Slovenky ve Fed Cupu prohrávají s Německem 0-2

8. 2. 2014, 17:08
Aktuality 16
Fedcupová reprezentace Slovenska prohrává po prvním hracím dni v duelu s Německem 0-2. Dominika Cibulková podlehla Andree Petkovicové 6-2 6-7 2-6 a 6-7 1-6 prohrála taky Daniela Hantuchová s Angelique Kerberovou.
Dominika Cibulková (© fedcup.com)

Třináctá hráčka světového žebříčku Dominika Cibulková přitom vstoupila do prvního zápasu od finále v Melbourne Parku skvěle. V prvním setu slovenská jednička dvakrát sebrala servis soupeřce a za 37 minut vyhrála jasně 6-2.

Ve třetí hře druhého setu prorazila podání soupeřky Andrea Petkovicová, ale výhodu ztratila hned v následující hře na servisu. Ve zbývajících gamech si obě hráčky držely své servisy a tak o vítězi druhé sady musel rozhodnout tie-break.

Ve zkrácené hře předvedla nevídaný obrat Cibulková, když nepříznivý stav 1-6 dokázala otočit na 7-6 a byla míček od vítězství. Při mečbolu ale Cibulková poslala bekhendový return do sítě a druhý set nakonec získala Petkovicová.

Povzbuzena výsledkem druhého setu Petkovicová vlétla do rozhodující sady a na kurtu byla jasně lepší. Za stavu 5-1 sice Němka ještě zápas neukončila na servisu, úspěšná však byla posléze na returnu a získala pro svoji reprezentaci důležitý první bod.

„Sem velmi smutná, že jsem v tak skvělé atmosféře ve velmi dobrém zápase prohrála po neproměněném mečbolu,“ neskrývala smutek domácí favoritka. „Ani nevím, kdy se mi tohle naposled stalo. Tušila jsem, že to bude o pár bodech a to se potvrdilo,“ dodala.

O vyrovnání se mohla postarat Daniela Hantuchová v duelu s favorizovanou Angelique Kerberovou, ale slovenská dvojka prohrála 6-7 1-6.

V prvním setu druhého duelu sice Hantuchová třikrát ztratila servis, ale třikrát se okamžitým rebrejkem vrátila do hry o úvodní sadu, kterou nakonec musel rozhodnout až tie-break. V napínavé zkrácené hře slovenská dvojka nevyužila dva setboly a prohrála 9-11. Druhý set měl o poznání jasnější průběh, Kerberová vyhrála hladce 6-1 a navýšila tak vedení pro Německo na 2-0.

- FED CUP 2014, 1. KOLO -
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Bratislava: Slovensko - Německo 0-2 ... po prvním hracím dni 
Cibulková - Petkovicová 6-2 6-7 (7-9) 2-6
Hantuchová - Kerberová 6-7 (9-11) 1-6
Hobart: Austrálie - Rusko 2-0 ... po prvním hracím dni
Dellacquaová - Chromačovová 6-0 6-2
Stosurová - Kuděrmetovová 6-4 6-0

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
škoda, že nehrala Sabča...aspoň by som mal komu fandiť
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem před chvílí přijela...musím uznat, že zápasy byly parádní, asi to nejlepší, na co se dalo v 1. kole Fed Cupu koukat.
První zápas mezi Petko a Domi byl asi hezčí :) První set vyhrála Dominika 6:2, ale byl mnohem vyrovnanější, než skore říká, obě nabídly pár hodně zajímavých výměn a málo chybovaly..;) Druhý byl ještě vyrovnanější, Petko zabrala v tiebreaku, vyhrávala už 5:0...Od té chvíle nabídly obě asi to uplně nejlepší, Dominika to nevzdala a dotáhla skore až na 5:6...konec ale Petko zahrála fantasticky a šlo se do třetího setu...ten byl více méně jasnej...
Nejvíc mě překvapila Daniela, hrála útočně, nebála se, většinou jí to vycházelo. Angie mi na začátku přišla trošku zpomalená, postupem času ale začala hrát zase tu svoji neprůstřelnou obranu a Daniela to měla těžší a těžší...První set ještě vyrovnanej, druhej byl opět jasnou záležitostí..
Němky si rozhodně zasloužily oba zápasy vyhrát, ale neřekla bych, že byly o tolik lepší...nedivila bych se, kdyby třeba Slovenky ještě překvapily...Každopádně taky tipuju, že Němky letos nebudou mít konkurenci a celej Fed vyhrajou...Leda že by si ve finále chtěla zahrát Serena se Sloane...:D
Ještě napíšu že jediná špatná věc byla absence Sabine..:D doufám, že se brzo uzdraví...;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Sabine je skoda. Nemky jsou vazne strasne moc silny, tadyta trojicka je proste stetova. Ani nevim na jakem se tam vubec hraje povrchu?
Reagovat
smazaný uživatel
* tadyta trojicka je proste svetova
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se na tvrdým, dle myho docela rychlým, povrchu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemky majú TOP tím, v tomto zložení sú favoritkami celej súťaže a je pre mňa drobnou záhadou, prečo posledné roky FED Cup nevyhrávajú práve Nemky..
Reagovat
tommr
třeba proto, že tak dobrej tým zase nemají. Vždyt loni ani nehrály v první světový skupině ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze nemaji, pes obranar Kerber a co? Petko vlekle zraneni, Sabine caste problemy a i jinak houpacka, Julia strelkyne take nikdy nic moc...
Reagovat
PetaM
Častokrát se nesešly v nejlepší sestavě, ani teď není nejlepší, chybí Sabine. A když ještě k tomu natrefí na dobrý tým, tak mají problém no .. .)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme to bude tým, že zo svetovej skupiny vypadli s tímom, ktorý sa nepodobal na Kerber, Petkovic, Georges..;)

S touto zostavičkou mozu v klude FC vyhrávať..
Reagovat
smazaný uživatel
Pes obranar Kerber a co?..

To by ste sa mohli pýtať, že Petra Kvitova a co?..Petkovic, Lisicka a Georges sú luxusné "dvojecky"..
Reagovat
tommr
tak to se dost pleteš. Němky prohrály baráž 2012 s Australankama v naprosto stejný sestavě s jakou hrajou ted: Kerber, Petkovic, Goerges, Groenefeld. Tenkrát je taky každej favorizoval a už po třech singlech bylo vymalováno hlavně díky Stosurový. Takže já bych s jejich korunovací ještě posečkal. Němky mají sice silnej tým, ale neporazitelný ani zdaleka nejsou ... :)
Reagovat
rychlej
zpátky na zem, ale tak ještě to neskončilo, tak pome :-)
Reagovat
nouma
Nosánek hore od té doby co dojela z Austrálie a najednou toto? I ta Daniela hrá mnohem lépe než Ty Cibule
Reagovat
kada.tom
A to je dobře :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist