Skvělý start Kvitové! Sezonu zahájila ziskem druhého titulu

8. 1. 2011, 13:04
Aktuality 15
WTA BRISBANE - Petra Kvitová se v úvodu sezony dostala do výborné formy. V Brisbane vyhrála všech pět zápasů a po finálovém skalpu Petkovicové se dočkala svého druhého titulu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová potvrdila, že jí australské podnebí svědčí. V roce 2009 získala svůj první titul v tasmánském Hobartu a dnes slaví druhé vítězství v Brisbane. Nyní by ji měla čekat generálka na Australian Open v Sydney, kde sice kvůli příjemným povinostem v Brisbane nestihla kvalifikaci, do hlavní soutěže by se ale přesto měla dostat za zraněnou Srbku Ivanovičovou. A pak už potvrdit formu na úvodním grandslamu v Melbourne.

Dvacetiletá rodačka z Bílovce znovu těží z tvrdé přípravy v Tatrách. Sebevědomí a úderovou jistotu získala hned v úvodním zápase roku, když porazila světovou patnáctku Petrovovou z Ruska. Následně zdolala i Pervakovovou, Cibulkovou, Pavljučenkovovou a potřetí v kariéře postoupila do finále.

V něm na ni čekala Andrea Petkovicová, s níž měla vyrovnanou bilanci 2-2, ale loni poslední dva zápasy vyhrála německá soupeřka. Petkovicová navíc v Brisbane ve čtyřech zápasech ztratila jen 17 gamů a do zápasu nastupovala jako mírná favoritka.

Duel 34. hráčky světa Kvitové se světovou dvaatřicítkou však měl zcela jednoznačný průběh a radosti fanoušků českého tenisu to byla Kvitová, jež udávala tempo hry. V prvním setu odvrátila všechny tři brejkboly a vyhrála za 34 minut 6-1. České fedcupové reprezentantce vycházela agresivní nátlaková hra, ze které získávala nejvíce vítězných fiftýnů. Navrch měla i v druhé sadě, a i když za stavu 4-2 jedinkrát v utkání neudržela své podání, konec zápasu už znovu opanovala.

"Hrála jsem výborně celý týden, jsem se svou hrou spokojená," řekla po utkání na dvorci Kvitová, jež vedle 280 bodů získala v Austrálii i prémii 37.000 dolarů. "Cítím se teď hodně sebevědomě a doufám, že mi to v Austrálii pomůže  do dalších turnajů."

Semifinalistka loňského Wimbledonu, od něhož se poprvé až tento týden dostala dál než do třetího kola, se novém vydání žebříčku WTA posune na 28. místo, což bude její nejlepší umístění a stane českou jedničkou. Zároveň si zajistila, že bude na Australian Open mezi nasazenými.

"Hrála jsi skvěle celý týden i dnes a zasloužila sis zvítězit, takže gratuluji," prohlásila Petkovicová. "Petra dnes hrála skvěle od začátku do konce. Neustále trefovala vítězný údery. Já se sebou být spokojený nemůžu, ale celý týden mi dodal hodně sebevědomí. A to je pro mě teď nejdůležitější," dodala na tiskové konferenci. Také třiadvacetiletá bosenská rodačka usilovala o druhý titul, předloni vyhrála turnaj v Bad Gasteinu.

Sestřih zápasu Kvitová - Petkovicová:

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (08. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Kvitová (ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Klejbanovová/Pavljučenkovová (Rus.) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra vyhrála 6-1, 6-3....a v sestřihu jsou samé vítězné míče Petkovičové...asi moc nechápu pana režiséra..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře...snad ty výkony konečně trošku ustálí....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Začátky sezony jí vycházej. Předloni vyhrála tušim v Hobartu. Doufám, že příští rok se k ní v Brisbane nezachovaj tak jako vloni v Hobartu, když jí coby obhájkyni poslali do kvalifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace! snad tu formu udrží, víme, že s nestálostí svých výkonů má problém, tak snad to vydrží alespoň na Australian Open....
Reagovat
smazaný uživatel
TaK obe devcata tvrdila, ze se pomaleji dostavaji do zapasu, Nastesti se to potvrdilo jen u Petkovicove a dokonce v tomto zapase se nerozjela vubec. Zato Petra super, super poledni menu,lepsi nez sobotni obed. Gratulace velika, jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem mohl vidět, tak Petkovičové se zápas absolutně nevydařil! Petru musité rozběhat a nenechat ji hrát tu svoji tvrdou, nátlakovou hru, ale němka dělala pravý opak. K tomu slabý servis a dost nevynucených chyb, samozřejmě i kvalitní hra naší hráčky a výsledek je naprosto zasloužený. Takže už jen gratulace a jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!!! Gratuluju
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!!moc hezký zápas, naprosto zasloužené vítězství....a to je Petře teprve 20!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem Petřinu hru v Prostějově na extralize a myslím, že tento rok pújde hodně nahoru. Gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto fantastický výkon!! Mimo loňské semifinálové tažení na Wimbledonu jeden z nejlepších výkonů, které jsem u Petry viděl. Prakticky po celý zápas byla Petra lepší hráčkou a naprosto zaslouženě vyhrála. Porazit v jednom týdnu takové výborné tenistky jako Pavlyuchenko, Cibulkovou, Petrovovou a nakonec i Petkovic si zaslouží obrovský respekt! Kéž by se podobně dařilo Petře i na AO!
V neposlední řadě jde vidět, že její trenér opravdu umí pomoct a poradit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.. :-) Bude potřebovat nahnat hodně bodů před Wimbledonem ať je co nejvýše nasazená! :-) Myslím, že TOP 20 není nereálná a do tý 16 by se klidně mohla probojovat, kdyby hrála takhle dobře.. Jen tak dál..
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Petro!! Nádherný zápas, byla si lepší, zasloužila sis to.
Reagovat
milos68
Super Petro a jen tak dál ! Perfektní výkon a doufám , že ti to pomůže tvojí tenisové kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta holka má slušnej potenciál a tak doufejme že ho maximalně letos využije..pěkná práce Peťulo !
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace !!! Jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist