Siniaková vyhrála maratónskou bitvu nervů a česká dominance ve Fed Cupu pokračuje!

11. 11. 2018, 11:15
Aktuality 237
FED CUP - České tenistky tu mísu zase vyhrály! I bez svých největších opor porazily ve finále Fed Cupu 3-0 rovněž oslabené Američanky a pošesté za posledních osm let se staly vítězkami nejprestižnější týmové soutěže žen. Třetí bod dnes v pražské O2 areně vydřela dvaadvacetiletá Kateřina Siniaková, jež po odvrácení dvou mečbolů a více než tří a půlhodinové emotivní bitvě udolala 7-5 5-7 7-5 Sofii Keninovou.

Pod vedením nejúspěšnějšího kapitána Fed Cupu Petra Pály zvedly Češky nad hlavu stříbrný pohár také v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016. Předtím se v dobách Československa radovaly v letech 1975, 1983, 1984, 1985 a 1988.

"Je až neuvěřitelné, co Česko dokázalo, a ani tomu nevěřím, že jsem já získala dva body. Budu si to pamatovat napořád," zářila Siniaková.

Češky zvládly finále bez trojice hvězd, které měly podíl na pěti předešlých titulech. Nemocnou Kvitovou na kurt nepustilo nachlazení, Karolína Plíšková vypadla z nominace kvůli zranění a Lucie Šafářová v lednu ukončí kariéru.

Kvitová poprvé nezasáhla ve finále do hry, ale na konto si připsala již šestý fedcupový triumf. Dostala se tak na třetí místo historických tabulek k Američance Rosemary Casalsové. Sedmkrát soutěž družstev vyhrála Billie Jean Kingová a rekord drží s osmi výhrami další Američanka Chris Evertová.

"Jsem ráda, že nám diváci zachovali přízeň a podporovali, i když hrály jiné holky. A to nic nemění na tom, že Česko vyhrálo a atmosféra byla skvělá," řekla Kvitová, která oba dny Siniakovou i Barboru Strýcovou hlasitě povzbuzovala spolu s 14.500 diváky. "Bylo to něco jiného, než jsem zvyklá. Bylo to zvláštní, ale výhra se počítá. Jsem ráda, že jsem byla schopná pomoct týmu se dostat do finále," uvedla Kvitová. V prvním kole proti Švýcarsku i v semifinále v Německu vyhrála obě své dvouhry.

Siniaková v prvním setu s Keninovou jenom vedla - měla náskok 2:0, 3:1 a 5:3, ale set získala až při třetím setbolu ve dvanácté hře. Ve druhém setu 31. hráčka světa Siniaková vedla už 3:0 a 40:15 a obecenstvo se nadechovalo k vítězným chorálům. Siniaková ale zkazila nahraný volej, přidala další chyby a Keninová začala hrát odvážněji. Češka ztratila čtyři hry v řadě a nakonec i druhý set 5:7.

Rozhodující sadu začala Siniaková znovu vedením 3:0. Keninová si nechala ošetřit levý stehenní sval, který měla od začátku ze zadní strany oblepený. V pátém gamu Siniaková potřebovala devatenáct minut, než zvýšila na 4:1. Ani pak náskok neudržela a za stavu 4:5 k nadšení haly odvrátila dva mečboly Keninové. Sama při svém prvním mečbolu neuspěla, ale po druhém už vybuchla hala a celý tým radostí.

Kateřina Siniaková"Já už nemůžu. Byl to neuvěřitelný zápas nahoru dolů, nervy a teď jsem jenom hrozně šťastná, že jsem vyhrála. Děkuji za podporu diváků, díky nim jsem vyhrála. Byla jsem tak nervózní, že se to ani nedá popsat," řekla Siniaková. "Už jsem cítila, že to na mě doléhá, i když mám skvělou kondici."

"Byl to neskutečný zápas pro diváka. Káťa pořád vedla a najednou čelila dvěma mečbolům. Bylo to jak na houpačce, ale dřela a bylo to nádherný z obou stran a jsem na Katku strašně pyšný. Je to bojovnice," komentoval Pála utkání.

Světová deblová jednička Siniaková v sobotu porazila 6:3 a 7:6 Alison Riskeovou. Před tím v zahajovacím utkání vydřela bod s reprezentací se loučící Strýcová, která Keninovou zdolala po boji dlouhém dvě a tři čtvrtě hodiny 6:7, 6:1 a 6:4.

"Jsem prostě nejšťastnější. Ve Fed Cupu jsem ušly nádhernou cestu a lépe to pro mě nemohlo skončit," radovala se dvaatřicetiletá Strýcová.

"Potvrdili jsme, že jsme nejlepším týmem světa a vládneme. Jsem nadšený," řekl šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. A i on vyzdvihl podíl obecenstva. "Milujeme tenis a máme fantastické diváky, kteří tenisu rozumí."

Americký výběr kapitánky Kathy Rinaldiové dorazil do metropole bez největších opor Sereny a Venus Williamsových. Z týmu se omluvily rovněž Sloane Stephensová, Madison Keysová i strůjkyně loňského titulu Coco Vandewegheová.

Výběr USA, s osmnácti tituly stále nejúspěšnější země soutěže, Češky porazily poprvé po 33 letech a díky vítězství se udrží v čele světového fedcupového žebříčku. Pořadí národů vévodí nepřetržitě od dubna 2014.

FINÁLE FED CUPU 2018
Česko - USA 3-0 (Praha, tv. povrch / hala)
sobota 10. listopadu:
Strýcová (ČR) - Keninová (USA) 6-7(5) 6-1 6-4 ... 1-0
Siniaková (ČR) - Riskeová (USA) 6-3 7-6(2) ... 2-0
neděle 11. listopadu:
Siniaková - Keninová 7-5 5-7 7-5 ... 3-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

237
Přidat komentář
hippos
Jsem v rozpacích, v rozpacích. Opět vyhrát soutěž o kterou nikdo nestojí? Kolik tahle prej výjimečná generace posbírala grandslamových titulů v singlu? Dva jednou osobou.
Reagovat
vojta91
... zapomnel si na superlukrativni a cenne deblove tituly..!
Reagovat
lars
ano, kolik GS v deblu ziskaly ceske tenistky v minul. dekade ?
Reagovat
vojta91
Já se divím, že tento festival tleskání v němž se utkávají družstva úrovně "B" a "C" ještě někoho bere a baví..
Reagovat
George_Renel
Ještě stále mi nikdo nedokázal představit B tým USA...
Reagovat
Fandina
Já myslím, ze když vezmu v úvahu že za nás hrála trojka a cty
Reagovat
Fandina
Já myslím, ze když vezmu v úvahu že za nás hrála trojka a cty
Reagovat
Fandina
trojka a čtyřka a za ně šestka a sedmička měřeno žebříčkem WTA, tak to tak odpovídá, náš tým B, jejich C
Reagovat
slacker
nas tym tvorila dvojka trojak ctryurka, jasny A team. u nich jasny B team (petka az osmicka jsou B team, A team je jednicka az ctyrka, teamy jsou 4-clenne)
Reagovat
Fandina
Psala jsem o tom, kdo skutečně hrál, kdo byl pro singl týmovou jedničkou a dvojkou. Naše 3 a 4, jejich 6 a 7, na WTA žebříčku.
Reagovat
Fandina
Petra je momentálně naší jedničkou.
Reagovat
slacker
no a ja rikam ze trojka a ctyrka jsou stale casti A teamu
Reagovat
Fandina
Jenže ty se skládá ze dvou singlistek, ne že čtyř. Dvě singl, dvě debl.
Reagovat
Fandina
Tým se skládá ze 2 singl a 2 do debla.
Reagovat
George_Renel
Já beru nominaci 4 použitelné, alespoň půl sezóny tuto soutěž hrající lidi.
Reagovat
Fandina
Tak to všechny jejich predni letos hrály, kromě SW. Sloane, Klíče, Venus, a pátá je Collins. A dobře hraje Coco.
Reagovat
Fandina
A kdyby nehrály, tak asi finále nebude.
Reagovat
Fandina
Takže sorry, hrála i Serena, ve čtvrtfinále debla.
Reagovat
Roger_Federer
Tomu nerozumis :).
Je to jedna z mala moznosti, jak videt v CR kvalitni tenis, atraktivni pro divaka, vyhecovane zapasy, mlade a nove tvare svetoveho tenisu, hracky top 50..
Hala je vzdy plna.
Reagovat
vojta91
... sice tomu nerozumim, ale to ze FED CUP je jiz prezita vec a v dnesni dobe ji zerou jen a pouze Cesi je naprosto jasny fakt..! :)
Reagovat
Jan
Tak se na to nedívej a nebudeš se cítit trapně.
Reagovat
Pavlis
Petr Pála prohlásil těsně před finále Fed Cupu 2011 v Moskvě.

"Pro mě je to ve Fed Cupu zatím vrchol, respektive jsem těsně pod vrcholem. Budu spokojený, až ten titul získáme. Tým má na to pohár získat jak letos, tak i v nejbližších letech, pokud holky zůstanou zdravé a ve formě."
Reagovat
brixner
"V duchu hladim Kačeně kačenu a Fetkup je náš!"
Ze všeho si dělá prdel, ale tady to trefil, kanec jeden :-)
Kačena to ubojovala a Marco se z toho málem posral, furt totiž básní o tý naší blonďatý kudrlince a já mu marně připomínam, že Fran taky za to stála!
No, nechce ani slyšet, ksindl jeden :-)))
Děvčátka, díky za zážitek i mísu!
Reagovat
Jan
Pamatuji jak před rokem 2011 vyhrávaly FC týmy jako Itálie, Rusko, Srbsko a pro nás to bylo hodně vysoko a nedosažitelné a ty týmy vypadaly jako supertýmy, také nám vzdálené. Teď vypadá 6. vítězství v FC za ČR jako samozřejmost, ale není. Je to výjimečná generace. I když třeba mladé holky, co budou postupně nahrazovat ty současné, také dosáhnou úspěchu. člověk nikdy neví, kdy a kolikrát se ještě naše holky dostanou zase do finále. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je často tenká. Jako tento víkend, by stačil 4. singl, kdovíjak by dopadnul atd. Nebo když onemocní víc hráček. Nebo odmítnou reprezentovat. 1. kolo 2019 s Rumunskem také nemusí vyjít, jde o silného soupeře ? Takže si važme úspěchu.
Reagovat
EllNino
Srbsko???
Reagovat
Jan
Střelil jsem to od pasu. Měl jsem zafixované, že se utkávali v závěreřných kolech s RUskem, omlouvám se.
Reagovat
vrabejka
Velka gratulace našemu FC týmu :)
Je jasné že tento titul nepatří k největším. Ale to jak holky to zvladli jednoznacne i bez největších hvězd tak to klobouček. Ukazali jsme jak máme široký tym a to rozhodlo. A proti takove velmoci jako je USA je to velmi cenné. Uzivejme si teto generace protoze nikdy nevime kdy ta vitezna šňůra skončí. Jasně v ženách ta budoucnost je celkem růžová ale nikde neni psano ze az skončí Petra, Kaja a Bara tak ze budeme nadale vyhrávat jako doposud.
Děkujeme holky!!!!
Reagovat
peRFect
Co to bylo kua na konci?
Trenér se otočil a hopsal s týmem a Kateřina osamocena se k nim musela vecpat?
Tvl to byl nějakej fór?
Reagovat
Kytka
Veliká gratulace. I bez Petry a Káji to holky zvládly. I když Američanky měly notně oslabený tým. Keninové mně bylo docela líto, ta holka do toho dala všechno a bylo to tak těsný. Ale vyhráli jsme! Zase!
Reagovat
tommr
náš tým byl oslabenej stejně jako ten americkej ...
Reagovat
blixa
To ne, za nás hrál "B" tým, za ně až "C" tým.
Reagovat
Jan
Americký víc. Serena, Venus, Vandevegheová, Keysová, Stephensová. Oni měli C tým, naši B.
Reagovat
lars
Williams nehraji finale FC v teto dekade
Reagovat
Jan
To ja jako Berdych v posledních letech nehraje DC. Také jsme byli oslabení.
Reagovat
EllNino
Nesrovnávej prosím Berdycha s Williamskama, ty hrajou FC jen kvůli tomu, aby se dostaly na OH ... Berďa hrál ze špičky v podstatě nejvíc
Reagovat
lars
Coco V. asi aktualne nema tenis. vykon top50 WTA singl zebriku
Reagovat
tommr
nám chyběly Petra a Karolína zatímco Američankám Stephens a Keys. Takže to oslabení bylo tak nějak stejný ...
O tom, že budou chybět Serena, Venus a Vandeweghe se vědělo už dávno předem a jejich případná přítomnost bez odpovídající přípravy by Američanky stejně nijak neposílila ...
Reagovat
George_Renel
A který by byl ten americký B tým???
Reagovat
horska.kraslice
Hlavně aby vyhodili Boučka.! Ta jeho "produkce" to je opravdu vrchol trapnosti..........
Reagovat
Kytka
Moje řeč. Toho taky nemusím.
Reagovat
EllNino
to byl kanál
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska sehrála strašnej psychozápas, naštěstí s dobrým koncem. Jsem rád, že se jí to povedlo a ukázala, že český tenis nejsou jenom Kvitová a Plíšková. Teď si ji česká tenisová veřejnost (hlavně ta část, pro kterou je tenis jenom Fed Cup a Davis Cup) bude pamatovat... Snad na to Katka naváže a bude stoupat žebříčkem, což je přece jenom mnohem důležitější než Fed Cup. Aspoň na Top 20 momentálně určitě má.
Reagovat
Jan
No při těch propadech, co dnes měla, nevím.
Reagovat
Kytka
Prvně mohla ona rozhodnout celý FC, je to nápor na psychiku, nakonec to ustála. Je mladá a získala tak cenné zkušenosti do další kariéry.
Reagovat
bIbec
dost dobrá tečka za její nejlepší sezónou. Snad bude ještě nějaká lepší. Věřím tomu.
Reagovat
Jan
https://www.facebook.com/czechfedcupteam/photos/a.10150105815874517/10158082870814517/?type=1&theater
Reagovat
marsden
Ted jsem se vratil z 02 Areny.
Kdo jste nebyl nikdy zive na tenisu par poznatku a par veci k arene:
- nazivo to utika mnohem rychleji, hlavne pauza:))
- nazivo je to samozrejme lepsi, vim, to vite kazdej, ja mel super sektor
- v hale hodne neslo dlouho skore a nebo nesmysly, pak se to vyplo
- povolena pet lahev ale bez vicka, naopak pivo v plastu, red bull nesel vzit sebou plechovka jen rozlitej, duvod??
- zradlo lidi berou k sedacce, klobaska u souseda neni zrovna super zazitek
- deti sebou, 5 letymu diteti je to u pr...e, vyrusojou, klasika. Nechapu. Asi aby byla mamka a tatka hrozne in...urcite takovy ty manazersky rodinky s vip listkem.
- fanousci s bubinkem me paradoxne otravujou mnohem vic v tv nez nazivo. Fandili skvele
-celkova atmoska vyborna
- Boucek prehnanej
- Par rad nademnou studio CT - Hrada mi zamavala o pozadani na fotkku, moc ji to slusi nazivo
- celkove skvela atmoska. Zadny blby komentare i kdyz to zrovna Katce neslo.

Gratulace!!!! Hymna zazitek.
Reagovat
lars
Mas nejaky foto , video z tohoto FC?
Reagovat
Fransoas
Bohužel jsem se naživo dp O2 Areny nedostal.Souhlasim s atmosférou,ale jsem překvapen z některých negativních momentů,které popisujete.Lucka ve studiu famózní.Připojuji se ke gratulaci.
Reagovat
SwissMaestro
Ty víčka taky nechápu.Asi aby to člověk nenaplnil vodou a nehodil - nedoletí tak daleko. Co mi však na této aréně vadí nejvíce jsou malé sedačky přímo u sebe........vždycky se tam mačkám a to nejsem obézní.
Reagovat
milik254
Protože když po někom hodíš láhev ze víčka, tak část obsahu vyteče a nezpůsobí to takovou škodu, když to někomu spadne na hlavu.
Reagovat
lars
A oni pri vstupu do O2 areny prohlizeli kapsy u obleceni, jest-li tam nemas schovane vicko od pet lahve ?
Reagovat
marsden
K vasim komentarum;
- fotek mam malo, clovek to chce vsechno videt, ta atmoska vas pohlti, i kdyz kazdej sdili fotky na socialnich sitich a dost lidi cumi do mobilu. Hele ja taky, proste jsme vsichni nemocny
- Hrada mi krasne zapozovala a mam fotecku
- vicka: to je zahada. Vlastni piti urcite povoleny neni a kdyz si koupis vodu v pet lahvi 0,5 tak ti seberou vicko. Redbull mi nechtel dat plechovku, ze to musi rozlejt do kelimku. Ja nevim jak je to s bezpecnosti, ale moc to nechapu. Jidlo bych tam vubec nepoustel. Jinak jidlo je kapitola sama o sobe, hnusnej suchej parek v rohliku a pizza, ale necekej zazrak.
- jinak zadny satny!! V zimnim obdobi divny co. Na koncerty satny mobilni byvaj. Takze kazdej jsme meli kabaty a bundy na kline:(( nic moc. Klidne bych jim dal za satnu dvacku.
Reagovat
lars
dik za odpoved.
Jidlo a piti bych ocekaval predrazene.
Reagovat
Fandina
super. Přiznám se, že takové nervy při FEDu jsem snad ještě neměla. Včera při zápase Báry a dneska při tom maratonu, zápase nahoru a dolů, který nakonec Katka zvládla. Líbilo se mi, že vždycky když bylo ptřeba, tak to přišlo na její stranu, ale tenisově jsem si říkala, že bych raději, kdyby na to šla podobně agresivněji jako včera proti Riske. Tady se dost taktizovalo, ale ano se to hezky radí z gauče. Jinak úžasný zápas a sladká tečky od Katky. Obrovská gratulka Katce i Báře a vlastně všem holkám ve čtvrtfinále i semifinále. Dneska to byl nakonec super mač, ale přiznám se, že jsem byla dost vycukaná z toho, jak zápasy s Kenin u obou holek byly nahoru a dolů.
Jinak nádherný víkend. Dík a gratulka holky.
Reagovat
Fransoas
Já Vás zdravim a můžu pouze podotknout,že musim souhlasit s tím,že to bylo emočně našponovaný na maximum.Nepamatuji si,že bych něco podobného zažil.Ve třetím setu,jak také měl názor trenér Vízner ve studiu se zdálo,že by se Katka mohla posunout dál.V danou chvíli jsem učinil závěr - směřuje to k výtěznému konci.Hodně se to potom zamotalo.Obrovská gratulace pro Katku.S velký štěstím se jí to nakonec podařilo.Samozřejmě gratulace pro odcházející Báru a celý tým,který se podílel na postupu do finále.
Reagovat
Jan
Keninová je dobrá. Jednou z ní může být velká hráčka.
Reagovat
Jan
K výhře nám hodně pomohla Keninová. Kdyby podala konzistentnější výkon, je Katka bez šance.
Reagovat
Fransoas
Promiňte prosim, ale na kdyby se nikdy nikde nehrálo.Jsou to pouze liché úvahy.
Reagovat
Jan
Ale opodstatněné. Katka se svými propady by jinak neměla šanci.
Reagovat
d@ve
"Propady" měly obě dvě.. :) Kdyby vyhrála Sonia, tak se to dá tvrdit i obráceně.. ;)
Reagovat
blixa
Hele, vyber si. Buď Sofia, nebo Sonya ;-)
Reagovat
d@ve
Nejlepší je kompromis. :D
Reagovat
lars
kdyby podala konzist. vykon, tak by byla asi vys na WTA zebriku
Reagovat
Jan
Je jí 19, může časem být.
Reagovat
Jan
Zatápěla Báře i Katce.
Reagovat
tommr
je to nejmladší hráčka v top-50. Takhle dobrá v jejím věku nebyla ani Petra ...
Reagovat
bIbec
tak ten výkon Katky taky nebyl dvakrát konzistentní, že?
Reagovat
Jan
Zajímalo by mě, koho chtěl Pála nasadit do 4. singlu, kdyby na něj došlo.
Reagovat
EllNino
Báru, byla v sukni
Reagovat
vendulkabendulka
Bála jsem se, že v případě prohry zkusí nasadit Petru, to by asi nedopadlo dobře. A unavená Katka v případném deblu by byl konec.
Naštěstí to nabralo jiný směr.
Reagovat
Jan
Deblu jsem se také bál, když jsem viděl jak na tom Katka je. S tou Petrou nevím, říkal jsem si že by to i mohlo vyjít. Bára byla unavená ze včerejška, když říkala, že téměř nespala, jen se 3 hodiny převalovala ... Nevím jak se vyspala na dnešek.
Reagovat
Fandina
Hrála by Barča a říkala, že asi třikrát se už připravovala v šatně a pak se zase vracela fandit na kurt. Nakonec se vrátila za stavu 6:5 pro Katku ve třetím. A bylo to. :-))
Reagovat
Jan
:) DObře, že se vrátila :)
Reagovat
tommr
dnešní zápas byla skutečná divočina i na poměry WTA ...

Katka v prvním setu nedopodávala i když už vedla 5:3 30:0 ...
Ve druhým setu přišla o vedení 3:0 40:15 ...
Ve třetím setu přišla o vedení 4:1 40:30 ...

Na druhou stranu měla ale zase perfektní závěr ve kterým
za stavu 4:5 15:40 odvrátila 2 mečboly ...
za stavu 5:5 0:40 odvrátila 3 brejkboly ...
za stavu 6:5 30:40 odvrátila gamebol ...

Vychází mi z toho, že Katka hraje líp když prohrává než když vyhrává ...
Reagovat
Jan
Zvykej si na hormonální tenis :) Katka bude hrát v týmu častěji :)
Reagovat
Pavlis
Klasicky nevyrovnaný výkon, který doprovázely výpadky na obou stranách. Čert vem, že to Káti vždy prohospodařila, když pomohly i minely Američanky. Vždy jí umožnila se držet ve hře. Ale byl to neuvěřitelný zápas, jak délkou trvání, tak jeho průběhem, stejně jako mátožným stavem Katky na konci. Ale pomohly jí odvrácené mečboly soupeřky, dobře se povzbuzovala.

No, nečekal jsem, že to český tým zvládne i bez svých hlavních opor, ale jsem nesmírně rád, že si to tentokráte po letech Češky zase vychutnaly zcela bez Karolíny Plíškové. Aspoň si fakt užijí tu radost, aniž by musely cokoli předstírat. No prostě i vzpomínám na tu dobu před lety, když to celé začalo. Neskutečná éra, vetkaná navždy do dějin tenisu.

A Petr Pála je fakt fenomenální! Nicméně ten pořádný dík patří samozřejmě tenistkám, které to odehrály, včetně těch, co je v hledišti podporovaly. Bára s Katkou dostaly příležitost, jíž beze zbytku využily měrou vrchovatou. Výsledkem je další nezapomenutelný zisk trofeje Fed Cupu. Neměly by to brát jako samozřejmost, protože to celé vyhrát, to vždy stojí hodně. když to ale hráčka dokáže získat, tím více ji to může posunout do budoucna.

A jo, byl jsem ke konci fakt neskutečně dojatej! Parádní víkend. Holky, děkuji vám. Oslavte to, jak se sluší a patří.
Reagovat
Jan
Přesně tak :)
Reagovat
lars
to tezko. spis nepresne
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsi na otazník :-)
Reagovat
EllNino
krásně napsáno :)
Reagovat
tommr
souhlas až na to úplně zbytečný rejpání do Karolíny. Nebejt její výhry nad Kerberovou tak jsme ve finále možná ani nebyli ...
Reagovat
Jan
Ano. Všechny na tom mají zásluhu.
Reagovat
historik
Taky nechápu proč se do ní někteří zbytečně otírají. Jestli kvůli Hrdličkovi nebo proto, že je introvert nebo co. Navíc tady je její tweet: https://twitter.com/KaPliskova/status/1061647857692884994
Reagovat
EllNino
upřímně, mě ani nenapadlo, že tam není, a nechyběla mi :)
Reagovat
cabuna
No někteří to mají jako sport :-D O někoho otírat se potřebují ,když si tím uleví :-D
Reagovat
cabuna
Přesně tak zásluhu na tom mají všechny holky,asi nemá Káju rád tak si potřebuje rýpnout jinak by to napsané bylo hezky .
Reagovat
bIbec
já sem to rejpnutí ani nepochopil. Vůbec nechápu, co tím autor myslel.
Reagovat
bIbec
proč by měly něco předstírat? A jak s tím souvisí Karolína?
Reagovat
Pavlis
Všichni si jistě pamatují, jak se Karolína letos na téma Fed Cupu vyjádřila. Bylo to těsně po dubnovém Fed Cupu. A právě proto se mi dnes, i ohledem na Śafi tam přítomnou, vybavily dávnější časy té starší gardy. I z tohoto pohledu jsem to myslel, ale pochopitelně jsem i využil situace, že prostě Karolína teď nebyla zrovna na finále přítomna.
Reagovat
LukasH
Karolína se vyjádřila, že ten týden musí skousnout a že tam nepanuje kamarádství. Myslím, že to způsobily ty změny trenérů a v podstatě rozepře mezi ní a Petrou a pak i Bárou. S Petrou to tam od ty doby viselo a ty neadekvátní oslavy při výhře nad ní letos na TM to jen potvrdily.
Reagovat
tommr
to by mě zajímalo jaký neadekvátní oslavy máš na mysli? Já jsem si ničeho mimořádnýho nevšim ...
Reagovat
Pedronegro
ukázková zlovolná manipulace, 75% pravda, 25% lež ...
Reagovat
historik
Potlesk
Reagovat
lars
a nejaka polopravda tam neni ? :)
Reagovat
Pedronegro
75:25 je lepší, 50 na 50 už bývá příliš evidentní lež :)
Reagovat
svetova.dvojka
Gratulace
Reagovat
Jan
A na závěr Do re mi fa so light :)
Reagovat
misa
Splnilo se mi všechno o čem jsem při fandění jedné tenistce od toho roku 2013/14 snil. Včetně právě končícího víkendu... Úžasné :)

Katce i celému týmu patří gratulace za povedené zápasy, bojovnost a další trofej!
Reagovat
bIbec
Holky super. Ten obrat z dvou MP, to byla bomba.
Reagovat
tommr
na tom pódiu vítězek ještě schází Karolína, která snad dostane tu kopii poháru dodatečně ...
Reagovat
Jan
Jsem rád, že hrají naši krásnou hymnu a ne ten paskvil, co navrhoval český olympijský výbor.
Reagovat
EllNino
Vztekání a slzy Kenin a Katky, vůle a mlácení raketou Báry - jen takové střípky, jak na Fed Cupu nezáleží a je to podřadná soutěž
Reagovat
misa
Dnes to byl dlouhý, ale krásný zápas.
Reagovat
Fransoas
Nerozumim tomu,proč by soutěž Fed cup byla podřadnou.Je to naprosto scestný omyl a zkreslený názor.Bylo to z obou stran emotivně vyhrocené na maximum se štěstím pro Katku.
Reagovat
EllNino
ironie tě asi nepolíbila
Reagovat
LukasH
V létě jsem doufal ve Williamsky, pak jsem se těšil a mače Stephens, Keys, Petra, Karolína a zbylo tohle. Je to fajn, že to holky zvládly, ale moc emocí to ve mně nevzbudilo...
Reagovat
EllNino
njn, proti gustu, mně to třeba bavilo daleko více než zápasy hvězd
Reagovat
tommr
souhlas. Já jsem si tohle naše finále užil úplně stejně jako všechny předchozí s těma největšíma hvězdama ... :)
Reagovat
Jan
Také jsem si to užil. Ale pravda je, že teď po tom vítězství mám emoce nejnižší ze všech 6 titulů.
Reagovat
EllNino
Tenis přece nekončí světovou desítkou, jak si někteří myslí ...-_-
Reagovat
LukasH
To ne, ale prostě mě mrzelo, že nevidím Petru a dokonce Karolínu a to je co říct. :D
Reagovat
EllNino
Njn, proti gustu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se ten dnešní zápas nelíbil, ale nervy, obzvlášť na konci jsem měla.
A po proslovu Báry už mi tekly slzy!
Reagovat
tommr
pokud si dobře vzpomínám tak v podobný situaci ve finále proti Německu se debl za rozhodnutýho stavu 3:0 hrál ...
Reagovat
EllNino
prý nebude
Reagovat
tommr
to je škoda. Přál bych Báře Krejčíkový aby si ve finále taky zahrála ...
Reagovat
EllNino
to jo ... ale to už by byla taková fraška bez náboje
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, jen by tady pak někteří mudrovali, kdyby náhodou Češky prohrály :-)
Reagovat
tommr
co by se muselo stát abys aspoň jednou neotravoval?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-prehrala-bencicovou-a-poslala-cesky-do-10-fedcupoveho-semifinale-v-rade-22620/

NA TP OTRAVUJE HLAVNĚ TOMMR, KTERÝ SI MYSLÍ, ŽE JEHO PSEUDOMOUDRA JSOU VŠEOBECNOU NORMOU...

Ale ztrapnil ses hezky, tommře, ne že ne :-)
Reagovat
tommr
sice nechápu ten odkaz na starej článek, ale od ubožáka jako jsi ty by mě už nic nemělo překvapit ...
Reagovat
Jan
Změnili pravidla pro finálový zápas, nebude.
Reagovat
historik
a je to potřeba, že takovéto zápasy si zažije nová nastupující generace. Zvlášť když musí dojít k postupné generační výměně. Upřímně moc nerozumím těm komentářům na adresu Katky v průběhu zápasu. Pro ni byl tento víkend velkou zkouškou a úplně novou těžkou situací. Vždyť toho ve FC odehrála strašně málo - 2 singly a debly za rozhodnutého stavu. A už vůbec ne v takovéto situaci, kdy je jednička,stojí to na ní, poprvé hraje doma a jsme favoriti. Kdo ji sleduje, tak ví, že umí hrát o dost líp.
Reagovat
tommr
loni v semifinále proti USA už byla Katka taky naše jednička ...
Reagovat
EllNino
ale venku v Tampě, ne v Kyslíkárně před tolika diváky :) a ne ve finále
Reagovat
tommr
doma by to přece mělo bejt o něco jednodušší než venku nebo ne?
Reagovat
EllNino
zkus si stoupnout před 15 000 lidí a pak ven, kde nikoho neznáš, a řekni mi rozdíl :D
Reagovat
SpacialRecognition
Omlouvám se Katce, že jsem jí nevěřil.
Reagovat
Jan
Kdyby loni na semifinále s USA přijela aspoň jedna z hráček, co odmítly jet, mohl to být pátý titul FC v řadě. A i loni by se hrálo finále v Praze.
Reagovat
EllNino
ježiš, klasika ... místo gratulací výčitky :D
Reagovat
Jan
Ale jo gratulace také.
Reagovat
EllNino
klasika
Reagovat
Jan
Ale loni mě to hodně vzalo. Finále se nehraje každý den a možnost byla velká. Příští rok bez Báry a Lucie, při kolapsu 2 nejlepších hráček bude náš tým v p... když bude hrát se silným soupeřem. A ve světové skupině ani jiný není. Takže stačí maličkost a prohra je na světě. Kdoví kolikrát se ještě dofinále dostanou :)
Reagovat
tommr
třeba se konečně chytnou Markéta Vondroušová nebo Karolína Muchová ...
Reagovat
EllNino
ježiš, tak holt se prohraje ... nic netrvá věčně
Reagovat
Jan
Proč vůbec hrát tenis, že . . . :) Naprosto zbytečné nastupovat do zápasu :)
Reagovat
EllNino
ne, ale nedělat vědu z proher :D
Reagovat
Jan
Když bylo finále na dosah s teoretickou dost velkou možností jeho výhry, tak je to těžké. Když se prohraje, že se nic lepšího udělat nemohlo, tak to člověk stráví snadněji.
Reagovat
EllNino
Máme tolik pohárů, jednou to snad nevadí ... božínku, chci víc a nemám nic, znáš to
Reagovat
Jan
Těšme se na finále 2019 :)
Reagovat
lars
velka je leda tak tvoje blbost napsana v tvym komentari. Porazit Coco W. v SF FC na Floride s sanci > 50% mela pouze Lucka S. , a ta nebyla fit.
Reagovat
EllNino
Katka to urvala, Sonya ty slzy na konci, bylo mi jí i docela líto ...

Skvěle to nakonec vybojovala :) Celkově brutál
Reagovat
tommr
tak Katka nakonec to šílený drama přece jen zvládla. Za stavu 4:5 tam sice už byly slzy beznaděje, ale nakonec to dobře dopadlo ... :)
Reagovat
jirkaS
dobře skřehotá :-D
Reagovat
misa
Davis Cup taky býval. Ale chápu, že peníze jsou až na prvním místě...
Reagovat
Jan
Kdyby Katka prohrála, asi by nebyla v dost dobrém stavu pro závěrečný debl, pokud by se hrál. Pak už by to bylo na vážkách.
Reagovat
tommr
závěrečnej debl by se hrál až po dalším singlu a do tý doby by se Katka zase dala do pořádku ...
Reagovat
kada.tom
Tak nakonec jsme přece jen vyhráli, ale teda ... byly to nervy :-)
Gratulace českému týmu ... a my se tady teď musíme připravit na to, až nás svou návštěvou přijde poctít monty, který tu bude opět onanovat nad jednou ze svých oveček :-D
Reagovat
Jan
No vida, je to tam :D Od stavu 4:5 byla Katka už hotová, nevěřil jsem, že to dá, ale Keninová naštěstí dělala dost chyb. Jinak byls postupně spíše lepší hráčkou než Katka.
Reagovat
EllNino
Tak to byl brut ...
Reagovat
Jan
No vida 6:5 :)
Reagovat
kada.tom
jestli už ani tohle Kateřina nedá ... byť TB by byl fakt třešničkou tohoto zápasu, tam by se to všechno vyjímalo :-D
Reagovat
EllNino
tak 6:5 není žádnej náskok
Reagovat
insanezy_
V ženským wta je to jak když servíruješ do zápasu
Reagovat
Jan
5:5, už jsem nevěřil. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.
Reagovat
EllNino
luxusní drama :D ... tak jedem dál :D
Reagovat
kada.tom
marně se snažím přijít na to, která z těch dvou na kurtu je labilnější ... :-D
Reagovat
SpacialRecognition
Pro tohle není žádná omluvá. Kdo se jí bude snažit omlouvat, je hlupák.
Reagovat
EllNino
na co omluvy, prostě prohrála
Reagovat
Krisboy
Kdo?
:D
Reagovat
insanezy_
Siniaková je psychicky silná a zůstává pozitivní (c) Krejčíková :D
Reagovat
EllNino
když sis ten debl tak přál, možná ho dostaneš :D
Reagovat
kada.tom
Kateřina se příkladně skládá ...
Reagovat
Pedronegro
4:4, tommr je neskutečnej!
Reagovat
insanezy_
Nevím ale tohle pro mě není tenis
Reagovat
tommr
místo 6:1 je to 4:3 a výsledek nejistej ... :(
Reagovat
tommr
a ted už dokonce 4:5 a hrozí ostudnej konec ... :(
Reagovat
tommr
moc nechybělo a Katka opět o brejk přišla stejně jako ve druhým setu. Tentokrát ale s vypětím věsch sil odolala a snad už to konečně dotáhne k výhře ...
Reagovat
Jan
No Prostal, No problem :)
Reagovat
milik254
Keep dreaming
Reagovat
Jan
Katka nemá kvality Petry nebo Karolíny. Jak Pálovi postupně mizí členky jeho týmu (Šafářová, Strýcová), jeho síla bude postupně lesat. Příští rok, při absenci 2 top hráček už bude problém.
Reagovat
smazaný uživatel
No ufff! To fandění je fuška!:))
Reagovat
kada.tom
taky dobrý hrát jednu hru 20 minut .. :-)
Reagovat
Jan
Katka teď vůbec netrefuje první servis. Pravidelně.
Reagovat
EllNino
Rusku v sobě tedy nezapře, takticky opět Katku vyhodila ...
Reagovat
smazaný uživatel
A Katka ji v sobe zapře? :)
Reagovat
EllNino
to rozhodně ne :D
Reagovat
tommr
už je to zase 3:0. Bude se opakovat druhej set se vším všudy?
Reagovat
Jan
Zatím to jede v těch stopách.
Reagovat
EllNino
když to budeš psát, tak ano, to je jasný :D
Reagovat
Jan
To na to nemá vliv.
Reagovat
EllNino
to byses divil :D koukej na to
Reagovat
Jan
:)
Reagovat
Jan
No a už je to 4:1 :) Vzhledem k tomu jak Katka prohrává svá podání, nic jistého :)
Reagovat
MartinPa
Bohužel Katka ukazuje jednu slabinu ženského tenisu - zkrátka dostala instrukce hraj jí to za každou cenu do forehandu a i když má ta Američanka na BH díru na prohoz, tak bum jí metr od těla na FH :-(
Reagovat
EllNino
Zase nedělej z holek slepičky ...
Reagovat
com
ticho tam čuníku
Reagovat
EllNino
komentář k věci, ostatně jako obvykle :D
Reagovat
MartinPa
to bych dělal nerad, ale někdy to člověku hlava nebere jak si Katka vystřílí soupeřku z kurtu a pak namísto vítězného úderu do prázdného kurtu jí to zase namaže na FH :-)
Reagovat
EllNino
tak stane se
Reagovat
Pavlis
Lépe prošustrovat jasné vedení nelze :( Měla ji na lopatkách 3-0, 40-15 ve druhém. Od té doby uhrála jen dvě hry a absolutně nic jí nešlo. Katka se musí naučit dobře podávat, aby to mělo nějakou razanci. A obecně údery nehrát pořád na střed, ale taky šikmo k lajně. Pořád se jen bránila. Američanka tam předváděla "Rozděl a panuj".
Reagovat
EllNino
těžko se hraje před 15 tisíci diváky první finále v životě, už chtěla prostě vyhrát, rozklepala se, to není nic neobvyklého ... trochu empatie a ne jen se koukat na hru :)
Reagovat
tommr
škoda toho druhýho setu, kterej měla Katka skvěle rozehranej. Ted mám o ní trochu obavy, protože ta zbytečná ztráta se na ní určitě podepíše ...
Reagovat
Jan
To jo. A Keninová se lepší naopak Siniaková se horší. Jsem zvědavý, kdyby prohrála, koho Pála nasadí do 4. singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Báru!8
Reagovat
tommr
snad na to nedojde a bude se jen řešit koho do debla ... :)
Reagovat
EllNino
debl nebude
Reagovat
tommr
tím bych si tak jistej nebyl ...
Reagovat
kada.tom
Zatím si děvušky vyměnily sety po stavu 7-5 ... tak schválně, která Rusanda vyhraje 3. set :-)
Reagovat
EllNino
Ještě jednou mi zahrajou "DO RE MI FA SOL Light" a vyhodim asi televizi z vokna :D
Reagovat
Pedronegro
plně tě chápu :))
Reagovat
kada.tom
máš pravdu, ta reklama je opravdu otřesná, mám stejný pocity ..
Reagovat
Jan
Zahrají Do re mi fa sol light si do :)
Reagovat
HayashiM
..sol light si do ... strčte :)
Reagovat
steve79
Většina lidí nadává na nový formát Davis cupu, ale reforma je potřeba udělat i ve Fed cupu.
Reagovat
Jan
A to proč ?
Reagovat
steve79
Stačí se podívat kolik top hráčů hraje.
Reagovat
EllNino
po celý rok hraje v podstatě většina, tady je to víc okolností dohromady, nemoci, zranění ...
Reagovat
Pedronegro
opravdu moc ne :)
Reagovat
Pedronegro
v FC hrajou spíš holky :)
Reagovat
Jan
A to bys chtěl, aby se hrálo na cizím území a ne s tou úžasnou atmosférou v domácím prostředí ? Nakonec i v DC jsem zvědavý, kolik TOP hráčů tam bude ve finálovém turnaji hrát. Je to na konci sezóny, do toho ještě světový pohár ? A mám dojem, že ti co kříčeli, Djkovič a Federer tam nebudou.
Reagovat
tommr
přesně tak. Zatím se jim povedlo jen zničit DC a nic lepšího místo toho ještě nepředvedli a už by chtěli zničit i FC ...
Reagovat
tommr
z 3:0 40:15 na 3:4. Katka zničehožnic úplně zkolabovala ... :(
Reagovat
EllNino
tak zkolabovala právě kůli tomu, že chtěla vést 4:0 a bylo to 3:1 ... klasická situace, z ničehonic to nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
Nedustojne finale. Mozna by bylo dobre, kdyby Ameriku nejak potrestali za znevazeni souteze a finale, kdyz to tak bojkotovali. Z Fed Cupu ae stal Hopman Cup.
Reagovat
Krisboy
Proč Ameriku? Snad USA, ne?
Reagovat
Jan
Zase kdyby přijela Keysová a Stephensová, tak v tohle složení našeho týmu by to naše holky asi nedaly.
Reagovat
EllNino
tak Keysová je zraněná stejně jko Plíšková, ta by nám asi moc neublížila, a Stephens je velká neznámá ...
Reagovat
EllNino
Kolaps
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná se nám to komplikovat...
Reagovat
tommr
má první set! Byla to ale nervydrásající podívaná ... :)
Reagovat
Jan
Keninová je dobrá a Katka občas dělala chyby.
Reagovat
Jan
Naštěstí Keninová také.
Reagovat
tommr
Katka ted ovšem neskutečně blbne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Katčina hra bude daleko efektivnější na Kenin, než byla hra Báry. Očekávám jednoznačnou dvousetovou výhru.
Reagovat
tommr
no zatím to tak nevypadá ...
Reagovat
misa
dnes dostala cenu za oddanost Fed Cupu. Zatleskala jí plná domácí hala a zamávala lidem na rozloučenou. Tak nějak jsem si ten konec představoval, jsem rád, že jí loučení pěkně vyšlo. Teď ještě aby v zimě neonemocněla a mohla v lednu odehrát ten poslední grandslam v životě :)
Reagovat
jirkaS
ten Bouček to je TALENT :-D
Reagovat
lars
na co talent?
Reagovat
jirkaS
tys to neslyšel?
Reagovat
lars
ne
Reagovat
jirkaS
to uvádí jak rohovnické klání
Reagovat
Chandler
Ne. :P
Reagovat
Krisboy
Nakopat do prdele. Včera se to nedalo vůbec poslouchat. Hroznej vůl. Vůbec nechápu, jak takovejhle diletant může pracovat pro ČT :(((
Celebrita z Primy, nebo v který žumpě ho vyhrabali?
Reagovat
Chandler
Evropa 2 - kult všech cool lidiček
Reagovat
Krisboy
Woe...až tak ??? Ta ČT jde fakt do kytek....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist