Francouz nedokázal za celý zápas sebrat o šest let mladšímu Argentinci podání a po necelé hodině a půl prohrál dvakrát 4-6.

"Byl jsem nervózní, podmínky pro mě dnes byly těžké," řekl Simon. "Federico měl dva brejkboly a v obou výměnách zahrál skvěle. Začátek zápasu byl náročný, protože jsem nebyl schopný uhrát bod při jeho servisu," posteskl si zkušený Francouz.

Delbonis na sebe poprvé výrazně upozornil loni v létě na antukovém turnaji v Hamburku, kde vyhrál sedm zápasů v řadě, porazil Federera, Robreda či Verdaska a prohrál až ve finále, v němž neproměnil mečbol proti Fogninimu. Před dvěma měsíci na antuce v Sao Paulu slavil svůj premiérový titul.

O postup do čtvrtfinále se třiadvacetiletý argentinský tenista utká s dvacetiletým Kanaďanem Filipem Peliwem, který porazil Itala Filippa Volandriho a připsal si svou druhou výhru na okruhu ATP a premiérový vítězný zápas na antuce.

Ve středu do turnaje zasáhne jediný český zástupce Jiří Veselý, který po daviscupovém týdnu v Japonsku vyzve Argentince Leonarda Mayera. Vítěze ve druhém kole čeká druhý nasazený Francouz Gaël Monfils.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (07. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Delbonis (6-Arg.) - Simon (Fr.) 6-4 6-4
Carballés (Šp.) - Goffin (Belg.) 6-2 7-5
Ramos (Šp.) - Vaháb (Mar.) 6-3 2-6 6-1
Peliwo (Kan.) - Volandri (It.) 7-6(6) 6-3
Hanescu (Rum.) - Chaddarí (Mar.) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
a v prvním kole si poradil s nebezpečným Mayerem se kterým loni v DC zápase proti Argentině poměrně jasně prohrál. Je vidět, že Jirka na sobě stále pracuje a že se pořád zlepšuje ...
Zápas nebylo možný vidět, ale podle statistik je jasný, že první podání oběma hráčům moc nevycházelo. Mayer ho měl naštěstí ještě o něco horší než Jirka ...
Škoda, že už v příštím kole narazí Jirka na Monfilse, kterej v DC zápase proti Německu předváděl skvělej tenis a Jirku nejspíš dál nepustí ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Mnozí stále z neznámých důvodů lpí na starých SD přijímačích a sport sledují v nekvalitním SD obrazu, i když už doma dávno mají LCD televizi. Upozorňuju abonenty této platformy, že dnem 10.4. vám ruší program Eurosport 2.
Pro sledování dvojky je odteď nutný HD přijímač. Program Eurosport 2 HD naladíte na těchto parametrech:
23,5 stupňů východně Astra 3B, frekvence 12109 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, pilot on

Jedině s HD přijímačem bude letos možné koukat French Open na obou Eurosportech. Na starém SD přijímači jen jednička Eurosportu!
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13D
Arriadia - frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

nebo
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
Fandina
Giles vypadá dobře s tou obrostlou bradu, tady na té fotce tedy zrovna ne, ale už jsem to tu psala včera. Delbonis hrál moc dobře a evidentně jede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist