Sinner je prvním Italem v čele žebříčku ATP, Djokovič spadl na třetí místo

10. 6., 13:52
Aktuality 4
Jannik Sinner se jako první Ital dostal do čela světového žebříčku. Dvaadvacetiletý rodák z Innichenu vystřídal na místě světové jedničky Novaka Djokoviče. Před hvězdného Srba se dostal i o rok mladší Španěl Carlos Alcaraz, který se po zisku titulu na Roland Garros posunul na druhé místo.
Jannik Sinner (© Profimedia)

Sinner, jenž letos triumfoval na Australian Open, na pařížské antuce vypadl v semifinále po pětisetové bitvě s Alcarazem. Posun na tenisový trůn měl ale už jistý poté, co obhájce titulu Djokovič před svým čtvrtfinálovým duelem odstoupil z turnaje kvůli zranění kolena. Světovou jedničkou se Sinner stal jako 29. hráč v historii.

Mezi ženami dál suverénně kraluje žebříčku Polka Iga Šwiateková, která v Paříži obhájila titul. Poražená finalistka Jasmine Paoliniová si v 28 letech vylepšila kariérní maximum na sedmé místo a poprvé v kariéře je v první desítce pořadí WTA.

Kateřina Siniaková se po zisku titulu na Roland Garros ve čtyřhře posunula v deblovém žebříčku o šest míst a nyní jí patří pátá příčka. Její partnerka Coco Gauffová poskočila na 12. pozici, v singlovém žebříčku Američanka předstihla Bělorusku Arynu Sabalenkovou a je druhá.

Českou jedničkou zůstává mezi ženami na šestém místě Markéta Vondroušová. Jiří Lehečka, který kvůli zranění Roland Garros vynechal, figuruje v žebříčku ATP na 25. pozici. Tomáš Macháč je o osm míst za ním.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
com
Reagovat
Pe3k
Reagovat
com
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist