Snažím se na sebe nevyvíjet tlak, říká Sabalenková a touží obhájit titul na Australian Open

2. 1., 16:30
Aktuality 1
Aryna Sabalenková (25) přiznala, že po průlomovém roce 2023, kdy získala svůj první grandslamový titul na Australian Open, cítí tlak, ale nové myšlení jí pomáhá se s ním vyrovnat.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© Profimedia)

Běloruska poté prohrála finále na US Open, nicméně na cestě za postem světové jedničky se dostala do semifinále Wimbledonu a Roland Garros. Sabalenková je momentálně v žebříčku druhá za Polkou Igou Šwiatekovou, ale na úvodním turnaji sezony v Brisbane, který začíná v neděli, je nasazenou jedničkou.

Sabalenková uvedla, že mimo sezonu tvrdě pracovala ve snaze stát se první ženou, která obhájí titul na Australian Open od dob krajanky Viktorie Azarenkové, jež se to povedlo v letech 2012 a 2013. Přiznala však, že jako obhájkyně titulu v Melbourne Parku pociťuje zvýšený tlak.

"Loni jsem odvedla úžasnou práci, nebylo to snadné. Ani v této sezoně to nebude jednoduché. Už jen to, že máte někde vzadu v hlavě myšlenku, že musíte obhájit titul, způsobuje, že to není lehké. Snažím se na sebe nevyvíjet tlak. Jen se snažím připravit co nejlépe – není to snadné, zvlášť na grandslamech," řekla Sabalenková.

Sabalenková svůj hvězdný rok 2023 přičítá změně přístupu. "Tak nějak jsem přijala fakt, že můžu prohrát, že kdokoli může přijít a porazit mě, pokud nepředvádím svůj nejlepší tenis. Když to přijmete, dodá vám to větší sebedůvěru – v rozhodujících chvílích jste na kurtu klidnější," prohlásila.

Sabalenková má za sebou životní sezonu.Sabalenková má za sebou životní sezonu. (@ Livesport)

"Co se stane v nejhorším případě? Nevyhraju grandslam, ztratím nějaké body, trochu klesnu v žebříčku, ale pořád je přede mnou spousta turnajů. Na dalším grandslamu nebo na jiných turnajích se budu snažit podat opět co nejlepší výkon," uvedla.

"Proto se mi líbí moje myšlení: můžete mě porazit, ale já se připravím na každé utkání a budu mít obrovskou šanci vyhrávat zápas za zápasem a na konci pravděpodobně držet v rukou trofej," prohlásila sebevědomě Běloruska.

Sabalenková má v Brisbane v prvním kole volno, v tom druhém se utká buď s Italkou Lucií Bronzettiovou, nebo Ashlyn Kruegerovou.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist