Sinner v Sofii po obratu zdolal de Minaura a zaútočí na první finále

12. 11. 2020, 16:06
Aktuality 15
ATP SOFIE - Jannik Sinner v hale v Sofii po obratu zdolal nasazenou trojku Alexe de Minaura a podruhé v sezoně postoupil do semifinále. O své premiérové finále na hlavním okruhu si 19letý talentovaný Ital zahraje s Adrianem Mannarinem.
Jannik Sinner

Jannik Sinner patří k nejsledovanějším vycházejícím hvězdám bílého sportu. V letošní sezoně se mu ale dlouho nedařilo, zlom přišel až s příchodem zkráceného antukového jara. Devatenáctiletý talent si na French Open zahrál své první grandslamové čtvrtfinále a v hale v Kolíně nad Rýnem se poprvé v sezoně dostal do semifinále.

Italský mladík před dvěma týdny po třech gamech vzdal utkání druhého kola ve Vídni, ovšem zranění stihl doléčit a na poslední letošní akci před Turnajem mistrů má na dosah premiérové finále na hlavním okruhu.

Sinner na halovém turnaji v bulharské Sofii bez ztráty setu přehrál Mártona Fucsovicse i lucky losera Marca-Andreu Hüslera a dnes po obratu a téměř dvouapůlhodinovém boji zdolal 6-7(3) 6-4 6-1 nasazenou trojku Alexe de Minaura, jehož porazil i loni ve finále Turnaje mistrů do 21 let.

Sinner byl až na prohraný tie-break ve většině utkání lepším hráčem. Rozhodlo hlavně proměňování brejkbolů. Zatímco Sinner využil pět z devíti šancí, o dva roky starší de Minaur dokázal zužitkovat jediný ze sedmi brejkbolů.

V semifinále Sinnera čeká premiérový souboj s Adrianem Mannarinem. Dvaatřicetiletý Francouz si před dvěma týdny v hale v Nur-Sultanu zahrál své první letošní semifinále a zároveň finále a zlepšenou formu potvrzuje i v Sofii, kde dnes přehrál 6-2 1-6 6-3 Radu Albota a zítra zabojuje o své celkově 11. kariérní finále.

Vasek Pospisil vyřadil už druhého nasazeného soupeře. Po Němci Struffovi dnes přehrál 6-3 6-2 turnajovou šestku Australana Johna Millmana a teprve podruhé za posledních pět let postoupil do semifinále.

O třetí finále, v němž by usiloval o premiérový titul, si 30letý Kanaďan zahraje s Richardem Gasquetem (h2h 3-2). Zkušený Francouz večer zdolal 7-6 7-5 Itala Salvatora Carusa a do semifinále postoupil poprvé od loňského srpna.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 389.270 eur
čtvrteční výsledky (12. 11. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sinner (It.) - de Minaur (3-Austr.) 6-7(3) 6-4 6-1
Mannarino (5-Fr.) - Albot (Mol.) 6-2 1-6 6-3
Pospisil (Kan.) - Millman (6-Austr.) 6-3 6-2
Gasquet (Fr.) - Caruso (It.) 7-6(4) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
turista
Mlynáři sebrala voda mlejn tak nemele. Trochu překvapivě. Myslel jsem si že Pospíšila semele.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Parádní tennissmile. Na to se kouká úplně jinak než na Medvěda s Rublem. Ještě to chce trochu zkrotit vášně při timingu a bude ještě lépe. Vyhraj to tam celé! Titul se hodí a nějaký ten Lev takysmile
Reagovat
ivecka
No já mu taky moc fandím, viděla jsem ho na loňském challengeru v Ostravě, kde to nakonec také vyhrál. Právě že se mi jeví a taky se to o něm piše, že je to kluk bez nervů. Líbí se mi taky, jak není vůbec vystajlovaný jako někteří. Je to pohodový kluk, který si na nic nehraje, sympaťák. Na tomto turnaji vůbec hrálo hodně mladých kluků, kteří se derou nahoru, rozhodně stojí za to, pokud máte rádi tenis, se do Ostravy Zajet podívat.A ještě navíc perfektně lyžuje. Moc mu držím palce smile
Reagovat
Marduch
Proste budouci Gouťák.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
FulnekUltras
jj, šampónky nebrat ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
sojka1
jeste by klukovi nekdo mohl rict, ze si ma po zapase pri podavani ruky - tukani raketou - sundat cepici, chapu, ze je pro nej uz jak kus kuze, ale je to vyjadreni ucty k souperi.... abych taky dohlizela na vsechno.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to počujem prvýkrát, že pri tenise si etiketa vyžaduje sundať čapici. Hoc na záver.

Zatvorené reštauárie chýbajú, čo?..:)
Reagovat
sojka1
nejen na tenise, golfu, ale temer vsude... prekvapuje me, ze jsi takovy buran, promin.... :-(
Reagovat
sojka1
jsem tak otresena, ze se jeste vracim s vysvetlenim, ze mym "temer vsude" je uz samozrejme mysleno mimosportovni prostredi, dovedu si pri podani ruky predstavit s cepicema na hlave snad nejake kluky na plazi, co ze sebe delaji uz dospele, ale ve SPORTU??? I hokejiste si dekuji za hru bez prilby....
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy som nepostrehol, a to hracov so siltovkou je kvantum, ze by si ich pri podani ruk dávali dole. Ospravedlnujem sa za to :)

Ale vzhladom aký humáč pod tou šiltovkou po 3hod schovavaju by sa to snad dalo chápat.
Reagovat
sojka1
ale samozrejme, ze cepici smekaji, pokud maji uroven, humac nehumac, nasi "nejdrazsi" si sundavaji i celenku prece... a myslim, ze vsichni dalsi totez. Me vzdycky prekvapuje i prejimani cen v propocenem tricku, tedy bez prevleceni a u zen bez bundicky... a nasla bych spoustu dalsich preslapu, svet holt uz neni, co byval... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vy zeny máte fakt ostrazitejsie senzory.

Videl som stovky RN, RF zápasov, ale keby sa ma niekto spýtal, ci si dávaju po zápase a pozdrave so súperom čelenku vacsinou dole, zavahal by som. S Rafom sa mi niečo marí, ale či to robi pravidelne, to fakt netusim.

Budem si to od dnes vsimat soječka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme ze mimo sportovisk je to bezné.

Ale v ramci sportoviska?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist