Söderling v Barceloně zahájil vítězně. Končí už Robredo či Monaco

20. 4. 2010, 22:44
Aktuality 1
ATP BARCELONA - Papírově největší favorit antukového klání v Barceloně Robin Söderling své úvodní vystoupení zvládl. Naopak ze hry venku jsou už nasazení Robredo, Monaco a Montaňes.
Robin Söderling

Robin Söderling je v Barceloně po odhlášení Nadala nejvýše nasazeným hráčem a prvním kole měl volný los. Už v úvodním zápase ale čelil nepříjemnému soupeři Juanu Ignaciu Chelovi, který před 14 dny ovládl antuku v Houstonu a získal po třech letech titul.

Argentinský antukář držel se švédskou světovou osmičkou krok, o překvapení se ovšem nepostaral. Söderling získal čtyři soupeřovi servisy, za devadesát minut vyhrál dvakrát 7-5 a postoupil do 3. kola. Dál se v Barceloně ještě nedostal, prolomit se to pokusí letos proti domácímu Felicianu Lopezovi, nebo Istominovi.

Dva vítězné zápasy za sebou má již Španěl Nicolas Almagro. Semifinalista z roku 2006 smetl Němce Simona Greula a o čtvrtfinále se může utkat s českým tenistou Janem Hájkem. Toho však ve středu čeká třetí nasazený Jo-Wilfried Tsonga.

Došlo ale také k několika překvapením a ušetřeni nebyli ani domácí hráči. Tommy Robredo měl zápas se Simonem Bolellim dobře rozehrané, za stavu 1-3 ve třetím setu však kvůli zranění vzdal. Šampiona z roku 2004 trápila bolest zad.

Ital Bolelli v Katalánsku prošel kvalifikací a díky soupeřovým problémům postoupil poprvé v sezoně do 2. kola turnaje ATP. Nyní ho čeká další domácí hráč Alberto Martin.

Více se na evropské antuce čekalo od Juana Monaka. Ten si už letos na antukových turnajích v Jižní Americe zahrál dvakrát v semifinále a jednou dokonce o titul, na starém kontinentu se mu ale zatím nedaří. Poté, co v Monte Carlu vypadl v druhém kole, nezvládl v Barceloně už úvodní zápas se Španělem Gimenem-Traverem. Příští týden bude šestadvacetiletý Argentinec obhajovat čtvrtfinále na Masters 1000 Římě, kde loni porazil Čiliče i Murrayho.

Čtyřiadvacetiletý Daniel Gimeno Traver v Barceloně startuje počtvrté a znovu postoupil do 2. kola. Při premiéře před čtyřmi lety vyřadil Novaka Djokoviče.

S prvním utkáním na červené antuce od loňského French Open měl potíže Lleyton Hewitt. S tureckým outsiderem Marcelem Ilhanem však nezaváhal a po třísetové výhře postoupil.

Turnajová čtrnáctka Albert Montaňes ze Španělska se ani při nejmenším nepřiblíží úspěchu z Monte Carla, kde si zahrál čtvrtfinále. V Barceloně stejně jako před rokem končí v prvním kole, v němž ho zastavil Jeremy Chardy z Francie.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
úterní výsledky (20. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Bolelli (It.) - Robredo (9-Šp.) 6-7(7) 6-4 3-1 skreč R.
Gimeno-Traver (Šp.) - Monaco (10-Arg.) 6-2 3-6 6-2
Melzer (11-Rak.) - N. Lapentti (Ekv.) 6-3 6-3
Hewitt (12-Austr.) - Ilhan (Tur.) 6-4 4-6 6-2
Chardy (Fr.) - Montaňés (14-Šp.) 6-3 7-6(1)
F. Lopez (16-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 3-0 skreč D.
Istomin (Uzb.) - Robert (Fr.) 7-6(5) 1-6 6-1
Ramos-Vinolas (Šp.) - Russell (USA) 6-4 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Zverev (Něm.) 4-6 6-4 6-2
Gulbis (Lot.) - Luczak (Austr.) 7-6(4) 6-3
Martín (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 7-5 6-4
Hanescu (Rum.) - Beck (Něm.) 6-1 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (2-Švéd.) - Chela (Arg.) 7-5 7-5
Almagro (15-Šp.) - Greul (Něm.) 6-1 6-3
Navarro (Šp.) - Cuevas (Urug.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Naozaj neviem si predstavit ze by dakto mal jednoznacne vyhrat. Proste Nadal je out a zrazu sa otvara tolko moznosti ako nikdy predtym. Ja si myslim ze vyhrat moze iba dakto zo 4ce Verdasco, Soderling, Ferrer, Ferrero. Gonzalez nemal formu pred tym neviem ako je teraz na tom a Tsonga na antuke si neviem predstavit ze by vyhral. Dalej uz ma nenapada nikto z favoritov. Kazdopadne bude to zaujimavy turnaj vdaka tomu ze Nadal nehra. Takto keby hral Nadal kazdy by to kukal s tym ze ved Rafa aj tak vyhra:D Nadal nech sa pripravi na Rim a tuto chlapci nech si to rozdaju, konkurencia tu je slusna na to ze ak dakto tu vyhra tak urcite to nebude zadarmo a bez konkurencie, cize vitaza to moze dost nakopnut psychicky a pomoct do antkovej sezony
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist