Skvělé! Kvitová, Zakopalová a Zahlavová-Strýcová vyřadily nasazené soupeřky

24. 6. 2010, 16:46
Aktuality 15
WIMBLEDON ŽENY - České tenistky se dnes na trávě ve Wimbledonu předvedly. Do bojů zasáhly tři - Petra Kvitová, Klára Zakopalová a Barbora Zahlavová-Strýcová - a všechny postoupily do třetího kola, byť čelily nasazeným soupeřkám. Na cestě do osmifinále je však čekají ještě zvučnější jména: Azarenková, Pennettaová a Šarapovová.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Petra Kvitová si ve Wimbledonu vylepšila osobní maximum. Česká tenistka nenašla přemožitelku ani ve svém druhém zápase, porazila třiadvacátou nasazenou Jie Zheng z Číny a poprvé v kariéře postoupila do třetího kola.

Dvacetiletá Kvitová se snažiila hrát agresivně a v souboji se semifinalistkou londýnského turnaje z roku 2008 zahrála 35 vítězných úderů. Dobře returnovala, díky čemuž šestkrát prorazila podání Číňanky, sama přitom přišla o servis pětkrát.

"Jsem strašně ráda, protože jsem hrála dobře. Takže jsem určitě spokojená," řekla Kvitová po výhře 6-4 2-6 a 6-2. Dvacetiletá hráčka je ve Wimbledonu potřetí a v předcházejících ročnících vždy skončila už v prvním kole.

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy se o postup do osmifinále, která si už zahrála loni na US Open a předloni na Roland Garros, utká se čtrnáctou nasazenou Viktorií Azarenkovou, která porazila Srbku Bojanou Jovanovskou ve dvou setech 6-1 a 6-4. S touto Běloruskou hrála Kvitová dvakrát a oba zápasy prohrála ve dvou setech.

"Takže do toho zápasu půjdu s tím, že ukážu, co umím, a uvidíme. Já myslím, že zezadu bude hrát stejně rychle jako dnešní soupeřka. Zřejmě ale bude líp servírovat," řekla Kvitová.

Do 3. kola turnaje 'velké čtyřky' postoupila podruhé v kariéře také Klára Zakopalová. Poprvé se to osmadvacetileté rodačce z Plzně podařilo při grandslamové premiéře před sedmi lety na Australian Open.

Zakopalová dnes nastoupila proti nasazené Francouzce Aravane Rezaiové a jedinou slabší chvilku si vybrala na konci prvního setu. Vedení 4-1 nedokázala dotáhnout do zisku sady a Rezaiová se ujala vedení 1-0 na sety. Zakopalová byla i poté přesnější na servisu a duel dokázala otočit.

V dalším kole čeká osmadvacetiletou pražskou rodačku turnajová desítka Flavia Pennettaová. Italka se ve druhém kole příliš nepárala s Rumunkou Niculeskuovou, se kterou ztratila jen dvě hry.

Barbora Zahlavová-Strýcová se rozehrávala proti turnajové čtyřiadvacítce Daniele Hantuchové pomaleji, ale od druhého setu mnohem méně chybovala. V rozhodující sadě sice přišla o vedení 4-1, ale utkání nakonec dotáhla do vítězného konce a zopakovala výsledek z roku 2008, címž vyrovnala své grandslamové maximum.

Nyní ji čeká další Ruska Maria Šarapovová. Šestnáctá nasazená a vítězka Wimbledonu z roku 2004 si poradila s Rumunkou Ioanou Ralucou Olaruovou jistě 6-1 6-4.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Rezaiová (18-Fr.) 5-7 6-3 6-3
Kvitová (ČR)
- Jie Zheng (23-Čína) 6-4 2-6 6-2
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Hantuchová (24-SR) 1-6 6-2 6-4
Wozniacká (3-Dán.) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 6-4 6-3
A. Radwaňská (7-Pol.) - Briantiová (It.) 6-2 6-0
Pennettaová (10-It.) - Niculescuová (Rum.) 6-1 6-1
Azarenková (14-Běl.) - Jovanovská (Srb.) 6-1 6-4
Šarapovová (16-Rus.) - Olaruová (Rum.) 6-1 6-4
Pavljučenkovová (29-Rus.) - Vinciová (It.) 6-2 7-6(1)
Dulgheruová (31-Rum.) - Oprandiová (It.) 6-2 6-0
Erraniová (32-It.) - Parraová (Šp.) 6-2 6-2
Kanepiová (Est.) - Gallovitsová (Rum.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Broadyová/O'Brienová (Brit.) 6-2 6-3 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Světluška nám zase dosvítila a nakonec ještě odmítla Stáze podat ruku. Trapka Kuzna, co jí ruplo v palici?
Reagovat
smazaný uživatel
tak holky překvapily, po těm prvokolových blamážích na předchozích grandslamech je tohle hodně potěšující, ale asi třetí kolo bude bohužel maximum, uvidíme....
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nejvíce nadějí vkládal do zápasu Zakopalová -- Pennetta. Klára má myslím výtečnou formu. Při příznivé konstelaci hvězd by mohla překvapit. Ostatně, Pennettu už jednou porazila a dvakrát s ní hrála tříseťák.

Kvitová -- Azarenka, tam bude záležet, jak se obě vyspí. :-) Ale jasnou favoritkou je Victoria.

Barbora asi nemá proti Marii šanci, i když se zoufale chybující Hantuchovou hrála velmi solidně. Ledaže by Maria předvedla podobný výkon, jako proti Oudin na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se zeptat jake je prosím bodivaní na ženskem turnaji wibbledonu a mužskem děkuji za odpověd.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém s klávesnicí? Body pro všechny turnaje WTA jsou ke stažení tady:
http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howitworks.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Petra i Klára a možná i Bára.. to by bylo vážně pěkné kdyby postoupili všechny tři! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nečekané postupy. Když to srovnám s katastrofou ženských na AO a FO, tak tohle dost překvapilo. Ovšem škoda Lucinky, její výkony jsou nahoru dolu, s tím se do úplné špičky dostat nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
to néé no.. Ale bylo to mil překvapení, ale teď čeká asi konečná zastávka.. protože Maria, Flavia a Victorie je něco jiného.. :-) navíc Maria musí postoupit protoze se teším na duel s Williams..
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia i siréna Viki patří k těm, které jednou zahrajou dobře a pak jsou schopny vybouchnout kdekoliv s kýmkoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
jasný, ale Maria Baru porazi Flavia si myslim že ze Zakopalovou mít moc problémů taky nebude a Viki vs Kvitová to bude tak 6:4, 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová s tím svým tenisem je schopná Pennettu porazit, pokud se dobře vyspí:) Já se na její hru celkem nerad dívám, je to prostě maximální riziko, žádná variabilita, někdy až hloupě agresivní. Ale kolik jí je - pořád je dost času, aby do svého projevu zařadila nové prvky. Takže za její postup jsem rád. Zakopalová už o moc lepší nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
kvitova ale hraje s azarenkovou
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec to napsal hezky, Flavia by na trávě byla docela hratelná. Ale bohužel spletl soupeřku pro další kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, s Azarenkou, omluva:) ... hmm, tak to vidím trochu hůře no.
Reagovat
smazaný uživatel
na Azarenku nevyzraje Petra a Klara nema na to aby porazila Pennetu.. ale bylo by to opět pěkné překvapení jako proti Rezai.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist