Sinner je letos po skreči Raonice stále neporažen, jedná se o jeho 200. výhru na nejvyšší tour

16. 2., 23:22
Aktuality 10
Jannik Sinner (22) měl ve čtvrtfinále v Rotterdamu nečekané potíže s Milosem Raonicem (33), který v posledních letech neustále bojuje se zdravotními problémy. Nejvýše nasazený odvrátil v úvodní sadě dva setboly v řadě, získal ji v tie-breaku a bývalý třetí hráč světa mu poté za stavu 6:7, 1:1 ze svého pohledu vzdal. Šampion nedávného Australian Open je tak letos stále neporažen a o zopakování loňského finále bude usilovat proti domácímu Tallonovi Griekspoorovi (27), kterého potkal v semifinále v tomto dějišti i loni.
Sinner je letos stále neporažen (© Profimedia)

Sinner – Raonic 7:6, 1:1 / skreč

Jannik Sinner prožívá od loňského léta nejlepší období své kariéry. Italský mladík poprvé triumfoval na podnicích Masters, zahrál si finále Turnaje mistrů, dovedl svou zemi k prvenství v Davis Cupu a na nedávném Australian Open získal svůj premiérový grandslamový vavřín.

V letošní sezoně je aktuálně čtvrtý hráč světa stále neporažen. V Rotterdamu protáhl svou momentální neporazitelnost už na 13 zápasů a zapsal své jubilejní 200. vítězství na nejvyšším okruhu. Navíc zvládl 30 z posledních 32 duelů.

V nizozemské hale zatím v nejlepší formě nehraje. Na úvod si sice poradil snadno s trápícím se domácím zástupcem Boticem van de Zandschulpem, nicméně poté ztratil set s veteránem Gaëlem Monfilsem a ve čtvrtfinále s bývalou světovou trojkou Milosem Raonicem, který v posledních letech neustále bojuje se zraněními, likvidoval dva setboly v řadě.

Proti zkušenému Kanaďanovi, jenž se loni vrátil po další zdravotní pauze a odehrál svůj teprve šestý turnaj po dlouhé přestávce, ztratil vedení brejku a o několik minut později musel na vlastním servisu řešit další komplikaci. Se stavem 15:40 v 10. gamu si ovšem poradil, skóre srovnal a díky jedinému minibrejku získal set v tie-breaku. Raonic poté ještě uhájil servis na začátku druhého dějství a dorovnal na 1:1, avšak se kvůli zdravotnímu problému rozhodl v utkání nepokračovat.

Sinner, který uhájil svou neporazitelnost v dohraných duelech s hráči mimo TOP 100 trvající od Stockholmu 2021, se i při svém třetím startu na rotterdamské pětistovce probojoval do čtvrtfinále. V nizozemské hale obhajuje loňskou finálovou účast a v případě triumfu vylepší své žebříčkové maximum, jelikož by ze třetího místa odsunul Daniila Medveděva.

Stejně jako loni se v semifinále střetne s Tallonem Griekspoorem, Nizozemce loni zdolal ve dvou těsných setech a poté ho přemohl i v Davisově poháru. Griekspoor zvládl i pátý vzájemný souboj s Emilem Ruusuvuorim a ani tentokrát Finovi nepovolil set. Domácí zástupce zvítězil bez ztráty servisu 7:5, 7:6 a obhájil loňské semifinále. Proti Sinnerovi zaútočí na své čtvrté finále na turnajích ATP, všechna tři absolvoval loni.

 

De Minaur – Rubljov 7:6, 4:6, 6:3

Alex de Minaur zazářil na začátku sezony v týmovém United Cupu, kde přemohl Taylora Fritze, Novaka Djokoviče a Alexandera Zvereva a potvrdil, že se mu od začátku loňské sezony mnohem více daří v soubojích s hráči TOP 10. Další skalp takto vysoko postavených soupeřů slavil v pátek v rotterdamské hale proti Andrejovi Rubljovovi, kterého v nizozemské metropoli porazil i loni.

Bývalému šampionovi rotterdamské pětistovky tak oplatil zdrcující porážku z osmifinále nedávného Australian Open, po prohře s ruským tenistou se ani při osmém startu nedostal do čtvrtfinále domácího grandslamu. Navíc mu uštědřil jeho první letošní porážku na turnajích ATP.

S Rubljovem prohrál poslední dva souboje, recept na něj nenašel ani na konci sezony 2023 na Masters v Paříži. Další halový souboj však zvládl, ačkoli v tie-breaku ztrácel už 2:4 a v závěrečném dějství čelil v posledních třech gamech na servisu vždy jednomu brejkbolu. Na postup do svého prvního semifinále v tomto dějišti potřeboval dvě hodiny a 34 minut.

O své celkově 15. finále a první od srpna zabojuje proti Grigorovi Dimitrovovi. S Bulharem má vyrovnanou bilanci, naposledy se potkali loni ve čtvrtfinále právě v Rotterdamu a De Minaur musel po dvou nevyužitých mečbolech skousnout prohru v tie-breaku rozhodující sady.

Dimitrov na svých posledních třech turnajích ATP postoupil do finále a v lednu v Brisbane ukončil čekání na svůj první triumf od Turnaje mistrů 2017. Další finálovou účast má na dosah v Rotterdamu, kde byl ve finále ročníku 2018 a v letošním čtvrtfinále zdolal 7:6, 3:6, 6:4 Alexandera Ševčenka.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Janek zřejmě slušnej oddíl..., ve 22letech 200výher na ATP Uvidíme, co předvede na cihle.
Reagovat
Krisboy
Kdepak, takováhle pinkaná nemůže na Alexe platit. Grigor hrál jak důchodci u nás na kurtech.
Reagovat
Krisboy
Dimitrov - DeMinaur
Viděl jsem poslední game a Grigor nezahrál jedinej liftovanej backhand. Nějaká zdravotní indispozice, nebo taktika? V minulých zápasech do toho mlátil úplně jinak
Reagovat
Pe3k
V druhém setu začal zkoušet všechno možné, chodit na síť být agresivnější, ale nic na Démona neplatilo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V Amstru by neměl být moc pomalý povrch, ne? To by mělo nahrávat Gríšovi.
Reagovat
Patik
Raonic.. Mno jo.. Všetko to odchádza tak nejak do hája..starneme..
Reagovat
Krisboy
Raonic - dlouholetý a stabilní člen Klubu Skleněnek
Toho je škoda. Podobně jako DelPo nebo Nishikori nikdy pořádně neukázal, co v něm je.
Reagovat
Patik
Hej chýbajú mi títo hráči zlaté časy keď sa všetci stretli na turnaji majstrov.
Reagovat
Pe3k
Náhodou hrál dost dobře, být fit mohl Skinnera porazit.
Reagovat
Patik
Veď totok..být fit..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist