Smitková otočila duel s Van Uytvanckovou a je ve čtvrtfinále

5. 11. 2014, 11:59
Aktuality 22
WTA 125K LIMOGES - Tereza Smitková na halovém turnaji v Limoges porazila i nasazenou Alison Van Uytvanckovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve buď domácí Razzanovou, nebo Ukrajinku Curenkovou.
Tereza Smitková

Tereza Smitková v červnu šokovala postupem z kvalifikace až do osmifinále Wimbledonu, po životním úspěchu se však dostala do útlumu. Na osmi turnajích v řadě (ITF i WTA) skončila buď už v kvalifiakci, nebo v prvním kole. Černou sérii zlomila až před dvěma týdny na podniku ITF v Poitiers, kde porazila Feuersteinovou, Dulgheruovou a Larssonovou vypadla až v semifinále.

Minulý týden v Nantes sice znovu zaváhala hned v úvodním zápase, nyní ale v sérii turnajů ve Francii pokračuje a na podniku WTA 125K v Limoges je po dvou cenných výhrách už ve čtvrtfinále. Po pondělní výhře nad vývalou hráčkou Top 30 Polkou Urszulou Radwaňskou dnes zdolala 3-6 6-2 6-2 i šestou nasazenou Alison Van Uytvanckovou.

statistika zápasu Smitkové s Van UytvanckovouDvacetiletá Češka nezačala zápas s o půl roku starší Belgičankou, jež je ve světovém žebříčku jen o tři místa před ní, nejlépe. Hned v úvodu ztratila první dva gamy na servisu, v závěru prvního setu přišla o podání potřetí a pokud chtěla pomýšlet na obrat, musela základní úder hodně zlepšit.

To se Smitkové podařilo, neboť do konce utkání už čelila jen jednomu brejkbolu, který navíc odvrátila. Navzdory nepříznivému stavu působila klidně a díky aktivní hře zápas otočila. Ve třetím setu za stavu 5-1 ještě tři mečboly nevyužila, v následném gamu ale neznervózněla, čistou hrou a pátým esem duel druhého kola ukončila a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 2-1.

Ve čtvtfinále se 83. hráčka světa Smitková, která se v žebříčku posune jen v případě minimálně ještě jedné výhry, utká buď s domácí zkušenou Virginií Razzanovou, nebo s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.

Limoges je jedním z pěti turnajů série WTA 125K Series, které jsou dotovaná částkou 125.000 dolarů a pro vítězku je na nich připraveno 160 bodů do světového žebříčku. Konají se od roku 2012 a letos se hrály v čínských městech Nanchang, Suzhou a Ningbo a tento týden tenistky bojují také v tchajwanském Taipei, kde dnes čtyřiadvacetiletá česká kvalifikantka Kateřina Vaňková podlehla 6-3 1-6 2-6 nasazené jedničce němce Anně-Leně Friedsamové.

Zápasy z obou turnajů v Limoges a Taipei můžete sledovat na streamu oficiálních stránek WTA.

- WTA 125K LIMOGES -
(Francie, tv. povrch / hala, 125.000 dolarů)
středeční výsledky (05. 11. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Smitková (ČR) - Van Uytvancková (6-Belg.) 3-6 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
George_Renel
Nikde nemůžu najít v kolik dnes hraje Tereza QF. Hraje vůbec dnes?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.opengdfsuezlimoges.fr/jeudi-06-novembre/
Reagovat
George_Renel
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
kohlik
dnes ne protoze ještě nezná souperku
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/vA0XWkSe7z/

A hele, tak tohle jsou originální kalhotky k těm plavkám. No aspoň víme, že tu baseballovou čapku neměla kvůli tomu, aby zakryla, že jí někdo ve spánku vzal vršek hlavy strojkem.
Reagovat
Frick
Serious: Původně jsem si myslel, že je to jen nějaký otlačení nebo tak, nicméně je to na všech třech fotkách - nemá nad pupíkem docela velkou jizvu, která by nasvědčovala k tomu, že někdy prodělala vážnou operaci?
Reagovat
misa
V dětství si se sestrou hrály na doktora :-)
Reagovat
Frick
myslim to vážně...
Reagovat
ptpc
Aj misa to myslí vážne...
Reagovat
Alois_Mlok
Zase řvala?
Reagovat
rosm
ty pochybujes? to musel byt zase zazitek ji videt na kurtu, to se jen tak nevidi
Reagovat
mrafe
Pánové nevím co Vám Terka udělala, že si na ní musíte léčit ty svoje komplexy. Podle příspěvků, těch co zápas sledovali, tak hrála dobře.
Reagovat
PetaM
Ach, vy dokonalí lidé.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou to byl zážitek, vidět ji na Wimbledonu, jak si po smolné prohře svého servisu ze stavu 5:5 na 5:6 ve třetím setu vydatně pobrečela, ale pak vletěla zpátky na kurt, vzala si servis zpět a nakonec ten zápas vyhrála. A musela si všechno vybojovat, Jovanovská jí nedala nic zadarmo, prakticky vůbec nechybovala.
Reagovat
tommr
ani nevím i když jsem zápas sledoval - stream nebyl tak kvalitní, aby to bylo možný poznat ... :)
Reagovat
Fredy
Velká gratulka k postupu do ČF ! Terko pojď ! :)
Reagovat
sprchon
Pěkně Terka :-) Byly tam i slabší chvilky, ale v podstatě celý 2. a 3. set super...
Reagovat
tommr
Tereza dneska podala velice solidní výkon. Po trochu ospalejším začátku se postupně zlepšovala a ke konci už byla jasně lepší než nasazená soupeřka ...
Když se Tereze daří tak se na její hru dívá líp než na trochu upracovanej tenis Katky Siniakový ...
Do žebříčku si ale zatím žádný body nepřipíše - k tomu by potřebovala v Limoges udělat aspoň ještě jedno kolo, protože tento týden obhajuje celkem 52 bodů za lonský turnaje v Istanbulu ...
Reagovat
Fandina
Doufám, že to jedno kolo ještě udělá a přála bych jí i další. Jinak souhlasím s tím, že hraje jinak než Katka. Ta má výborný pohyb a když je potřeba, dovede se opřít do rány. Terka hraje pestřeji. Mění rytmus hry a je víc techničtější. Na obě se mi hezky dívá. Držím palce!
Reagovat
rosm
presne tak Smitkove tenis se da divat, ikdyz je to neskutecny psycho, to nechapu, na Siniakovou to je nuda o nicem, navic ty neortodoxni udery...
Reagovat
Fandina
super gratulkaaaaaaaaaa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist