Sisková v Tunisku slaví první double! Ve finále dvouhry předvedla parádní obrat

3. 1. 2021, 18:19
Aktuality 1
ITF MONASTIR - Anna Sisková na turnaji ITF W15 v tuniském Monastiru získala svůj druhý titul a první na tvrdém povrchu. Ve finále 19letá Češka udolala 0-6 6-4 7-6 o tři roky mladší Belgičanku Amelii Van Impeovou, byť ve druhém i třetím setu prohrávala 1-4 a musela dohánět manko dvou brejků a ve třetí sadě dokonce čelila mečbolu. Sisková tak navázala na včerejší triumf ve čtyřhře a raduje se z premiérového 'doublu'.
Profily hráčů
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Anna Sisková loni v únoru na antuce ve španělské Palmanově oslavila první titul mezi ženami, během koronavirové pauzy úspěšně odmaturovala a konec sezony strávila na turnajích v Egyptu a Tunisku. 

A právě na severu Afriky v Monastiru o tomto víkendu vyhrála poprvé v kariéře dvouhru i čtyřhru na jednom turnaji. V obou soutěžích devatenáctiletá Češka potvrdila roli nasazené jedničky. 

V deblu uspěla už v sobotu po boku Alžířanky Ines Ibbuové, která na sebe letos v květnu upozornila emotivním videem pro Dominica Thiema. Rodačka z Hané si tak připsala celkově pátý deblový triumf, z toho třetí během uplynulého měsíce.

První trofej ve dvouhře na tvrdém povrchu Sisková vybojovala v dnešním finále proti teprve šestnáctileté Belgičance Amelii Van Impeové, která v Monastiru odehrála svůj vůbec první turnaj mezi ženami. 

A Sisková to s o tři roky mladší soupeřkou neměla vůbec jednoduché. Prohrávala už 0-6, 1-4 a 15-30 při servisu soupeřky, ale nevzdala se a ziskem pěti gamů v řadě si vynutila třetí set. 

Ani v něm česká teenagerka nezačala dobře a znovu prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků. Opět však vývoj otočila, i když Belgičanka dvakrát podávala na vítězství a v desátém gamu měla dokonce mečbol.

546. hráčka světa Sisková nakonec ve svém celkově 5. finále zvítězila po 2 hodinách a 10 minutách boje 0-6 6-4 7-6 a získala druhý titul. V Monastiru bude startovat i příští týden, kdy se opět z pozice nasazené jedničky pokusí navázat na skvělý vstup do roku 2021.

• ITF W15 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
finálové výsledky (02. - 03. 01. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sisková (1-ČR) - Van Impeová (Belg.) 0-6 6-4 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Ibbuová/Sisková (1-ČR/Alž.) - Ganzová/Gemovičová (2-Švýc./Srb.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
gratulka,
dokonce těžké obraty,
jen tak dál...
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist