Siniaková v Portoroži začala skalpem nasazené čtyřky, Martincová proti wimbledonské šampionce nepřekvapila

14. 9. 2022, 12:44
Aktuality 5
WTA PORTOROŽ - Kateřina Siniaková zahájila své působení ve slovinské Portoroži hladkým vítězstvím nad nasazenou čtyřkou Martinou Trevisanovou, italské antukářce dovolila pouze jednou uhájit servis. Už o čtvrtfinále bojovala Tereza Martincová, proti wimbledonské šampionce Jeleně Rybakinové ale nepřekvapila.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková letos ve čtyřhře ovládla Australian Open, Wimbledon i US Open, s Barborou Krejčíkovou zkompletovala kariérní Grand Slam a vrátila se na post světové jedničky. Jenže ve dvouhře se 26leté Češce vůbec nedaří. Rodačka z Hradce Králové sice na začátku srpna vyhrála podnik W100 v Polsku, nicméně v Portoroži zabojuje o své teprve druhé čtvtfinále na hlavním okruhu za poslední rok.

Ve slovinském městě ležícím na pobřeží Jaderského moře, kam dorazila ihned po nedělním triumfu ve Flushing Meadows, začala hladkým vítězstvím 6-1 6-4 nad nasazenou čtyřkou Martinou Trevisanovou. Semifinalistce nedávného French Open dovolila pouze jednou uhájit servis a komplikace musela řešit hlavně ve druhé sadě, v níž italskou antukářku pustila do vedení 2-0 a za stavu 3-3 zlikvidovala sérii tří brejkbolů.

O vyrovnání svého letošního maxima na této úrovni, čtvrtfinále na antuce v Hamburku, bude usilovat proti britské kvalifikantce Jodie Burrageové. S Britkou se dosud utkala pouze loni na Livesport Prague Open a ztratila jen čtyři gamy.


Martincová proti wimbledonské šampionce nepřekvapila
Tereza Martincová si v Portoroži své třetí letošní čtvrtfinále nezahraje a už na desáté akci v řadě vypadla nejpozději ve druhém kole. Sedmadvacetiletá Češka se sice včera oklepala z kanára a manka setu a brejku proti lucky loserovi Harriet Dartové, ale dnes sama poznala hořkost ztráty jasného vedení.

Pražská rodačka v úvodu zápasu využívala mizerného servisu a nevynucených chyb Jeleny Rybakinové a dostala se do luxusního náskoku 4-0 30-0. Soupeřce však dovolila se do utkání vrátit a s wimbledonskou šampionkou uhrála už jen jeden game (4-6 1-6).

Ruská rodačka reprezentující Kazachstán bude pokračovat soubojem s Lesjou Curenkovou. Ukrajince, která si vyšlápla na nasazenou pětku Jekatěrinu Alexandrovovou z Ruska a bude usilovat o své první semifinále na nejvyšší tour od ledna 2019, může vrátit nedávnou porážku z Eastbourne.

Martincová v Portoroži krátce po vyřazení ze dvouhry úspěšně vstoupila do soutěže deblistek. S Ukrajinkou Martou Kosťjukovou porazily 6-4 7-6 čtvrté nasazené duo Alexandrovová/Heisenová a po úvodním postupu bez boje se dostaly už do semifinále.

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (14. 9. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rybakinová (3-Kaz.) - Martincová (ČR) 6-4 6-1
Haddadová Maiaová (2-Braz.) - Buscaová (Šp.) 6-1 6-4
Curenková (Ukr.) - Alexandrovová (5-) 7-5 7-6(5)
Bogdanová (Rum.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-1 6-7(5) 6-1
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Trevisanová (4-It.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kosťuková/Martincová (Ukr./ČR) - Alexandrovová/Heisenová (4-Rus./Něm.) 6-4 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Dobry-den
Katka potěšila hladkou výhrou, soupeřka je sice mimo antuku tragická, ale měl jsem strach, jak se Katka vypořádá s rychlou aklimatizací a s emocemi jen 3 dny po GS titulu. A jako teda asi dobrý, byť jsem to neviděl. smile
Reagovat
Dobry-den
Zato Terezku asi postihla karma za včerejšek.
4:0 30:0, to je síla... smile
Reagovat
Stippy
Ale moc rád bych se dozvěděl, jak Katka S. zvládla cestu z NY do malinké Portorože, cesta dlouhá, časové posuny; ano, mladé děvče to zvládne, jsem prostě zvědavý - jak, kdy cestovala, kolik času měla na přípravu a aklimatizaci. Tenis je o výsledcích, ale co je za tím? KS by možná potřebovala nejen "práci", ale i něco jako "pokračující Příběh KS", chytré PR, vždyť je jednou z předních sportovkyň republiky. Takže: cesta NY - Portorož, jak to bylo, určitě to bylo napínavé.
Reagovat
tommr
Katce pomohla i vstřícnost pořadatelů kteří jí umožnili hrát první kolo až ve středu ... smile
Reagovat
tommr
dovolil bych si oponovat Ondřejovi že šlo o hladký vítězství. Ve druhým setu to byla pěkná divočina. Katka v úvodu přišla trestuhodně o servis i když už vedla 40:0 a soupeřka se vrátila do zápasu. Ještě za stavu 3:3 0:40 to s Katkou vypadalo hodně špatně. Servis na 4:3 nakonec i s notnou dávkou štěstí udržela a to asi zápas rozhodlo. Druhej set sice nedokázala dopodávat ale vzápětí zápas ukončila na returnu ...
Výhra je pro Katku velmi cenná protože si připíše další body a upevní si tak pozici v první stovce. Bez šance na další bodovej zisk není ani ve druhým kole ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist