Snadné postupy pro hvězdy v Dauhá

7. 1. 2009, 18:55
Aktuality 0
ATP DAUHÁ - Elitní trio Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray dnes na turnaji v Dauhá na cestě do čtvrtfinále nezaváhalo. Všichni tři favorizovaní tenisté vyhráli své zápasy druhého kola bez ztráty setu, obhájce loňského vítězství Murray navíc ani jednou neprohrál své podání.
Roger Federer

Světový hráč číslo jedna Rafael Nadal porazil 6-1 6-2 Slováka Karola Becka, jenž udělal 27 nevynucených chyb. "Jsem rád, protože to bylo důležité vítězství. Ale těžko říct, jestli už jsem ve své nejlepší formě," řekl španělský tenista, který loni vyhrál Roland Garros, Wimbledon i olympijský turnaj.

Na tak krátký zápas udělal nezvykle mnoho chyb i Nadal, kterému bylo napočítáno 14 zbytečně prohraných výměn. V druhém setu sice hned na úvod prohrál servis, následně ale vyhrál šest gamů v řadě. Zítra se utká s pátým nasazeným Gaelem Monfilsem, se kterým ještě neztratil ani set.

Třináctinásobný grandslamový šampion Roger Federer ze Švýcarska zdolal 6-3 6-3 Itala Andrease Seppiho. I on jednou prohrál své podání a nevyvaroval se nevynuceným chybám, přesto neměl větší potíže a Itala porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.

Obhájce titulu Andy Murray porazil Němce Philippa Petzschnera 6-2 6-4 za hodinu a 11 minut. Brit soupeři nenabídl jediný brejkbol.

I 11 es pomohlo Andymu Roddickovi k postupu do čtvrtfinále turnaje v katarském Dauhá. Přestože s Arnaudem Clementem, jehož trápila bolest krční páteře, dnes dvakrát ztratil servis, vyhrál 6-3 7-5. O semifinále, v němž by zřejmě narazil na Nadala, si zahraje s Rumunem Hanescem.

ATP DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 1.110.250 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Beck (SR) 6-1 6-2
Federer (2-Švýc.) - Seppi (It.) 6-3 6-3
Murray (3-Brit.) - Petzschner (Něm.) 6-2 6-4
Roddick (4-USA) - Clement (Fr.) 6-3 7-5
Monfils (5-Fr.) - Devilder (Fr.) 7-5 7-6(4)
Kohlschreiber (8-Něm.) - Vliegen (Belg.) 6-4 6-7(4) 6-4
Hanescu (Rum.) - Južnyj (Rus.) 6-2 6-4
Stachovskij (Ukr.) - Peya (Rak.) 7-5 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist