Söderling se stal turnajovým ředitelem. Kariéru ale nekončí

20. 2. 2014, 15:09
Aktuality 12
Bývalý čtvrtý tenista světa Robin Söderling se stal ředitelem turnaje ATP ve Stockholmu. Navzdory tomu, že Švéd už dva a půl roku nehrál, ale odmítl označit svou kariéru za uzavřenou.
Profily hráčů
Robin Söderling

Devětadvacetiletý Robin Söderling se naposledy představil na turnaji v Bastadu v červenci 2011. Poté ho už na kurt nepustily zdravotní problémy, které odstartovala mononukleóza.

"Rozhodnutí pomoci turnaji získat lepší hráče a jednat se sponzory neznamená, že vzdal svou snahu vrátit se na ATP Tour," uvedli v tiskové zprávě o Söderlingovi představitelé turnaje. "Opatrně trénuju na comeback, ale nemám žádný termín. Zároveň je pro mě velmi lákavé zůstat u tenisu," uvedl hráč.

Söderling vyhrál na profesionálním okruhu 10 turnajů, dvakrát postoupil do finále Roland Garros. Jako jediný tenista v historii porazil na pařížské antuce tamního osminásobného šampiona Rafaela Nadala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
skoda ho,do kelu
Reagovat
jb007
Robin nelení a vyvíjí nové věci pro tenisty, např. míčky. Prorazit v byznysu ale nebude tak jednoduché jako stoupat po žebříčku.
Reagovat
Torresek
Myslím že se nevrátí a je to veliká škoda :/ jeho tenis byl výborný a rozhodně by byl stále mezi TOP 5 ...Robine vždy jsi byl hvězda (:
Reagovat
VlS
Stále vtop 5 nebyl, byl tam necelý rok, ale rozhodně byl dobrej tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa Robin už kariéru de facto ukončil..Toto je len ďalšou indíciou..Po tak dlhej dobe nečinnosti úprimne pochybujem, že by sa vrátil nielen na staré pozície, ale aj do Top 50..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejspíš hloupý dotaz...
Jak reálně vidíte, že v ČR bude jednou pořádána třeba nějaká 250 ? Je to tak velký problém ? Některé země mají na chvostu top 100 max 1 hráče nebo snad dokonce žádného a mají tam turnajů až až. Vím, že jde o tradici a především business. Nechci hned měnit zaběhnuté 1000 ale alespoň ty 250 (případně 500 ) mohly by byt pohyblivé a po pár letech vybírat na základě kandidatury jiné, případě nezájmu jiného státu by se nic neměnilo. Vždyť tenis je u nás na slušné úrovni, tak proč se nezviditelnit i takhle. Pro fanoušky by to byl taky malý svátek.

Nejspíš plácám nesmysly. Vůbec do toho nevidím a budu rád pokud mě někdo poučí a za jakoukoliv diskuzi k tomuto mému dotazu budu vděčný.

Pěkný den všem =)
Reagovat
kada.tom
nevidím do toho, ale mám za to, že taková Štvanice či Sparta v Praze by určitě měly na to hostit ten nejmenší WTA turnaj nebo ATP250 (co se týče ATP500, tak tam by i ta Štvanice snad mohla) ... pak je tu taky Prostějov a Ostrava ... když by se chtělo, tak by to určitě šlo :-)
Reagovat
PetaM
Já si myslím, že žádný turnaj WTA/ATP tady nebude - minimálně, dokud neskončí současná generace - Štěpánek, Berdych, Zakopalová, Šafářová, Kvitová. Někdo z nich by se možná mohl angažovat a nějaký malý turnaj sem dotáhnout. Do té doby to já osobně nevidím vůbec růžově :)
Reagovat
smazaný uživatel
No už je to sice nějakou tu dobu, kdy jsem slyšel rozvoror s někým (Černoškem? možná) a ten neviděl existenci ATP turnaje v republice nijak reálně. A to zejména kvůli financím.

A skutečně se podívejte - prize money na těch nejchudších turnajích kategorie 250 se pohybuje těsně pod půl milionem dolarů zatímco na nejštědřejších challengerech je to pouze okolo 100 000 $. (Štvanice měla minulý rok jen 42 500$ a Prostějov kousek přes těch 100 000 $). Takže bych si moc nadějí nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Praha je turisticky vyhledávané místo, dobře položená, uprostřed Evropy. Štvanice je na léto dobrá. O2arena má v útrobách nedokončenou 1 halu pro nějaké Xtis. diváků - takže by mohly být 2 kurty i v zimě. Je rozhodně reálnější někdy v budoucnu hostit významný tenis. turnaj než hned olympiádu. Ale manažersky na to teď asi nikdo z těch u nás aktuálních "borečků" asi nemá.
Reagovat
Fandina
Pořád je to o financích. Když někdo sežene sponzora, tak může dělat turnaj.
Reagovat
kada.tom
Doufám, že se ještě Robin vrátí a něco nám na kurtech předvede :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist