Smitková v Budapešti vyhrála souboj kvalifikantek a je po necelých třech letech ve druhém kole turnaje WTA

19. 2. 2019, 16:11
Aktuality 12
WTA BUDAPEŠŤ - Tereza Smitková poprvé od předloňského Wimbledonu hraje hlavní soutěž mimo okruh ITF a dočkala se prvního vítězství od října 2016, když dnes v budapešťské hale v souboji kvalifikantek po obratu zdolala Ysaline Bonaventureovou. O teprve druhé kariérní čtvrtfinále a první od ledna 2015 si zahraje s nasazenou trojkou Pauline Parmentierovou.
Tereza Smitková

Tereza Smitková v hale v Budapešti přerušila sérii osmi nezdarů v kvalifikacích mimo okruh ITF a hlavní soutěž hraje poprvé od loňského Wimbledonu, kde startovala na divokou kartu.

Dnes navázala na úspěšnou kvalifikaci, v níž porazila Koviničovou z Černé Hory a krajanku Martincovou, když v souboji kvalifikantek po obratu zdolala 4-6 6-3 6-2 Ysaline Bonaventureovou, kterou přehrála i podruhé, a dočkala se prvního vítězství v hlavní soutěži mimo okruh ITF od října 2016.

Smitková měla v úvodním dějství tři brejkboly, ale ani jednu šanci nedokázala proměnit. Bonaventureová se k první možnosti dostala až v devátém gamu, ovšem na rozdíl od rodačky z Hradce Králové ji využila a úvodní set poté bez problémů dopodávala.

Čtyřiadvacetiletá Češka si na úvod druhé sady znovu prohrála servis, ale od té doby měla jasně navrch. Belgickou soupeřku v dalším průběhu zápasu čtyřikrát brejkla a sama na podání ani jednou nezaváhala. K postupu si pomohla deseti esy.

O teprve druhé kariérní čtvrtfinále a první od ledna 2015 si Smitková zahraje s nasazenou trojkou Pauline Parmentierovou. S Francouzkou změří síly poprvé.

První kolo zítra čeká ještě Markétu Vondroušovou. Nasazená osmička se premiérově utká se španělskou kvalifikantkou Georginou Garcíaovou-Perézovou.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
úterní výsledky (19. 2. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Smitková (ČR) - Bonaventureová (Belg.) 4-6 6-3 6-2
Kozlovová (Ukr.) - Larssonová (7-Švéd.) 6-1 6-1
Swiateková (Pol.) - Danilovičová (Srb.) 6-3 6-0
Rodinová (Rus.) - Tomovová (Bulh.) 6-0 4-6 6-2
Blinkovová (Rus.) - Vichljancevová (Rus.) 3-6 6-4 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Bondarová (Maď.) 4-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Garcíaová (ČR/Šp.) - Honová/Rodionovová (Austr.) 6-3 4-6 10-3
Alexandrovová/Zvonarevová (Rus.) - Štefková/Vondroušová (ČR) 7-5 2-6 12-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
skott
pořádná sviňárna od Voráčové...

https://www.instagram.com/p/BuEqKHfg7oN/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1qew2q3dm05tc
Reagovat
EllNino
Letos se našim holkám poměrně daří v kvalifikacích na WTA a poté většinou postoupí i dál :) Letos už Maruška v Brisbane, Muška na AO a v Doha, Terka Martincová v Petrohradu a Terka Smitková tady v Budapešti :)

Pauline je hratelná, uvidíme, ale Terka je teď na vítězné vlně, tak by to mohla ještě prodloužit :)

A konečně zítra do akce zasáhne i Markéta
Reagovat
skott
Anna při svém debutu v hlavní soutěži WTA hned získala první set ve stylu servismanů, využila jediný brejkbol a sama jich 7 sedm Cirstee odvrátila.
Reagovat
EllNino
nakonec Sorana, ale málem to bylo 5:5 v tom třetím setu ... bohužel servis odešel Anně od 2. setu
Reagovat
skott
toho posledního gemu je škoda, sice už Cirstea ke konci Annu měla přečtenou, ale kdyby jí odvrátila mečboly i tam, tak by to bylo ještě zajímavé.
Reagovat
skott
Žéňa Rodina zase jednou měla kliku;) Flipkens odstoupila skutečně na poslední chvíli a podle výkonu Tomove na začátku utkání to vypadalo, jakoby s tím už ani nepočítala, že si v Budapešti ještě zahraje. Pro Žéňu důležité body.
Proti tomu paskvilu, ale pak zápas mezi Annou Blinkovou a Natou Vichljancevou působil jako z jiné galaxie. Škoda, že je los svedl hned v 1.kole proti sobě, obě hrály velmi dobře.
Reagovat
FulnekUltras
do Pešti zdravím též potenciální novou kapitánku našeho FC týmu, která na místě všechno důkladně sleduje... ;-)
Reagovat
Fransoas
Tereza Smitková.Výhra nad krajankou měla určitě pozitivní vliv s Belgičankou.Gratulace.Další soupeřka je určitě zkušenější.Přeji hodně štěstí.
Reagovat
horska.kraslice
Super, po příchodu domů potěšující zpráva. Tenis Těrky je velice pohledný, teď ještě protáhnout herní pohodu do dalšího kola. Moc držím palce.
Reagovat
tommr
využila příznivýho losu a po dlouhý době konečně zabodovala na WTA turnaji. Pokud zopakuje dnešní solidní výkon tak není bez šance ani v dalším kole ...
Reagovat
lavamancer
bude tvrdý oříšek. troufnu si tipnout, že se Smitkové tento ořech rozlousknout nepovede.
Francouzka se na těchto malých turnajích soustředí a má i výsledky.
Reagovat
tommr
Parmentier dovede zahrát skvěle i zcela propadnout. Tereza proti ní určitě nebude bez šance ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist