Soares slaví double. V Melbourne vyhrál i mix s Vesninovou

31. 1. 2016, 08:24
Aktuality 2
Bruno Soares si z letošního Australian Open odváží dvě trofeje. Den po čtyřhře mužů vyhrál i smíšenou čtyřhru s Jelenou Vesninovou, se kterou ve finále porazili americko-rumunský tandem Coco Vandewegheové a Horia Tecau. Ruska vyhrála mix poprvé v kariéře.
Bruno Soares a Jelena Vesninová

Bruno Soares a Jelena Vesninová na Australian Open vyřadili několik silných dvojic včetně nejvýše nasazeného páru Ivan Dodig a Sania Mirzaová, v dnešním finále zdolali 6-4 4-6 10-5 Coco Vandewegheovou s Horiou Tecauem hned první společný turnaj proměnili v titul.

Třiatřicetiletý Brazilec Soares letos v Melbourne vyhrál i čtyřhru mužů, ve které včera triumfoval s Britem Jamiem Murraym. Dvě trofeje z jediného turnaje si odváží poprvé v kariéře, čímž svou sbírku grandslamových titulů během pouhých dvou dnů zdvojnásobil. Dosud měl na kontě dva triumfy v mixu a oba slavil na US Open - v roce 2012 s Ruskou Makarovovou a v sezoně 2014 s Indkou Saniou Mirzaovou.

Pozdní konec včerejšího finále mužské čtyřhry dělal Soaresovi starosti. "Byl jsem rozpumpovaný a dlouho jsme nemohl usnout. Při životě mě držela káva, už jsem jich měl dneska dvaadvacet," řekl Soares. "Finále grandslamu ale nehrajete každý den. Vyhrát jedno je velká věc, ale mít dvě prakticky v jeden den? To je neuvěřitelné a musíte z toho vytěžit maximum," dodal.

Vyhrát obě čtyřhry na Australian Open dokázal naposledy v roce 1992 Australan Mark Woodforde.

Devětadvacetiletá Ruska Vesninová, jež se před dvěma měsíci vdala, vylepšila svou mizernou finálovou bilanci na grandslamových turnajích na 3-8. Smíšenou čtyřhru vyhrála vůbec poprvé v kariéře, předchozí tři finále - jednou s Mahéshem Bhúpathím a dvakrát s Leanderem Paesem - prohrála. Ve čtyřhře žen vyhrála jen dvě ze sedmi finále, když s krajankou Makarovovou ovládla Roland Garros 2013 a US Open 2014.

"Je to úžasný pocit vyhrát grandslamový titul v Austrálii. Je to můj oblíbený grandslam a já jsem teď opravdu moc šťastná," řekla osmá deblistka světa Vesninová.

Jednatřicetiletý Rumun Tecau, jenž je aktuálně druhým nejlepším deblistou světa, si finále smíšené čtyřhry zahrál potřetí v kariéře a znovu na Australian Open. Jediný úspěch slavil při své premiéře v roce 2012 po boku Američanky Mattekové. Loni ve Wimbledonu získal svůj druhý grandslamový titul, když s Jeanem Julienem Rojerem vyhrál na čtvrtý pokus čtyřhru mužů.

Čtyřiadvacetiletá Američanka Vandewegheová hrála grandslamové finále poprvé v kariéře.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
nedělnívýsledky (31. 01. 2016)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Vesninová/Soares (5-Rus./Braz.) - Vandewegheová/Tecau (USA/Rum.) 6-4 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Proti Soaresovi nic nemám, ale Vesnina mi je nesympatická, to její "aja" při každém udeření do míčku mně hodně vadí:-(((. (A vypínat zvuk si nechci, protože chci slyšet komentátora i diváky).
Reagovat
kada.tom
Přeju jim to :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist