Siniaková v Dubaji zdolala Ruseovou a zahraje si první finále od předloňského ledna

11. 12. 2020, 13:42
Aktuality 8
ITF W100 DUBAJ - Kateřina Siniaková v Dubaji ve svém prvním letošním semifinále po více než dvouapůlhodinovém boji zdolala Elenu Gabrielu Ruseovou z Rumunska a poprvé od ledna 2018 postoupila do finále. O svůj osmý titul z akcí ITF a jubilejní desátý kariérní si zahraje se Soranou Cirsteaovou.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková rozhodně nemůže považovat letošní sezonu za úspěšnou. Čtyřiadvacetiletá Češka se až na svém 15. letošním turnaji dostala do semifinále, a to na nižším okruhu ITF, kam se vydala po více než čtyřech letech.

Nasazená pětka do akce s dotací 100 tisíc dolarů v Dubaji nevstoupila vůbec dobře a jasně prohrála úvodní sadu s až 180. hráčkou světa Ankitou Rainaovou z Indie. Po úspěšném obratu naopak bez ztráty setu porazila Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou a turnajovou trojku Britku Heather Watsonovou.

Další velké potíže musela řešit dnes proti Eleně Gabriele Ruseové. Rumunku, která v žebříčku WTA figuruje až na 177. místě, zdolala po více než dvou a půl hodinách boje 6-3 6-7(2) 6-4.

Zápas ale mohla ukončit podstatně dříve, jelikož vedla už 6-3 3-1 40-15. Ani podruhé se jí však ve druhé sadě brejk nepodařilo potvrdit, set nakonec ztratila v tie-breaku a musela do rozhodujícího dějství. Také v něm po úspěšném brejku na vlastním podání dvakrát selhala, ovšem za stavu 4-4 vzala soupeřce servis čistou hrou a tentokrát brejk úspěšně potvrdila, čímž utkání zakončila.

Siniaková si své poslední finále zahrála před téměř třemi lety, a to předloni v lednu na podniku WTA v čínském Shenzhenu. V zítřejším finále, v němž zabojuje o svůj osmý titul z akcí ITF a jubilejní desátý kariérní, se střetne s další rumunskou tenistkou Soranou Cirsteaovou, včerejší přemožitelkou Barbory Krejčíkové.

• ITF W100 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 100.000 dolarů
páteční výsledky (11. 12. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Siniaková (5-ČR) - Ruseová (Rum.) 6-3 6-7(2) 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Hercogová (2-Slovin.) 7-5 4-6 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
takže ve finále bude Katka hrát s další Rumunkou, která je navíc o dost lepší než Ruseová a Katku už třikrát jasně porazila. Katku tudíž nečeká nic lehkýho a její výhra ve finále by mě hodně překvapila ... smile
Reagovat
com
muze ji vubec tesit ze se dostala do finale ITF?? To je tak pro hracky za stovkou.. Siniakova po tom co vyhrala Shenzen a Bastad by teda mela mirit rozhodne vys a ne objizdet ITF smile
Reagovat
Vaslab
Na druhou stranu se složení tohoto turnaje podobalo slabšímu WTA International a Katka se díky finále posunula po delší době do TOP 60, což je důležité mj. vzhledem k turnajům Premier a (ne)nutnosti hrát na ně kvaldy.
Reagovat
EllNino
Je to ITF 100k ... to je celkem silně obsazený turnaj
Reagovat
tommr
dokonce ITF 100 + H (za titul je 150 místo obvyklých 140 bodů) ...
Reagovat
Fransoas
Především by asi těžko mohla být spokojena se svojí hrou.Většinou to je dost ubojované k přihlédnutím s vývojem zápasu.To je to proč se na rankingu ocitá v této úrovni.Protože ovšem nemá v této podivné sezóně i v minulé nic moc úspěchy - je to její morální výhra.
Reagovat
tommr
Katka sice dneska vyhrála, ale hrála opravdu strašně. S tímhle pasivním stylem hry se proti špičkovým hráčkám nikdy prosadit nemůže a zbyde jí asi jen ten debl ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Ruse jsem dával za 2.8, tam bylo value.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist