Siniaková začala na trávě porážkou, v Berlíně nepřekvapila proti Gauffové

20. 6. 2023, 20:41
Aktuality 1
WTA BERLÍN - Kateřina Siniaková (27) po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí prohrála i podruhé. V Berlíně v prvním letošním singlovém zápase na trávě podlehla 3:6, 4:6 světové sedmičce Cori Gauffové (19), která vyhrála pátý ze šesti vzájemných duelů. Kvůli dešti a skluzu programu se vstupu do soutěže nedočkala Markéta Vondroušová.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se na konci května vrátila na kurty po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí a zatím neuhrála ani set. Na French Open nestačila na Američanku Peyton Stearnsovou a nyní na trávě v Berlíně nezaskočila světovou sedmičku Cori Gauffovou.

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové dvakrát zaváhala na podání. ve druhé sadě měla za stavu 2:4 šanci na návrat do zápasu, ale svůj jediný brejkbol nevyužila a po hodině a čtvrt prohrála 3:6, 4:6.

"Byl to obtížný zápas, úroveň mé hry nebyla vysoká. Byl to můj první letošní zápas na trávě a na tomto kurtu jsem hrála poprvé," komentovala Gauffová, jež trefila pouze 9 winnerů a spáchala 21 nevynucených chyb. Siniaková měla na konci bilanci 13 winnerů a 25 chyb.

S o osm let mladší Američankou se česká tenistka utkala na okruhu WTA popáté a opět neuspěla. Porazit ji dokázala jen loni v Poháru Billie Jean Kingové.

Siniaková, které patří v žebříčku WTA 54. místo, prodloužila svoji černou sérii na trávě. Loni na tomto povrchu prohrála všechny tři zápasy.

V Berlíně ještě pokračuje ve čtyřhře, v níž loni získala s Australankou Storm Sandersovou titul. S Markétou Vondroušovou jsou zatím ve druhém kole.

Také Vondroušová dnes měla vstoupit do dvouhry, její souboj s Kanaďankou Biancou Andreescuovou byl ale kvůli dešti a následnému skluzu programu odložen na středu.

Džabúrová titul neobhájí

Ons Džabúrová třetí rok po sobě travnatou sezonu triumfem neodšpuntuje. Tento týden neobhájí loňský triumf v Berlíně, kde světová šestka a finalistka loňského Wimbledonu nečekaně podlehla 6:7, 4:6 domácí 120. hráčce světa Jule Niemeierové.

Aryna Sabalenková zahájila své letošní působení na trávě hladkou výhrou 6:3, 6:2 nad kvalifikantkou Věrou Zvonarevovou. V utkání nečelila brejkbolu a na vlastním podání ztratila jen osm bodů. Ve druhém kole se nasazená jednička utká s Veronikou Kuděrmetovovou, nebo Qinwen Zheng.

Přípravu na obhajobu titulu ve Wimbledonu zahájila úspěšně Jelena Rybakinová. Světová trojka, která kvůli nemoci nenastoupila k utkání třetího kola na French Open, si v Berlíně poradila 6:4, 6:2 s Polinou Kuděrmetovovou a připsala si deváté vítězství v řadě. Ve druhém kole se utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou (H2H 1:0).

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 780.637 dolarů
úterní výsledky (20. 06. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gauffová (5-USA) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:4
Sabalenková (1) - Zvonarevová (-) 6:3, 6:2
Rybakinová (2-Kaz.) - P. Kuděrmětovová (-) 6:4, 6:2
Niemeierová (Něm.) - Džabúrová (4-Tun.) 7:6 (7:4), 6:4
Avanesjanová (-) - Kasatkinová (8) 6:2, 3:6, 7:6 (9:7)
Blinkovová (-) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5
Fourlisová (Austr.) - Xinyu Wang (Čína) 3:6, 7:5 / skreč W.
Alexandrovová (-) - Samsonovová (-) 6:4, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist