Sinner ve finále umí. V Montpellier slaví 7. titul po výhře nad Cressym

12. 2. 2023, 17:01
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Italský tenista Jannik Sinner vylepšil svou skvělou bilanci ve finálových zápasech na 7-1. Čtvrtý ze sedmi titulů slaví v evropské hale, francouzské Montpellier tento týden ovládl po výhře 7-6 6-3 nad Američanem Maximem Cressym.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

Předchozí dva starty na turnaji v Montpellier skončily pro Jannika Sinnera pokaždé hned v prvním kole. Letos ale do něj jako nasazená dvojka vůbec nemusel nastoupit, z druhého kola postoupil bez boje přes zraněného Mártona Fucsovicse a v dalších třech zápasech potvrdil roli papírového favorita.

21letý Ital s krajanem Lorenzem Sonegou, domácím teenagerem Arthurem Filsem a Američanem Maximem Cressym neprohrál ani set. V dnenším finále zvítězil bez ztráty podání 7-6 6-3, když jediné tři brejkboly soupeři nabídnul v úvodu duelu za stavu 1-2.

"Hlavním klíčem k úspěchu bylo udržet si servis. V tie-breaku jsem věděl, že může udělat chybu. Snažil jsem se držet si své podání, což se povedlo. Byl jsem tedy šťastný, že jsem získal první set," komentoval Sinner.

"Druhý set byl trochu jiný, nevyužil jsem tam pár šancí a on pak skvěle podával. Jsem rád, že jsem ho nakonec přeci jen brejknul a v závěru jsem si to na servisu pohlídal," dodal první italský vítěz v třináctileté historii turnaje.

Sinner hrál finále poosmé v kariéře a posedmé zvítězil. Pošesté slaví na tvrdém povrchu, z toho počtvrté v evropských halách. Jedinou porážku ve finále utrpěl předloni na Masters 1000 v Miami s Polákem Hubertem Hurkaczem.

25letý Cressy, jenž v semifinále vyřadil světovou devítku Holgera Runeho, byl ve finále počtvrté a potřetí prohrál. Jediný triumf slavil loni v červenci na domácí trávě v Newportu.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 630.705 eur
nedělní výsledky (12. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Sinner (2-It.) - Cressy (USA) 7-6(3) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Haase/Middelkoop (4-Niz.) - Olivetti/Cressy (Fr./USA) 7-6(4) 4-6 10-6

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist