Skvělý Federer porazil Nadala i v Indian Wells. Ve čtvrtfinále se utká s Kyrgiosem

16. 3. 2017, 00:10
Aktuality 191
ATP INDIAN WELLS - Roger Federer dokázal poprvé v kariéře porazit Rafaela Nadala ve třech vzájemných duelech po sobě. Na Masters 1000 v Indian Wells zvítězil po skvělém výkonu hladce ve dvou setech a postoupil do čtvrtfinále. V něm se čtyřnásobný šampion utká s Australanem Nickem Kyrgiosem, s nímž dosud jediné střetnutí prohrál.
Rafael Nadal a Roger Federer

Rofer Federer a Rafael Nadal se poprvé utkali v roce 2004 v Miami, v utkání 3. kola vyhrál tehdy sedmnáctiletý Španěl. Dalších 34 soubojů svedli ve finále (22), v semifinále (9), ve čtvrtfinále (2) a ve skupině Turnaje mistrů (1). Až nyní po dlouhých 13 letech na sebe narazili dříve, než ve čtvrtfinále.

Rafael Nadal a Roger Federer36. pokračování vzájemné rivality napsali v Indian Wells, kde se utkali neobvykle už v osmifinále. Žádná vyrovnaná bitva jako třeba letos ve finále Australian Open se však nekonala. Jednoznačné vítězství zaznamenal po parádním představení o pět let starší Federer.

Pětatřicetiletý Švýcar vstoupil do zápasu brejkem, v následné hře zlikvidoval jediný nabídnutý brejkbol a nastavil ráz utkání. Především skvělou hrou na bekhendu udával tempo výměn a po 23 minutách vedl 4-1 s dvěma brejky v zádech. Dvěma forhendovými winnery si vypracoval dva setboly a hned ten první po 34 minutách proměnil servis-volejem.

Ve druhém setu Nadal držel naději snad jen v prvním gamu, který získal čistou hrou. Federer však pokračoval v agresivní hře, odskočil do vedení 3-1 a žádný náznak zvratu nepřipustil. Po svém podání ztratil ve druhém dějství jen tři fiftýny a využil hned svůj první mečbol, když bekhendem trefil vítězný úder rovnou z returnu.


"Svému bekhendu věřím čím dál víc. Věřím, že díky němu dokážu získávat důležité míče. Letos mám ze své hry opravdu velkou radost," řekl švýcarský tenista.

Federer tak zvítězil za hodinu a osm minut hladce 6-2 6-3 a poprvé zvítězil ve třetím vzájemném duelu v řadě. Kromě pětisetové výhry v letošním finále Australian Open uspěl také v roce 2015 na domácí půdě v Basileji. Celkovou bilanci vzájemných soubojů snížil na 13-23, bilanci na tvrdém povrchu vyrovnal na 9-9.

"Je to hezký pocit vyhrát poslední tři duely, to vám mohu říct. Ale nejdůležitější je, že jsem vyhrál v Austrálii. To je pro mě nejvíc," řekl Federer, který se na Australian Open vrátil po půl roku dlouhé pauze, během níž léčil bolavá záda a operované koleno. A hned na své první akci rošířil rekordní sbírku o 18. grandslamový titul.

"Když se teď na tu přestávku a comeback podívám, tak myslím, že to byla jedna z nejlepších věcí, kterou jsem během kariéry udělal," pochvaluje si Federer.



Osmý z posledních devíti duelů Federera s Nadalem vyhrál ten, který získal první set. Na turnajích Masters 1000 Federer ovládl teprve pátý ze sedmnácti zápasů. V Indian Wells spolu hráli potřetí; v semifinále 2012 vyhrál Švýcar, ve čtvrtfinále 2013 Španěl. Oba pak nakonec turnaj vyhráli.

"V Melbourne to byl těsný zápas. Měl jsem šance na výhru, dneska ale ne. Byl prostě lepší. Rogerovi výkony po tak dlouhé pauze lze slovy jen těžko popsat," řekl Nadal s velkým respektem ke svému přemožiteli.

Čtyřnásobného šampiona Federera v letošním čtvrtfinále čeká Nick Kyrgios, s nímž jediný vzájemný souboj předloni na antuce v Madridu prohrál 1-2 na sety. Jednadvacetiletý Australan v osmifinále vyřadil trojnásobného obhájce titulu Novaka Djokoviče, s nímž vyhrál i druhý vzájemný duel.

"Nick na mě udělal dojem, když dokázal porazit Novaka na jeho nejoblíbenějším povrchu na dvou turnajích po sobě," uvedl Federer. "Doufám, že to Nickovi pomůže. Že si uvědomí, že pokud se bude soustředit na tenis, může dokázat velké věci," předvídá Švýcar australskému bouřlivákovi slibnou budoucnost.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
středeční výsledky (15. 03. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kyrgios (15-Austr.) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 7-6(3)
Wawrinka (3-Švýc.) - Nišioka (Jap.) 3-6 6-3 7-6(4)
Federer (9-Švýc.) - Nadal (5-Šp.) 6-2 6-3
Nišikori (4-Jap.) - Young (USA) 6-2 6-4
Thiem (8-Rak.) - Monfils (10-Fr.) 6-3 6-2
Cuevas (27-Urug.) - Goffin (11-Belg.) 6-3 3-6 6-3
Sock (17-USA) - Džazírí (Tun.) 4-6 7-6(1) 7-5
Carreňo (21-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

191
Přidat komentář
Kozoroh
Bekhend, jaký nyní Federer na kurtech ukazuje, je impozantní. Srovnatelný se Stanovým. Na AO velmi přispěl k tomu, že Fedex po 10 letech porazil Rafana na GS. Prosekal se jím až k 5. titulu z AO. Tento týden se s jeho pomocí může proklestit i k 5. vavřínu z IW.
Reagovat
Marduch
jj, z BH fackuje jak Bud Spencer ve stavu největší nasranosti :)
Reagovat
spaniel
https://pbs.twimg.com/media/C7AGe8OWwAAnfst.jpg:large
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=QyA2mbcvDAc
Reagovat
Krisboy
agresivní jako sršeň :)
Reagovat
janek_da
to snad ne
z wiki "Navzdory rozšířené představě o smrtelně nebezpečném tvorovi je sršeň obecná mírumilovná a prakticky neškodná."

:)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda, dokud ji fakt nenasereš.
Reagovat
Krisboy
no dobře - tak agresivní jako nasraná sršeň
Reagovat
spaniel
https://media.giphy.com/media/3og0IJhQEI00EgaFb2/giphy.gif
Reagovat
Pe3k
Nadal and Federer have played 7024 points in their 36 matches. Nadal has won 3,560 points (50.7%) and Federer has won 3,464 (49.3%).
Reagovat
smazaný uživatel
Len skoda tých big pointov, čo..
Reagovat
Pe3k
16.03.2017 08:04
Reagovat
smazaný uživatel
To je čo?...Ti zazvonil budík a šmytec do práce?...
Reagovat
Franky
Jak pekne tu vidno Forehandovu frustraciu ked Nadal uz 2roky rozprava jak sa citi na GS a ze je v najlepsej forme pripraveny bojovat o post 1 a bla bla..A jak kuse a kope okolo seba snazi sa este to H2H vytahovat pripadne smerovat H2H aj na Fedex-Djoko len aby Fedo bol v co najhorsom svetle..Nuz nevychadza to podla predstav a vyzera to ze uz je naozaj Nadal na ustupe a nic velke ho uz necaka. Ale kazdopadne sa tesime na jeho zapasy v veteranskej lige kde si moze zahrat so svojim idolom Moyom :D
Reagovat
Tuttovka
Nole, Murray a trochu méně Nadal mají velký problém, že jejich hra byla vždy spíš pasivnější a netvořili jí. To je jeden z důvodů, proč mohou prohrávat se soupeři, které by ještě nedávno drtili. Pokud spojíme dosažení 30 let s úbytkem rychlosti, která je při defenzivní hře klíčová, a přidáme lehké zrychlování kurtů, tak máme dost smrtící guláš pro obranáře. Federer tu může být ještě pěkných pár let, pokud nebude mít zranění, protože jeho styl byl vždy agresivní, a pokud v zápasech diktuje hru, tak může porazit téměř každého tenistu. Není náhodou, že si komentátoři při zápasech všímají, jak blízko stojí základní čáry a často chodí do kurtu. Zbylým třem klukům z Big 4 asi nezbude nic jiného, než začít tlačit víc na pilku směrem dopředu. To je asi jediný recept, kterým se můžou udržet na špici.
Reagovat
Tuttovka
Jinak tedy na zápas Federera s Nickem se strašně těším :D.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že starý pán Nicka umravní.
Reagovat
Marduch
Souhlas. Ač je Nole i v zápasech s Kyrgiosem opticky útočnějším hráčem, ty útoky od BL často nejsou dotažený, po výborném úderu následuje jen lehce nadprůměrný, po kterém se soupeř stihne vrátit do pozice, chybí nutná dávka rizika, míče tlačí málo k čarám. Trošku to zavání Berdychovinou. A pak ty přechody na síť, když už tam jde, musí tomu bezpodmínečně předcházet jedovatej úder..
Reagovat
brixner
Že GOAT na stará kolena vyrovná nebo i otočí H2H s Rafou :-) Mám prostě pocit, že na Rafovi se projevuje to obrovské zatížení během celé jeho kariéry, je ještě pořád silný, ale ty změny v pohybu, reflexech a úderech jsou strašně viditelné a obávám se, že lepší už to moc nebude...Každopádně díky za každý další jejich souboj, na hru Srba nebo DelPa se fakt moc koukat nedá, o Andym ani nemluvě.
Reagovat
Nola
Careno vs Cuevas, dvaja antukari... los bol na Andyho rakete a ako to dopadlo...
trochu pre mna nepochopitelne planovanie zapasov, Fedex a Nick budu hrat az zajtra? preco vcera natlacili vsetky zapasy do jedneho dna?
Reagovat
MarcelPersch
Neuvěřitelný, jak se z otázky, jestli Roger ještě někdy porazî Rafu stalo: ,,porazí ještě někdy Rafa Rogera?"
Od Rafy jsem nic moc nečekal, takže ani nejsem naštvaný, snad dnes Federer ten výkon zopakuje.
Reagovat
spaniel
Osobně si nemyslím, že Roger se na stará kolena naučil hrát BH nebo že zareagoval na match up. Jen si prostě všiml, že Nadaluv pohyb do stran už není co býval, zejména do forehandove strany nestíhá a když i stihne, tak vrátí buď kopec, nebo krátký míč (pokud nedá rovnou chybu). Takto Nadal prohrával poslední roky i s jinými a horšími. Takže to Roger začal aplikovat a bez obav to hraje Nadalovi do forehandu, což býval hodně zlý nápad, když byl Nadal ještě Nadal. Akorát ubral na spinu a přidal na razanci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, dobrý postřeh, taky mne to napadlo, i ty úhly hraje širší. Ale na druhou stranu i ubyly chyby z BH a už ani nepamatuju, kdy jsem od něj viděl naposledy homerun, což byl třeba v roce 2013 snad nejfrekventovanější Rogerův úder.
Reagovat
spaniel
Já neviděl zápas proti Johnsonovi, ale prý tam měl hodně rámů. Další věc je, pokud mu Nadal dává lehčí míče a zkazí dřív, nemá Roger tolik času a příležitostí dát homerun. Určitě se to ale nedá porovnávat s 2013, hraje parádně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, pravda je, že když míče lítají od soupeře rychleji, má RF větší problém s timingem. Uvidíme, jak dnes večer se s tím popasuje.
Reagovat
Alois_Mlok
Pravda, ale to zlepšení na backhandu je markantní a nejde jen o úbytek chyb. Returny z backhandu hrál ještě loni skoro výhradně čopem, teď hraje winnery. Jenom nevím, jestli v minulosti takhle dobrý bakhand už měl a teď se mu jen podařilo znovu se k němu vrátit, nebo jestli je v tom něco novýho. Mám ale pocit, že říkal, že s Lubičičem něco měnili, jenom nevím co.
Reagovat
spaniel
https://youtu.be/NClHiMVBms4
Reagovat
janek_da
no vždyť píš "returny čopem", a to hrál i s Blakem
Reagovat
spaniel
Hned druhý return je topspin... Ale určitě hrál víc BH returnů čopem celou kariéru, to ale neznamená že neuměl, jen to nepotřeboval. Každopdáně ten zápas ukazuje, že BH měl i v minulosti skvělý, víc winnerů z BH nikdy nedal než na tom TM. Teď se jen rozhodl pro změnu, protože to na Nadala platí. S jinými soupeři čopuje mnohem víc, s Kyrgiosem bude taky čopovat. Takže nemyslím, že je tam nějaké markantní zlepšení. Nová větší raketa mu pomohla vrátit BH tam, kde býval v nejlepších letech.
Reagovat
MartinPa
Zatímco dříve hrál Roger BH buď extra čopem nebo topspinem, tak nyní začal hrát některé své BH víc zpříma - sice to do Stanovy placky má ještě daleko, ale tím pádem je to zas přesnější a super rychlost to pořád má. To právě byla voda na mlýn přeliftovaným FH od Rafy, kdy ty vysoké odskoky jednoručák zahraje, ve většině případů, čopem a tím se dostává pod tlak, protože než se takový míč vrátí zpět, tak si může soupeř zajít na kafe a ještě si vybrat kam toho druhého zase prožene.
Reagovat
Krisboy
Kafe by nestihl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nějaký hodně rychlý, kdyby mu ho lajnový podal? Monfils by to stihnul.
Reagovat
Krisboy
Tak Monfils nebo Brown ano, ale tu je řeč o Fedalovi a podobných hráčích druhého sledu...
Reagovat
turista
Ano, Rogerovi pomohlo, že do hry zařadil navíc občasné ploché bekhendy bez rotace a to i podél boční čáry. Na to jeho soupeři včetně Rafy nejsou zvyklí a funguje to. Oni čekají z BH čop nebo lift a RF z ničeho nic zahraje placku.
Reagovat
turista
RF dnes odehrává bekhendem daleko víc míčů než dřív. Silně omezil obíhání bekhendu a tím získal daleko lepší pokrytí celého kurtu. Vzhledem ke zpomalení vlivem věku tak i pošetří nějaké síly. Měl to udělat už dřív. Hráč jeho kvalit opravdu nepotřebuje obíhat bekhend.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je skvělý postřeh. Pořád jsem cítil, že je na jeho hře něco jinak, ale nemohl jsem přijít na to, co vlastně - on skoro přestal obíhat bekhend.
Reagovat
Roger_Federer
Podival na zapas, IW taky zrychlylo, nebo zrychlil Fedex?
Reagovat
Herbert_Hoover
Zápas dvou antukářů na rychlém kurtu bude vypadat jinak než zápas dvou ostrostřelců na stejně rychlém kurtu. Imho je IW dost pomalé, ale míček letí docela rychle a v podání Rogerovy hry bude asi kdejaký kurt opticky vypadat rychlejší než jak rychlý skutečně je..
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz zde: http://d.hatena.ne.jp/maldigestion+tenniswatch/20170204/1486185834

IW je s přehledem nejpomalejší hard, překvapilo mne, o kolik je rychlejší třeba i Miami. Přitom komentátor na tennistv.com tvrdil, že letos je CPI v IW dokonce pod 30.

Zajímavé je, že podle těchto údajů dnes vlastně žádný opravdu rychlý hard neexistuje, i nejrychlejší Shanghai a RLA jsou vlastně jen středně rychlé. A další zajímavost je, že kurty na WTF v Londýně oproti loni oproti předchozím rokům výrazně zrychlily. Taky to mohli zrychlit o rok dřív...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, Ellison holt fandí Rafovi :D ale stejně to nepomůže, ani kdyby to zpomalili ještě víc...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, fakt je, že se Larry tváříl včera hodně kysele, nejdřív Novak out a pár hodin na to i Rafa, oba oblíbenci... a tak třeba IW přes zimu předělá na antukový turnaj.
¨
Na druhou stranu, tohle byl od Rogera hodně výjimečně skvělý výkon, něco jako proti panu Berydchovi na AO. Včera hrál Roger, o kterém sám Rafa jednou prohlásil, že to je ten neporazitelný Roger. Otázkou je, který Roger nastoupí dnes proti BangBang Nickovi...
Reagovat
Alois_Mlok
Já myslel, že Miami je pomalejší a že právě to byl v minulosti důvod, proč tam Roger několikrát nejel.
Reagovat
Stan_Borowitz
No já jsem si to myslel taky.
Reagovat
Mayo
Mne sa tiež zdá akoby to bolo rýchlejšie.
Reagovat
Pe3k
Djokovic, Nadal a Murray venku to Federer, kteremu tahne na 36 prochazi turnajem jako nazhavena katana od Hatori Hanza panenskym kokosovym olejem...hladce, bez straty setu ci servisu.
Nadala porazil za 68 min 6:3 6:2 rozdilem dvou trid. Podminky favorizovaly Ralpha, presto ho Roger smetl z kurtu v treningovem tempu a suchem triku :) Jak by vypadal zapas na rychlem povrchu, nebo v hale? To by byla teprve domolice...

3 vyhra v rade, snizeni na 13:23 ve 3 mesici a 3 utkani v IW, aby tahle trojkova serie pokracovala jsou na snade 3 porazka Nadala na antuce a 3 porazka ve Wimbledonu ;)

Ralph prohral 3x v rade s Fedexem, 7x v rade s Nolem coz dela 10 proher se svymi nej rivaly v rade. Kdyz k tomu pripocteme exhibice, ktere jeho troll fandove a zdejsi admin radi zapocitavaji je to jiz 13 zapasu v rade co Nadal neporazil DjokoFeda

Bilance: Nadal uz 3 sezony neporazil Noleho a RF, 3 roky nevyhral turnaj na hardu (ci cokoliv mimo antuku), 3 roky nevyhral zaden grand slam, nikdy nevyhral turnaj mistru a nikdy neobhajil turnaj mimo antuky...tomu rikam Goat kondidat :D spis goat parody...

Nole: jeho mistni, znamy glory hunter (vite ktery) se roky tesil na souboje s big dick Nickem a jak to dopadlo? 2 zapasy v rade dostal nalozeno, presto ze byl Novak na svem oblibenem hardu...nechci nijak zhazovat Djoka je to spicka spicek, ale ten jeho reakcni styl tedy: pockam s cim pride souper a budu nejak reagovat neni po 30 efektivni, natoz aby se jim stal goat kandidatem...Nole, Mura, Nadal netvori hru, cekaji s cim pride souper a jeho hru spis bori, nez zeby sami neco vymysleli. Tahle pasivita a bezduche vraceni balonu nevede k vitezstvi...

Jedine co me stve, ze Dyk a GoatFed se utkaji tak brzy. Temto dvou nejlepsim hracum turnaje by sluselo spise finalove klani. Pro Rogera je young punk nejnebezpecnejsim hracem co v turnaji zbyva a ma ho hned v dalsim kole.

Gratz: Rogi, Nick the Dick, Nisi a Plisek.
Reagovat
Davor1
Ako že 3 roky nevyhral turnaj mimo antuky? Šak vyhral Stuttgart na tráve :)
Reagovat
Pe3k
Mas recht, to mi uniklo 2015 vyhral 250 na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
A predovšetkým 3 roky je v platnosti biologický pas.
Hlavný kat nechutného španiela !!
Reagovat
Franky
Amen
Reagovat
Herbert_Hoover
Díky Rafo za skvělý zážitek. No je opravdu vidět, že se blížíš top formě..stejně asi jako, že Djoker jde správným směrem. Ta tvoje prohlášení, to je dílo. :)
Reagovat
peggy
Federevi blahopreji.Rafa,se snazil,ale malo beha,vypydalo to jako by mnel z utkani strach.Snad se Nickovi podari Federera znicit,moc mu to preji.Federer umi,ale dava to svym jednanim znat.
Reagovat
smazaný uživatel
Daří se? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Forehandek, moc ti to nejde skrývat tu frustraci,kopes kolem sebe jak malý decko. ..ale plač dal je to příjemné :))
Reagovat
pockerface
Rogerovi ta dlouhá pauza strašně pomohla. Sálá z něj strašná chuť do tenisu a je nabitý energií. Naopak Novak a Andy jsou vyždímaný. Novak má trošku krizi, trošku přehodnotil své priority a pro Andyho to byl loni taky pěkný záhul. Takže letos by z toho odpočinku mohl Roger hodně těžit. Hlavně, aby vydržel zdravý.
Reagovat
Nola
Novak ma hlavne krizu na hracov so skvelym servisom, vcera sa na returne vobec nechytal, jedine na co sa moze vyhovorit je planovanie zapasov, menej oddychu po dueli s DelPom.....jeden den dokaze zreturnovat aj DelPov 1. servis, na 2.den nie je schopny returnovat Nickov druhy....
Fedex na rozdiel od Noleho, Rafu a Andyho sa vacsinu kariery mohol spolahnut na svoj servis, ktory sa mi zda este ucinnejsi ako v minulosti, co je zaklad uspechu, ak ma sem-tam uderovu krizu, tak si servisom dokaze pomahat na rozdiel od troch spomenutych panov...
Reagovat
Marduch
ony i ty bigpointy nebyly zahraný tak, jak by se od hráče Noleho formátu slušelo, přičemž Nick tomu na rozdíl od řady jiných hráčů "nechodil naproti" tím, že by kazil. Výměna za stavu 4:5 a 30:30 na podání Kyrgiose byla výmluvná. Nalitej balon na síti a fatálně špatná volba strany při voleji. Následně bum eso a set. Co dřív Nole na bigpointech třeba jen upinkal přes psychiku, dnes již na řadu hráčů nefunguje..
Reagovat
Nola
cely zapas sa odvijal od straty servisu v uvode zapasu, to si proste proti hracom so skvelym servisom nemoze dovolit, Nick ho uz potom k nicomu nepustil, ak nezapracuje na servise, bude na tom podobne ako Rafa po RG14, obaja spomalili, v minulosti dokazali vratit aj nemozne.... je otazkou casu, kedy na tom bude podobne aj Andy, ten hra este narocnejsi tenis na fyzicku ako oni dvaja...
Reagovat
Marduch
njn, věnovat soupeři s takovou fazonou na servisu velkorysý dárek hned v úvodu je trestuhodné. Můžeme se pak bavit, jestli by pak Nole nebyl pod takovým tlakem 1 brejku dole a hrál by ve větší pohodě, nebo jestli by to stejně zkončilo dvakrát 6:7..
Reagovat
Nola
ako by to dopadlo uz nezistime, do zapasu s DelPom vstupil podobne, takyto hazard si proti ziadnemu hracovi so skvelymi cislami na servise nesmie dovolit, a uz vobec nie proti Nickovi, ktory miluje vyzvy v podobe spickovych /v Noleho pripade byvalym/hracov
Reagovat
a.magerova
Tak jsem TO v noci po 20 minutách zabalila... a ejhle, jak nám den hezky začíná... :-))

A ještě k tomu H2H - TP odhalil dlouho utajovanou záležitost a to TO, že spolu chlapci sehráli první zápas ještě pod svými původními jmény čili H2H je k dnešku 14:23.... :-P

http://www.tenisportal.cz/vzajemne/federer/nadal/
Reagovat
a.magerova
A zde důkaz toho, že nekecám... kdy Roger ještě experimentoval a dolaďoval své nové jméno... :-))))

"Rofer Federer a Rafael Nadal se poprvé utkali v roce 2004 v Miami, v utkání 3. kola vyhrál tehdy sedmnáctiletý Španěl. Dalších 34 soubojů svedli ve finále, v semifinále, ve čtvrtfinále (jen dvakrát) a jednou ve skupině Turnaje mistrů. Až nyní po 13 letech se utkali dříve, než ve čtvrtfinále."
Reagovat
VlS
Magerko, já ti to přeju. Nickem to může bejt pohledná zábava, dva kouzelníci proti sobě.
Reagovat
a.magerova
Dík.
Ale aby se kouzlilo podle mých představ.... :-))
Reagovat
VlS
Jó děvče, na to vliv nemám. ale fandím Rogerovi, jestli tě to potěší.
Reagovat
Stan_Borowitz
A který byl který? Podle mne Rafa byl Tauziat a Roger Dahlman, to se k sobě hodí víc než opačně.
Reagovat
a.magerova
Jak který byl který, to snad je JASNÉ z té H2H 14:23 ... :-))

Ale tak... uznám Ti to i tak... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík.
Reagovat
Fandina
Já se ani nedivím, že to museli hrát pod původními jmény, přece jenom děti se na profituru moc nehodí, i když, zase to potvrzuje jejich nespornou už ověřenou genialitu.
Reagovat
a.magerova
Všechno špatně, zpátky na stromy !!!

Odhalili jsme víc než jsme chtěli i čekali... :-/
Reagovat
panzer.dragon
Courier: "Nadal was fighting for every last ball, but I think he realised he didn't have a solution"
Reagovat
Vojtiik
Moc hezky vysledek i to, jak pan fh vztekle okopava, co je po ruce, to zas jednou po ránu potesilo :D
Reagovat
Fandina
super. Tak trochu jsem se po včerejších TB s Johnsonem mače s Rafou bála, ale on hrál výborně. A držím palce proti Nickovi. Go!!!
Reagovat
Mayo
Tak predsa na staré kolena sa Roger na Rafu naučí hrat. Uz to dlho neni ten Byk ale aj taký je tenis. Gratulujem najlepšiemu tenistovi všetkých čias a Kyrgiosa by mohol dať dole, Rogi neni Noje (:
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Fedex fans, všechno je jednou poprvé a tak se Roger na "stará kolena" dočkal tří výher nad Rafou v řadě. Teď je třeba, aby jste nás djokovce pomstili v ČF :-\
Reagovat
Franky
Roger that!!
Reagovat
Fandina
A koukám, že Nishioka má set nad Wawrinkou a pak, že je to jen o blbé hře Berdi.
Reagovat
Stan_Borowitz
lucky loser, který se chce vypracovat na lucky winnera.
Reagovat
FulnekUltras
zajímavost ATP rozhodně poslední dobou stoupá ;)
Reagovat
Denis92
Tvl Stan, co tam vyvadzas.. Nishioka, ktory vypadol v kvalifikacii a do hlavnej sutaze sa dostal ako lucky looser a dokazal zazrakom vyhrat prehraty zapas s Berdychom dnes vyradi este aj Wawrinku? Ved ta druha polka pavuka uz bude uplne na smiech.
Reagovat
smazaný uživatel
FEDEX-Nishioka finále
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo Nishikori-Nishioka, začátek nové velké rivality....
Reagovat
smazaný uživatel
Busta-Federer by nebylo spatny finale )
Reagovat
FulnekUltras
je ovšem dneska už jen pro fajnšmekry největší... ;) Zatím to vypadá, že by mohl Berďova přemožitele vyprovodit celkem v klidu.
Reagovat
Tuttovka
Ty asi koukáš na jiný zápas než já :D. V tom mém Stan prohrává :D.
Reagovat
FulnekUltras
to pude do třetího... ;) nějak jsem se moc zahleděl na ten areál u indiánov... ;)
Reagovat
Denis92
Wow! To bola nadhera v podani Rogera. Uplne vymazal Nadala z kurtu. Bol lepsi vo vsetkych cinnostiach. Servis, return, vymeny, winnery. Skvely vykon. BH opat neskutocne slapal a krasne to zakocnil na MP.

Snad sa budu tuto sezonu stretavat co najviac, nech Roger dorovna H2H :))
Reagovat
Denis92
A teda, toto je prvykrat v kariere, co Roger porazil Rafu 3x v rade.
Reagovat
Stan_Borowitz
vedle Mirky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som si ju všimol. Vzhľadom na výzor predpokladám, že nebola Mirkina rodina.
Reagovat
stefankelner
Čias ... Na antuke ... Dostal výprask za hodinku ... Táto daj si výpoveď! Aký by bol pomer vzájomných zápasov, keby sa stretávali pravidelne?!
Reagovat
Stan_Borowitz
complete and utter domination...

Hezky se to poslouchá...
Reagovat
smazaný uživatel
BRUTÁL VÝPRASK!!!:))
Reagovat
Tuttovka
Znáte ty momenty, kdy Roger diktuje tempo hry z backhandu? Jestli ne tak buďte v klidu, protože já to taky dnes viděl poprvé :D.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tys nekoukal na AO?

Roger hrál dnes jako proti panu Berdychovi na AO, prakticky bezchybně.
Reagovat
Tuttovka
Já myslím, že tohle bylo ještě o štok lepší než na AO.
Reagovat
janek_da
proti p.Berdychovi předvedl dokonalý výkon, jako dnes
Reagovat
FulnekUltras
donutit se k takovéhle nové práci v tomhle věku - už jen to zaslouží uznání ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No čo FFF, už je to len 25:13. Možno to Federer nakoniec ešte celé otočí. :-)

Gratulujem. Zápas ma napriek prehre celkom bavil. Po tom austrálskom fanúšikovskom kŕči, bol duel v IW naproti tomu celkom osviežujúci.

Nadal celý zápas veľmi zle servoval, returnoval. V druhom sete už aj od BL poslabšie. Snáď sa na antuke chytí a po troch hardových prehrách dostane túto rivalitu do starých, tradičných koľají.
Reagovat
janek_da
tak hlavně, aby se potkávali na hardu a ne na antuce :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebojím sa ani hardu. Tie zápasy sú často vyrovnané, bilancia podobná. Dnešok skôr neštandardný. Hlavne hrať na harde po antukovej sezóne môže byť rozdiel, určite výhodnejšie pre Nadala.
Reagovat
Denis92
*23-13
Reagovat
Tuttovka
Jestli to má Roger otočit, tak by měli zorat ještě nějaký pole v Evropě a zasít tam trávu :D, protože jinak to nedá. Dnes to bylo ovšem spektakulární :). Nadala mi bylo až trochu líto, protože Roger ho dneska fakt vypráskal. Snad to příště bude důstojnější.
Reagovat
Rogers
Sezóna začíná, tak favorité jsou opatrní neriskují zranění. Ale výkon Rogera znovu fenomenální. Poměr s Rafou není objektivní, protože, když mu to nešlo, tak nehrál vůbec.
Reagovat
Franky
Jesis to bola nakladacka...Nadal starne rychlejsie ako Roger to vidno v podstate ked si vezmemee vyhral pred 3rokmi GS naposledy co bolo v jeho 28 rokoch a to je zhruba to o com som minule tu hovoril ze on sa rozbehol vdaka spomalovaniu povrchov a v neposlednom rade aj podpornym latkam rychlejsie nez iny hraci avsak aj to je limitovane a clovek potom tymto stylom aj skor upadne vid byvalych bodyuilderov ktory vysadia steroidy :) takze parada vyhral s nim v hale na betone aj na GS. Dakujem(e) Foretrollovi za gratulaciu a ideme dalej ;) Vidime sa v Miami maj sa
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa pozerám na tvoj príspevok. Začínam mať vážnu obavu o novú, nastupujúcu generáciu uživateľov Tenisportálu.
Reagovat
Franky
Kludne maj co ces brasko ale momentalne mas mindraky ...to neni dobre pre zdravie ako som povedal vidime sa v miami serus a id spat :D
Reagovat
Franky
Jo a este jedna vec oprav si tych 25-13 na 23-13 lebo abu dhabi je exhibicny turnaj vidim ze uz sa slamky zacinas chytat...
Reagovat
janek_da
:DDDD
23:13
:DDDDDDD

slámky chytat
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to víš, jistota je jistota, kdoví jestli za pár let ty dvě exhibice nebudou místo slámky peříčko na vahách...
Reagovat
Franky
Presne tak...lebo to este neviete ale tato H2H uz bude naberat iba jeden smer ;) cize Forehand a jemu podobny uz budu zaratavat pomaly aj pinkanie z otvarania Rafovej akademie aby H2H ostala stale pre pozitivna ;)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, áno. Lebo Federer je Rafovi už prakticky na dostrel :)

Ale akí ste zlatí. Veď vám tú radosť v podstate nejde nepriať. Najprv sa z H2H odratávala antuka, teraz Abu Dhabí. Nabuduce vsetky zápasy, ktoré Nadal odohral lavou rukou :)
Reagovat
a.magerova
http://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger----------------federer-vs-rafael---------------nadal/F324/N409
Reagovat
janek_da
já věděl, že spravedlnost zvítězí
Reagovat
smazaný uživatel
LEGENDA )))
Reagovat
smazaný uživatel
nadal tam je dneska ja namalovanej :D
Reagovat
Stan_Borowitz
line licker...
Reagovat
Tuttovka
KOukám, že je tu docela dost lidí na to, kolik je hodin :D. Federer to zatím valí hrozně moc. Nadal se moc nechytá, přestože jsem si myslel, že to tu Nadal ubojuje. Tak Federer dnes hraje opravdu top. Až je mi Nadala trochu líto. Přál bych tomu podobně jako s Nickem a Novakem třetí set, ale tady to zatím nevypadá na nějaký obrat.
Reagovat
Lunej..
Vzpominam si, jak dostaval Roger cocku, kdyz se mu predloni nebo kdy to bylo, nedarilo. Takze mi Rafy lito neni.:) A je to, jde se hajat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak, že Federer sa konečne naučil z BH reagovať na Rafov FH. Trvalo to síce 15 rokov, ale naučil :)

No vidíte, a že neexistuje reagovať na špatný match-up. Všetko sa dá..
Reagovat
smazaný uživatel
fandim nasemu,ale zajtrajsi zapas Rogera s Kyrgiosom,to by bylo neco
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal strašne zle servuje a strašne zle returnuje. Koniec je blízko. Akoby povedal Winnetou, pomaly začínam počuť zvony v Santa Fé.
Reagovat
janek_da
nooo, ješět třeba RaFa vytáhne nějaké top údery ke konci setu a pak pozor
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, ještě zdaleka není konec, teď se Rafovi povedlo dvakrát zázračně vrátit nechytatelný úder (komentátor: "vintage Rafa"), hraje líp než na začátku.
Reagovat
janek_da
kura říkám, Rafo nedávej mu to do bh
Reagovat
Davor1
Včera Fedex nedokázal za 2 sety brejknúť drevorubača Johnsona, dnes si robí trhací kalendár z Nadala :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale johnson hral vcera hodne dobře
Reagovat
Denis92
Johnson ale podaval ovela lepsie ako Nadal.
Reagovat
Davor1
To mi je jasné, ten zápas som útržkovite videl... Len to vyzerá strašne paradoxne v kontexte Federerovej bilancie s Nadalom...
Reagovat
Denis92
Jop, ale Roger si teraz veri na Nadala viac ako nikdy predtym.
Reagovat
Fandina
Johnson byl nečitelný, sázel to tam do všech stran.
Reagovat
Lunej..
Co mate porad s tim drevorubcem?:) Steve se mi herne v 1. setu hodne libil, 2. jsem nevidela.
Reagovat
smazaný uživatel
dokaze se vyhazet johnson jak drevorubec :D
Reagovat
Lunej..
To tu zavedla sojka, to ma u me schovany:D
Reagovat
Davor1
Proste to na neho sedí ako zadok na šerbeľ, podobne ako na Querryho legopanák alebo požiarnik Sam :D
Reagovat
Lunej..
Šerbel, co to je?:))) My si sedame na hrnec:)
Reagovat
stefankelner
A potom v tom varíte?!
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepsi tenista historie zatím mu nedáva moc sanci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bez šance,na tohle se opravdu krásně kouká!
Reagovat
janek_da
tak snad se Býk ukáže. Tenis je to dobrý, ale chce to trochu dýl
Reagovat
stefankelner
Bo_a, ten ho bije !
Reagovat
Davor1
Snáď bude takto pokračovať. Prvý set vyhral easy aj s Donskoyom...
Reagovat
Lunej..
Roger to da v polosuchym ve trech.:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
Denis92
Toto bude na 3sety.
Reagovat
Fandina
No prosím a pak, že nerostou, tak ještě jeden.
Reagovat
janek_da
Znásilnění asi ne, ale ponížení určitě. Snad se RaFa vzchopí
Reagovat
smazaný uživatel
Klasický set, kedy výsledok skresluje realitu.

4 vyrovnané gemy cez zhody, všetky vyhral Federer, preto ten výsledok. Rafa dvakrát premrhal 30:0 na príjme.

Federer teda na prvý pohlad vyhral hladko, ale v skutočnosti korčuľuluje na veľmi tenkom ľade.
Reagovat
janek_da
no, ale že takových setů bylo i s obráceným výsledkem a hnde se psalo o zoufalci RF
Reagovat
smazaný uživatel
A ďalší prehratý big point. Vlastne dosiaľ všetky.

Nadal podľa mňa paradoxne mimo servis a return hrá dobre :)
Reagovat
Davor1
Takže Kei v QF so Sockom. To by si snáď mal poradiť.
Reagovat
Marduch
Takze Sock..
Reagovat
Tuttovka
Jsem rád, že jsem nešel spinkat :D.
Reagovat
Lunej..
Za chvili mozna pujdes:)
Reagovat
Denis92
Ty vole ten BACKHAND!! To je snad este lepsie ako v Australii..
Reagovat
janek_da
twl, Rafa by měl asi radši hrát Feďovi do Forehandu
Reagovat
janek_da
neposlechl, tak mu dal winera z returnu
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
janek_da
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý zápas, čo sa výmien týka. Jediné, čo zaostáva je Nadalov servis, a to výrazne. Zatiaľ tuším bez priameho bodu. Naopak sám pár priamych bodov z returnu dostal.
Reagovat
janek_da
Tak to je jejich styl hry. Horší pro Rafu je, že ho Feďa zatraceně tlačí i z bh.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal zvykol pripisovať viac priamych bodov, nie je to ani tak štýlom, ako slabším a neefektívnejším servisom. Tie body v tých tesných gemoch chýbali. Vo výmenách 3 údery a viac získal podľa mna zatiaľ viac bodov Nadal.
Reagovat
janek_da
Ale to s tím servisem u Rafy už trvá pár let, ne?

Jo, v samotné hře už uhraje víc, ale přesto servis + občas winery jsou od Feďi důležitější.
Reagovat
Lunej..
Roger zatim vyucuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Všímaš tú rýchlosť kurtu?..Papierovo diametrálne odlišný hard od toho austrálskeho, ale dojem je zatiaľ skoro rovnaký, ak nie rýchlejší.

Podľa mňa sa celý ten fenomén spomalovania povrchov a teda najmä hardov veľmi preceňuje a vždy je to najma o hráčoch.
Reagovat
janek_da
to jsou pocity, čísla nemáme. A když ano, tak jsou kurty pomalejší.
Reagovat
Davor1
Mne sa práve zdá, že tento rok je to v IW o dosť rýchlejšie ako posledné roky. Všímam si to od prvých zápasov. Zaujímalo by ma, či je to naozaj pravda, alebo sú iné loptičky, alebo len optický klam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Anglický komentátor na tennistv říkal něco o "court pace index" nebo tak nějak, což prý zohledňuje všechny faktory, a IW je pod 30, což je pomalý kurt, zatímco kurt v RL Arena měl letos přes 40...
Reagovat
Davor1
Tak ja to porovnávam s minulým rokom na tom istom turnaji, oproti Austrálii je to určite pomalšie.
Reagovat
Stan_Borowitz
On právě tvrdil, že má IW letos pod 30 a tady třeba:

http://d.hatena.ne.jp/maldigestion+tenniswatch/20170204/1486185834

je graf, kde má IW 2015-2016 hodnotu 30.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to, že by to mal byť tenis starých pánov, tak zatiaľ veľmi slušné.
Reagovat
rod_laver
jj, dobře se na to kouká, mnohem líp než na Novak vs. Nick.
Reagovat
Davor1
Tam zase nie je latka veľmi vysoko, pozerať sa na súčasného Djokoviča, to je asi ako na mŕtveho v truhle...
Reagovat
rod_laver
Jsem ho viděl letos hrát poprvé a žasnul jsem, jak není namotivovaný, takový odchozený..
Reagovat
Mayo
No sak to iste platí o Rafovi od roku 2014 po FO (:
Reagovat
janek_da
Uvidíme, jak to pude RF v big pointech. zatím ok
Reagovat
Denis92
Roger zacal tam, kde v Australii skoncil.
Reagovat
smazaný uživatel
Využil prvý BB, po asi 3-4 Rafových gameballoch. Naopak Rafa svoj BB nevyužil. Zatial celkom smola. Ale skvelý zápas, podľa mna kvalitnejší už teraz, než ten austrálsky.
Reagovat
Denis92
Este je len zaciatok. Uvod je skvely. Ale 5.set v Australii podla mna zniesol tie najprisnejsie kriteria.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si asi pred zápasom dlho pinkal o stenu, takú istotu má v tých úderoch.
Reagovat
Denis92
To je tych 35 zapasov s Nadalom ci 46 s Djokovicom..
Reagovat
Tuttovka
Když jsme tu všichni kvůli tomu vzhůru, tak ať to stojí za to :D.
Reagovat
a.magerova
Rafa - super barva trička, bot i rakety... :-)

Rogere, nedej se (to)... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Začínam si na neho pomaly zvykať. Je fajn. A myslím, že jeho prvý zápas Federer-Nadal. Tak nech mu výjde..
Reagovat
rod_laver
Vrátil jsem se vzpomínkami na památné SF v roce 2012, kdy jsem tou dobou zrovna byl v Amsterdamu na baru a panáky potom lítali ve velkém stylu. Tak doufám, že dnes se zopakuje výsledek z roku 2012 než 2013 :-)
Reagovat
janek_da
chlape, teď jsem tě viděl na IW. Co to tam chlastáš? Kelímek jakože se sodou ...
Reagovat
rod_laver
tak v takovém horku, by mě i po malé desítce omylo :) btw o víkendu jsem doma, co v neděli (dopo ideálně) tenis u Cimingy?
Reagovat
Fandina
ale opravdu si byl v telce asi i s manželkou
Reagovat
janek_da
teď nee, navíc mi dochazi šťava. Halova sezona vrcholí a už mám svojeho tenisu celkem plné zuby. V dubnu... :)
Reagovat
rod_laver
ok, dáme venku :-)
Reagovat
FulnekUltras
přeju všem skalním pěkný přímý zážitek - sám to už asi dneska nevydržím... ;)
Reagovat
a.magerova
No to se hezky řekne, ale hůř dodrží, už teď mžourám... a ještě TO ani nezačlo... no nevím nevím... :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist