Šlágr ve znamení Alcarazových křečí. Djokovič si zahraje o rekordní 23. grandslamový titul

9. 6. 2023, 18:31
Aktuality 208
FRENCH OPEN - Semifinálový šlágr na French Open si fanoušci užívali pouze dva sety. Španěla Carlose Alcaraze (20) v dlouho očekávaném prvním vzájemném souboji s Novakem Djokovičem (36) na grandslamu už na začátku třetí sady zaskočily křeče a po ztrátě deseti gamů v řadě prohrál 3:6, 7:5, 1:6, 1:6. Dvojnásobný srbský šampion tak posedmé na pařížské antuce postoupil do finále a s Norem Casperem Ruudem (24) si zahraje o rekordní 23. grandslamový titul a návrat do čela žebříčku.
C. Alcaraz a N. Djokovič (© Profimedia)

Novak Djokovič a Carlos Alcaraz odehráli dosud jediné vzájemné střetnutí loni na jaře v Madridu. Tehdy zvítězil španělský teenager po třech a půl hodinách boje, připsal si premiérový skalp světové jedničky a jako první porazil Djokoviče i Rafaela Nadala na jednom antukovém turnaji.

Dnes v semifinále French Open na sebe narazili podruhé a poprvé na grandslamovém turnaji. V prvních dvou setech divákům nabízeli skvělé výměny v intenzivním tempu, které zastavily zdravotní potíže.

Jako první si pauzu na ošetření vyžádal Djokovič za stavu 6:3 a 3:4 kvůli bolestem pravého předloktí. Po návratu do hry poprvé přišel o podání a přestože po odvrácení tří setbolů vyrovnal na 5:5, Španěl vyrovnal na 1:1 na sety.

V úvodu třetího dějství postihly zdravotní potíže Alcaraze. Kvůli fyzickému i psychickému vypětí začal do těla začal dostávat křeče a po druhém gamu se mu bolestivě 'zakousla' i do lýtka. Okamžitě si vzal čas na ošetření i s vědomím, že kvůli jinému načasování, než povolují pravidla, přijde o podání.

Ale ani to nepomohlo. Než zabralo doplnění minerálů do unavených svalů, rychle ztratil třetí set a do hry se už vinou omezeného pohybu nedostal. Djokovič získal deset gamů v řadě a po 3 hodinách a 15 minutách zvítězil 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

"Obrovská smůla pro Carlose. Křeče jsou v téhle fázi turnaje to poslední, co chcete mít. Přeju mu co nejrychlejší zotavení a věřím, že se brzy vrátí," řekl Djokovič v pozápasovém rozhovoru s Alexem Corretjou.

"U sítě jsem mu řekl, že je mladý a má spoustu času před sebou. Je to úžasný hráč a bojovník, navíc i příjemný člověk. Muselo to pro něj být těžké vyhodnotit, jestli má pokračovat. Má bojovného ducha, bojoval do posledního míčku. Má můj velký respekt," měl slova chvály pro svého o šestnáct let mladšího soupeře.

"V prvních dvou setech jsme oba byli na hranici svých fyzických možností. Já se necítil vůbec čerstvý. Bylo to o pár míčcích. Na začátku třetího setu se to úplně změnilo, byl to jiný zápas. Snažil jsem se nemyslet, co se děje na druhé straně kurtu," uvedl Djokovič.

"Není snadné se mentálně udržet v zápasu. On byl v závěru druhého setu lepším hráčem, já potřeboval zůstat agresivní, aby nepřevzal iniciativu. On umí šance využívat, je dynamický, rychlý," dodal rodák z Bělehradu.

Alcaraz po loňském triumfu na US Open a absenci na Australian Open našel při premiéře v semifinále French Open přemožitele na grandslamu po sérii dvanácti výher.

"Za ten svůj výkon se omlouvám, ale nechtěl jsem takový zápas vzdát. První dva sety byly fyzicky i psychicky velmi intenzivní. Bylo tam hodně skvělých výměn, dropshorů, lobů, topspinových úderů. Nervozita. Kombinace všeho. A já najednou dostal křeče. Nejen do nohou, ale i do rukou, prostě do celého těla, " řekl Alcaraz na tiskové konferenci.

Naopak 36letý Djokovič po triumfu v Melbourne vyhrál i 13. letošní zápas na grandslamech, na kterých neprohrál dokonce 20 duelů po sobě. Loni triumfoval i ve Wimbledonu, poté kvůli zákazu vstupu o USA nemohl hrát na US Open.

Na Roland Garros šampion z let 2016 a 2021 vylepšil svou bilanci na 91 výher a 16 porážek. Celkově 19. start přetavil v 7. finále na pařížské antuce, v grandslamových finále má bilanci 22:11.

"Jsem pyšný, že si tu zahraju další finále. Ale ještě tu mám před sebou jeden zápas. Hrát finále French Open je splnění snu," dodal šťastný Djokovič, jenž v metropoli Francie usiluje o rekordní 23. grandslamový titul, kterým by se odpoutal od kvůli zranění kyčle absentujícího Nadala, i návrat na post světové jedničky.

Ruud v Paříži obhájil finále

V nedělním finále Djokovič narazí na Caspera Ruuda, s nímž ve čtyřech vzájemných duelech neztratil ještě ani set. Naposledy ho přehrál ve finále loňského Turnaje mistrů.

24letý Nor Ruud v Paříži dává zapomenout na nepovedenou sezonu, během níž na deseti akcích nevyhrál víc jak jeden zápas. V prvních kolech využil příznivého losu a v posledních dvou zápasech předvedl skvělé výkony.

Po prvním letošním skalpu hráči TOP 20 Holgeru Runemu nedal šanci ani Alexanderu Zverevovi. Německého soka smetl 6:3, 6:4, 6:0, když klíčový moment zvládl ve druhém setu za stavu 1:2 a 0:40 při svém podání, a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2.

"Snažil jsem se hrát bez nervů a velkého přemýšlení. Od začátku do konce jsem odehrál velmi dobrý zápas. Šlo to podle plánu a jsem spokojený s tím, jak jsem to zakončil," komentoval Ruud po obhájení loňského výsledku.

Do finále postoupil na třetím z pěti posledních grandslamů. Loni v Paříži prohrál s Nadalem, na US Open podlehl Alcarazovi. Nyní bude opět čelit favoritovi.

"Rozhodně jsem sem nedorazil v pozici favorita. Ale doufal jsem, že bych tu mohl finále zopakovat a po těch dvou týdnech se mi to povedlo. A uvidíme, třeba mi to do třetice vyjde i ve finále," nevzdává se Ruud, který získal všech deset titulů na turnajích ATP 250. Devět z nich slavil na antuce.

"Finále bude těžké. Loni jsem tu čelil Rafovi, letos budu hrát s Novakem. Jedni z nejlepších hráčů v historii. Musím se usmívat a užívat si to se vším všudy. Už jen to, že proti nim můžu nastoupit na tomhle kurtu, je úžasné. Novak bude útočit na 23. titul, já na první. Třeba to zrovna teď vyjde," dodal Ruud.

26letý Zverev hrál semifinále grandslamu pošesté v kariéře a popáté v něm neuspěl. Jeho maximem zůstává finále na US Open 2020, kde prohrál až s Dominicem Thiemem. V Paříži prohrál semifinále třetí rok po sobě, loni si proti Nadalovi vážné poranil kotník, vzdal a sezoně pro něj předčasně skončila.

• FRENCH OPEN 2023 •
Francie / Paříž, antuka, 38.000.000 eur
páteční výsledky (09. 06. 2023)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (3-Srb.) - Alcaraz (1-Šp.) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1
Ruud (4-Nor.) - Zverev (22-Něm.) 6:3, 6:4, 6:0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

208
Přidat komentář
panzer.dragon
Most match wins vs top 10 players:

1) Djokovic 244 ????
2) Federer 224
3) Nadal 186
4) Lendl 164
5) Connors 147
6) Laver 146
7) McEnroe 128
8) Sampras 124
9) Becker 121
10) Borg 117
Reagovat
Patik
Myslím ze ti prví traja tam nieje o čom.
Reagovat
Pe3k
Včera jsem slyšel, že DjokoWitch vyhrál 20 z posledních 21 semi na gs. smile
Reagovat
panzer.dragon
djok může bejt nejstarší rg vítěz, že?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Určitě nejméně nadopovany a naočkovány. Poslední vítězové s výjimkou Djokovice byly chodící reklamy na anabolické steroidy, které musely vynechávat i půl sezony (bez operace), aby pročistily organismus od drog.smile
Reagovat
ipko
ale zasa Djokovič po druhom sete šesť minút v šatni a ktovie čo tam robil, ja by som to ako empajrový rozhodca proste začal trestať.. nehovorím, že to bola príčina kŕčov Alcaraza, ale vidieť, že chcel už tretí set začať skôr a pokles adrenalínu mu asi vôbec nepomohol.. takže je to podľa mňa neférová taktika a vadí mi to ešte viac ako jeho príprava na podanie s búchaním loptičky o zemsmile
Reagovat
Pavol
Djoko klesol v mojich očiach. Pamätám sa ako svojimi maniermi kedysi dávno rozhodil Berdycha. Na jeho gs tituly zvysoka oné. smile
Reagovat
Amputace
Dělá to pořád, průběžně celou kariéru a většinou v ty nejméně vhodné chvíle pro soupeře. Nechápu, že v tvých očích mohl klesnout až teď.
Reagovat
Pe3k
Tak chápání není tvoje silná stránka smile
Pokud DjokerNole vyhraje RG jak moc se budeš těšit na Wimbledon?
A pokud vyhraje i Wimbledon jak moc se budeš těšit na US open?
Reagovat
Amputace
Petřík hodil vtípek - a rovnou slovní hříčku smilesmile
Reagovat
Pe3k
Dík a teď odpověz na ty dvě otázky.
Reagovat
Amputace
Těším se úplně normálně. Vůbec nechápu, v čem by měl být problém. Líbí se mi Carlito, velmi jsem si oblíbil jeho tenis a pokud bude hrát, budu se tím tuplem na ty turnaje těšit.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ok Forehande. Když to říkáš ty, tak to musí být pravda. Pozdravuj dcerku, ať si užije antukovou sezónu a neztrácí čas v hale.smile
Reagovat
Ereinion
jj sem si říkal že ten toilet break mohl hrát velkou roli v těch křečích...no jo, ale to jsou prostě zkušenosti
Reagovat
Patik
Tak ale to už si mal aj Alcaraz zaopatrit sám seba aby nejako nevytuhol.
Reagovat
Tennisfan77
Tak French Open už prakticky vyhrál, Ruud se složí už jenom při pomyšlení na titul, na Wimbledonu ho taky nikdo neporazi, čili opět bude atakovat na velký slam.
Reagovat
Pavol
Ale kdeže. Všetky prachy na Ruuda. Aj srb sa vie v správny čas pototo. Ruud smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Môj momentálny mesačný tipovací zisk je 50 eur. To reálne pôjde na Ruuda. Plakať za tým nebudem. smile
Reagovat
Amputace
Djokovičovi gratulace (i když se to tradičně neobešlo bez divadla). Skutečně jsem nečekal, že po té slabé antukové přípravě bude schopen takového výkonu proti hráči s momentálně nejlepší formou. Hrál přesně to, co potřeboval, z jeho strany skvěle takticky zvládnutý zápas. Kdežto Carlos byl extrémně přemotivovaný. Moc jsem mu přál, aby RG vyhrál. Právě on by se mi jako nástupce Nadala na tomto turnaji moc líbil. Nicméně se zdá, že fyzička a náchylnost ke zraněním bude tou největší slabinou, kterou bude jeho mimořádně komplexní pojetí tenisu vykazovat - určitě ještě nějakých pár let.
Reagovat
QacO
Djoko je kraaaaaaál.....smile
Reagovat
baggik
Cítím paniku v řadách Nadal fans. smile
Reagovat
Orgasmator
smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile

Něco mi říká, že některé uživatele tady brzo neuvidíme. A nemusí to být jen kvůli banu jako Peter "Pavol Mayo" Forehand...... Ale Amputace je též nečekaně tiško. Ale nedivím se, když přeje Djokovicovi, že nebude schopný se dostat přes 3. kolo či že bude "znásilněn" Alcarazem v semi FO, tak to už je trochu za hranou a asi se projevuje jejich frustrace.

Včera se vrátili do reality (nebo vlastně dneska, jelikož zápas se hrál u nás v Austrálii do 3 am sobotního rána.

Nevím, někteří nevychovanci by se měli stydět.

Každopádně jak jsem psal díle v polospanku, tak Alcaraz nequitnul a dohrál zápas. Tím si získal moje srdce. Nadal už bych skrečoval jako zbabělec. Alcaraz je ve svých letech mnohem víc chlap než Nadal kdy byl či bude.
Reagovat
Amputace
Já přeji Djokovičovi, aby prohrával, ty přeješ Nadalovi, aby byl zraněný. Ať si každý udělá obrázek sám, kdo z nás dvou je fanatik.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Je to marný... Je to marný. Já jsem Nadalovi explicitně zranění nepřál, aby trpěl. Spíše jsem to přál jeho fanouškům, kteří netrpí jeho bolestí kyčle, ale často znevažovali zranění lokte Djokovice v období Pepe Imaze. Pouze jsem chtěl, aby se vyrovnala jejich startovní čára. Djokovič přišel o účast nebo šanci na vítězství na několika svých TOP slamech, jelikož Covid a loket. Nadal vždy na svém oblíbeném slamu byl 100%. Symetričnost je někdy v zájmu rivality ku prospěchu všech v rámci vyššího principu. Stejně Djokovicovi nikdo nevratí druhou půlku roku 2016, 2017, první půlku 2018, Wimbledon 2020 či AO 2022. Tohle je jen malá kompenzace a je to fér.

Ale uznávám, že jsi Novakovi pogratuloval.smile A rovněž je třeba ocenit Alcaraze. Zápas dohrál, má morální hodnoty.
Reagovat
Amputace
Já jsem Nadalovi explicitně zranění nepřál, aby trpěl.

Dál netřeba číst. Četli jsme to tedy všichni, jak jsi mu nepřál, aby byl zraněný a nehrál na RG.
Reagovat
Amputace
K těm zbabělým skrečím - doporučuji zhlédnout. Paměť může být zrádná. Jisté věci je třeba si připomínat.

https://www.youtube.com/watch?v=_C3rX1KCsdU&ab_channel=BIG3Tennis
Reagovat
street4
why EVERYONE.. zavadejici lez uz v nazvu. To ani neni nutny se na to divat. To je video urcene pro amputaty
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že to video je účelové a není určeno jeho fanouškům. Ale co mění tato skutečnost na jevech v něm zobrazených? Ty jeho podivné skreče, které přicházely zásadně za nepříznivého stavu a pak následovala salva divných výmluv, to je snad výmysl toho videa? To, jak další hráči nevěděli, co si o tom mají myslet, to je výmysl toho videa? Ne, to video jen připomíná stinné stránky Djokoviče, na které už se mohlo zapomenout. Mimochodem: ty jsi kdo? Nějaký čerstvý gloryhunter?
Reagovat
Orgasmator
Proč na videu chybí pozvání podavače míčků v mezihře na drink? smile Taktical bathroom break proti toilet break Kingovi alias řeckému filozofovi? smile To je tactical oxymóron, ne? smile
Reagovat
Amputace
Mně tam především chybí ty jeho oslavné pozápasové tanečky ve chvílích, kdy byl soupeř ještě na kurtu. V tomto byl velký specialista a showman v době, kdy se stal poprvé světovou jedničkou, tedy 2011. Vidím to, jako by to bylo dnes.
Reagovat
Paixx
Skrečoval jako zbabělec?? Víš, že existuje třeba finále AO 2014?
Reagovat
Pe3k
Jako to finále kde Wawrinka vymetal kurt s Nadalem a Rafa to psychicky neunesl a předstíral zranění? To bylo takové to zranění, které se s další hrou jen zlepšovalo a po turnaji zraněný nebyl vůbec smile
Reagovat
Paixx
Jo, finále s hráčem, se kterým mám bilanci 11:0 a který je v prvním GS finále radši vzdám, protože začal lépe první setsmile.

nadal po druhé nejlepší sezóně v životě a demolici Federera v semifinále by přesně tohle udělal. Pohybové omezení bylo evidentní, ale jestli to nevidíš, asi nemá smysl se o tom bavit.
Reagovat
Pe3k
Já si ten zápas pamatuju velice dobře. Nemohl jsem uvěřit kolik lidí naletělo na to Rafovo divadlo. Rafa se ve druhém setu nebo na konci prvního jakože zranil a pak byl najednou úplně ok a vyhrál 3 set. Takže ve druhém setu nemohl ani pořádně podat, ale ve 3 setu najedou mohl hrát na plno smile
Tomu může věřit opravdu a jen fanda Nadala.
Reagovat
Paixx
Ten třetí set vyhrál tím, že hrál pokus omyl jenom zabijácký údery, pomohlo tomu i to, že Stan byl z toho taky úplně rozhozenej. Rafa podával rychlostí mladších žáků a později v tom roce kvůli zádům ukončil sezónu předčasně někde v Asii. Stan si samozřejmě zasloužil důstojnější finále prvního GS, ale nic to nemění na tom, že Rafa byl zraněný. Taky jsem ten zápas viděl a absolutně nechápu, jak si někdo vůbec může myslet, že by to Rafa vzdal kvůli tomu, že prohráva v prvním setu. Ještě když všichni ví, co je Rafa za bojovníka.

Právě naopak, když skrečuje nebo dohrává se zraněním Rafa, tak to NIKDO neuzná, podle mě i teď tady najdeš lidi, co budou říkat, že simuluje, protože se bojí hrát RG. A já o Djokovicovi nic takovýho nepíšu. Uznávám, že je GOAT.
Reagovat
Pe3k
Ano Rafa začal podávat jako žena, aby každý viděl jak strašně se zranil, ale ve 3 setu když začal vyhrávat najednou už podávat mohl a hrát bez omezení...Podle tebe si zranil záda na AO a pak s tím celou sezonu hrál a až na podzim k vůli tomu odstoupil? Tomu přece nemůže věřit ani fanda Nadala.
Reagovat
Paixx
Takže zápas si evidentně neviděl, díky, takhle mi to stačí
Reagovat
Pe3k
Viděl, ale je to 9 let a jak se to chronologicky seběhlo už si nevybavím zcela přesně.
Reagovat
Paixx
Tak se třeba někdy z nudy koukni a pak se mi ozvi, jestli ti Rafa a jeho servis ve 3. a 4. setu přijde najednou úplně normální... Injekce a prášky začaly pomalu zabírat, ale i tak to byl extrémně pomalý servis a obrovské omezení pohybu.
Reagovat
Amputace
Chodil jsem sem už tak od roku 2011, ale jen to tady četl. To, co mě přinutilo poprvé napsal, byly Petříkovy výjevy po tom finále AO 2014, to už jsem se zkrátka musel ozvat, jak moc byl mimo a jak moc to bylo vůči Rafovi urážlivé. Nadal zinscenoval celé obrovské divadlo, prakticky veškeré šance zápas vyhrát obětoval, aby měl výmluvu, proč prohrál finále GS.

To je klasický Petřík. On na jedné straně věří tomu, že hráč s natrženým svalem, co hraje jeden z nejlepších tenisů na AO v kariéře a zápas od zápasu se zlepšuje, je skutečně zraněný. Ale na druhé straně si myslí, že hráč, který se ve finále GS přestane hýbat a servírovat, zraněný není. Za mě tohle byla na dlouhé roky největší debi.lovina, co jsem tady četl. Opravdu přes ten všechen hnůj suverénně první. Tedy dokud nepřišel Nadšenec a neposadil laťku zase o kus dál. Král je mrtev, ať žije král.
Reagovat
Pe3k
Když se tady řešilo to Djokovicovo zranění na AO, tak tady byly lékařské stanoviska vycházející ze snímku magnetické rezonance, čili bylo to podložené. Kdežto Rafovo údajné zranění na AO 14 ničím takovým podloženo není. Takže ano to jsem přesně já, věřím důkazům a nevěřím hráči, který se zraní náááhodou vždy když prohrává...smile
Reagovat
Amputace
Ty jsi tu magnetickou rezonanci viděl? Tak o jakých mluvíš důkazech? Veškerý důkaz, na který se můžeš odkázat, je to, že ty snímky údajně viděl ředitel turnaje :D A ten měl určitě největší zájem na tom, že vítěz jeho turnaje něco předstíral - skvělá reklama.
Reagovat
Pe3k
A já sem snad doktor? Viděl to jeho doktor, který pak podal zprávu o tom, jak velká byla ta trhlina. Zdejší admin tady o tom napsal několik dlouhých komentářů, ale očividně jsou tady jedinci, které prostě realita nezajímá a chtějí žít ve své fantazmagorii...smile
Reagovat
Amputace
Ono také možná stojí za úvahu, že to Djokovičovo rádoby zranění bylo tak mimořádně podezřelé pro většinu tenisového světa, že se s nějakým příběhem o magnetické rezonanci muselo přijít, aby se to vůbec nějak obhájilo. Kdežto Nadalovo zranění z AO 14 bylo tak do očí bijící, že jej napadlo zpochybňovat jen skutečné hlupáky či jeho hejtry. A proč kvůli těm pár konspirátorům vytahovat na světlo nějaké zdravotní zprávy?
Reagovat
Pe3k
"Djokovičovo rádoby zranění bylo tak mimořádně podezřelé pro většinu tenisového světa"

Ve skutečnosti ho jako jediní podezřívali fanoušci Nadala co nezvládli, že Rafa přišel o gs rekord.
Takže faktem zůstává, že Djoko to podložené měl a Rafael ne. Smiř se s tím.
Reagovat
Amputace
To vůbec není pravda. Sledoval jsi trochu média (myslím třeba i mimo čistě sportovní rubriky) nebo to četl jen tady? I proto vyšla ta pozdější prohlášení Gorana nebo toho ředitele, která svět ubezpečovala, že zranění bylo skutečné. Lidé tomu zkrátka moc nevěřili, přišlo jim to divné - a aby, do prčic, ne. Vyhrát na úplné top úrovni turnaj s 3cm trhlinou ve svalu je prostě divné minimálně pro každého člověka, co měl někdy nějaký svalový problém, a klidně to mohl být dělník na stavbě, co ze sportu sleduje jen výsledky.
Reagovat
Pe3k
No mě není ani jasné, jak se dá hrát s křečí. Já dostanu křeč, tak ještě den nemůžu pořádně chodit, natož abych běhal a podával nějaký vrcholný sportovní výkon. Nerozumím tomu, proč by si Djokovic potřeboval něco vymýšlet, když v pavouku nebyl NIKDO koho by se mohl nějak bát, nebo na koho by musel vymýšlet nějaké mind games. Snad příští rok vyhraje to AO bez trhliny ve svalu a ty i ostatní fandové Rafy budete spokojeni smile
Reagovat
Amputace
Ano, s tou motivací k předstírání zranění máš pravdu. Nedává moc smysl, proč by to dělal. Ale zažil jsem ho s divadly už i v zápasech, které měl více méně pod kontrolou.

To samé se dá ale říct i u Nadala 2014. S Wawrinkou do té doby tuším neztratil set. Ok, první set prohrál, pokolikáté už v nějakém těžkém zápase? A podle tebe by to byl skutečně důvod, aby v podstatě rezignoval na vítězství a vytvořil si alibi? Navíc takovýmto způsobem? Před tolika lidmi? Ve stále otevřeném zápase? Vždyť to je naprosto nerealistické. Kór u hráče, jehož hlavní devízou vždy byla bojovnost.
Reagovat
Pe3k
Já Rafovi do hlavy nevidím, takže ti neřeknu co a proč dělal. Pokud bych to zjednodušil tak Rafa byl v tom finále obrovský favorit, Babrinkovi nikdo nedával ani 2% šanci na výhru a tak když s ním začal Stan vytírat kurt Rafa to neunesl a přišlo zranění...
Reagovat
Marduch
No popravdě v momente toho zranění byl Wawrinka nedaleko zisku i druheho setu a herně dominoval. To jen k doplnění situace.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Amputace
Nedaleko zisku? Děláš si srandu? Bylo to 2:0 s výhodou breaku pro Wawrinku. Jestli to je blízko, tak to pak jo, v tom případě to určitě zabalil a řekl si, že zfejkuje zranění. Potom se ale hodně divím, že nic podobného nepředvedl proti Medvedevovi. To Djokovič na jeho místě by měl 50 MTO.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Lžeš!

Zranění Djoka jsou podložená.

Zranění Nadala nejsou podložená.smile
Reagovat
Amputace
Čím? Ty jsi viděl nějaký konkrétní důkaz, nebo jen četl vyjádření lidí, kteří jej údajně viděli?
Reagovat
Amputace
Ty filozofe, píšeš, že si ten zápas pamatuješ, a přitom to vůbec nebylo, jak píšeš. Já ten zápas (minimálně v nějakých zrychlených sledováních) viděl několikrát, takže vím přesně, jak to bylo. On nebyl najednou úplně ok. Třetí set nevyhrál proto, že byl ok, ale že Wawrinka úplně všechno vyhazoval a Nadal nic nedobíhal a jen pálil. Až ke konci třetího setu začaly Rafovi zabírat injekce a ještě to zkoušel nějak hecnout, ale ten výkon i na tom konci třetího a ve čtvrtém setu byl nestoprocentní. V životě jsem nezažil, že by vypouštěl a nedobíhal takové množství míčů a to jsem s ním, na rozdíl od tebe, viděl stovky zápasů.

Jinak když bych měl tyto konspirace nějak shrnout: víš jaký je rozdíl mezi Nadalem a Djokovičem? Když Nadal simuluje, alespoň se to navenek tváří, že je opravdu zraněný, když simuluje Djokovič, dělá jakože au au, už nemůžu, asi každou vteřinou zkolabuji, aby hrál o deset minut později svůj top tenis.
Reagovat
Pe3k
"Když Nadal simuluje, alespoň se to navenek tváří, že je opravdu zraněný" no tak vidíš, že si to nakonec pochopil smile

Btw. já sem fanda Federera, takže jak simuluje Rafa a nebo jak simuluje Novak mě až tak nezajímá, ale jde vidět, že tebe jo smile
Reagovat
Amputace
Zato ty jsi tradičně nepochopil vůbec nic a zmohl ses jen na vytrhávání vět z kontextu. Řeknu ti, Petříku, po všech těch letech, co jsme si tady prožili - hodně lame.
Reagovat
Pe3k
Ok, ale já sem alespoň nesesypu z toho, že Djokovic vyhrál AO s trhlinou ve svalu jako 99% Nadal fans smile smile
Reagovat
Amputace
Já z toho sesypaný vážně nejsem. To mě hodně podceňuješ. Nadalův konec tak průběžně přijímám už nějakou dobu. Já jsem spíš fascinován, že mu to opravdu lidé nakonec sežrali. Stačilo se odkázat na nějakou údajnou magnetickou rezonanci a bylo. Holt dnešní svět.
Reagovat
Pe3k
Takže v případě Djokovice ti nestačí ani magnetická rezonance, ale v případě Rafy ti stačily jeho grimasy smile

To je fanatizmus jako vyšitý.
Reagovat
Amputace
Já tu magnetickou rezonanci neviděl, jediné, co jsem viděl, bylo, že o ní vždy žvanila nějaká třetí strana. Za mě důkaz nula.

Kdysi jsem viděl magnetickou rezonanci Rafy po AO 14. Nebudeš mi to věřit: skutečně byl zraněný, konzultoval jsem to i s jeho lékaři a dali mi zapravdu.

U Rafy mi stačí, že kvůli "divadlu" přišel o zápas a hrál strašně. U Djokoviče mi stačí, že kvůli "divadlu" hrál jeden z nejlepších tenisů na AO v kariéře a vyhrál.
Reagovat
Pe3k
Ovšem nejhorší je na tom, že když se do podobné situace dostane Djokovic, tak vy úplně obrátíte a najedou je Djokovic faker, herec apod. Prostě zraněný může být jen Nadal (logika, nebo spíše parodie na logiku v podání fandů Rafaela).
Reagovat
Amputace
Říkám, Nadalovi se to dá totiž alespoň věřit. Jestliže přistoupíme na premisu, že hraje divadlo, hraje ho alespoň přesvědčivě a na úkor šancí na dobrý výsledek. Prostě opravdu v těch zápasech, kde má být zraněný, to tak vypadá i na jeho výkonu, který bývá silně podprůměrný. U Djokoviče? Mezi au au a top tenisem je u něj rovnítko. V tom já spatřuji ten velký rozdíl. Čím hůře a trpitelsky na kurtu vypadá, k tím většímu výkonu se nakonec vyšponuje. Proto nemám důvod to nevěřit Nadalovi, ale mám velký problém to věřit Djokovičovi.
Reagovat
Pe3k
No možná, že pro tebe to divadlo přesvědčivé je, pro mě ovšem ne. Dělat grimasy a začít podávat polovičně zvládne totiž každý...Co se týká DjokoWitche ten má zase svoje "manýry" podle mě nepředstírá zranění, on spíše chce ukázat všem jak trpí (ježíš smile) a že je vlastně dobrý člověk aby ho měli všichni rádi nebo tak něco.
Reagovat
Amputace
No jo, ale tím, že přestaneš podávat a běhat, tak prostě zpravidla ztratíš taky možnost vyhrát. Kdežto Djokovič udělá au au, jakože trpí, jen tím zmate soupeře a diváka a o pár gemů později hraje top a maže soupeře z kurtu. Takže v rovině divadelnictví dost slabé. U Nadala by se dalo alespoň říct, že pro to divadlo něco obětuje, kdežto Djokovič to má úplně naopak: divadla využívá k tomu, aby profitoval. V případě, že by byli oba herci, tak Nadal Dustin Hoffman - totální podřízení se roli a obětování pro ni vše: když hraji člověka, co nespí, nejdu skutečně spát apod. Kdežto Djokovič by byl tak možná Ben Stiller nebo něco podobného - filmem si jdu primárně vydělat.
Reagovat
Pe3k
Ben Stiller je zrovna fanda tenisu, ale nevím jestli Djokovice, pokud má nějaký vkus, tak je to asi fanda Federera smile Rafu přirovnávat k DH? To by mě teda nenapadlo.
Reagovat
Amputace
Pokud bychom předpokládali, že oba na kurtu hrají divadlo, tak rozhodně. Protože Rafa, když teda podle tebe předstírá, tak prostě ztrácí kvůli tomu šance vyhrát - reálně se hůře pohybuje, méně všeho dobíhá, má pomalý servis. U Djokoviče to funguje tak, že na chvíli vyhodí soupeře z koncentrace, začne se hroutit a málem není schopen odehrát míček, aby se o 10 minut později pohyboval, dobíhal a servíroval ještě mnohem lépe, než před "zraněním" či zdr. problémy.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nebo když utekl před semíčkem s Kyrgiosem ve Wimbledonu minulý rok a dva dny na to skákal divoce ze své jachty do moře a plaval v něm. smile LOL
Reagovat
Amputace
Nadal ale neodstupoval proto, že by nemohl chodit (nebo plavat), ale proto, že cítil, že není kvůli zdravotnímu stavu konkurenceschopný pro dva top soupeře ve třech dnech. Nějakého fakera Djokoviče mohl mít úplně na párku.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smiletak tohle je dno.... V podstatě jsi potvrdil, co jsem napsal.

Djokovic hrál proti Thiemovi FO 2017 s úlomkem kosti v lokti. Djokovic hrál finále US Open 2016 proti Wawrovi s úlomkem kosti v lokti..... Je to totiž fair play sportovec a ne egomaniak jako Nadal, který je pouze posedlý zápasy, kde mu hraje vše do karet (jinak Patero utíká ze zápasu jako malé děcko, protože se bojí prohrát).

Djokovic by uštědřil tolik drtivých porážek Nadalovi, kdyby se utkali častěji na Australia.ln open, Wimbledonu či indoor.... Nadal by byl bit jako žito - po právu :) .... Škoda každého winneru, který by šel do outu.

Djokovič = mačo chlapak
Alcaraz = mladý statný muž
Nadal = malá vystrašená a upocena školačkasmile
Reagovat
Amputace
Fair play sportovec :D Opět: dál nemá smysl číst.
Reagovat
Ereinion
Co je hodně zajímavý na Djokovičově počtu GS titulů je to, že nakonec jich může nasbírat více po třicítce než před ní, což by bylo něco naprosto bezprecedentního. Před 30. narozeninami posbíral 12 GS titulů, v neděli jich bude mít na 90% už 11 a ve Wimblu bude zase jasnej favorit.

A teď otázka - je Djokovič po třicítce lepší než před ní, anebo tu máme prostě extrémně slabou éru už několik let? Ať si každý zodpoví sám.
Reagovat
IngStavinoha
njn, začátek kariéry vyloženě prošustroval jako imitátor tehdy úspěšnějších ;-)
Reagovat
baggik
Tak ta generace hráčů narozených v 90 letech je prostě slabá. Ale nemá to vliv na bilanci Djokovič vs. Nadal, kteří jsou +- stejně stari. Naopak tady Nadalovi ještě pomohl covid.
Reagovat
Ereinion
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak to je ale logické, jelikož Djokovič by grandslamových titulů měl mnohem více před 30tkou pakliže by začal s bezlepkovou dietou dříve než ke konci roku 2010. Mohl mít tak o 5 či 6 slamů více easy před 25. narozeninami. Jakmile šel na bezlepkovou dietu, tak okamžitě začal drtit Nadala i Federera a byl schopný hrát petisetaky.smile Náhody neexistují.
Reagovat
Ereinion
5-6 více GS? smile to určitě ne...plus tyhle problémy jsou prostě součást cesty, stejně jako teď měl problémy Alcaraz...uznávám, že Djokovič je GOAT, ale hlavním důvodem je velmi slabá generace 90. let, kde není žádný all-time great hráč...první vlaštovkou je až teď Alcaraz, ale to už je hráč narozen 2003, tedy 16-letý rozdíl.

Stačilo, aby se narodil nějaký Alcaraz nebo klidně i Murray tak v půlce 90.let (což by bylo statisticky normální rozdělení) a Djokovič by měl stěží 20 GS. To je jen takovej drobnej kontext, který stojí za připomenutí.
Reagovat
Orgasmator
No kdyby se narodil bezlepkový a očkovaný smileDjokovič v anglosaských zemích, tak by uzavřel okruh a nikdo jiný by na 2 dekády na gs nevyhrál finále...smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Utíká ti kompletně podstata. S pěti až šesti slamy jsem se držel ještě při zemi. Nadal a Federer mohou děkovat všem bohům, že se o sebe Djokovič špatně staral do roku 2010. smile
Reagovat
Ereinion
Max. o 2-3 víc...není to jen o Djokovičovi, Federer i Nadal byly v těch letech lepší než v 2011...na FO by si Djokovič neškrtl, na trávu si tehdy ještě nezvykl, něco by asi udělal na hardu, ale určitě ne vše.
Reagovat
Patik
Alcaraza je mi trosku ľúto všetko už bolo povedané.. Aj taky je šport dobrý pohyb si vyžaduje platiť dane..co sa Djokovica týka bol by som rád keby stretával veľkých a dobrých hráčov aj mimo antuku..co sa finále týka neviem co by musel Djokovic vyvadzat na kurte aby to prehral.. Od Zvereva som čakal dnes viac ale SF nieje zle nato ze si presiel tým čím si prešiel..Ruud bude za odmenu.
Reagovat
jackiec
1.17-5.57 nedělní finále smile
Reagovat
Pe3k
Tak Nor zatím se Srbem neuhrál set. smile
Reagovat
jackiec
Na Djoka budou i ve 40ti kurzy proti všem max. tak 1.09-1.17smilevýjimka byl alkac kde nebyl favoritem
Reagovat
paddy
německý desetibojař Leo Neugebauer se dostal na 8. místo historických tabulek smile

kdyby Němci měli takového desetibojaře na OH 1936 v Berlíně, tak mohli mít o medaili víc a Adolf by byl spokojenější smile

https://www.idnes.cz/sport/atletika/leo-neugebauer-desetiboj-8836-bodu-austin.A230609_173330_atletika_ten
Reagovat
ipko
pekné pre Ruuda, že sa dostal už do svojho tretieho hrandslamového finále a to má stále len 24 rokov.. ale asi aj po tretíkrát odíde porazený, pretože sa už proti Nadalovi minulý rok a Alcarazovi na USO ukázalo, že to asi nie je psychický šampión.. Alcaraz dnes mal hlavu na to zastaviť Djokoviča, ale zastavilo ho telo.. tak nech ten 23. GS získa v obývačke svojho jediného konkurenta v grandslamovom title race a bude to symbolická bodka za jeho statusom najúspešnejšieho tenistu v histórii, ale GOAT je a zostane Federersmile
Reagovat
Maisterstich
smile jaký to je žít v bludu?
Reagovat
jackiec
GOAT se měří hlavně GS tituly a tak každý rozumný fanda musí uznat že Fedex bude navždy až tím třetím.smile
Reagovat
Orgasmator
Přesně tak, pokud by získal Roger GS - kalendář, tak by se určitě našlo spoustu fandů, co by říkali je jasny goat, protože Nadal ani Djokovič ho nemají smile
Reagovat
Mayo
Už v nedeľu sa bude písať história. Novak GOAT Djokovic sa celu kariéru doťahoval až všetkých v 36 rokoch predbehne. Ten chlapík vyhra 30 GS smile
Reagovat
com
aby nedopadl jak Serena.. Ten posledni GS ne a ne urvat smilesmile
Reagovat
turista
Snad ne.
Reagovat
jackiec
To nehrozí, minimálně 3 urve, FO, Wimbledon a příští rok AO nebo Wimbledon.
Reagovat
srnecek
Práve že tá pravdepodobnosť neziskania ďalších majorov je dosť vysoká, a každým ďalším turnajom sa zvyšuje. V tomto veku už stačí mierny pokles formy, slabší deň resp. silnejší deň súpera...pohyb už lepší nebude, ani údery silnejšie. A tie dropshoty a hra nad hlavou...to už tiež na záver kariéry asi nevysperkuje. Je však obdivuhodné, že je stále nielen konkurencieschopný, ale aj konzistentný a asi na všetkých najbližších grandslamoch bude medzi favoritmi. Tomu hovorím kariéra, tomu hovorím práca s telom, psychikou a celkovou životosprávou, pred týmto dávam klobúk dole...(ale to aj pred Nadalom a Federerom).
Reagovat
paddy
Až bude mít rekord, pak podvědomě klesne motivace, už nebude, proč se snažit
23 může být poslední

Big3 neprolomí hranici 37 let pro zisk titulu, tzn. letošní Wimbledon je poslední velká šance něco získat
Reagovat
jackiec
Kecy, on neustále říká že má motivaci získat co nejvíc GS, nevím co pořád máš s těmi 37 roky, jak kdyby to byla nějaká hranice, úplně na pohodu dá min. 25 GS.
Reagovat
jackiec
Doufám že se tu pak veřejně omluvíš jak udělá GS po 37 letech věku.
Reagovat
paddy
Proč bych se měl omlouvat za svůj názor? Navíc podpořený konkrétními argumenty. Na co je pak diskuze?
Někde musí být hranice, kdy lidské tělo už nedokáže podávat maximální výkon. Ostatní se také nebudou omlouvat, že nevyjde dalších 5 titulů. Ani moderátoři počasí smile

Ubohost Djokovičových fanoušků se opět krásně ukázala, jak se vysmívali fanouškům Nadala.

Nejhorší na Big3 jsou jejich fanoušci, kteří dokonce mají tu drzost přivlastňovat si jejich tituly.
Zase si tady přečteme "máme titul"
Ne, nic nemáte smile
Reagovat
Pe3k
Jestli se tady ukázala nějaká ubohost, tak to bylo od fandů Nadala. smile
Reagovat
Amputace
Ne, paní učitelko, tu hračku mi vzal on! On a on a on!
Reagovat
Pe3k
Ty si ještě hraješ s hračkami? To by mnohé vysvětlovalo smile
Reagovat
jackiec
Ty jsi nějak fixovaný na tu 37ku, ale neboj limity se posouvají a jak djoko vyhraje i v 37 tak pak řekneš že nevyhraje b 38...smile
Reagovat
Pe3k
On jen hledá cestičku jak by mohl DjokoWitch přestat vyhrávat, už mu nezbylo nic než spoléhat na věk smile
Reagovat
farr
Tady to je jak slet žáků pomocné školy. Musím už reagovat... Každý soudný člověk přece už před 10 lety musel očekávat, že to dopadne tak že Rafa a Roger skončí podstatně dřív než Novak(genetika, životospráva, tělo z gumy). Furt tady řešit jestli je koza ten onen nebo tuten to je úplně fuck, faktem je že Nole ty GS vyhrávat bude dokaď ho to nepřestane bavit. O tom jediným to celý je. TEČKAsmile
Reagovat
jackiec
To říkám stále, nikdo se na těch 14 dní neumí připravit jako on, jak fyzicky tak v hlavě a to že předtím vyhrál snad dva zápasy na antuce už neberu v potaz, on už se prostě soustředí jenom na ty GS.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Kozoroh
Ono je vidět i v jiných sportech, že se dřívější věkové limity posouvají. Ronaldo, Messi ve fotbale, LeBron James v basketu mají stále výbornou fyzickou kondici, ač pomalu atakují 40ku.To vše je možné díky pokroku ve sportovní medicíně a rehabilitaci. Djoker navíc praktikuje jógu a další věci, svou výbornou fyzickou kondici nemá zadarmo.
Reagovat
Kozoroh
No1e bude chtít pokořit Margaret Courtovou a získat 25.smilesmile
Reagovat
QacO
To by nebolo zlé...smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Bude to náročný víkend smile nejdřív budeme slavit titul Mušky smile a v neděli hned historický zápis Ježíše smile
Reagovat
Marie9
smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bohuzel zacina byt prirozenym projevem, ostra vyhranenost, jako na priklad., ze pomalu kazdy Djoka na RG23 predem odepisoval, ze si s Carlosem ani neskrtne, a nevim co jeste...a ted mu zase uz gratuluji k titulu:) A jeste ani nevi s kym to finale bude hrat... to je horsi arogance nez nejake chovani hrace na kurtu...

Nadal proste neni vecny, a vecne hrat nebude, tak jako Djok...a fakt vam tak strasne zalezi, kdo z nich bude mit vice GS? Nez na jejich zapasech?

Nakonec, kazdy nemuze byt Nadalem, je jen jeden a jedinecny, kazdy nemuze byt Fedexem, je jen jeden a jedinecny, kazdy nemuze byt Djokovicem, je jen jeden, jedinecny...

O co je horsi Yannick Noah, ktery ma jen jeden GS? Ja rikam o nic mene, a mozna naopak? Protoze kazdy nemuze byt jak Noah, bo byl proste jedinecny... a hlavne kazdy nemuze byt jak Gulbis nebo Pella!

Za posledni dobu se neje ukazala prava tvar tzv. fans tenisu, ehm tedy fans B3 a ne tenisu... nerikam vsech, ale casto to vypada, jak by se zaslouzili o vsechny vyhry sve modly.

Finale - Djokovic vs, Ruud je za mne pekne, nebot Ruud je takovy norsky Nadal:) Takove symbolicke finale....

Jasne, ze jsem si pral ve finale Eczecheverryho, ale to preci neznamena, ze nekho zpluju...

Gratulace Djokovi a Casperovi k finale... a hodne stesi Casperku, budes ho potrebovat, ale verim, ze Ty, ktery take nejak zasadne netvoris hru, vlastne nakonec muzes toho Djoka slusne potrapit, a i asi nejvic ze vsech prekvapit... klidne to muze byt maratooon...:)

Doufejme v pekne finale, ktere si kazde GS zaslouzi.
Reagovat
Vlk-v-trave
A jen dodam, jak to bude trosku nuda, tak nevadi, tak nejak jsme si preci behem dvou dekad zvykli, ze vzdy vyhraje Nadal, a dokonce u nekterych finale i divaci usinali na tribunach;) V nejhorsi, rikam v nejhorsim pri finale, usneme:)))
Reagovat
srnecek
Súhlasím, fandiť sa dá aj takto...
Reagovat
Pe3k
Z tvého komentáře je patrné, že si radikálně mimo.

"pomalu kazdy Djoka na RG23 predem odepisoval, ze si s Carlosem ani neskrtne, a nevim co jeste...a ted mu zase uz gratuluji k titulu:) A jeste ani nevi s kym to finale bude hrat"

Ty si tady během turnaje mistrů psal, že Nadal vyhraje RG. Nakonec Rafa vůbec nehrál a tím pádem nevyhrál. Mě osobně připadá zcela nemístné psát během turnaje mistrů, že Nadal vyhraje RG, ale každý tě tady nechal psát ty tvoje zbytečně dlouhé výlevy.

Ovšem ty na druhé straně neunáším a to pravidelně, když tady někdo na začátku turnaje nebo během něho napíše kdo asi vyhraje a jako vrchol to ještě nazýváš extremismem? smile smile

Takže ty máš právo psát 7 nebo kolik měsíců před turnajem kdo vyhraje, ale my ostatní nemůžeme během semifinále napsat, že vyhraje Djokovic?Ty nejsi Vlk v trávě, ale Vlk v lese.

Debatovat o tom, kdo vyhraje/prohraje a s kým je zcela přirozené a děje se to ve všech sportech a nazývat to extremismem je vrchol Vlkovy demence.
Reagovat
Pe3k
Teda nazývat to radikalismem ne extremismem.
Reagovat
RFanousek
Třetí finále z posledních pěti GS turnajů.
Ve všech třech případech jsem měl pocit že se tam dostal díky okolnostem a protože se otevřel pavouk a že ve finále je bez šance.xd
Reagovat
com
3 finale z 5 ti poslednich GS - tak nahoda to asi nebude smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jaké okolnosti to byly tentokrát? Asi že porazil ty co měl a že jejich kvalita byla dokonce vyšší než soupeřů Jokera.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ať se na mě nikdo nezlobí, ale když se podíváme, koho cestou do finále porazil Casper a koho Joker, tak se to nedá ani srovnávat. Kača mohl potrápit více, to ano, ale H2H hovoří neúprosně a Alcatraz indisponován v SF, jinak kde nic tu nic.

Casper přehrál dva hráče, s nimiž nedávno prohrál - Jarryho a Spratka a teď smetl favorizovaného a v zápase proti TME opěvovaného Řetězova.

Kdo si letos zaslouží vyhrát RG?
Samozřejmě ten nejlepší, a k tomu se obávám bude Casperovi chybět odvaha. Pokud ne, může uspět a rozhodně by to bylo zaslouženější vítězství než Jokerovo.
Reagovat
jackiec
Proč zaslouženějsí? protože mu Alcaraz skrečoval? Nikde není psáno že by Djoka porazil a hlavně to brzy nikoho nebude zajímat, stejně jako loni zverev kde by ho stejně nadal porazil...v kolonce vítězů v encyklopedii tenisj bude třeba djoko a nikde nebude psáno že mu někdo v semi skrečoval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, zaslouženější kvůli soupeřům které na cestě do finále porazil (dyť to píšusmile). Jinak samozřejmě vyhraje ten nejlepší.
Reagovat
jackiec
Djoko nemůže za to že k němu Rublev nedošel a mladej skrečoval.smile
Reagovat
jackiec
Nadal vyhrál snad někdy GS aniž by narazil na hráče top 20, a historie se už na to taky neptá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť neříkám, v pohodě, to je život.smile A Nadalova klika je pověstnásmile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Feel for Alcaraz. Just a big learning process, pretty sure every tennis player goes through this feeling. Cramping due to nervous energy and the anxiety of playing a match with this magnitude. He will learn how to deal with this in the future for sure. Then we should be scared.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dokonce jsem nepochopil, co chtel Nick rict:)
Ale je mi to sumak, hlavne aby nechybel ve Wimbledonu:D
Reagovat
paddy
paní chce navštívit Harrods? smile
Reagovat
paddy
voodoo panenky Djokofans zafungovaly smile

soutěž o nejvíce GS je rozhodnuta a Šáša s Kašparem nyní bojují o možnost být v neděli u toho

Alcaraz musí ještě zapracovat na taktice, není to poprvé. Nemá smysl všude lítat jako alka, zbytečně otevírat kurt a plýtvat silami 10m sprinty. Musí na to jít takříkajíc po Plíškovsku, jen stát a ohlédnout se za míčem. Ani mě nehne smile Přehnané sebevědomí ho nesmyslně tlačí za limity, a pak hýká jako oslík. Tímto stylem bude po třicítce, kdy se ztrácí rychlost, nekonkurenceschopný.

Jeho trenérovi přezdívali Mosquito, ale ten vydržel po kurtu lítat, protože byl hubený a netahal kila svalové hmoty. Vytrvalci jsou hubení a sprinteři siláci. Loni jsem říkal, že Alcaraz se dostal v mladém věku nahoru díky svalům, podobně jako Nadal. po fyzické stránce je tak o 2-3 roky starší. Špičkoví hráči vyhrávali velké tituly většinou od 21-22 let.

K dnešnímu zápasu se hodí tento vtip.
Víte, jaký je rozdíl mezi komárem a mužským přirozením?
Komára můžete honit celou noc.
Reagovat
IngStavinoha
U komára v noci je nejlepší počkat, až si ti sedne na záda - načež si na ty záda bleskurychle lehneš. To je pak pro něj takzvaný polibek smrti. smile
Reagovat
farr
Loni hrál fakt dobrej tenis zvlášť tady na RG, letos je chudák úplně mimo totální lopata, pořád se do toho po tom šíleným zranění ne a ne dostat...
Reagovat
paddy
Thiem dopadl hůř
Reagovat
RFanousek
Tipoval jsem finále Alcaraz Zverev
Reagovat
JohnB
Osobne mi prijde, ze Ruud hodne podcenuje a za me bude v pripadnym finale slozitym souperem.
Reagovat
annah
Složitým možná, ale stejně prohraje. Leda by osud přihrál nějaké zdravotní potíže.
Reagovat
farr
Asi jako Tsip na AO letos. Lidi neblbněte pokud Nole utaví i tu vaši (sic opravdu talentovanou, ale strašně přeceňovanou) mladou superMEGAGIGA star, co proti němu může zmoct bezmocný hošík z obálky norského časopisusmile . Kluk je to fakt hodnej, ale ty koule prostě nemá... bohužel pro něj. Nole final Win 6:3 6:3 6:1.smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Ci bude zlozity je otazne, ale urcite sa podcenuje. Prirovnania k Davidovi Ferrerovi su uplne mimozne, Ruud ma zbran na FH strane a zlepsil svoj servis.
Reagovat
Martan1
Casper může v neděli překvapit hodně. Je podle mě lepší než Tzitzipisek ve finále 2021.Bude to úplně jinej zápas než s Carlitem. Taková přetahovaná s dlouhýma výměnama. Utavit se může naopak Novak.
Reagovat
turista
Nevěřím, že se Novak utaví. Může mít potíže to ano. Může i prohrát. Ale hraje tady o pořádný kus lepší tenis než v Římě. Věřím tomu, že ten poslední krok zvládne.
Reagovat
Pe3k
Nejpřeceňovanější hráč: Sinner
Nejpodceňovanější hráč: Ruud
Reagovat
turista
Nejpřeceňovanější hráč je Rune. Mnozí ho stavěli do pozice favorita celého RG a bublina splaskla. Ruud je podceňovaný. To souhlasím.
Reagovat
Pe3k
Ovšem Rune jen toto RG kdežto o Sinerovi se píše už roky jako o tom co vyhraje multiple gs (6,8 a podobné sci-fi čísla). Můj názor je takový, že by Sinner nevyhrával gs i kdyby se prohlásil za ženu a přešel na okruh wta.
Reagovat
Ereinion
Ve velkých zápasech zatím nic nepředvedl, taky zatím vyhrál max. 250...doufám, že v neděli se to změní
Reagovat
Hector17
Souhlasím, že Ruud hraje opravdu dobře na tomhle FO. Na druhou stranu si nedovedu představit, že Djokoviče porazí.
Reagovat
panzer.dragon
on vlastně djok jede zase serii GS.. nevim no, to zas bude jeho rok
Reagovat
com
tak dneska jeste 2 sety smile
A v nedeli 3 a je to tam smilesmile
Reagovat
jackiec
Snismile dál
Reagovat
gigin
jak se umí fyzicky, mentálně i herně (přizpůsobení se mladým agresívním hráčům) připravit na důležité věci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No spíš Alcatraz se připravil nějak divně. Joker pak už měl 2sety zadara.
Jinak on je ready až na pár výjimek vždycky.
Reagovat
gigin
Já myslím všeobecně poslední dobou. Jsme to tu rozebírali už na AO, jak se posunul dopředu, zrychlil hru. A o fyzičce jasně, tam není o čem.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj zrychlil hru, v tomhle věku to nejde jinak. Samozřejmě, ne každému se to povede...
Reagovat
gigin
Tak věk ano, ale hlavně už těch přehazovačů ubývá. Naštěstí. Mladí smyci sú rychlí hrnú sa dopředu jak sviňa.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je dobře, aspoň je na co se dívat. Druhý set Jokera x Alcatraz byl naprosto parádní. Co se stalo pak, je pro tenis a diváky velká škoda.
Reagovat
tito
Tvle, jednou sem zabrousím a hned narazím na starého mudrlanta....
Reagovat
gigin
:)))) rád tě vidím!
Reagovat
gigin
Jinak já tu už nepíšu vůbec. Tady už všichni všechno ví líp. Staré časy sú pryč. Ani pičovat nemožu, hned mi hrozí banán. Běž pryč raději zase.
Reagovat
tito
Jdu :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se může stát z historického mače blamáž?
Snadno a rychlesmile

No ne, je to smutný, ale pánaboha zřejmě ještě nepřestalo bavit držet nad členy Big4 ochrannou ruku. Loni venku Řetězov, dneska Alcatraz. Přitom se v minulém kole moc nenadřel, měl den volna...
Nevím, nebezpečí křečí se snad dá minimalizovat, netvrdím, že stopro zabránit. Ale takhle mladý hráč s kondičkou...

Kašlu na chlapy, Leylah je ve finále!smile
Reagovat
farr
Zadna Big4 neexistuje to je podobnej blábol, jako big4women s Krejčíkovou. Múra byl takovýto 4.(pátý) kolo u vozu. Pár těch TOP zápasů vyhrál i nějaký to gs urval, ale BIG označení je opravdu jen pro ty 3 velikány. Sašena loni byl objektivně lepší hráč, Rafa s klikou od blázince dostal finále zdarma když si Helmut urval kotník. Letos Alcatrazovi prostě jen došlo, úplně vypnul, tělo šlo do nouzak režimu ( malo natrenovano nejspíš)... Nelze míchat jablka, hrušky a koblihy smile smile
Reagovat
jackiec
Taky nechápu kde na to ti odborníci přišli, ano květák byl x let čtvrtý za nimi, ale i wawrinka měl 3 GS (ano květák vyhrál víc turnajů, Masters 1000, byl asi 9 let v top ten....) ale to porovnání GS 22-22-22-3??? Dále Masters 1000, počet vyhraných turnajů, týdnů na pozici numero uno, H2H tam jsou čísla fedexe, Djoka a Nadala v jiné galaxii... totální nesmysl big4, alespoň byly seřazení takhle za sebou na rozdíl od těch žen smile
Reagovat
jackiec
Oprava 20
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
IngStavinoha
samozřejmě nikdo s aspoň minimálním smyslem pro fair play nechce vítězit "díky" zranění soupeře, ale na druhou stranu - tentokrát k němu došlo právě v důsledku toho, že dlouhodobě přeceňovaný mileniální měkkýš teprve dnes opravdu narazil na vyšší level, a v této fázi GS už hraje významnou roli také hlava, a návazně celková psycho- a fyziosomatika. Postup srbského tenisového mága tedy ani v nejmenším nezpochybňuji a upřímně přeji jemu i jeho dlouholetým příznivcům, aby to v neděli zaslouženě dotáhli až na absolutní historický vrchol.

smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
bIbec
Ve skutečnosti Nole je mileniál, Alcaraz už je Zetko.
Reagovat
bIbec
Čas hrozně letí, milenialové už sou starý koko... víte co.
Reagovat
IngStavinoha
zetko nebo řetko - na nějakém x-tém pohlaví tady už nesejde ;-)
Reagovat
Bretanol
Miluji Tě Djoko. A teď titul!!!
Reagovat
IngStavinoha
(23) > 22 > 20
Reagovat
Bretanol
Jedeeeeeeeeem. Zdravin z festusmile
Reagovat
IngStavinoha
jj, Brod jsem kdysi poctivě vymetal ;-)
Reagovat
Bretanol
Neskutečné, přesně tam smile
Reagovat
IngStavinoha
důvod (hlavně na 2:40 ;-) - i když tady je to kousek vedle... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=SwNJQ_z3rMQ
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nebojíš se neopětované lásky? To je záludná věc.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak AmpPUTAce nám tu tvrdila, že Alcaraz Djokovice "znásilní". Hihi .... JahahajjJ muhehehw.

To si zase někdo nad(dě)al do pusy.

Novak neměl štěstí, nejdříve vzal nohy Carlitosovi a pak duši. Jedná věc je porazit Nole v Madridu a druhá na tři vítězné v jiných těžších burovkach

Klanme se všichni Králi ze Srbska!

iA Amputace? Tam máš, m skyzF
Pavol (Peter) - Ta máš!

Frustrace fanoušků Dopala je sladká. :))smile
smile

PS Alcaraz respekt... Většina tragédů typu Nadala by vzdala.

Jinak Djoko nejenom že má více účastí než nadal v kolech FO, ale také tam porazil wonder Kida. O tom se může Nadalovi jen zdát.
Reagovat
Kozoroh
Jak komentátor ES trefně podotkl, tento zápas měl dvě strany. V první půlce probíhal tuhý boj, kdy v úvodním setu měl jasně navrch No1e, v druhém setu spíš Alcaraz. Oba hráli razantně, s častým využitím úhlů, dropshotů či hry na síti. Pak došlo na Carlosovy křeče na začátku třetí sady a šlágr roku šel do kytek. Carlos zkracoval údery a snažil se je zabíjet na první či druhý úder, pár bodů tak uhrál, ale proti Ultronovi s tím uspět nemohl.

No, nechci to zakřiknout, ale je patrné, že No1e má nejtěžší překážku na letošním RG za sebou. Obával jsem se, že zopakuje úvod zápasu s Chačanovem, ale do dnešního mače vtrhnul s velkou energií. Sázka na zvýšenou razanci úderů se vyplatila. Uvidíme, kdo bude v pořadí již 13. Djokovým soupeřem v jeho 34. GS finále, proti Zverevovi/Ruudovi však bude mít vynikající příležitost přespat dějiny tenisu. smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Zverev by potrápil Noleho asi víc smile
Reagovat
Martan1
Jako myslíš víc než nezraněnej Carlito? Jak tohle můžeš říct?Díval si na to dneska?
Reagovat
Liverpool22
Myslím ve finále a tam bude Zverev nebo Ruud smile
Reagovat
Martan1
Promiň, jestli si to myslel víc než Ruud, tak se omlouvám a máš samozřejmě pravdu. Četl jsem to moc rychle, pak znova a uvědomil si to.
Reagovat
Liverpool22
V pohodě. Já reagoval na konec článku Kozoroha, kde píše o přepsání dějin a i dle vzájemných zápasů má Zverev větší šanci proti Nolemu. Navíc Noleho porazil na OH což dodnes těžko kouše. smile
Reagovat
turista
Novak má Sašovi co vracet. Porážky na Masters 2017 v Římě, Turnaji Mistrů v Londýně 2018 a na OH 2021 v Tokiu. To byl ten trojnásobný zmar.
Reagovat
Liverpool22
Hlavně to OH 2021 asi Noleho bude ještě dlouho strašit ze spaní. Navíc Zverev si neodpustil poznámku, že nikdo nemůže mít všechno a to si Nole určitě pamatuje smile
Reagovat
jackiec
Tomu nevěřím, jak zvíře tak jelito ruuda ve finále rozebere do posledního šroubku, v hlavě je úplně někde jinde, kór ve finále na 3 win.
Reagovat
Liverpool22
Souhlasím s Tebou v tom, že Nole by ve finále přejel Ruuda, ale se Zverevem bych už byl více opatrný - to by bylo větší drama - možná na 5 setů
Reagovat
jackiec
Nevím, to by musel mít zverev tu loňskou životní formu a to nemá, myslím že jak ruuda tak zvíře vykončí max. ve čtyřech setech.
Reagovat
turista
Je to fajn. Počítal jsem s tím, že Novak dnes vyhučí. A jistě jsem nebyl v Djokolandu sám. Tak ještě zvládnout to finále což může být ošemetné.
Reagovat
IngStavinoha
přesně tak - snad to vyjde už teď
Reagovat
Liverpool22
doufejme - tohle už Nole smile nepustí smile
Reagovat
vojta912
To je furt trénink o pinkani přes síť a fyzicka těmto mladým klukům nic moc neříká
Reagovat
Meceon
Tak ten ho dobře zadupal do země... neskutečný tenis od Djokera
Reagovat
uztoje
Kolikrát už ho chytly křeče v kariéře? Trpí na to často? Sakra to je pech... smile
Reagovat
Pe3k
Více na to trpí Dán Rune.
Reagovat
Nola
Novak ma lepsiu fyzicku ako mladi superi? nechapem....haterom odkazujem, vlani sa zranil Sasha presne v tejto faze turnaja, Carlitos je buducnost tenisu, tak si dajte voraz, Novak zatial nevyhral FO, je to iba semi.....
Reagovat
PetaM
Trapné semifinále, s trapnou světovou jedničkou a ještě trapnějším Djokovicem. Bravo smile

Aneb jak děda utahal mládě. smile
Reagovat
turista
Pokud by na místě Djokoviče aktuálně byl Nadal tak byste tady jásali jak je úžasný a jak je důležité aby vyhrál 15.titul z RG.
Reagovat
smazaný uživatel
smile smile
Reagovat
IngStavinoha
tu poslední větu by si měla všechna zdánlivě neprůstřelně nadupaná testosteronová holátka dobře zapsat za UŠiska... ;-)
Reagovat
TheRoyalBlue
Djokovic je jasne lepsi ako Alcaraz, lebo vie vyhrat GS s natrhnutym svalom, zatial co Alcaraz nevyhra ani zapas po poondiatom krci. Nic nevydrzia tie milenialne snowflakes.
Reagovat
Pe3k
Ovšem Alkaraz nespadá do generace mileniálů a snowflake taky určitě není.
Reagovat
enfee
Hrát na 500% se nevyplácí. Stačilo jet jen na 200% jako Djok
Reagovat
farr
Jako Dkojo zkusenej lisak si pockal az se mladej vybejci, ale ze odesel uz 2 hodkach to zaskocilo i jeho samotného. Nicméně Dědek mladyho utavil ve vlastní šťávě, je vidět ze hrat vyrovnane s Nolem ve formě vyzaduje nadlidské možnosti a to tezko nekdo z mladejch muze na 5 setu fyzicky vydržet. Tecka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist