Siniaková v Pekingu prolétla do osmifinále, Muchová nevyužila šance proti Keysové

30. 9. 2019, 08:19
Aktuality 159
WTA PEKING - Kateřina Siniaková v Pekingu smetla chybující Jelenu Ostapenkovou, přemožitelku české jedničky Karolíny Plíškové, a za hodinu hry prošla do osmifinále. Karolína Muchová na svůj premiérový triumf ze Soulu nenavázala. Hned v prvním kole podlehla ve dvou setech Američance Madison Keysové, byť měla v obou setech výhodu brejku, a ve druhém dokonce setbol.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková před týdnem ve Wuhanu neobhájila loňské čtvrtfinále a v žebříčku figuruje až na konci první padesátky. Další pád jí hrozí po skončení právě probíhajícího podniku v Pekingu, kde se loni také dostala mezi nejlepší osmičku.

Třiadvacetiletá Češka ale zatím v čínském hlavním městě skvěle využívá příznivého losu. Po Xiyu Wang si poradila i s trápící se Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Chybující přemožitelku české jedničky Karolíny Plíškové za hodinu smetla 6-2 6-1.

Vítězce předloňského French Open dokonce nenabídla jediný brejkbol a využívala hlavně jejího slabého druhého servisu, po němž získala 23 z 29 fiftýnů. Po cestě do osmifinále ztratila pouhých sedm her.

Siniaková se svou příští soupeřku dozví nejdříve zítra. Buď jí bude kvalifikantka Christina McHaleová, nebo loňská vítězka Caroline Wozniacká.

O osmifinále bude bojovat ještě Petra Kvitová. Semifinalistka předchozí akce ve Wuhanu má v prvním kole volný los a v úvodním zápase ji čeká Kristina Mladenovicová.

Karolína Muchová předminulý týden vyhrála turnaj v Soulu a připsala si premiérový titul na okruhu WTA. Minulý týden místo startu ve Wuhanu odpočívala, dnes se na kurty po osmi dnech vrátila.

V úvodním kole turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu čelila třiadvacetiletá Češka světové třináctce a finalistce předloňského US Open Madison Keysové, s níž odehrála vyrovnaný zápas. Klíčové okamžiky ale zvládla lépe o rok starší Američanka.

V úvodním dějství Muchová ztratila vedení 4-2 a prohrála ho 4-6. O náskok pak přišla i ve druhé sadě, když nepotvrdila brejk na 3-2. A bylo ještě hůř, neboť o servis přišla dvakrát po sobě a prohrávala 4-6 a 3-5.

Následně sice česká hráčka předvedla obrat na 6-5 a při svém podání měla setbol, jenže ho nevyužila a v tie-breaku padla. Dokázala sice odvrátit dva mečboly, ale při třetím už neuspěla a po sto minutách hry prohrála 4-6 6-7.

Muchová startovala na 13. letošním turnaji a teprve podruhé nezvládla svůj úvodní zápas. Poprvé se jí to stalo v červnu na trávě v Hertogenboschi. Peking opouští poprvé v sezoně bez jediného vyhraného setu.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
pondělní výsledky (30. 09. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Ostapenková (Lot.) 6-2 6-1
Svitolinová (3-Ukr.) - Yafan Wang (Čína) 7-6(5) 7-6(1)
Alexandrovová (Rus.) - Halepová (6-Rum.) 6-2 6-3
Bertensová (8-Niz.) - Jastremská (Ukr.) 7-6(5) 6-3
Bencicová (9-Švýc.) - V. Williamsová (USA) 3-6 6-3 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Keysová (11-USA) - Muchová (ČR) 6-4 7-6(5)
Andreescuová (5-Kan.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 2-6 6-1
Wozniacká (16-Dán.) - Davisová (USA) 6-1 6-3
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-3
Bradyová (USA) - Anisimovová (USA) 6-7(4) 7-6(2) 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-0 3-6 7-6(4)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Stosurová/S. Zhang (7-Austr./Čína) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

159
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1148293-byl-to-sok--puvabna-tenistka-s-nejtvrdsim-servisem-promluvila-o-svem-trapeni.html
Reagovat
Haitik
V Lucemburku si zahraje Maruš, od pořadatelů dostala divokou kartu.. :D Trošku se divím, že zvolila Lucembursko místo Moskvy.. Naopak co se týče Linzu, tak sama neví jestli tam bude hrát, teprve v sobotu začala při trénincích servírovat.. :-/ Že tuhle sezonu nezabalí už úplně..

V Lucemburku se představí také Tatiana Golovin, která dostala divokou kartu do kvalifikace.. :D
Reagovat
PetaM
Já se jí nedivím. V Lucembursku by teoreticky měla být slabší konkurence :)
Reagovat
Torn
Navíc tam hrála naposledy v roce 2003, takže neuškodí, když jí místní publikum uslyší zase jednou živě. :D A já mám o důvod víc si tam zaletět. :D
Reagovat
lvicek
Spíš je zajímavý, že už to vůbec nezabalí úplně.
Reagovat
FulnekUltras
rodit se jí nejspíš moc nechce
Reagovat
misa
Mohla by schytat porážku od Marušky.
Reagovat
Dobry-den
Katka - gratulka, před turnajem bych si nevsadil na to, že projde do OF, navíc takto hladce. Tuto nepovedenou sezónu už ale nejspíš nezachrání...

Muška - zápas jsem neviděl, ale píšete, že to nebylo nic moc. Muška dneska selhala v koncovkách, navíc si dovolila hned pětkrát ztratit servis, to je víckrát, než za celý týden v Soulu... Snad něco uhraje v Moskvě, rád bych ji viděl na AO mezi nasazenými.

Žirafy ve čtyřhře - dobrý, jen tak dál. :-)
Reagovat
tommr
tak už to vypadá, že si Petra s Venus nezahraje. A já se na ten jejich souboj tak těšil ... :(
Reagovat
Jon61
Zbývá se těšit třeba na Vánoce. :)
Reagovat
Petur_Fisk
Nebo na VŘSR...:)
Reagovat
Jon61
Ale bez lampionového průvodu, to zamrzí. Měl jsem v práci kolegyni, která byla delegátkou XVII. sjezdu KSČ. Na otázku podnikového časopisu: "Jak bylo na sjezdu?" odpověděla: "To se nedá vylíčit, to se musí zažít."
Pro někoho zažítek ze žvanění komunistů je rozhodně více než zážitek z koncertu. :)
Reagovat
Petur_Fisk
Do lampionů jsme spolužačkám stříkali injekční stříkačkou benzín - obrovská legrace...:)
Reagovat
Jon61
Ono to vždy nebyla sranda. O ročník mladší čtyři kluci se opili a v květnových dnech stáhli za stožáru sovětskou vlajku. Jedna komunistka je udala, byli vyloučeni ze SPŠ těsně před maturitou. Pak kráva u soudu brečela, když si uvědomila, co způsobila.
Reagovat
Petur_Fisk
No jo prumka a základka to je rozdíl. My jsme si z ničeho hlavu nedělali a vždycky nám to nějak zázrakem prošlo...
Reagovat
Jon61
Měl jsem hodnou třídní profesorku, na její přímluvu jsem dostal pouze ředitelskou důtku, hrozilo mi podmínečné vyloučení. Když mi ji ředitel dával, ptal se mne, jestli mám rozum. Já jo, odpověděl jsem třída se smála. Spolužačka dostala za horší přestupek pouze napomenutí třídního proferora, ve třídě to zahučelo. Ale ona byla předsedkyní celozávodního výboru SSM. Omluvila se mi, ale bych omluvu přijal, kdyby ji řekla před celou třídou, ne pouze mezi čtyřma očima.
Reagovat
Torn
Takže výtržník na TP. Nepřekvapuje mě to. :D
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Torn
Jj, na to jsem myslel. :D
Reagovat
Jon61
Výtržník je silné slovo. Měl jsem ke všemu poznámky a má nevymáchaná huba mne dostávala často do problémů. Ale nikdy proti mně nebylo vedeno trestní stíhaní, dokonce jsem ani nedostal pokutu. Od školních let jsem se snad uklidnil. :)
Reagovat
Torn
Vždyť jo, já to nemyslel vážně. :)
Reagovat
Jon61
Já se nezlobím. :) Rebel jsem byl i v práci, říkali mi Divoký chemik. Šéf mi řekl, že tam takový případ neměl, aby tam někdo dělal tři roky a nevstoupil do BSP (Brigády socialistické práce). Přišla vedoucí BSP z konference a naříkala: "Taková ostuda!" Jeden z kolegů tam četl referát a řekl: "Naše BSP souloží podle metod Basova." Probral posluchače a sklidil největší aplaus. Ptákoviny si pamatuji. :)
Reagovat
FulnekUltras
Byla to sranda tenkrát. O kejhák jde teprve teď.
Reagovat
Krisboy
Tak škoda. Ani vysportované nožky a nádherná pleť Yafan nepomohly :)
Reagovat
dadaft
Svitolina s domácí pekingskou sexbombou Yafan Wang nakonec rozehrály hodně zajímavý zápas..................
Reagovat
ttopi
Nožky má Wang hezky vysportovaný.
Reagovat
Krisboy
Yafan Wang sexbomba? Rozhodně sympatické děvče, ale u mě vede její jmenovkyně Qiang :)
Reagovat
dadaft
oproti Quiang má nádhernou čistou pleť, o ostatních věcech nemluvě :))
klidně byseuživila modelingem...
Reagovat
Krisboy
V poho, aspoň si nepolezeme do zelí :) Ještě mám kdyžtak v záloze Latishu Chan :)
Reagovat
Petur_Fisk
Yafan je hezká holka, ale takových je...:)
Reagovat
Jon61
Znal jsem jednoho živočicha, který řekl, že na každou nevleze. Podrobuje je testu a musí dosáhnout 80 bodů. První otázka. Má přirození? Má, 80 bodů. Hm, bez toho vulgarismu to není ono. :)
Reagovat
Petur_Fisk
Na "prumce" na plesu jsme seděli u stolu a hodnotili kolemjdoucí holky. Šla první, od nás zaznělo "osm", šla druhá, my jsme říkali "deset", šla třetí a my křičeli svorně "třináct". Holka se "zapýřila", že měla nejvyšší hodnocení. Nebožačka netušila, že to číslo znamená počet piv, které bychom museli vypít, abychom s ní byli ochotni vlézt do postele...:)
Reagovat
Jon61
Kámoš říkal Není ošklivých holek, je jen málo alkoholu. I když myslím, že v některých případech by muselo v něm být i trochu metanolu. Realita je však spíše taková, že po hodně velkém množství alkoholu chce chlap spát a sám. :)
Reagovat
Petur_Fisk
Smutná realita.
Reagovat
Jon61
Chlapi jsou zranitelnější. Frigidní ženská může předstírat vášnivost, chlap předstírat erekci nemůže. :)
Reagovat
Petur_Fisk
Moje polovička říká, že svět je nespravedlivý, že zatímco ženy stárnou, tak chlapům věk neublíží.
A já jí na to říkám, že vesmír je rovnováha a spravedlnost - každý chvilku tahá pilku...:)
Reagovat
Jon61
Ženy se hůře se stárnutím vyrovnávají. Je to třeba nejvíc vidět na herečkách a zpěvačkách, často to řeší alkoholem.
Reagovat
Petur_Fisk
Když chlap "loví" nějakou hezkou holku. Co ho to stojí, úsilí, času a peněz, zatímco hezká holka to jen přehrabuje vidlemi a pokud v tom umí chodit, tak se má jako "prase v žitě". Ale čas je spravedlivý a po deseti, dvaceti letech se "karta obrátí".
Prostě všechno má svůj rub a líc...:)
Reagovat
Jon61
A může být kvůli MeToo hůře, chlapi se budou bát ženy oslovit. Nakonec se role obrátí, lovit budou ženy a znovu bude nastolen matriarchát. :)
Reagovat
Jon61
Selka se s čínskou sexbombou musí snažit. :) Ale z Asiatek jsou nejhezčí Korejky, Kim neměl takovou práci vybrat roztleskávačky na ZOh.
Reagovat
smazaný uživatel
A ani Wang nezvládla koncovky setů.
Reagovat
ttopi
Z toho plyne (dle některých zde), že nemá hlavu. Hotovo, vyřízeno.
Reagovat
Jon61
A další náhradní hlavu jako Kryton už nemá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už ani Venus nemá hlavu, tak pěkně to měla 5:4 40:15 a ...:)
Reagovat
Krisboy
To má za to, jak utekla z lopaty Báře. Říká se tomu "boží mlýny"
:D
Reagovat
tommr
opět pohodová výhra i když tentokrát se to ve druhým setu trochu zkomplikovalo tím neproměnováním šancí ...
Doufám, že tentokrát sestry zbytečně neodstoupí a dojdou na turnaji daleko ...
Reagovat
Petur_Fisk
Taky doufám...
Reagovat
Torn
No, tak pro Káju je to zatím poslední turnaj před TM, pokud někde nedostane divokou kartu nebo nebude hrát někde debla. Nemá důvod zdrhat o pár dní dřív, protože Týna hraje až za dva týdny halový turnaj v Lucembursku.
Reagovat
tommr
jj žádnej pádnej důvod k odstoupení tentokrát nemají a pro Karolínu by to mělo být dokonce výhodný, že si může zahrát ještě pár zápasů aspoň v deblu když už v singlu tak nečekaně brzo skončila ...
Reagovat
Torn
Možná pojede s Týnou do Lucemburska....mohla by. :D
Reagovat
Petur_Fisk
Sestry Plíškovy mají pěkný "skalp", teď následuje Dabrowski/Xu...
Reagovat
tommr
ty jsou taky hratelný ...
Reagovat
Petur_Fisk
Tak 5:5 ve druhém setu. Nastává moment, kdy se ukáže, jak jsou na tom "žirafky" s "morálem".
Reagovat
ttopi
Samozřejmě dobře. Ty řeči, že všichni naši sportovci nemají hlavu mě vždycky nudí :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Ono na tom něco je, ale to je na "sakra" dlouhou diskuzi a v rámci harmonie u lahve dobrého vína.
Reagovat
ttopi
Není na tom nic. Ty občasné kolapsy, které mají naše hráčky, mají i desítky jiných hráček, ale holt ty jejich zápasy nás tolik nezajímají. Naopak, vždycky to bylo tak, že ač jsme malá země, tak svou šikovností a hlavou jsme se dokázali prosadit mezi zeměmi, které mají násobnou rozlohu a základnu :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Respektuji Tvůj názor, ale mám zkušenost trochu jinou...
Reagovat
ttopi
Já respektuji názor tvůj. I tvou zkušenost. Ale i tak si myslím, že je to fakt jen tím, že zápasy našich sleduješ více.
Reagovat
Petur_Fisk
Já jsem myslel i jiné sporty a nejen sporty. Rozhodně mě to netěší a přál bych si pravý opak...:(
Reagovat
Torn
Rozdíl tam v mentalitě určitě je. Třeba srovnání USA hráček a CZ hráček. Američanky si od podstaty obecně víc věří, dokáží se dle mého i lépe hecovat a hodně jim pomáhá domácí prostředí, o čemž taky hovoří dost často jejich výsledky, kdy se některé vyšponují hlavně na turnajích v USA. U našich hráček je to takové všelijaké a takové to zdravé sebevědomí mi tam občas chybí, což nutně nemusí rozhodnout zápas.

Co se dle mého ukázalo, že když se naruší Američanky sebevědomí (Serena, Sloane a další, tak jsou pak poloviční, naopak Češky mi příjde, že tohle dokážou spíš ustát, protože od své "podstaty" to sebevědomí nemají takové. Ale tak to je jen můj pocit a taková představa, která rozhodně neplatí 100%.
Reagovat
Petur_Fisk
Není co dodat.
Reagovat
sojka1
je to slozite, ja to vidim jako snad az "kulturni" odlisnost, to proste zacina uz vychovou a konci vnimanim uspechu jedince celou spolecnosti... :-)
Reagovat
Torn
je to určitě hrozně komplexní věc no. :) třeba v tomhle se mi líbí Maruška. trénovala a tak nějak "vyrůstala" na Floridě, takže se umí hecnout a správně namotivovat, ale zůstala jí ta skromnost :)
Reagovat
Petur_Fisk
Maruška - velmi dobrý příklad...
I to její "vlastenectví", kdy se nenechala zlomit otcem...
Reagovat
Petur_Fisk
Třeba se někdy všichni sejdeme a pokecáme. K tomu tématu - je to velmi složité. Asi to bude o genech, o české historii, o velikosti českého národa...
V každém případě je to velmi zajímavá otázka...
Reagovat
Jon61
Česká mentalita bude ovlivněná i historií, tři sta let pod Rakouskem, německá a sovětská okupace. Komunisté neměli rádi lidi, kteří vybočovali z řady, stádo se lépe ovládá. Mně ředitel SPŠ říkal, že jsem anarchista, na druhou stranu si stěžoval, že nejsou osobnosti. Kdo vyčníval, toho umčeli. Mlčíme, tedy souhlasíme.
Reagovat
FulnekUltras
Stát se součástí stáda je každého volba - za jakéhokoliv režimu.
Reagovat
Jon61
Důkaz většího sebevědomí Američanek je i zápas ve Fed Cupu v roce 2009.
Pouhý jediný míček chyběl českému týmu k postupu do finále Fed Cupu. Pár Peschkeová, Benešová vedl v rozhodujícm duelu nad americkou dvojicí Huberová, Matteková už 6:2 a 5:2 a měl mečbol. Američanky však hrozbu odvrátily, set získaly v tie breaku a ve třetí sadě si pro postup dokráčely samy.
Reagovat
Petur_Fisk
Diskuzní téma "do pranice"...:)
Mají Pleši na to, být nejlepší deblový pár na světě....?! Proč ano, proč ne....:)
Reagovat
sojka1
parametry ano, technicke problemy (odlisna skladba turnaju) motivacne uz vubec ne... uprednostneni mnohem prestiznejsi singlove kariery.... :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Celkově souhlas, jen...
1. Nejsem si úplně jistý, jak Kristýně záleží na její singlové kariéře...:)
2. Je jim spolu (jako jednovaječným dvojčatům) moc dobře, takže s tou motivací to není až tak jisté...:)
Reagovat
Krisboy
Podle mě na to nemají, jsou typově, herně a postavou velice podobné. Výhoda určitě je, že jedna hraje levou, druhá pravou.
Reagovat
Petur_Fisk
A co servis?...
Reagovat
Krisboy
Co je se servisem?

Nejlepší českej deblovej pár by byl Bára S. s Kájou P. Kdyby se tomu věnovaly a trénovaly to, budou numero uno.
Reagovat
sojka1
uz to tu zminil tommr, co se servisem.. :-) Ony by si velmi rchle vzily i ty "dorazecky" na siti, s jejich vyskou by nemusely tak kouzlit jako Baruna, slo by jen o to rozhodnuti a rutinu....
Reagovat
Jon61
Také si myslím, že taková kombinace hráček je lepší. Ve čtyřhře musí být kromě ranařky hráčka se skvělými voleji, která dokáže spoustu míčků oběhat. Síla se šikovností je třeba pár Sabalenka a Mertens, Elize navíc je všestranná, i když si myslím, že zezadu dokáže někdy dost kazit.
Reagovat
Torn
tak ani Kája není na síti zrovna jalová. :D Na to jak tam chodí docela málo.
Reagovat
tommr
na servisu jsou za normálních okolností v deblu skoro nebrejknutelný. To málo co jedný sestře soupeřky vrátí zabije ta druhá na síti ...
Reagovat
Petur_Fisk
Tak jsem to myslel...
Reagovat
sojka1
mela jsem samozrejme na mysli predevsim Kajinu singlovou karieru, myslim, ze se jeste ma na co soustredit a i chce, tak treba za par let.... :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Je to tak, jak píšeš. Je to především o Karolíně.
Reagovat
Jon61
Já jím říkám duo Kaplík, obrácené zkratkovité slovo Kriplík by bylo vhodné, kdyby se místo tenisu živily pácháním zločinů. :)
Mně osobně se moc nelíbí čtyřhry ranařek, tam třeba nejsou k vidění přestřelky na sítí. Dávám přednost takové hře jako hraje Bára Strýcová.
Reagovat
Petur_Fisk
"Proti gustu, žádný dišputát"...:)
Reagovat
tommr
kdyby se na debla plně soustředily tak by byly jen těžko porazitelný. Pokud jim jde aspoň trochu podání tak jsou jen těžko brejknutelný ...
Pořád doufám, že se v příštím roce dají dohromady i na větších turnajích a zkusí se probojovat na OH ...
Reagovat
Petur_Fisk
Mám na to stejný názor .
Pročítal jsem si včerejší olympijskou diskuzi a (ve vší tenisové skromnosti...:)) se domnívám, že "Pleši", pokud by nastoupili spolu, mohou mít zlato.
Reagovat
Torn
Tak Kája byla už 11. na světě v deblu a hrála dost s Julií, což je typově podobná hráčka, tedy taky ranařka. nevím, zda přímo duo sester by bylo number one, ale Karolína, kdyby chtěla, tak určitě by měla na to být deblová světová jednička. S Julií hrála i na turnaji mistryň.
Reagovat
Aussie
přemluvit tuhle Alexandrovou k tomu, aby si vzala české občanství? Začíná být nebezpečně dobrá!
Reagovat
Petur_Fisk
Také mě to často napadlo i vzhledem k jejím výrokům, ale je to v tuto chvíli ruská jednička (neuvěřitelné). Vůbec bych se nedivil, kdyby Rusové o ni měli zájem a její aktivita vzhledem k české reprezentaci značně ochabla...
Reagovat
tommr
a k čemu by nám to bylo? Dobrejch holek máme víc než dost ...
Reagovat
Petur_Fisk
Rozumím ale...
Muška léta letoucí zdravotní problémy = otazník, Bára končí, druhá Bára K. - pořád něco se zdravím, o Denise raději škoda mluvit, Smitková na to nemá hlavu, Petra - poškozená svalová vlákna nebudou nikdy 100% a pokud je to v souvislosti s držením rakety (po útoku) nevidím to dobře, Markéta 4 roky za sebou nezvládá dohrát ve zdraví a teď je poprvé po operaci.
Kdo vlastně zbývá?...
Katka, která má problémy s hlavou a kvalitou hry má tak na první třicítku...Kristýna u které to dlouhodobě vypadá, že ji tenis až tak moc nebere...
Karolíně bude brzy 28 a Muška je jediná naděje (pokud zůstane zdravá).
Jasně...řekneš Brenda a Linda...zůstanou zdravé až jim bude kolem osmnácti?...
Přeji si, aby alespoň ženský tenis "hájil" barvy skvělého tenisového Česka, když už u mužů to vypadá všelijak (věřím Jonášovi)...
Reagovat
tommr
ty zdravotní problémy jsou nepříjemný, ale naštěstí je těch dobrých hráček u nás tolik, že se skoro vždycky nějaký z nich zadaří a je na co koukat. Rozhodně nehrozí takovej zmar jako u mužů ...
Reagovat
Petur_Fisk
Jsem rád, že jsi optimista...Zmar podobný mužům v nejbližších letech opravdu nehrozí...
Reagovat
dadaft
sama české občanství moc chtěla (např. česky mluví prfektně a v Praze bydlí už od 7 let tuším), ale byrokracie je tak šílená, že to vzdala...
(aspoň podle komentátora)
Reagovat
Petur_Fisk
V jejích dvanácti letech rodina emigrovala do Česka a Jekatěrina začala žít v Praze Říčanech (2006).
Reagovat
jirkaS
jj, jednou se o tom mluvilo, ona občanství
chce, ale české úřady dělaj pupiky
Reagovat
dadaft
není mi moc jasné, co v Pekingu kombinuje Simona...
Reagovat
Fandina
Není pořád na štíru se stehnem?
Reagovat
dadaft
se stehnem, se zády ..... s kde čím
Reagovat
Petur_Fisk
Ten styl hry, který má, je hrozně náročný na tělo. Pravým opakem je Karolína - čím "čistší" úder tím lépe a Karolína se současně pohybuje velmi "ekonomicky" (někdy to až přehání).
Kdybych si měl zatipovat, tak Simona už díky zdravotním potížím nikdy nedosáhne dlouhodobě vrcholu mimo jiné kvůli zdravotním limitům. Ale...
Vzpomínám si jak před několika lety, nějaký vyhlášený "kolenář" prohlásil, že je Nadal " v pytli", že jeho kolena nesou známky těžkého opotřebení a že je s ním konec.
Máme závěr roku 2019 a Rafa "v pytli" zdaleka není i když to není určitě ideální...:)
Reagovat
Krisboy
Nadalovy kolena odepisovali odborníci už před více než deseti lety.
Reagovat
Petur_Fisk
:):)
Reagovat
Jon61
Halep prohrála první set, ale ona zápasy umí otáčet.
Reagovat
dadaft
ta spíš vypadá na dva měsíce v Klimkovicích, než na otáčení zápasů...
Reagovat
Petur_Fisk
Přesně. Taky mě to napadlo.
Reagovat
Jon61
Stává se z toho pomalu lazaret, moc tenistek má zdravotní problémy.
Reagovat
Petur_Fisk
Vrcholový sport se limitně blíží k maximální únosné zátěži na tělo a je to pozorovatelné v řadě sportů...
Kde jsou časy Bubníka...:)
Reagovat
tommr
dneska hrála přesně to co na současnou Ostapenkovou platí. Stačí nedělat hloupý chyby a udržet míček co nejdýl ve hře a o zbytek se postará to třeštidlo samo. Doufám, že se Karolína dívala a vezme si z toho ponaučení ... :)
Reagovat
Jon61
No jo, ale Karolína neumí létat po kurtu jako Katka. A to měla v zápase ještě více usnadněnou práci, když Ostapenko spácha 25 dvojchyb.
Reagovat
ttopi
Jenže Plíšková má zase takovou kvalitu (teda měla by mít), že by Ostapenkovou měla dostat pod tlak dřív, než ona jí. Prohra Plíškové je ve stínu zápasu jinak ne úplně ve formě hrající Siniakové fakt tragedií.
Reagovat
Petur_Fisk
Tak, tak...
Reagovat
Torn
Tak to posrala no...svět se nezboří. :D
Reagovat
tommr
přišla tím o šanci stát se zase světovou jedničkou. Kdo ví kdy se taková šance znovu objeví pokud vůbec ...
Reagovat
sojka1
nechci byt oskliva, ale Penko by mela jit radeji tocit zmrzku, satovku na to uz ma... :-) Hrozny zapas od ni!
Reagovat
tommr
od Ostapenko to byl její typickej letošní zápas ...
Reagovat
sojka1
tady v Asii des, ale v Americe mi uz prislo, ze se (po uchazejici trave) trochu zveda....
Reagovat
Petur_Fisk
Jsi ošklivá...:) Zírám...:)
Reagovat
sojka1
jenze ja si to muzu dovolit, ze me neprysti zadna uboha zlomyslnost, jen trpke zklamani, ja Penko totiz fandim! A zde zminovane (u)padajici Evzene, Kikine a treba Caro take! :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Jen jsem si (pro zábavu) rýpnul, ale nepochybuji , že tam opravdu žádná zlomyslnost ani mindráky nejsou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Fajně, že bude čepovat zmrzlinu...Giginek bude mít radost, tss každý den zmrzka...
...Muguruza může zdobit čokoládovou polevou, Siniaková skákat a řvát kolem stánku a dělat tím reklamu.
Reagovat
George_Renel
Katka v klidu, ale bylo to hodně levné.
Reagovat
EllNino
Přesně, Jelena hraje strašně ... ale Katka by mohla porazit i Laure/Caro
Reagovat
Jon61
Katka v klidu Ostapenko přejela.
Reagovat
dadaft
Ostapenko je fakt ostuda, se nedivím, že někteří považují ženský tenis za humus...
Reagovat
EllNino
Je ve srabu, jsem si tak pocital ty hračky, které byly v desítce a teď paberkuji ... Penko, Kasatkina, Mugu, Garcia, Mladenovic, Bouchard...podobně staré, nadějne rozjete kariery, ale z různých důvodů to teď vubec nejde ...snad ta nova vlna hracek bude konzistentnější
Reagovat
dadaft
kritický gem na 5:1 Katka zvládla, mělo by být hotovo...
Reagovat
EllNino
Golubic 6:4 5:2 ... radši mlčet
Reagovat
dadaft
to byl jiný den a jiná soupeřka :)
Reagovat
Krisboy
Kolik má Ostapenko zatím dvojchyb? A kolik UE celkem?
Reagovat
EllNino
Dvojchyb myslim 8
Reagovat
tommr
dneska jich udělala "jenom" 7 ...
Reagovat
Krisboy
Ach jo. Ale Klíče, když chtějí, hraje se proti nim těžko.

Ještě mají nejtvrdší forehand ve WTA, nebo už to neplatí?
Reagovat
EllNino
Ja bych řekl, že Serenin ve formě je rychlejší a hlavně přesnější ... ale nejplošší forehand ma Madie rozhodně :)))
Reagovat
Krisboy
http://on-the-t.com/2016/11/26/aoleaderboard-forehand-speed/

Mad s přehledem v čele. Druhá Lucka H :)
Reagovat
sojka1
nenacetl se mi prvni graf... a kde je Penko?

https://twitter.com/sandeshshukla/status/873582190688448514
Reagovat
Krisboy
Zajímavé :)

Ty grafy jsou snad jenom z jednoho konkrétního Aus Open, myslím. Moc jsem to nepročítal. Nevím, jestli to bylo tohle, ale určitě jsem někde četl, že Mad naměřili nejvyšší rychlost v historii WTA.

Jinak první graf jsou chlapy (první Sock, druhej Rosol :) druhej ženy.
Reagovat
Krisboy
Je to z AO 2014-16. A je to průměrná rychlost fh, nikoli nejvyšší absolutně.
Reagovat
Torn
Si pamatuju nějaký rozhovor s hráčkami a Kája tam kdysi říkala, že z jejího pohledu má nejlepší forehand Keys. Nicméně, nemyslím si, že zrovna nejtvrdší forehand je záruka kvality nebo tak. Když se podíváme třeba na muže a Rosola, tak je to defakto třískání pánvičkou do míče. Technicky to moc pěkný není a přesné taky zrovna ne. :D Každopádně statistika zajímavá.
Reagovat
Mantra
jsem čekal, ale zarazilo mě jak si sála u bookmakerů před zápasem, ráno byla mírnou favoritku Karolína (nenechal jsem se obelstít a dal si na klíčovou hráčku zápasu) a to jí asi nesedí , jít do zápasu jako favorit
Reagovat
Elip13
Bude si muset zvykat, když chce být nejlepší.
Reagovat
tommr
ten kurs byl úlet. Na úroven Keysový ještě Muška nedorostla. Možná za pár let ...
Reagovat
tommr
promarnila 3 setboly při podání soupeřky. Stále má ale náskok dvou brejků ...
Reagovat
tommr
a set dopodávala hned na první pokus ...
Reagovat
ttopi
Jak mohla Ostapenko vyřadit Plíškovou, když si jí teď maže na chleba Siniaková? :D
Reagovat
sojka1
protoze ma Kacenka z nasich holek nejrychlejsi nohy? :-)
Reagovat
Jon61
Ano, navíc ona míčky nevypouští, snaží se všechny doběhnout.
Reagovat
Jon61
Katka je schopna udržet míček ve hře, Ostapenko se vyháže, ale až bude trefovat kurt, může se zápas otočit, zejména při labilitě Katky.
Reagovat
lars
asi protoze dele trenovala na kurtech v Pekingu nez Karol
Reagovat
tromas12
Ostapenko má zatím vyhazovací den a Katka stačí jen čekat na chyby.
Tak snad to takhle půjde dal.
Reagovat
tommr
hlavně aby Katce zase "nepřeplo" v hlavě. Zatím je až podezřele klidná ... :)
Reagovat
sojka1
ticho pred bouri... :-))
Reagovat
tommr
která naštěstí dneska nepřišla ... :)
Reagovat
tommr
prohra sice očekávaná, ale přesto mrzí. Keysová byla určitě k poražení. Ve druhým setu Karolína zahodila setbol dvojchybou ...
Je zajímavý, že koncovky setů našim obecně nejdou zatímco třeba Američanky v tom jsou mnohem lepší. Je to už třetí zápas našich hráček proti Američankám v krátký době ve kterým naše nezvládly konce zápasů i když to měly dobře rozehraný (Petra Kvitová proti Riske, Bára Strýcová proti Venus a dneska Karolína Muchová proti Keys) ...
Reagovat
EllNino
ale na druhou stranu, naše holky i spoustu zápasů v koncovce vyhrály, takže je to prostě jednou tak a jednou tak ... tady se to prostě blbě sešlo, nedá se nic dělat
Reagovat
ttopi
Taky nemám pocit, že by to bylo pro naše hráče nějak typické. Spíš ty jejich zápasy více sledujeme. Mám v paměti zase spoustu zápasů, kde naši vstali z mrtvých a zápas vyhráli.
Reagovat
Jon61
* Kolaps Jany Novotné na French Open 1995. Novotná v rozhodující sadě proti Chandě Rubinové vedla 5-0 40-0, přesto neproměnila ani jeden z devíti mečbolů a nakonec prohrála 6-8.
* V 1. kole kvalifikace v Miami Tereza Martincová. Proti bývalé světové pětce Saře Erraniové z Itálie vedla 6:4, 5:3 a podávala na vítězství. Pak prohrála devět her v řadě a za stavu 0:5 v rozhodujícím setu čelila mečbolu. Zahrála vítězný return na čáru. Lajnový sudí ohlásil aut, ale rozhodčí na umpiru ho opravil. Hrálo se tak dál a totálně vyždímaná Češka našla novou sílu a zápas v úmorném vedru proti běhavé Erraniové otočila.
* Dokud není odehraný poslední míček, tak se může stát cokoliv. Tenis dokáže být i krutý.
Reagovat
sojka1
vubec si nemyslim, ze jde o narodnost, ale o kvalitu, jake jsou to hracky, hra Musky je sice zajimava a pohledna, ale dovedu si predstavit, co ji tam Madison strilela, v mych ocich je Mad proste stale jeste dal nez Karolina. To same Strycova a Venuse (take jsem nevidela)... jedine co hraje pro Strycovou, je, ze bude Venusi uz ctyricet (40! proboha)... takze vlastne "ostudne selhala" jen Peti. :-) Nemyslim, ze toho mohla prilis nadelat, kdyz byla prispendlena k BL, ale ty voleje a homeruny z nabehu atp....
Reagovat
EllNino
Jj na síti si ten zapas prohrala, ale zase ja jsem rad, že tam teď chodí, protože jindy ji to zase spoustu bodu usnadní :)
Reagovat
sojka1
nesporne, ale je to podes.. :-))
Reagovat
EllNino
To určitě :) ten zapas by ale na jaře vyhrála, ted je prostě bez zapasove praxe ... ale zase ma z čeho brát a na posledních turnajich by mohla být nejodpocatejsi ... možná aspon mentálně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist