Siniaková: Na konci na mě dolehla únava

11. 2. 2019, 08:55
Aktuality 12
Kateřina Siniaková se včera podobně jako v listopadovém finále Fed Cupu mohla stát českou hrdinkou. Po výborném výkonu porazila Mihaelu Buzarnescuovou a vyrovnala stav prvního kola s rumunskými tenistkami na 2-2, ale v koncovce rozhodující čtyřhry na ni dolehla únava. Společně s Barborou Krejčíkovou vzdorovaly Irině-Camelii Beguové a Monice Niculescuové bezmála tři hodiny, než prohrály 1-2 na sety.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© Česká sportovní)

Ani sama Siniaková nečekala, jak náročný pro ni nedělní den bude. "Byl to hodně dlouhý debl. Určitě to nebyla procházka růžovým sadem, nohy jsem cítila. Bára mi pomáhala, bohužel ta koncovka nebyla nejlepší. Bojovala jsem, ale udělala jsem na konci pár chyb," litovala.

Mohl ji potěšit alespoň povedený singl, ve dvouhře se jí totiž na turnajích letos zatím nedařilo. "Bude to těžké, teď mám přesun do Kataru a hned další den budu hrát. Dneska ten singl byl dobře odehraný a doufám, že to bude třeba ten zlomový krůček, že se mi bude dařit i na turnajích," doplnila dvaadvacetiletá Češka, kterou čeká podnik v Dauhá.

Krejčíková byla jako náhradnice v týmu už loni ve finále, ale dnes se poprvé ve Fed Cupu dostala na kurt. "Nechala jsem tam všechno. Doufala jsem, že vyhrajeme, že z toho budeme mít větší radost. Celkově na první zápas před plnou arénou to hodnotím velice pozitivně," řekla.

Beguová s Niculescuovou přijely na Fed Cup bezprostředně po triumfu na turnaji v Thajsku, takže Češky čekaly těžký zápas, i když jsou žebříčkově nejlepším světovým párem. "Hrály opravdu dobře. My jsme byly trošku pozadu. Prohrály jsme. Je to těžké, je to velké zklamání, ale půjdeme dál," řekla Krejčíková.

Za klíčové považovala, že se po zisku úvodního setu už nedostaly do vedení. "Pořád jsme prohrávaly. Nebyly jsme nahoře. Ony byly na koni a ty koncovky nám unikly o pár míčů," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
Pokud byla unavená, tak to jde za Pálou.
Reagovat
FulnekUltras
tohle nikdo předem neodhadne
Reagovat
tommr
trochu soudnosti by neškodilo. Jak může někdo hodnotit takovej propadák "velice pozitivně"? Vždyt jsou to proboha světový jedničky a hrály proti nim průměrný tenistky, který měly při podání neskuečný potíže servírovat víc jak 100 km/hod ...
Krejčíková mě včera definitivně přesvědčila, že v repre nemá co dělat. V singlu je naprosto nepoužitelná a v deblu je jak se ukázalo taky na nic. A k tomu ještě ty její kecy, který svědčí o tom, že má nulovou sebereflexi ...
Reagovat
bIbec
nebyl bych tak přísný. Hráčky pomalu ubývají a ještě nakonec za toho slušného debla můžem být v budoucnu rádi. Nic takového tahle hráčka zatím nezažila, z hlediska takové atmosféry.
Reagovat
bIbec
Bára Strýcová už nehraje. A mladé hráčky za Siniakovou se čtyřhře nějak nevěnují.
Reagovat
tommr
kvalitní debl se dá sestavit i z kvalitních singlistek ...
Reagovat
bIbec
mmm, nevím.. to jako že by třeba debl Siniaková/Vondroušová byl lepší? To si nemyslím. Když budu samozřejmě předpokládat, že Karolína už třeba za ty tři roky hrát ten FC nebude, což je dost možné. Pak tam teoreticky může být ta Muchová, Bouzková, ale čert ví, jestli se tyhle hráčky nějak prosadí.
Reagovat
bIbec
za pár let prostě nebude z čeho vybírat. Ani z těch singlistek. Možná ty Fruhvirtovy, Nosková.. ale to je ještě tak daleko a může se stát věcí. Mezi právě těmahle mladejma holkama a Markétou je tam mezera 6 let. To už tu dlouho nebylo.
Reagovat
tommr
jsem si jistej, že byl. Vem si jak hrála Markéta s Bárou Strýcovou na AO kde došly až do semifinále ve kterým prohrály s pozdějšíma šampiónkama. Markéta je ve všech ohledech o třídu lepší tenistka než Krejčíková ...
Reagovat
Fandina
To určitě, ale třeba deblistky udělaly rozhodující bod ve finále FEDu 2011. Květa tenkrát hrála už jen debl a Hráďi úspěchy v deblu není potřeba jmenovat, i když faktem je, že obě jak Květa, tak Hráďa byly v singlu úspěšnější než je dosud Bára. A také se hodila Hráďa nedávno ve Švýcarsku, když tam byla jako deblistka a s Kájou udělaly třetí bod v deblu.
Reagovat
horska.kraslice
Dvojíce Katka + Bára hrála špatně od začátku. Katka bez jiskry, Bára to že začátku chvíli táhla, ale postupně pár upadal do průměru. Snaha byla, ale nestačilo to. Žádná invence, známky sehranosti aby člověk pohledal.. A to měla být naše tutovka! Jsem zvědavá, jak budou letos pokračovat.
Reagovat
FulnekUltras
přesto nakonec chyběl malý kousek - a taky větší vůle Rumunek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist