Sinaková v Bogotě potvrdila roli favoritky, Allertová skončila

12. 4. 2017, 07:34
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Kateřina Siniaková na úvod antukového turnaje v Bogotě porazila 6-0 6-4 devatenáctiletou švýcarskou kvalifikantku Jil Belen Teichmanovou a přerušila sérii tří porážek. O čtvrtfinále si druhá nasazená Češka zahraje s přemožitelkou Allertové Španělkou Sorribesovou.
Kateřina Siniaková

Dvacetiletá Siniaková zvládla v Kolumbii úvodní duel na rozdíl od předchozích turnajů v Miami a Charlestonu. O rok mladší Teichmannové, která je v žebříčku o 170 míst níže, dovolila uhrát první game až za stavu 6:0 a 3:0. Švýcarka následně zabojovala, v osmé hře druhé sadě odvrátila dva mečboly, v následujícím gamu další, ale v desáté hře již při svém podání kapitulovala.

Allertová ani na pátý pokus letos nevyhrála zápas na podniku WTA Tour. Naposledy se jí to povedlo loni v říjnu v Lucemburku, kde byla ve čtvrtfinále. Před měsícem sice čtyřiadvacetiletá hráčka ovládla turnaj ITF v čínském Ču-chaj, ale na elitním okruhu se dál trápí.

V prvním setu utkání se Sorribesovou si 107. hráčka světového žebříčku neudržela ani jednou podání. Ve druhé sadě ztratily obě tenistky servis shodně čtyřikrát a rozhodoval tie-break. V něm Španělka, která je v pořadí WTA o 14 míst výš, vedla už 5:0 a nakonec zvítězila 7:4.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (11. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (2-ČR) - Teichmannová (Švýc.) 6-0 6-4
Sorribesová (Šp.) - Allertová (ČR) 6-1 7-6(4)
Bertensová (1-Niz.) - Stojanovičová (Srb.) 6-4 6-1
Linetteová (5-Pol.) - Podoroská (Arg.) 6-1 6-3
Chromačevová (Rus.) - Arangová (Kol.) 6-2 6-2
Solerová (Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6-3 7-6(6)
Cepedeová (Par.) - Haddadová (Braz.) 2-6 6-3 6-4
Erraniová (It.) - Alexandrovová (7-Rus.) 6-2 6-4
Jakupovičová (Slovin.) - Falconiová (USA) 6-2 6-4
Schiavoneová (It.) - Tigová (6-Rum.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist