Siniaková v Linci nevyhrála ani na šestý pokus, letos prohrála s Alexandrovovou

9. 11. 2020, 17:44
Aktuality 16
WTA LINEC - Také šestý start na halovém turnaji WTA v Linci skončil pro Kateřinu Siniakovou hned po úvodním vystoupení. Letos 24letá Češka prohrála 4-6 4-6 se čtvrtou nasazenou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, která se ve vzájemné bilanci ujala vedení 4-3.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková při svém debutu v Linci v roce 2014 prošla kvalifikací, ale v hlavní soutěži od té doby nikdy nevyhrála. Všech šest startů pro ni skončilo hned v prvním kole.

Letos čtyřiadvacetiletá Češka skončila na raketě o rok a půl starší Rusky Jekatěriny Alexandrovové. 33. hráčce světa podlehla 4-6 4-6, když ve druhém setu za stavu 4-2 nevyužila brejkbol a šanci na zvrat.

64. žena světového žebříčku ve dvouhře Siniaková se s Alexandrovovou utkala už posedmé a počtvrté prohrála. Ve třech střetnutích na tvrdém povrchu neuhrála ani set, předloni právě v Linci dokonce utrpěla kanára.

V letošním roce se rodačka z Hradce Králové představila na 13 turnajích WTA a na devíti z nich vypadla hned v prvním kole. Dva zápasy po sobě vyhrála pouze v září na antuce ve Štrasburku a na následném Roland Garros. 

V Rakousku sedmou deblistku světa Siniakovou čeká ještě čtyřhra, ve které loni triumfovala s Barborou Krejčíkovou. Letos plní roli nasazených jedniček s Lucií Hradeckou, s níž hrála naposledy finále US Open 2017.

Další dvě Češky vstoupí do hlavní soutěže v úterý. Tereza Martincová se střetne zhruba od 13:30 SEČ v duelu dvou kvalifikantek střetne s Chorvatkou Janou Fettovou, po nich nastoupí Barbora Krejčíková proti francouzské kvalifikantce Harmony Tanové.

Předloňská finalistka Alexandrovová se ve druhém kole utká s krajankou Varvarou Gračevovovou. Ta v zahajovacím utkání porazila Ukrajinku Katarinou Zavackou, když se hrálo nejen bez diváků, ale i bez podavačů míčků. V průběhu výměn tak docházelo i k situacím, kdy na kurtu ležel míček po nepovedeném prvním servisu.

V prvním kole vypadla třetí nasazená Dajana Jastremská. Dvacetiletá Ukrajinka v něm podlehla 4-6 3-6 Greetje Minnenové z Belgie a sezonu tak ukončila čtvrtou porážkou v řadě. Naopak až 110. hráčce světa Minnenová, jež měla letošní bilanci v zápasech na okruhu WTA 1-7, si tak připsala premiérový skalp členky Top 30.

Nasazenou jedničkou je Běloruska Aryna Sabalenková, dvojkou Belgičanka Elise Mertensová a trojkou Ukrajinka Dajana Jastremská. Z bývalých šampionek se představí pouze vítězka z roku 2018 Italka Camila Giorgiová.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 202.250 dolarů
pondělní výsledky (09. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Alexandrovová (4-Rus.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-4
Minnenová (Belg.) - Jastremská (3-Ukr.) 6-4 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Peraová (8-USA) 6-3 6-1
Gračovová (Rus.) - Zavacká (Ukr.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
galisj
Díky za info...
Reagovat
galisj
Neví někdo proč nevisílá O2 WTA Linec?
Je to možné někde vidět?.Díky...
Reagovat
tommr
od zítřka to bude vysílat smile Eurosport. Dneska to bohužel bude k vidění jen na streamech ...
Reagovat
Dobry-den
Nedá se nic dělat. Katky se ve vzájemných zápasech evidentně střídají v tom, která vyhraje. Příště je zase na řadě Siniaková. smile
Reagovat
EllNino
Hlavně Katka v Linzi má po dnešku 0:6, tam už bych snad ani nejezdil :)
Reagovat
tommr
ale daří se jí tam aspon v deblu: z lonska má spolu s Krejčíkovou titul ... smile
Reagovat
EllNino
tento týden s Bárou nehrají, divné ...
Reagovat
tommr
Bára si nejspíš po tý nemoci netroufá hrát obojí a dala přednost singlu ...
Reagovat
Fransoas
Když už se ve druhém setu dostala do nadějného stavu,promarnila možnost získat set.Možná by to potom vypadalo jinak.Letošní zvláštní sezóna byla pro ni dost tragická.Jsem zvědav na příští sezónu.Výkyvy v singlu mají trochu negativní vliv i na parťačku Krejčíkovou v deblu.
Reagovat
tommr
hned na úvod došlo k velkýmu překvapení když jedna z favoritek turnaje hladce podlehla 110.hráčce žebříčku. Nutno dodat, že výkon Yastremský byl víc než hanebnej ... smile
Reagovat
EllNino
:/
Reagovat
tommr
Katka vedla ve druhým setu už 4:2 40:30, ale po neproměněným brejkbolu se úplně sesypala a do konce zápasu už uhrála jen 3 míčky ... smile
Snad se jí povede líp aspon v deblu ve kterým hraje netradičně s Luckou Hradeckou ...
Reagovat
Hector21
Twl to zranění Sabine, tak to je fakt síla...smile
Reagovat
com
ta uz prograla vcera smile ted se tu resi nemožná Siniakova smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ach jo... smile
Reagovat
com
Siniakova smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist