Siniaková čtvrtfinále v Pekingu neobhájila. Znovu skončila na Wozniacké

3. 10. 2019, 08:24
Aktuality 18
WTA PEKING - Kateřina Siniaková v Pekingu skončila stejně jako před rokem na raketě Caroline Wozniacké. Dnes v boji o zopakování loňského čtvrtfinále prohrála s dánskou obhájkyní titulu 5-7 4-6.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková v Pekingu teprve podruhé za poslední čtyři měsíce a dvanáct turnajů vyhrála víc jak jeden zápas, když smetla domácí Xiyu Wang i Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Třetí výhru však přidat nedokázala.

V osmifinále třiadvacetiletá Češka nestačila na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou. Dánské obhájkyni titulu podlehla stejně jako loni, tentokrát o kolo dříve po setech 5-7 4-6.

V úvodním setu měla Siniaková dvakrát výhodu brejku, jenže devětadvacetiletá Dánka pokaždé ihned srovnala a ve dvanácté hře rozhodla. V druhé sadě se Wozniacká dostala do vedení 4-1, ale po šestém brejku ještě zápas nedopodávala, třebaže měla tři mečboly. Dočkala se až při dalším servisu Siniakové, která v zápase udělala 43 nevynucených chyb.

Wozniacká vyhrála nad Siniakovou čtvrtý z pěti zápasů, česká tenistka uspěla jen předloni na antuce v Bastadu. Letos světová devatenáctka teprve podruhé vyhrála víc jak dva duely po sobě, poprvé se jí to povedlo v dubnu cestou do finále antukového turnaje v Charlestonu.

Šampionka z let 2010 a 2018 Wozniacká se ve čtvrtfinále střetne s Darjou Kasatkinovou. Dvaadvacetiletá Ruska v derby přehrála 6-4 6-3 Jekatěrinu Alexandrovovou, poprvé v sezoně vyhrála tři zápasy na jednom turnaji a teprve podruhé postoupila do čtvrtfinále. Proti Wozniacké, s níž má bilanci 3-1, zaútočí na první semifinále od loňského říjnového triumfu v Moskvě.

Český tenis bude mít ve čtvrtfinále zastoupení díky Petře Kvitové, která už ve středu postoupila přes Švýcarku Belindu Bencicovou.

Bianca Andreescuová při své premiéře v Pekingu nedala šanci Jennifer Bradyové a po výhře 6-1 6-3 postoupila do čtvrtfinále. V něm se 17 zápasů neporažená 19letá Kanaďanka, která poslední porážku utrpěla v březnu, v souboji posledních dvou šampionek US Open utká s Naomi Ósakaovou.

Loňská semifinalistka Ósakaová pokračuje na asijských betonech v neporazitelnosti. Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička smetla 6-4 6-0 finalistku wuhanského podniku Alison Riskeovou a vyhrála už sedmý zápas v řadě bez ztráty setu.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 10. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Wozniacká (16-Dán.) - Siniaková (ČR) 7-5 6-4
Ósakaová (4-Jap.) - Riskeová (USA) 6-4 6-0
Andreescuová (5-Kan.) - Bradyová (USA) 6-1 6-3
Kasatkinová (Rus.) - Alexandrovová (Rus.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ostapenková/Jastremská (Lot./Ukr.) - Peschkeová/Melicharová (8-ČR/USA) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
EllNino
Krom poslední čtvrtiny postoupily papírové favoritky! Neskutečné :) Z top 8 nepostoupily jen Plíšková a Halep :)
Reagovat
com
Tak Karolina ma jeste aspon ten debl, jen Halepka je totalne mimo :D
Reagovat
Grape
Ve WTA nevídané :-)
Reagovat
kada.tom
ano, takhle by měly vypadat QF běžně, ne aby to byla výjimka ... tady akorát Kasatkina nemá v QF co dělat, ale tak budiž, jednu tenistku tolerovat lze ... když je to opačně, je něco v nepořádku ...

takže ano, QF složení v Beijingu se mi líbí :-)
Reagovat
EllNino
naštěstí tenis není pravidelný jako tramvajový jízdní řád, i když ten je teď v Plzni taky vzhuru nohama :)) to asi nemáš radost, když to není podle plánu :))
Reagovat
Grape
Jak by se podle tebe měla taková tenistka, která se nově dostane na okruh WTA, dostat do špičky, když by podle tebe nesměla porazit žádnou z těch žebříčkově lépe postavených? :D
P.S. Takové RG pro tebe letos muselo být peklo, že? :-)
Reagovat
EllNino
v podstatě letos prožívá první turnaj, který pro něj peklo není :))
Reagovat
tommr
dneska ve čtvrtfinále hodně nečekaně vypadly Babos/Mladenovic a v semifinále debla tak není ani jeden nasazený pár! To je veliká šance na zisk cennýho titulu pro Plíščata ...
Reagovat
Blondie
Přála bych jim ho :) spolu mě Plíščáta hodně baví.

Dneska se mi zdál sen, že KP vyhrála Wimbledon!
Byla jsem v tom snu v komatu a když jsem se probudila, všichni oslavovali, že má KP konečně GS :D
Reagovat
jirkaS
já dnes ve snu poprvé v životě chytnul autobus :-)
Reagovat
Jon61
V tramvaji jsem slyšel, jak jeden senior říká druhému: "Zdalo se mi, že jsem na záchodě, vzbudilo mne mokro." snad se takových živých snů nedožiji :)
Reagovat
Blondie
jejda! :( chudák pán...
Reagovat
Fandina
škoda, vypadalo to, že Caro dá, ale ta si to pohlídala. Katka co s ní je na turnajích Robin Vik, tak hraje líp, ale bohužel, dneska to nestačilo. Udělala hodně chyb. Caro byla lepší, tak jsem zvědavá, kam tady až dojde. A držím palce. Caro tady a Katce do Lince a Moskvy. Pořád si myslím, že má navíc, než na momentální postavení na žebříčk. Pojďte holky, go!!!
Reagovat
tommr
Katka sice skončila na stejný soupeřce podobně jako loni, ale je tu jeden zásadní rozdíl. Woznická je letos už jen stínem té kdysi tak obávané hráčky a prohru s ní je proto nutno brát jako zklamání ...
Pro Katku bude mít dnešní prohra nepříjemnej dopad i v žebříčku. Vypadne z top-50 a mezi českými hráčkami klesne až na 7.místo za Marii Bouzkovou. Znamená to mj. i to, že příští rok jí na velkých turnajích budou čekat kvalifikace ...
Reagovat
EllNino
hraje ještě dva turnaje, jestli se na jednom třeba zadaří, může si ty kvaldy příští rok odpustit :)
Reagovat
lvicek
No a možná by ji prospělo trochu jinak zvolit program, vybrat pár menších turnajů, zahrát si i s pár horsima hrackama, snad si trochu zvednout sebevědomí - naučit se zase vyhrávat :). Teď působí, jako kdyby zapomněla jak vyhrát, že dokáže projet i téměř vyhrane zápasy...
Reagovat
makro99
blbý je, že ona si ho nezvedá ani s papírově slabšíma soupeřkama... viz teď Golubic, Cirstea, nebo v létě Kalinina, Pegula...
I když je fakt, že na menších turnajích to psychické rozpoložení proti podobným hráčkám může být odlišné...
Reagovat
tommr
letos bude na závěrečných turnajích sezóny o něco větší konkurence než loni takže pochybuju, že tam něco získá. Ještě štěstí že tam už nemůže ani nic ztratit (max 5 bodů) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist