Šok v osmifinále US Open! Federer prohrál s Millmanem a s Djokovičem si nezahraje!

4. 9. 2018, 06:54
Aktuality 327
US OPEN - Roger Federer se šestého triumfu a prvního po deseti letech na US Open nedočká. Chybujícího švýcarského favorita vyřadil v osmifinále až 55. hráč světa John Millman, který nikdy předtím neporazil hráče Top 10 a nebyl v osmifinále grandslamu. S Novakem Djokovičem tak po životním výkonu svede souboj o semifinále devětadvacetiletý Australan.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer stejně jako loni vynechal celé antukové jaro a na kurty se vrátil na trávě. První turnaj ve Stuttgartu vyhrál, od té doby ale jen sbírá zklamání. Sedmatřicetiletý Švýcar prohrál finále v Halle, ve Wimbledonu ve čtvrtfinále ztratil vedení 2-0 na sety a neproměnil mečbol, ve finále v Cincinnati prohrál další souboj o titul a smutný příběh pro své fanoušky napsal i na letošním US Open.

Do osmifinále sice pětinásobný šampion postoupil bez ztráty setu, ale v dnešním souboji o čtvrtfinále po jednom z nejhorších výkonů své kariéry podlehl 6-3 5-7 6-7(7) 6-7(3) až 55. hráči světa Johnovi Millmanovi.

Přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by Federer do čtvrtfinále neměl postoupit a utkat se v očekáváném duelu s Djokovičem. Švýcar vedl i přes mizernou úspěšnost trefených prvních servisů 6-3 5-3. V desáté hře ale nevyužil dva setboly a dvojchybou vrátil Australana do boje o druhý set. Ten nakonec zakončil čtyřmi prohranými gamy v řadě.

Federer sice ve zbytku zápasu zlepši procento prvních podání do kurtu, ale nebylo mu to nic platné. Millman se nadechl k životnímu výkonu. Ve třetí sadě se dnešní favorit dostal jen k jednomu brejkbolu, který nevyužil, a musel do tie-breaku. V něm Millman na setbol Federera vytáhl výborný druhý servis a tie-break po dvou fantastických forhendech vyhrál 9-7.

Na centrálním dvorci se v průběhu čtvrtého dějství schylovalo k rozhodujícímu pátému setu. Jenže Federer nedokázal potvrdit brejk ze šestého gamu a znovu rozhodovala zkrácená hra. Druhý hráč světa vyhrál úvodní fiftýn, ale následovala série šesti prohraných bodů v řadě i díky dvěma dvojchybám. Na třetí mečbol Australana Federer chyboval z forhendu a Millman se po 76. nevynucené chybě z rakety Švýcara mohl po třech hodinách a 34 minutách radovat.

Statistiky zápasu

"Dnes v noci bylo velké horko. Cítil jsem, že na kurtu je těžký vzduch. Cirkulace byla vypnutá. Hodně jsem s podmínkami bojoval, tohle se mi stalo vůbec poprvé. Čím dál více jsem se potil, ztrácel jsem energii. John hrál lépe a já bych v jednu chvíli šťastný, že zápas končil," komentoval neobvykle vyčerpaný Federer, který na US Open prohrál vůbec poprvé v kariéře s hráčem mimo Top 50.

Millman přiznal, že ho v úvodním setu svazovala nervozita, postupně se ale spolehl na svou bojovnost.

"Abych byl upřímný, na začátku jsem se cítil jako jelen chycený ve světle reflektorů. Roger mě měl na provázku a vodil si mě po kurtu," řekl. "Zatím tomu nedokážu úplně uvěřit. Rogera a všechno, co udělal pro tenis, ohromně respektuju. Je to můj hrdina. Dneska nebyl v nejlepší formě, ale já to beru," dodal Australan.

S Djokovičem si tak o semifinále letošního US Open překvapivě zahraje devětadvacetiletý Australan, který na 11. pokus porazil hráče Top 10 a znovu vylepšil své grandslamové maximum. Zároveň se stal prvním australským čtvrtfinalistou US Open od roku 2006 (Lleyton Hewitt). V žebříčku ATP se posune minimálně na 37. místo a vylepší své maximum. S Djokovičem letos uhrál jen tři gamy na trávě v londýnském Queen's Clubu.

Federer od prvního triumfu v roce 2004 skončil v osmifinále závěrečného grandslamu teprve podruhé. Vítěz ročníků 2004 až 2008 se tedy šestého titulu z New Yorku a prvního po deseti letech nedočká. Dnes zaznamenal teprve šestou letošní porážku ze 42 odehraných zápasů. Na US Open předtím nikdy neprohrál s tenistou mimo první padesátku světového hodnocení. Na grandslamech naposledy takto brzy dohrál ve třetím kole na Australian Open 2015.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
pondělní výsledky (3. 9. 2018)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Millman (Austr.) - Federer (2-Švýc.) 3-6 7-5 7-6(7) 7-6(3)
Djokovič (6-Srb.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-4 6-3
Čilič (7-Chorv.) - Goffin (10-Belg.) 7-6(6) 6-2 6-4
Nišikori (21-Jap.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

327
Přidat komentář
mahycek
Typickej chlap ??? Ale ty nevíš, co dělám já, já se jen na
něco ptal, ale odpověď nikde, myslím ta pravá. Ach, jo,
víš co já jsem slyšel problémů ženských při svoji karieře ?
Stovky, a tady mně asi nikdo nepochopil,ale né nepochopil,
ale zkrátka, když přidvrdím, tak je odpověď, trošku zbabělá,
jak řekl Václav Klaus. Víš co, mám tě, v dobrém, ale dobrou
noc.
Reagovat
FulnekUltras
od ženy tu pravou odpověď nikdy nečekej... ;-)
Reagovat
a.magerova
No no... pán je asi znalec... :-P
Reagovat
a.magerova
Asi dost dobře nechápu Tvé myšlenky... být pod tepláky naostro, pro mě není žádný problém, o jedno sundávání/strhávání míň... ;-)

Na Rogera nejraději koukám sama... takové "coby kdyby sami" neřeším... až ta situace nastane, tak se uvidí... :-P

No a pokud myslíš na to na co já, tak na slaměné vdovce pasti nelíčím... když už, tak ať raději nevím, zda TEN ONEN je či není ženatý... ;-)
Reagovat
mahycek
Je tu, ale malý problém. Já jsem po těmi tepláky naostro.
Alespoň doma, nebo poblíž domova. Ale, jinak Magerová, celkem
mně to vzrušilo sundávat tepláky pomaloučku. Ale, rozhodně,
by mně těžko někdo vzrušil po Fedexově prohře. To bych byl
protivnej, ještě, že jsem byl sám. A zajímalo by mně,
jen si to představ Magerová, kdyby jsme na to koukali spolu.
Jaká by byla komunikace, když oba Rogera máme za boha???
Reagovat
a.magerova
Typickej chlap... vidí problém tam kde není... :-P

Na Rogera nejraději koukám sama... a to i v případě, že ostatní na něj koukaj taky... prostě svůj samostatný koutek se svou televizí bez zbytečných keců okolí... to je to pravé vzrušení... ;-)
Reagovat
mahycek
20 hodin mi nešel internet. Prásknul blesk do rozvaděče
a přenosnou techniku ,jako tablet apod. si vzali vnoučata
do zahraničí a já net v mobilu ještě nemám. Bráním se,
ale kvůli výsledkům , asi si ho pořídím. Totiž, já nesnáším,
když ti školáci, ať na lavičkách, či v hromadné dopravě
do toho neustále čumí a prstíkama matlají po displeji a
občas se napijí z petky co mají v aktovce. To my jsme
po tělocviku lokali vodu z kohoutku. Ale, to jsem odbočil.
Docela jste mě natřeli s těmi tepláky, ale nebojte,
ještě je nevyhodím, musím se přiznat......
Reagovat
FulnekUltras
;-) tak je to správne, tak to má byt...
Reagovat
Fandina
Rogii prohrál, to jsem opravdu, ale opravdu nečekala. Jsem v Chorvatsku, takže tenis je na vedlejší koleji, ale myslela jsem, že do QF dojde. Co už.
Reagovat
panzer.dragon
Ja sem na sardinii :)

Zdravim od more
Reagovat
turista
Rogi nehrál dobře a prohrál díky dvou nezvládnutým tie-breakům. Millman Federera semlel s pořádným kusem štěstí. Přece jen to není už známý a supertalentovaný Kokkinakis, který vyřadil Federera v Miami nebo hvězdný Del Potro, který vyhrál v Indian Wells. Na tuhle ostudu s Millmanem asi bude chtít Federer rychle zapomenout.
Reagovat
mats23
Dnes to tu síce už bolo niekoľkokrát spomenuté, ale musím to oceniť aj ja. Málokedy prispievam, sem tam cez GS, ale dnešná diskusia paráda. Som dlhoročný fanda Rafu a prehra Rogera ma neteší, zvlášť keď je na druhej strane pavúka Djoko a mohol to byť super match... Nech je táto diskusia takým skvelým príkladom do budúcna. Načo bojovať? Bojov už bolo dosť. Tešme sa. užívajme si posledné roky skvelej generácie. Užívajme si túto krásnu hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Respect !

Konečně jsme si všichni ze všech táborů uvědomili, ze tohle nebude napořád. Za par měsíců se taky nemusíme mít o čem bavit. Hejty stranou, nemá to smysl.
Reagovat
Patik
Neuvedomili..uvedomíme si to až neskôr..keď veľká tenisová štvorka skončí..a nám to bude chýbať zistíme že ten ktorého sme vlastne nemali radi bol jeden z tých čo tvoril tenisovú éru ktorú sme všetci milovali :)
Reagovat
mats23
asi tak...
Reagovat
FulnekUltras
opravdu dobře napsáno ;-)
Reagovat
panzer.dragon
Tvl Milman sunda Fedexe na GS me snad vomejou :(
Reagovat
Ma3ek
Myslím že zatial velmi korektne hodnotiaci zápas tu z ktorého niesme nadšený asi nikto ani ja ako Rafov fanušik ani nikto lebo mame radi tenis a prišli sme o jeden super zápas škoda. A či sa teším z prehry z bezmenným hráčom ako tu niekto pisal tušim forehandovi že sa z toho určite vytešuje.. Podla mna by nam určite lepšie padlo keby prehral dalši velký zápas tento nestoji moc za reč prečo to uvidime v zapase s Djokerom bodaj by som sa mylil :) Taketo prehry su smutné a určite sa neni z čoho tešit ani z nášho tábora prehra s Nadalom Djokovičom povedzme Delpom Stanom maju ešte významnu hodnotu ale toto je nič. A nechápem prečo je tu Rafa označovaný za niekoho kto nehrá dobre nerozumiem hral skvelé zápasy asi najlepšie aké sme medzi mužmi mohli vidiet... A to že nehrá Top tenis? k nemu ho donuti Novak ak sa stretnú alebo dnes Dom aj ked ja už fakt neviem ako ma vyzerat top tenis asi.. potom
Djoker mi kvalitne lezie na nervy ale to je dobré o to viac chcem aby ho Rafa odstránil snad aspon o tento zápas neprideme ale myslím že dnešný z Domom bude čo sa tenisovej krásy týka asi najkrajši teda mal by byt
Reagovat
turista
Teda ten Djoker má tady opravdu plno zatvrzelých haterů.
Reagovat
Ma3ek
Prečo zatvrzelý?:) je skvelý ale jeho tenis sa mi nepači ale ked hra s Rafom tak je to galapredstavenie
Reagovat
smazaný uživatel
Federera nemusím, utahujem si z neho. A cele svoje posobenie na TO robim osvetu o tom, ako zaostáva za Rafom.

Ale toto vsetko sa nemusí diať dnes, nie je na to dovod. Tych dní este bude mraky. Navyse ma mrzi, ze prideme o stredajsi tahák. No a v neposlednom rade, Rafa je stále v turnaji a karma je sviňka.
Reagovat
smazaný uživatel
*Posobenie na TP
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom mu nikdo z nás nesahá ani po nehet na palci u nohy. :)
Reagovat
tito
v tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen v tenise.
Reagovat
Marduch
Chapu to spravne, ze ted je z pohledu karmickeho plneni na rade Rafa, na oplatku za SF Wimbledonu?;)
Reagovat
Patik
Vieš že sa to nemusí diať vôbec že..skús ho podporiť..nie preto že to po tebe chcem ja..ale obdivuješ Rafu..skús urobiť gesto ktoré by urobil aj on.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď v klidu, Roger se zvedne, je to tenisový bůh. Nezapomeň :)
Reagovat
smazaný uživatel
A když to neudělaji Rafovi fans, tak je to v pohodě. Rafa to říká sám, to by ti mělo stačit. :)
Reagovat
annah
Je tenisový bůh a zároveň úžasný a charismatický člověk. A navrch je to mimořádně hezký chlap... :-)
Reagovat
FulnekUltras
Mahycek musel udělat nějakou odívací chybu - jinak to není možné.
Reagovat
a.magerova
PŘESNĚ !!!

Zajdu TAM, servu z něj všechny tepláky a dám mu na holou.
Reagovat
annah
Já bych byla opatrná! Třeba se ty teplaky budou ještě hodit. Nikdy nevíš!:-)
Reagovat
a.magerova
OK... tak JE budu sundávat velmi velmi pomalu... ale na poslední části věty si trvám a neustoupím... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
FEDERER: HRA JAKO UMĚLECKÉ DÍLO
Tu a tam si voláme s trenérskou tenisovou legendou Pavlem Kordou. Onehdy se mi opět ozval, to byl turnaj Australian Open 2017 někde ve čtvrtfinále: ?Poklona, pane Haník, viděl jste Federera? Já vám to řeknu na rovinu, koukal jsem na něj a bulel jsem jako malé dítě. To je nejlepší hráč všech dob a nikdy už nikdo lepší nebude.? A já...

I když tenis hraju náruživě a přemýšlím o něm, nejsem tenisový expert, a proto nemám právo vyslovovat takové soudy, ale když už to řekl pan Korda, tak se za sebe přidávám. Jde mi ovšem dnes o něco jiného. A dovolte mi odbočku. Hudebník David Bowie naplánoval svou smrt jako umělecké dílo. Jeho album Blackstar vyšlo dva dny předtím, než umřel na rakovinu jater, s níž v naprostém utajení bojoval předešlých osmnáct měsíců. Všichni tam jednou musíme, a když se velký život oslaví tak krásnou inscenací smrti, je to vlastně dojemné. Roger Federer ještě zdaleka neodchází, ale to, co předvedl při Australian Open 2017, nelze vnímat jinak než jako umělecké dílo. Jak to myslím
Reagovat
smazaný uživatel
? Peter Kleinmann, můj někdejší volejbalový trenér ve Vídni, často při tréninku křičel: ?Musíte běhat nejen rychle, ale taky pěkně! Jinak nebudete hrát nikdy dobře volejbal.? Začínal jsem kdysi jako atletické dítě, tak mi to bylo srozumitelné, ale moji spoluhráči si mysleli, že je magor. Nebyl. V umění, ve sportu i třeba ve veřejném vystupování totiž platí, že obsah a forma musí jít v harmonii. Michael Jordan je pro mě největší basketbalista všech dob, ale především na něj byl pěkný pohled. V každém směru, ale hlavně na jeho pohyb. Dokonalá díla vždy musí spojit tyto dvě kvality. Picasso vedle toho, že se podílel na vzniku nového avantgardního uměleckého směru kubismu, uměl především výborně malovat. Roger Federer vyhrává, hraje skvostně tenis, ale navíc ztělesňuje soulad krásy a dovednosti. Sportovní mistrovství se v jeho podání proměňuje, alespoň v mých očích, v umělecké dílo. Soulad herní účelnosti s pohybovou krásou, včetně jeho fyziognomie i somatotypu, a dokonce i s jeho oblečením. To vše, zcentrováno aristokratickým vystupováním, činí z tenisového hráče mimořádnou lidskou bytost.
Nemohu se zbavit dojmu, že vnější projev vyjadřuje Federerovu vnitřní krásu. Je to jako s oblékáním, které je svým způsobem druhem sebevyjádření. Vnějším oděvem se sděluje: ?To jsem já, takhle se cítím uvnitř.? Tak vnímám Rogera Federera. Rafael Nadal je stejně fenomenální tenista, ale jeho osobnost symbolizuje něco úplně jiného, jistou zvířeckost, která mnohým lidem rovněž imponuje. Ale Federer, to je jiný song. Hra je život a ten se nedá naprogramovat. Je v něm spousta správných zásahů i fatálních chyb. V té rozmanitosti je krása a Federer svým pojetím odkrývá v mých očích celou tu pestrost života. Federer všechny situace řeší, jeho hra je pestrá a plná změn. V posledním gamu finalového zápasu šel na síť dokonce po druhém servisu, Nadal ho úspěšně prohodil, ale to rozhodnutí zahrát věc naprosto netradičně v rozhodující moment z něj dělá hráče jiné dimenze
Reagovat
smazaný uživatel
Kdysi jsem napsal článek ?O slzách Rogera Federera?. Byl o sesazení Federera byl z trůnu Rafaelem Nadalem. Sledoval jsem ten zápas na německém Eurosportu. Tehdy Federer plakal při slavnostním ceremoniálu po utkání. Někde jsem četl, že nezvládl prohru. Viděl jsem to zcela jinak. To nebylo oplakávání prohry nebo druhého místa, to byl pláč za tu chvíli. Prostě dojetí, silná emoce s opačným znaménkem, a možná ani ne s opačným znaménkem, prostě silná chvíle... Viděli jsme přeci i dříve, jak se mu tlačí slzy do očí po velkých vítězstvích. Bylo to silnější než on, to bylo to krásně lidské, a pro všechny nás, smrtelníky, srozumitelné. Dojalo mě to. Federer, když se prodral přes slzy, se otočil k Nadalovi a řekl: ?Jsi silný, rozumíš, zasloužíš si to.? (zachytil jsem pouze nejasně německý překlad: du bist stark, du verstehst das, du verdienst es). A Nadal naopak opáčil poraženému sokovi: ?Jsi nejlepší tenista všech dob, určitě na grandslam dosáhneš, určitě??To byla síla. Hluboký okamžik lidství. Ze své trenérské doby si pamatuji, že někteří brazilští volejbalisté se před zápasem i po něm se soupeřem obejmou, někdy dokonce i políbí. A přitom, stejně jako Nadal s Federerem, si potom nedarují ani ň. Tah za vítězstvím, důraz, tvrdost, urputnost ? to neznamená nenávist k soupeři. ? A pak na ten grandslam po sedmi letech dosáhl, jak mu Nadal předpovídal. Plakal znovu, a my s ním, viďte, pane Kordo? Měl jsem o těch slzách pravdu a byla to znovu člověčina par excellence, kterou nelze předstírat.
Reagovat
smazaný uživatel
A nestačilo dát lajk na fb?
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslíš link? Taky by mě zajímalo čí FB tohle vyprodukoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Link neprokliknes, tady si to prectes. :)

Nějaký pan Haník. Ostatně je to psáno v textu. Ale napsáno moc hezky
Reagovat
annah
Vyšlo to v nějakém casopise. Četla jsem to tehdy. Krásný článek.5
Reagovat
Herbert_Hoover
Zdeněk Haník je redaktorem Sportu :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Link neproklikneš, ale můžeš ho zkopírovat nebo označit a otevřít v liště :))
Reagovat
smazaný uživatel
Což 90% lidi neudělá, ale každý si to přečte. To byl můj primární cíl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Můj primární cíl bylo zjistit, odkud to je, holt každý má ty cíle jiné (:
Každopádně jsem si to našel sám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi šikovný kluk. :) Já to kopíroval z FB, takže zdroj je tvá zásluha
Reagovat
smazaný uživatel
Ne - myslím like.
Když rozhovor přepíše Kozoroh, dá se přečíst.
Když rozhovor rozhovor kopíruje Kamilos, k neučtení.
Celkově mi to přijde přehnaně patetický.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale úplne...

To už nemá nič s chladnou hlavou. Prestrelené. Príde mi to ako vyznanie panica jeho školskej láske, samozrejme platonickej, ktorú si zidealizoval a na hodine slohu položil na papier. Napísané v emociach, som si isty, ze ked si to ten chlapik precita po časw, bude sa za to hanbit.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to o názoru. Obecně tohle nepochopí fanoušci Nadala. To nejde. Nic proti vám. Fanouškem se narodis a prakticky své chování, svou osobnost a svůj styl smerujes k tomu, co je ti nejbližší. Někdo k Ronaldovi, někdo k Messimu, Neymarovi. Beckhamovi. Tvůj idol, se odvíjí od tvé povahy. Stejně tak, jako si hrací vybírají trenéry. Federer měl Edberga, který byl téměř totožný, Djokovic Beckera,Murray Lendla a Rafa Moyu. Fandís tomu, kdo se ti podoba. Fanoušci Rogera to vidí jinak, tak, jak to jiní proste nepoberou. Stejně tak Rafa fans a Nole fans. To je fakt, který lze vicist z každého příspěvku, z každé věty.
Reagovat
Herbert_Hoover
Aha, jsem myslel, že ti vadí, že je to takhle ne moc přehledně zkopírováno a že by byl lepší jen odkaz :)
Zbytek je subjektivní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Život te naučí, ze všechny názory ostatních lidi jsou subjektivní. Kdybych se měl řídit vším, co mi kdo řekl, tak bydlím v garsonce v centru města a jezdím tramvaji a ve 25timsw zastřelím.
Reagovat
FulnekUltras
taky hodně záleží na tom, o jaké město jde ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je samozřejmě taky subjektivní. Třeba bydlet v Praze, tak chcipnu. Nesnáším centra měst. Moc ovcí. Mám rad klid. Bydlím v domě 5 km od města, taková vesnice, ale všude je to blízko. Pro mě ideál, ale rozumím, ze někdo vyhledává ruch a lidi.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-zdenek-hanik/223316/vysoka-hra-zdenka-hanika-o-lidskych-slzach-rogera-federera.html
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo srdiecko.
Reagovat
Herbert_Hoover
Správný hater by dal "To mě štve" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo "lol"..

Lebo niektoré tie veci sú naozaj silné :)...Az také smiešne na dospelého chlapa. FFF no :)
Reagovat
spaniel
No...staci si vzpomenout na nektere vase cleny. Jak byl ten pomatenec s vice nicky? Ten byl vyslovene zamilovany do Nadala.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-zdenek-hanik/293448/vysoka-hra-zdenka-hanika-hra-jako-umelecke-dilo.html

:)
Reagovat
Patik
Dnes som si len tak prechádzal internet a čítal rôzne články o zápase a rôzne postrehy komentáre a úprimne..je mi z toho strašne smutno..ani nie zo zápasu samotného ale z ľudí ktorý odsudzovali Federera ktorí sa mu smiali ako vypadol a veľmi veľa škodoradosti a komentárov ktoré ho zhadzovali..priznám sa že kedysi som strašne nenávidel Djokoviča..hlavne počas sezón 2014-16 kde bol dá sa povedať neporazitelný vyraďoval všetkých mojích oblúbených tenistov tie jeho výkriky a excesy neustále výhry ma neskutočne štvali.. nemal som ho rád až do momentu keď vypadol v prvom kole s DelPotrom na olympíjskych hrách ..to ako odchádzal z kurtu držiac sa za srdce s plačom sklamaný mi napriek tej nenávisti trhalo srdce ..vtedy som sa spýtal sám seba prečo to vlastne robím prečo ho nemám rád lebo je lepší než ostatní ? preto lebo ho druhí nemôžu poraziť ? tvrdo na sebe pracoval aby bol tam kde bol a nieje jeho chybou že ostatní niesú takí dobrý ako on..tú nenávisť si odomňa nezaslúžil..začal som ho podporovať a držať mu palce nech dosiahne ešte viac titulov o ktoré bojuje..je to predsa sen každého športovca a tenistu dosiahnúť čo najviac víťazstiev...je smutné že niektorí ľudia kopú hráčov vždy keď prehrajú ..namiesto toho aby ich podporili keď odchádzajú sklamaný z kurtu..neni správne zhadzovať alebo nenávidieť druhého lebo je niekedy lepší ako ten ktorému držíte palce..alebo písať na nete veci aby sme nahnevali iného uživatela..aký to má zmysel robiť druhému zle..svetu chýba kopec ľudskosti..fakt..takže týmto asi končím v internetových diskusiách takže pripíšte pod to nejakú blbú poznámku že som neviem aký srdiečkár moralista.. nech to je ono alebo ma prípadne zhoďte.
Reagovat
misa
Lidi rádi ukazují na internetu svoji horší tvář a není to jen případ Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Neni pravda. Naopak dnešní diskuze zde pod příspěvkem tohle celkem ukazuje. I Rafa fans jako Forehand, Herbert a další psali rozumné příspěvky. Žádné hejty. To si nikdo nezaslouží a já osobně doufám, ze se v tomto duchu budeme bavit dal, jako lidé, jako fanoušci. Ne se hejtovat navzájem, nebo jiné. Nikam to nevede
Reagovat
annah
Hezky receno. Palec nahoru!
Reagovat
mats23
+1
Reagovat
Amputace
Takže Federer Nadal 3:0 nebude, škoda.
Reagovat
Pe3k
Čekal si, že Fedex porazí Djoka?
Reagovat
svetova.dvojka
klidně..., to by byl úplně jiný zápas...
Reagovat
Amputace
Po tom výkonu s Gyrosem jsem tomu i věřil... Navíc Djoko nehraje nic extra, nechápu, co se kolem něj dělá. Jasně, případně proti Nadalovi bude mírným favoritem, ale opravdu jen mírným.
Reagovat
Marduch
Max 50:50, Nadal ma momentalne vic zbrani.
Reagovat
turista
Pokud se setkají bude to zase řež. Nemyslím si ale, že by Novak za Rafou nějak zaostával. Na jeho úrovni už je.
Reagovat
Ondra979
jak tady stal ctu nazory ze je to psychikou nebo herni nepohodou - to mozna taky, ale proste a jednoduse tohle uz ma rozhodne co delat s vekem. Podle me je hloupost tvrdit, ze je to tim, ze vynechava turnaje, tihle hraci tolik hrat nepotrebuji a ve vyssim veku je to nutnost. Prohrat s hracem typu Millman pri vsi ucte je pro Rogera fail jeste o dost vetsi nez s Kevinem, ten je prece jen trochu jinde. Uvidite, ze Djoko si s nim poradi, maximalne ztrati set kdyz bude zase vedro..Neda se svitit, na velky titul uz to s dost velkou pravdepodobnosti nebude, muze se stat, ze bude problem dotahnout i ten 100. titul a to by sakra zamrzelo, uz treba kvuli zbytecne prohranemu IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zkus nějak logicky rozvést. Roger má 37 let, Kyrgiose jakožto největší nebezpečí porazil slušnou hrou i přes to, ze hrál Nick nic moc. Na tom hot shotu kolem pásky je jasné vidět, ze Roger předběhl za dvě vteřiny cely kurt a zahral winner kolem sítě - tak v čem je přesně věk problem? V pohybu? Nemyslím si. Sebevědomí je možná problem. Kdo vi.
Reagovat
Ondra979
to by asi nejlepe dokazal doktor nebo fyzio se zamerenim na vrcholovy sport, to ja nejsem. Ale tech indicii uz je trochu moc a nejsou to jenom ty prohry temer vyhranych zapasu. napr. kontrast vykonu s Kyrgiosem a pak s Millmanem byl velky. Dokonce si myslim, ze i kdyby Roger vyhral ten druhy set, tak to jeste klidne mohl prohrat, to by me driv asi nenapadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to necháme koňovi. :) Možná ho sejmulo jenom horko a řešíme to zbytečně.

Každopádně fakt čumím nad normalnosti této cele diskuze. To jsem dlouho neviděl. Respekt
Reagovat
Ondra979
asi jo, ty se snazis porad hledat neco jineho ale podle me to bude asi to nejprostsi vysvetleni. Tohle USo jsem bral jako velky test, cekal jsem prohru v QF po solidnim vykonu s Djokem a pak bych nerekl nic, ale takhle bohuzel, neni to proste dobre a mozna uz to moc lepsi nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Ony ty predikce moc nevychazeji, já to taky zkoušel. Big3 nemůžeš odepsat nikdy. Agassi je odepsal tak v roce 2010 a taky se v te době říkalo, ze Roger pomalu konci. Od 2012 se začalo říkat, ze je to poslední GS, pak půst a další tři. U nich nikdy nevíš, jsou Proste jinde.
Reagovat
misa
Věk je problém v únavě, pomalejší regeneraci, opotřebovanosti těla, menší motivaci, atd.
Reagovat
turista
Hlavně toho prohraného finále v Halle bylo škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
No dej pokoj. Já měl lístky na čtvrtek pátek a to ve čtvrtek Roger porazil Paira a odvrátil 2 MB to bylo epicke !!! Hlavně ta atmosféra.
Reagovat
letityfanousek
Millman udělá dvojchybu a oni jásají a bouřlivě šílí, už i kvůli nim jsem rád, že dostal rf na prdel
Reagovat
Frantz
Tahle fanatická lůza, to jsou přece ti nejpravější, nezaujatí a objektivní fanoušci tenisu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem mal s Andersonom len 49% uspesnosť prvého servisu. Nechcem vynášať veľkolepé súdy, ale s týmto percentom zrejme nebude mať veľké šance. Anderson musel hrať vyslovene zle, keď si na príjme cez druhý servis nevypracoval žiadny BB.
Reagovat
spaniel
Dom ma jedno z nejlepsich druhych podani, co kdy v tenise bylo. U nej to neni az takovy problem. Tento zapas bude o vymenach.
Reagovat
peRFect
Tiskova zajímavá, určitě se nevymlouval a defakto to vysvětluje jeho grimasy směrem k míčům - odskokům, které během zejména druhé půli zápasu měl. Propocený byly oba neskutečně. Samozřejmě v 29ti se to asi vstřebává lépe, než v 37mi letech. Nedělal bych z vyřazení kovbojku. Fakta jsou jednoduchá - Roger zahrál hluboko pod jeho současný standard (i za předpokladu, že skoro vedl 2:0), naopak Milman se vybičoval k velice dobrému výkonu. Tak to prostě je. Na halách se snad uklidní, přidá určitě nemálo bodů a uvidíme příští rok. Jsem smířen s tím, že bude poslední.
Můj tip na vítěze je už 2 kola stále stejný - JMDP
Reagovat
smazaný uživatel
Federerov posledný rok bude isto olympijský, určite neskončí pár mesiacov pred olympiádou. Samozrejme Laver Cup konaný v Bazileji treba spropagovať. Federer potmehúcky povedal, že mu hlavou prebleskla myšlienka, že tam by to mohlo byť skvelé ukončiť kariéru. Ale to bolo len zamyslenie, žiadne konštatovanie, či vyslovenie faktu. Má to premyslené chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to stratég. Já říkám opět a zase ROGERE HLAVNE KUR*A HREJ. Ne, že dá příští rok 5 turnajů. To, že mu tahle strategie vyšla v r.2017 nemusí znamenat, že vyjde 2018. Snad si s týmem sednou a rozeberou si, proč prohrává pokaždé vyhrané zápasy. Tam je chyba.
Reagovat
peRFect
Je mu 37,hraje 20 let neustále špici,té špici kam se dostane jen střípek tenistů.Jak by asi ku.va mohl všechno uběhat? Pokud dá antuku,uplně se oddělá.To je prostě fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná mas pravdu, ale řekni mi, jaký má význam hrát turnaj každé tři měsíce, když nemáš psychickou základnu se složitými momenty? Nějak vyhrany a nemůžeš logicky zvládal složité momenty, jako těch pět projetych zápasu. To tak proste nejde dělat. Tohle by měli v týmu řešit. Proč se to děje
Reagovat
spaniel
Za 20 let nema psychickou zakldnu (at uz je to, co chce)? Prave pauzy a smart sheduling mu zabezpecili minimum zraneni. On vi co dela.
Reagovat
smazaný uživatel
No to mas sice pravdu, ale když hraješ málo ostrých zápasu, tak nejsi vyhrany. Podívej se na murrayho, to je podobný případ. Je to můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal tiez nebol vyhraný a okamzite po 2 mes. zacal v aprili dominovat.

Títo hraci nepotrebujú hrat dlhodobo, aby sa vyhrali. Pár zápasov im stačí ako warm-up...

Viac zápasov, vyhraných zápasov Federerovi moze pomoct, skor na nabranie sebavedomia.

Murray je iný prípad, vynechat rok v individuálnom sporte moze mat fatalne nasledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus mi pomoct. Mas reálné vysvětlení toho, proč Federer letos prohrál čtyři vyhrané zápasy? A všechny totálně stejně. Ja se na to pravé snažím přijít už od Wimbu a pořad nic. :)
Reagovat
Ondra979
loni prohral takove zapasy taky, jen to bylo ma mensich turnajich a v kontextu skvele sezony to bylo min videt. Takze to je mala napoveda
Reagovat
Denis92
LC bude v Zeneve. A na to aby hral olympiadu, by musel hrat Davis Cup. Momentalne nesplna podmienky a pochybujem, ze by este v buducej sezone hral DC, ked ledva jazdi na GS + zopar turnajov.

Ono sa toho moze vela zomlet do roka. Buduca sezona moze byt dobra a prida este rok alebo bude fakt zla a ukonci to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten DC v novom formáte už nebude problém.

Ženeva, áno. Whatever :)

Áno, rok je dlhá doba. Ale už sa z jednej krízy parádne dostal. Preto určite skúsi opätovný comeback. 2020 ešte odohrá, možno v úspornom režime, ale odohrá. Môj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi fandim aby prekonal rekord Jimmyho Connorsa,potrebuje na to necelych 90zapasov,za 2 a nieco roka sa to da stihnut
Reagovat
Pe3k
Skoukl sem mač, Roger hrál sice zle, ale i tak velká gratulace Milmanovi.
Reagovat
turista
Millman jako jediný outsider v ČF zjednodušil cestu k titulu Djokovičovi. Ten je výkonnostně i psychicky už někde jinde než v květnu proti Cecchinatovi a na Mlynáře si dá velký pozor. Vyhraný Wimbledon, vyhrané Cincinnati, zisk Golden Masters a mraky vyhraných zápasů z něj udělaly opět Serbinátora.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je stejně párek. Jeho bilance proher 2017 je TOP :D

18.3.2018 Indian Wells F vs. Del Potro: 4:6, 7:6, 6:7 neproměněné 3MB
24.3.2018 Miami R1 vs. Kokkin: 6:3,3:6, 7:6 využité BB 1 z pěti, nechal otočil match z 1:0 na sety
24.6.2018 Halle F vs. Čorič 6:7,6:3,2:6 v prvním setu dva zabité SB pak odchozený třetí set
11.7.2018 vs. Anderson neproměněný MB a otočka z 2:0 na sety
19.8.2018 vs. Djokovič - 4:6,4:6 jediná relativně normální prohra, slušná hra soupeře a totální blackout Federera, cca 50 UE
4.9.2018 vs. Millman - 6:3,5:7,7:6,7:6 - 80 UE a zabitý stav 1:0, 5:4 40:15

Lze v tom hledat pravidelnost :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bilance 2018 sorry
Reagovat
ipko
najviac ma mrzí prehra s Delpom a Andersonom.. v obidvoch mal MB, v IW dokonca všetky na servise.. no a nikdy sa nedozvieme ako by to dopadlo vo Wimbledone, ak by využil MB a vyhral 3:0 na sety.. Isnera by podľa mňa dal a finále s Djokovičom by bol určite zaujímavý zápas.. ale tak už je to za nami..
Reagovat
Denis92
To IW nie je az take podstatne, ale ten Wimbledon mrzi velmi. Rovnako ako W16, kedy zbabral semi proti Raonicovi. Tam by hral finale proti Murraymu, na ktoreho by som mu veril.
Reagovat
Ereinion
tehdy byl zraněný pokud vím...respektive rozhodně nebyl 100%, když pak musel vynechat půl roku
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Já se držím prostě pořád stejného názoru a to je ten, že Fedex je herně ok, fyzicky ok, psychicky bad.
Reagovat
Herbert_Hoover
Moya nebyl spokojený s Rafovou hrou proti Basimu a varuje, že Thiem bude Rafu po pasivních úderech znásilňovat. Na druhou stranu si je jistý, že bude hrát Rafa aktivněji, že ho k tomu Dom zkrátka přirozeně vybičuje. Proti Karenovi, ani proti Basimu nehrál dle něj Rafa svůj strop.
No a Roig zmiňuje, že navzdory tomu, že nehrál svůj top tenis, měl Rafa zápas pod kontrolou. Tady je ta fráze "mít pod kontrolou", za kterou tu bylo pár uživatelů sešleháno, vypuštěna z úst odborníka. :)) Samozřejmě s lehce jiným nádechem.
Reagovat
smazaný uživatel
Moya je taká šedá eminencia Rafovho tímu. Na Rafovom hernom zlepšení má velký vplyv. Hovorí k veci, hovorí múdro, a hovori spanielsky...Ideálny balíček.
Reagovat
Bastian
To si s tou kritikou děláte prdel. Federerovi je 37. Na kurtu bylo 34 stupnů při vysoký vlkhosti, což dělá pocitovu teplotu někde okolo 42 stupnů. V takovým horku a vlkhu se tělo špatně ochlazuje v klidu, natož v extrémní zátěži. Federer sám říká že nemoh dýchat. Ani Tsurenková to myslím nehrála. Federer hraje pořád super ale je to jen člověk. Děte se bodnout, většína z vás nepřeskočí ani švihadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že s tebou nesouhlasí. V tomto tématu, se bavíme oproti jiným celkem slušně.

První problém je, že Federer nedopodával na 2:0, tam bych hledal největší příčinu. Když už to teda nedal, tak se můžeme bavit o nadměrné vlhkosti, která je podle mě určitě chyba organizátorů. To není o Rogerovi, ale v každém zápase vypadá, že jednoho, nebo druhého hráče/hráčku na kurtu jebne. A na to, že se jedná o GS turnaj, tak by to tak asi být nemělo. Vydýchaný vzduch, zavřená střecha, žádný cirkulace vzduchu a jiné faktory jsou podle mě špatně. Ale co chceš čekat od Američanů? Je zajímá show, je jim fuk, že tam někoho trefí šlak na kurtu, oni chtějí akci, světýlka a obří stadiony. Dělají obří všechno, pumpy, dálnice, obchody. Ten národ je prostě megalomanský. Akorát tento megalomanismus má za následek to, že je sice Ashe super mega stadion, ale když je 35 stupňů a 70% vlhkost, tak se hraje hráčům špatně, ale voni mají šooou.

US Open nikdo 10 let neobhájil, já se ani nedivím. Jsou tam specifické podmínky, hraje se ve dne, v noci, je tam teplo, dusno, hodně lidí, ty stadiony jsou betonové kotle a teď ještě ta střecha, která z kurtu udělá prostě skleník. Jsem snad neviděl za 15 let Federera tak spoceného, jako dneska. Měl na tváři jasný výraz, chtěl konec zápasu, má 4 děti, přece ho tam nejebne kvůli výhry. To by udělal max nadal (to není hejt), on je tak zarputilý, že by radši umřel, než aby prohrál, ale Roger to neudělá. Jemu čest, že bojoval do konce a čest soupeři, že se nepodělal a prostě ho dorazil, jde o výhru, peníze, tak žádné sraní. Chyby a mentální sílu jsme už řešili, takže to opisovat nebudu znova.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve preto si pri breaku na 4:2 v stvrtom zakrical Chum jetze, tak hlasno, ze to bolo pocut do 89. AAS?...Preto, ze chcel koniec zápasu?...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neviděl, takže se do této diskuze nepouštím. Můžeš se vyjádřit k jiné části příspěvku.

Už ta diskuze celkem jde, ale pořád tam vidím takové to vytahování chybek z textu. To je tady takový obecný nešvar. Já se nedivím, když se roky jenom hejtujeme. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ze chcel mat zápas cim skor za sebou je alibistické..

USO je vrchol druhej casti sezóny, amerického leta. Federer velmi chcel, mozno aj preto psychicky skolaboval a nevedel sa uvolnit. Uplne prirodzená vec. Podlamovat jeho motiváciu vyhrat je uplne mimo. Hrat tenis v 37, to musis byt blázon do tenisu, extremne motivovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to já s tebou souhlasím, spíše jsem to myslel tak, že chtěl konec kvůli těm podmínkám, špatné dýchání atd. Samozřejmě, že podstata je v nedodělaném druhém setu.

Mluvím trošku o jiné motivaci, ty mluvíš o motivaci denně trénovat a hrát tenis, což máš pravdu, já mluvím o momentální motivaci a mentální energii se zápasem něco udělat i přes extrémně nepříjemné podmínky - tahle tam nebyla. To, že zařve Chum Jetze a pak udělá 5 UE v řadě podle mě nic neznamená, to je takový ten pokus o navýšení vnitřní motivace hrát i když to už nejde.

Já si myslím, že Roger má určitě výbornou ruku a fyzickou kondici, je rychlý a hbitý. Ale to jeho vynechávání turnajů má své dopady. Např. to, že nedopodáváš set, nebo nepotvrdíš brejk, nebo neproměníš MB. On na to prostě má herně, ale nemá psychickou pohodu, kterou získáš tím, že hraješ častěji. Jak jsem psal níže, ať radši hraje více turnajů, než přijet jednou za dva měsíce jako princ na bílém koni a předvádět tyto výkony. Loni mu to vyšlo, zranil se pak v Torontu, ale udělal na US Open a konci sezóny lepší výsledek, než letos. Můj názor.
Reagovat
Bastian
Ano jak říká Kamilos už prostě nemoh Forhande
"John se s vlhkostí vypořádal mnohem lépe. Možná je to tím, že pochází z Brisbane, jednoho z nejvlhčích míst na zemi,? prohlásil. ?Samozřejmě, je to zklamání. John ale hrál lépe, z určitého pohledu jsem byl šťastný, že utkání skončilo,? přiznal a svého soupeře pochválil. ?Má skvělý bekhend, dobře se brání a potrestá každou chybu.?

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1019609-lapal-jsem-po-dechu-priznal-po-prekvapive-prohre-federer.html#hp-sez
Reagovat
Roger_Federer
V kontextu z letosni sezounou je vyhrane AO a prvni cast roku zazrak :)
Reagovat
Jakub
Ale není. Pořád pán z Federerů hraje dobře. Holt neměl den no a co? Podmínky jsou těžké pro kde koho. Mě se ve třetím kole také zdálo, že Khachanov je lepší než Rafa a má to dobře rozehrané a taky to nedal. A to je mladší než Roger a bylo to o kolo dřív.
Reagovat
Roger_Federer
Je hrac, ktery i za 5 let by byl lepsi nez 80 hracu z top100, kdyz by mel natrenovano a byl by v kondici, ale myslim ze lonsky rok(diky za nej), byl konzicnetnosti vysledku v ziskavani titulu uz posledni, loni Roger "vypadal jeste jinak", draveji..letos uz je videt ta nucenost, hraje, ale nemyslim ze ho to bavi jako loni
Muj nazor.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Myslis? Sak pri zapase s Gyrosem pumpoval v prvnum setu skoro po kazdym vyhranym fiftynu v jedeb okamzik.
Reagovat
Frantz
No spíš tam mělo být slovo - haluz, ale jinak souhlas :-)
Reagovat
Roger_Federer
Haluz byl Rafuv US 17.
Reagovat
Frantz
A proč to teda loni nevyhrál arogantní pán ze švajcu? On tam nestartoval???
Reagovat
ipko
Millman a to je kto? jaj, už si spomínam, to je ten tenista, ktorý mi odpálil tiket, keď prehral v Stuttgarte s Pellou 2:6 2:6.. ale to viem pochopiť, lebo Kvído je veľký tenista.. no a dnes je vo štvrťfinále GS a má víťazstvo nad Rogerom..
Reagovat
Lina
Jestli ses nedíval, tak se podívej, jak Millmen hrál, abys nemusel psát ironické příspěvky. A radši nesázej, aby Ti nezpůsoboval finanční újmy.
Reagovat
Tornes
Mno... byl to velmi smutný zápas. Viděl jsem asi druhý set a půl třetího a pak už jsem na to neměl nervy. UE za UE, podání totálně v háji (na začátku třetího setu měl game, kdy v jeden okamžik zahrál přesně 2 první podání z 20), z pole ne až taká katastrofa, ale ani nic moc dobrého. Na síť chodil takřka pořád, očividně chtěl hodně zkracovat výměny, ale i ta hra na síti se svezla se zbytkem a nezachránila ho. Vypadal skoro jako by to tam chtěl odmlátit a co nejdřív být doma, bez motivace. Možná kvůli tomu počasí, nevím...

Na druhou stranu, špatně hraje letos skoro celý rok. Takže až také překvapení to není.

Vypadá to, že bych měl pomalu začít sepisovat oslavnou ódu na Rafu...
Reagovat
Tornes
A ještě jedna poznámka - smutné bylo, jak se i s tak katastrofální hrou dostal blízko vítězství...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak top3 ma taky vysoky vykonnostny standard, ze aj ked hraju zle, tak je to s nenasadenym chracom, co hra zivotny zápas boj o kazdu lopticku :)
Reagovat
a.magerova
Byla jsem mimo net mimo TV, zápas jsem neviděla... gratuluji vítězi.
Reagovat
Frantz
A jak se daří JIPce? :-D
Reagovat
Lina
Aspoň Ti nebylo těžko u srdce z trápícího se Rogera, který bojoval sám se sebou a dělal chyby u úderů, které by jindy zahrál i poslepu, i maminka se z nich chytla za hlavu. Ta fotka to vystihuje. Millmana dostal do hry a ten s postupujícím časem hrál neskutečně.
Reagovat
a.magerova
Takže: "Co oči nevidí, srdce nebolí." - platí i pro tenis... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
často si tu čteme, jak ti hráči Velké Čtyřky jsou arogantní s Fedexem na čele, ale spíš to týka jejich fans, kteří si to najivně pletou s jejich šílenou ješitnou ctížádostí...a v tom rozdíl asi bude... v každém případě ti hráči za své fans prostě odpovědní být nemohou...

Arogance fans Big4 je nejen místní záležitostí několik let a bude to trvat do té doby, dokud ti jejich fešáci nepujdou do důchodu...těmhle jelitům tady chyběla už soudnost dávno...

Letos na USOpen měl DelPo být už někde v Talinu, Čilič měl být smetený Goffinem...Nikoloz neměla být žádná překážka, desítky příspěvků na téma souboje Djokovič Federer, aniž by tam ještě ti dva vůbec dolezli...ignorace, že Mlynář byl schopen vzít Fedexovi v kariéře na hardu set bez TajBrejku, a prý Nadal by neměl mít problém s Thiemem atd...a pochopitelně lidová zábava shazování hráčů mimo Big4...
...za sebe říkám, že normálně se tu psát nedá...takže nejlepe ironie, cynismus, mystifikační nadsázka, normálně to prostě nejde...

Ten úvod jen proto, aby si ti místní jelita nemysleli, že bych byl fandou Rogera:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas jsem se i těšil, ale vlastně mne moc nepotěšil, na začátku třetího jsem prostě šel spát, neboť jsem si říkal, že s Fedexem je asi konec, a koukat se mne na to moc nechtělo...letošní podmínky opravdu hodně dávají zabrat hráčům, a když jsem sledoval závěr druhého setu, tak jsem si říkal, že Fedex ma fakt už dost, což moc veselé pohledy nejsou...a já jsem byl zase v šoku, že uhrál ještě tajbrejky...takže určitě do toho dal všechno, co mohl...

Janek Mlynář udělal jen to nejlepší co měl udělat, jak by BigMac řekl, největší test v tenisu je, že jak vidíš, že soupeř je v háji, zraněný, je mu blbě, je mimo atd...tak no mercy a musíš ho dorazit a vyhrá jak by se nic nedělo, přeci nepřišel kvůli něčemu jinému ten hráč na kurt, a taková situace nesmí udělat paseku v hlavě...postoupit může prostě jen jeden...

...to co udělal Janek, měla prostě udělat i Maky...no mercy...je to prostě drsný test, ve kterám Millman obstál excelentně...

Včera v souboji Karličky a Marie...stav 1:4 pro Karličku a před servem Marie z hlediště řev fandy .... no Mercyyyyy Carla!!! a přesně o tom to je...Karlička ju dorazila do poslala ju dom...

"Lítost" si může vybrat divák, tu jsem si včera vybral, neboť mně Fedexe bylo prostě líto...jako jiných hráčů v takových chvílích na tomto GS...Nicolas proti Izzymu, Nole, Dušana, Nicka s Hubertem atd...jednoduché to tady není, a rozhodně je to hodně otevřené...krom toho každý zápas je jiný:)
Reagovat
Nola
+ 1
nocne zapasy som nevidela, podmienky museli byt brutalne, pravdepodobne nie je velky rozdiel medzi dennym a nocnym zapasom, cez den umorne teplo, v noci vlhkost
Reagovat
smazaný uživatel
A skvělým příkladem je tady Izzy, tak ten měl být už dávno doma v Greensboro...neboť prostě "štěstí" s Jarrym, noha do krve, a Janek ho prostě dorazil...v dalším kole Dušan, to samý noha... a Janek ho dorazil...jinak si mylím by je nedal...vůbec se mu nedařilo....

S Raoničem jsem měl obavu...ve druhém setu se něco v Izzym probudilo a najednou hrál excelentně...a Miloše v tom posledním drsně dorazil...

Juan tady hraje skvěle...ale vlastně nikdo neví, co takové nakopnutí v zapase může udělat s Isnerem dále...může toho Juana zabrousit a nebo bude vybrušovat...

Velkou bitvu si moc nepřeji, aby měl jeden z nich dostatek sil na SF a F...ať je ten závěr GS pěkný...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za posledných 15 rokov, t.j 60GS vyhrala BIG 4, kolko?

90%?...

Podcenovanie ostatných je úplne prirodzené, treba si uvedomit, co to znamená 90% za tak dlhý predlhý čas.
Reagovat
Nola
tu nebudem s tebou suhlasit, prave USO je turnaj, kde moze v pohode vyhrat aj iny hrac mimo B4, nestalo by sa to po prvykrat, je to najviac nepredvidatelny GS
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, na USO je to "pouze" 80%. Za posledních 15 ročníků brala BIG 4 rovných 12 trofejí z 15 (Delpo, Cilic, Stan). Letos trofej opět uvízne pravděpodobně v rukou člena big 4, čímž se procenta jemně zase zvýší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to podceňování nebylo alfou a omegou jeho příspěvku; spíš chtěl jen podtrhnout, že mnozí fanoušci svaté trojice jsou prostě šílení. Nejde jen o to, že je pro ně od čtvrtého místa níž každý nazdárek. Spíš jde o to, že když pochválíš Rogera, jsi jeho fanatický fan a zákonitě hejtr Djoka a Rafy, pochválíš-li Rafu, vrhnou se na tebe Djoko a Roger fans. A běda, pokud jejich miláčka kritizuješ. To je prostě smrtelný hřích.

Je to, jako by ti tři nebyli hráči, ale jakýsi panteon. A je fakt, že tohle bují i na zahraničních fórech. Federer s Nadalem a pak i Djokovičem určitě šíleně zpopularizovali tenis. Paráda. Stinnou stránkou jsou ale maniakální fandové, které vlastně ani tak nebaví tenis, jako spíš počítání vavřínů jejich miláčků. Cokoli stojí v cestě, slovně rozstřílíme na cucky.

I proto se taky těším, až skončí, a hlavně na období předtím, že se ustanoví nová tenisová honorace. Pročistí se vzduch a tak :)
Reagovat
Jakub
Bude to škoda, když tyhle legendy skončí. Tenisový fanoušci jsou ještě velice v pohodě. Mrkněte někdy na diskuze pod fotbalem. To je maso. Tady jen lítají statistiky, tam barové židle :-).
Reagovat
Herbert_Hoover
Tenis sport gentlemanů :))
Reagovat
Jakub
Nevím jestli to moc nepřeháníš. To není o aroganci fanoušků, ale o důvěře a tu si musíš zasloužit. Djoki, Federer,Nadal, a pár dalších, si důvěru zaslouží. Vyhrávají GS, střídají se na prvním, druhém místě, vrací se po nemoci a zase vyhrávají. Celé roky fandím Vávrovi, ale nikdy jsem nevěřil že vyhraje GS. No spletl jsem se. Třikrát:-)

Píšeš Izzy. Kolikrát byl ve finále, že si zaslouží důvěru fans? Je skutečně tak obtížně představitelné, že s ním delpo (vítěz USO) zamete?

No a ten ?Tvůj? Mlynář. OK hrál super, nebo možná dorazil trápícího se Federera, to je jedno, ale kolik jich už bylo (takových Mlynářů). Zopakuje to? Berdych ve W vyřadivší Federera. A pak ?nejnudnější finále všech dob proti Nadalovi. Odehrát jeden, dva, nebo tři super zápasy na GS prostě nestačí.

Musíš být ještě lepší Izzy. Musíš vyhrát ten poslední zápas na GS, pak ti budu věřit. Dřív ne.

A o aroganci těch na topu bych moc nepochyboval. Včera ten pán ze Srbska a jeho stížnosti na pozdní challenge. To není projev arogance? Dám aut, soupeř zvedne ruku před mým odehráním, ale pro mě je pozdě? Mě někdo poškodil? Vždyť dal aut, odpálil jeden míček a vzteká se. Měl by se kouknout na rugby co všechno se dá opravit. Nu a světe div se, o chvíli později obdobná situace (pravda bylo to spornější) a hle challenge neakceptován. Velmi dobře si vybavuji pana ze Skotska, jak seřval soupeře za to, že si vzal challenge, když on mu přeci řekl, že to byl aut. Byl bych opatrný s tím hodnotit tyto gentlemany podle toho, jak se chovají na tiskovkách.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hele Vlku, já s klidným svědomím přiznám při vší úctě k Mlynářovi, že chci raději vidět čtvrtfinále Djoker-Roger, než Djoker-Mlynář a nevidím v tom apriori žádnou aroganci. Naopak bych měl být rád, že není tutově jisté, že jeden z úhlavních rivalů Rafy bude v SF a velmi blízko finále. Takhle jeden z nich vypadl z kolotoče předčasně v plné jízdě, ale netěší mě to. Navzdory všem těm potyčkám s Petříkem, Kamilosem a dalšími, i přes stovky nejapných šťouchanců a posměšků, jsem rád, když je kompletní dosluhující big 3 v turnaji co nejdéle je to možné. Cicipasů, Zverevů, De Minaurů nebo Thiemů si ještě užijeme, ale u těchto pašáků se jejich profi trvanlivost chýlí k datu spotřeby. Tenis umí hrát ve stovce všichni, někdy i veskrze pestrý a zajímavý, možná i na oko zajímavější, než co může nabídnout big 4, to já všechno beru. Každopádně jejich kult už je natolik silný, že se mu dá těžce bránit a smete nejednoho fanouška, který snad i ze začátku vysílal neutrální náladu. Jakkoliv nemusí být až tak herně výjimeční, jsou výjimeční mentálně a to mě přitahuje snad i více. Klidně uznám, že Rafův herní styl není něco, čím by se mě hned získal. Každopádně pro to, jak nevypustí jediný míč, za každého stavu hraje se stejným nasazením a přirozeně z něj vyzařuje, jak moc chce ten každý zápas urvat, je zkrátka pro mě nehorázně motivující. Nabíjí mě to i v mých osobních bojích. To prostě už téměř přesahuje fanouškovství jako takové.
Delpa mám moc rád,jeho herní styl i na mě působí lidsky, zkrátka příjemně. Ačkoliv mu to někteří nebaští, tak já stále zatím ano. Izzymu jsem neskutečně přál Miami..fakt jsem byl rád, že to vyhrál..samozřejmě musí být pochopitelné, že být ve finále Rafa, nemůžu jinak, navíc, když Miami ještě nikdy nevyhrál a tolikrát selhal ve finále :) Mám rád i ostatní hráče, ale ten Rafa a vlastně big 4 je něco víc. ALe s pokorou k ostatním. Rozhodně si nemyslím, že tenis končí u Andyho Murrayho v obýváku a dál už si jen borci pinkají o zeď v bláhovém přesvědčení, že jim big 4 nějakou menší trofej vyplivne ze chřtánu.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo potyčka je v pohodě, mě nevadíš ty, ani Forehand. Jenom s Vámi někdy nesouhlasím a pak je potyčka, jinak ok, něco víte a můžeme se bavit. Nejhorší, když někdo nic neví, raketu neměl v ruce a pak komentuje. Nebudu jmenovat.
Reagovat
Meceon
Vyhraje Djokovic a Tsurenko...a zrovna jim dají i Oscara... nevím, proč by Fedex saskoval po nocích v Americe, když dětem určitě začíná škola...ma důležitější povinnosti:))
Reagovat
Jakub
Federer prohrál protože stárne a podmínky na USO jsou asi skutečně tvrdé (hlavu bych v tom moc nehledal, on jí bude mít i ten chlápek na M). Včera Djoki vypadal na ručník (i když je to herec) a to zápas kočíroval vcelku s přehledem. A proti Pairemu se mi zdálo že má Federer potem mokré vlasy (což tedy snad nikdy neměl, nebo to v televizi tak nevypadá).
Prohrál dva TB. Smůla no. Odpočine a na AO ještě finále udělá, nebo na FO :-). Aspoň tady někteří pisatelé, kteří kritizují výkony především Nadala vidí, že to tam asi nebude žádná prdel.
Před turnajem tady spousta lidí psalo jak má Nadal lehký a Djoki/Federer těžký los.
Tak kdo to má těžší, Nadal s vyhlídkou na Thiema s Juanem, nebo Djoki s kým že vlastně (Marin promine :-))?
Reagovat
Lina
I v tomto zápase měl zpocené vlasy a dvakrát se šel do šatny převléct.
Reagovat
Lina
Věk mohl hrát taky roli v jeho výkonu, každopádně bylo vidět, že se necítí dobře. Bylo to patrné z jeho hry. Časté kratasy a pokusy o servis volej i po druhém servisu, protože první nebyl k mání, na které často doplatil a přesto s tím nepřestával.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozrel som si rozšírenel HL a Federer snad najhorší výkon na sieti ever. Chyba na sieti podkope psychiku este viac, nez chyba od BL. A tie chyby boli v sériách, naozaj neobvyklý stres a strata aj základnej sebadovery.
Reagovat
Patik
Ten zápas ti zahrá do kariet..môžeš ďalej zhadzovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hlavne zhoď zo seba ten stres a kŕč.
Reagovat
Patik
Práveže som úplne v pohode..keď som videl čo sa deje na kurte už v druhom sete som sa s tým zmieril a pochopil to..len reagujem že ..toto vám predsa vyhovuje..čím horšia prehra a čím lacnejší súper tým lepšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz v druhom sete si sa s tým zmieril?...

Palec hore za víťazného ducha.
Reagovat
Frantz
LOL
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu taky nevěřil, ale je to tak Forehand má v tomto tématu seriózní příspěvky bez hejtů. To se mi líbí, držme tento styl, hned mám radost se sem vracet. Řekněme si názory, porovnejme si je, vytáhněme stats a pojdmě se navzájem obohacovat, ne hejtovat.

Jinak souhlasím, když hráč typu FED udělá 50% UE na síti, jakožto nejlepší síťař asi z TOP 100, tak to je určitě na palici. Navíc ty naivní náběhy, které mu Millman ještě i přes tu naivitu nahrál zpět na ruku a on to stejně zabil. No coment
Reagovat
raduz
Federer se dnes modlil,aby byl konec.Ty naivní neuspěšné náběhy na siť byly jen dokreslením toho,že je na dně.To co na hráče typu Millmana jinak platí,tak díky psychickému stresu z fyzické nepohody,nebylo možné uplatnit.Hrál to tak nějak podvědomě podprahově bez finální myšlenky.Nyní jsem si pustil HL,byl opravdu totálně zničenej.Jak říkám ,má před sebou jen 2GS na kterých může za určitých okolností uspět.Jak je to však s jeho motivací je však ve hvězdách.Spíše bych vsadil na brzký odchod,ten pád už je očividný.Zůstavat na okruhu jen kvůli tomu,aby ho náhodou Nadal nabo Novak Djokovič nedostihli v počtů GS titulů atp,by se mohlo projevit jako hazardování se jménem.Už dnes lze za určitých okolností připustit,že žáci přerostli svého učitele bez ohledu na počet GS titulů.Ta vzájemná bilance s nimi ho musí zákonitě trápit,já bych z toho nespal.Mít pasivní bilanci s Nadalem?Tak to bych nedal a nevěřme,že se ti tři milují ,tak jak je mnohými předhazováno.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak Roger to prostě dneska nedal, všichni jsme to viděli. Ale on prostě bude dřít a bude hrát dále. Úspěch se dostaví. Teď bude Asie, pak Evropa a TM. Jako já nevím, jak se Roger cítí, ale můj názor je ten, že pokud chce fakt ještě hrát, tak ať místo tří sezón, hraje jenom jednu, ale ať hlavně hraje.

Ta herní praxe mu chybí a z toho plynou ty nedopodávané zápasy a neproměněné MB. Takže pokud chce Roger hrát, tak ať dá příští rok poslední sezónu, kde bude hrát všechny masters, ať si klidně střihne i antuku, vyhraje 2-3 tituly a vysere se na to na TM.

Ne, že na AO udělá SF, pak 2x vyhučí v Sunshine, 4 měsíce nic, Wimbledon, 2 měsíce nic, Cincinnati, US Open, měsíc nic Basilej, měsíc nic turnaj mistrů. Tohle je podle mě o ničem.
Reagovat
raduz
Nadala nenávidím,Djokoviče mám rád a Federerovu hru obdivuji.Nikdy mně však nebyla lhostejná jeho vzájemná bilance s Nadalem.Stejně jako jeho mě to se.... Ignorovat se to nedá,tak to je.Myslím,že nezachytil nástup Nadala,zkrátka to podcenil a už ho z hlavy nikdy nedostal.
Reagovat
Lina
Forehand se v tomhle komentáři do Rogera tentokrát nenavezl a pravdivě okomentoval situaci, která byla bohužel k vidění v zápase. :(
Reagovat
Patik
Veď dobre..ale skôr či neskôr ho bude opäť zhadzovať je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Millman zabrousil...
Reagovat
Krisboy
Spíš semlel :)
Reagovat
steve79
Rafa to bude mit tezke. Dnes s Thiemem, ktery hraje skvele a pak Del Potro. At vyhraje kdokoliv hlavne ne Djokovic.
Reagovat
Herbert_Hoover
Z mého subjektivního pohledu to bude mít Rafa dnes lehčí než v semifinále, ať už tam bude kdokoliv. Ale to by mělo být tak nějak logické..čtvrtfinále předchází semifinále, a tak se zpravidla této části bojíme méně, samozřejmě není to pravidlem. :) Jasně, Thiem není soupeř, kterého Rafa rutinně vyřazuje, respekt je na místě i vzhledem k jeho prozatímní newyorské fazoně, ale vyložený strach nemám.
Reagovat
Mayo
s Thiemom to bude brnkacka no s Juančom to bude iné kafe
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to osudové repeté. To SF 09 představuje možná jediný případ, kdy jsem viděl Nadala bez toho bojovného šklebu už ve druhém setu.
Reagovat
Mayo
DelPo tam bol v beast mode.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, bylo to jak Appolo Creed versus Ivan Drago. Appolo chvilku nevypadal špatně a pak byl zabušen do země. Je ovšem fakt, že Nadal nebyl zrovna na vrcholu sil.
Reagovat
Frantz
Tak ono s natrženým břišním svalem se hraje dost na houno
Reagovat
spaniel
Ted tu o karkulce.
Reagovat
Frantz
Neboj, nepředpokládám, že tenisová nula jako ty bude vědět i něco navíc ;-)
Reagovat
spaniel
Byt si to myslis, nejsem Buh, abych vedel o vsech tvych vymyslech.
Reagovat
Frantz
https://1gr.cz/fotky/idnes/09/091/c460/TEN2d9d14_US_Open_Tennis_USO157.jpg

Běž si raději lízat rány po dnešním výživném ránu, ty fundovaný Nadal hatere
Reagovat
spaniel
To ma vyvod? :D
Reagovat
turista
Co proti Djokovičovi zase máš? Momentálně je papírově šestý, ale tenisově tady momentálně není nikdo lepší. Stačí 3 výhry a má 14.GS a 71.titul. Idemo Novak!
Reagovat
Pe3k
Článek o RF s 96 komenty a z toho 11 předkožka a 9 Frantík. Z toho lze vidět, komu nejvíce leží goat v žaludku, kdo je největší hejtr. Herbert psychopat Hoover už jim zdatně sekunduje... díky bohu za ignore ;)
Reagovat
Kojinho
Frantze je mi líto, co je jeho smyslem života, ale Forehand se teď chová celkem normálně a Herbert je na pohodu úplně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Petřík má se mnou jiný problém, než že bych nějakým způsobem napadal Rogera. :) Tomu holt nepomůžu nijak, protože já mu pochlebovat nehodlám, když se prezentuje tak, jak se prezentuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Podepisuji. Nestačím se divit, jak tady uživatelé píšou celkem normálně.
Reagovat
kada.tom
Přiznávám, že jsem toto absolutně nečekal, nejdřív jsem viděl výsledek a pak až kdo koho porazil a při pohledu na ten výsledek jsem si říkal - Millman na egoistu vletěl, ale pak se zabrzdil a ve vypjatých koncovkách ho děda přehrál zkušenostma ... a ono ejhle!

Docela jsem i byl zvědav na bitvu s Novakem, určitě by to bylo koření turnaje, na které si však fanoušci musej nechat zajích chuť. Samozřejmě mě tenhle výsledek hodně těší, Rafa doufám situace využije a navýší svůj náskok na pozici numero uno i co se týče případné výhry v New Yorku :-)
Reagovat
turista
Myslím si, Novak tady ještě 3x vyhraje a titul si odveze on. Musel by nějak fatálně zkolabovat. aby to nedal. Tenisově je tady o poznání lepší než všichni ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
TO ako je na tom tenisovo nepoznas so Sousou.

Uvidime po SF s Cilicom, snad nepostupi jeho otloukánek Nishi.
Reagovat
turista
Novak má po porážce s Čiličem ve finále v Queensu zápasovou bilanci 20:1.To určitou výpovědní hodnotu má jak na tom je.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuku do tej formy na harde zaratat nechces?
Reagovat
turista
Na antuce se teprve Nole hrabal z tenisového bahna. Ale i tam už tam ta bilance byla pozitivní. Tím vůbec nechci říct, že Rafa nemůže US Open obhájit. Může. Ale bude muset Novaka porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Předtím musí porazit Thiema a Del Potra/Isnera, což nebude úplně easy job.
Reagovat
smazaný uživatel
ty spomal prosim ta. este saneodohralo ani QF a ty uz o
titule pises.
Reagovat
ipko
a spomínaš si na US Open 2014 a tiež semifinále turnaja? Nishi ho vtedy úplne zničil.. je pravda, že obidvaja išli odvtedy herne dolu, ale neviem prečo by mal mať Čilič väčšiu šancu Novaka poraziť.. inak vtedy to mal Roger naozaj hocijako urvať a vyhrať celý turnaj..
Reagovat
raduz
Federer byl a je stále vynikajícím tenistou,troufám si tvrdit,že po stránce herní byl i lepším hráčem nežli Djokovič s Nadalem.Hlavu měl však vždy o poznání horší nežli oba zmiňovaní,a proto s nimi v mnohých velkých zápasech prohrával.Psychickou stránku věci však oddělit samozřejmě nejde,a proto byli oba v těch vzájemných zápasech s ním tak uspěšní.V současnosti má Federer tu psychickou stránku věci ještě na horší urovni nežli v minulosti,tudíž přichází i další prohry s bezejmenými hráči,zatím co Nadal a Djokovič,ač herně už nejsou na top urovni,mají stále psychiku nastavenou jen a jen na vítězství,a to více nežli kdokoliv jiný na okruhu.Ačkoliv má Federer skoro 100titulů a 20GS,Nadal s Djokovičem byli i tak vždy více vítěznými typy nežli on.Federer má před sebou pouze 2 GS ,na kterých může za určitých okolností uspět.
Reagovat
spaniel
Hm, do toho nejak nezapada AO 17...
Reagovat
Denis92
To bola taka anomalia, vynimka potvrdzujuca pravidlo. Ja s tym prispevkom suhlasim. Najma co sa tyka ich vzajomnych zapasoch. Tam je tych prikladov naozaj mnoho. Djokovic a hlavne Nadal su vacsi bojovnici a psychicky zdatnejsi.

Rogerovi ked nejde hra, tak to proste nejde a vacsinou prehra. Malokedy sa stane, ze by zvratil resp. urval zapas na svoju stranu vdaka bojovnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
To co říkáš....je bohužel absolutní pravda. Roger to téměř nikdy neotočí, zvrtne se to a pokud ztratí rytmus, tak většinou končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle přišlo až po prohře ve Wimbledonu 08 a hlavně AO 09 s Nadalem. Do té doby s ním svedl hodně bitev, kde to mohlo dopadnout všelijak. Některé pětiseťáky vyhrál, na antuce většinou prohrál, ale je dobré si připomenout, že kritickým momentům čelil už ve finále Wimbledonu 2007 -- a zvládl to.

Jinak Federer na FO 09 dvakrát slezl hrobníkovi z lopaty. Jednou proti Haasovi, pak v SF proti Del Potrovi. A jestli chceš důkaz, jak těžké bylo zlomit Federera na jeho herním vrcholu, pusť si SF AO 2005 proti Safinovi. Sice prohrál, ale v žádném případě to nevzdal. V pátém setu dokonce prohrával 1-5 (aspoň myslím) a ještě to dotáhl. Přitom byl fyzicky vyřízený a sotva pletl nohama. To bylo možná nejlepší SF, co jsem kdy viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ale logicky ty síly v jeho věku ubývají rychleji, teď myslím ty mentální. Asi máš více energie na otočku ve dvaceti, než v 37. Já si myslím totéž o všech z BIG3. Kdyby Kačanov dal 2:0, tak by to Rafa taky neotočil. 5-10 let zpátky určitě, ale letos bych na to nevsadil.

Dnešní zápas je toho příkladem. Hodně záleží, jak se Roger dnes na kurtu cítil. Je fakt, že se potil jako blázen, což u něj není úplně zvykem. Většinou má po pěti setech pořád stejný účes. Kdyby nebyl takový hic, tak to možná otočí, ale problém byl, že to nedal na 2:0 více, než že to neotočil.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, snažil jsem se Denisovi vymluvit, že byl Roger vždy labil. Nebyl.
Reagovat
Denis92
Nevravim, ze bol vzdy labil. Ale v porovnani s Nolem a Rafom tahal vacsinou za kratsi koniec. No a teraz v pokrocilom veku, ho uz psychika zraduje aj proti slabsim hracom, ked prehrava jasne vyhrate zapasy, ako bol ten dnesny, vo Wimbledone s Andersonom alebo IW s DelPotrom.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti těm dvěma určitě, ale podle mě se mu takhle hluboko do hlavy dostali prostě proto, že začali být herně lepší nebo efektivnější. A v tom Roger není výjimka. V průběhu roku 2011 se takhle Djoko dostal do palice Rafovi, protože ho zkrátka začal porážet. Stejně tak měl v hlavě Agassi Samprase a svého času i Roger Hewitta. V menší míře i Nalbandiana.

Je to spíš věk. Kdyby to bylo věkově naopak a Federer se dostal na vrchol teprve po Nadalovi a Djokovi, dneska by měli v hlavě oni jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Rafa už ho tam zas má :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Řekl bych, že Nalboše měl v hlavě vě větší než menší míře :) Snad jen on si z té sestavičky držel s Rogerem respektuhodnou bilanci a dokázal ho porážet na největších turnajích. Na rozdíl od Hewitta i v době, kdy už Roger kompletně prorazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Svým způsobem máš pravdu, protože Nalbandiana se nikdy úplně nezbavil, ale zase Rusty ho v těch telecích letech častěji porážel v pozdější části turnajů. A když se znova mrkneš na Shanghai 2002, Federer už tehdy herně v pohodě měl na to, aby Hewitta vyřídil, ale rozhodující momenty prostě zkazil palicí.

https://www.youtube.com/watch?v=eIiP5Hw_Pq0

Podobné bylo i vítězství Hewitta nad Federerem ze SF DC 2003, v němž Roger vedl už 2:0 na sety, ale podělal to.

Je pravda, že Nalba ho oddělal ve finále Shanghaie 2005, ale to už zase bylo v době, kdy jinak Federer tu vzájemnou bilanci víceméně opanoval.

Tak jako tak, obě negativní bilance, ve kterých shodně v určitou chvíli prohrával o 5 zápasů, celkem přesvědčivě otočil, s tím že z Rustyho si udělal dvorního šaška. A otočil to tím, že hrál líp než oni. Prostě psychika je až důsledek, i když právě ona to pak v případě dosažení dna může hatit dřív, než se vůbec začne hrát.
Reagovat
Denis92
Bavime sa o porovnani trojice Roger - Rafa - Novak. Nepochybujem o tom, ze Roger bol lepsi herne aj psychicky ako Safin, Roddick, Hewitt, Nalbandian..vtedy to bol nezastavitelny stroj. Ale ked sa mu vyrovnali Nadal s Djokom herne, tak ho tie tesne zapsay rozhodovala v jeho neprospech hlava.

Zacalo sa to FO 08, kde ho Rafa vo finale totalne znicil, co ho poznamenalo aj vo Wimbledone. Sam Roger to priznal, ze keby nebolo toho vyprasku mesiac pred tym v Parizi, tak by to bolo ine. Myslel na to cely cas a kym sa spamatal, prehraval 0-2 na sety a uz bolo neskoro. Ta prehra ho psychicka nalomila este viac a vyvrcholilo to v Australii 09. A potom sa to proti Nadalovi viezlo dlhe roky..az kym spolu nehrali asi 2roky a Roger mal cistu mysel. Odvtedy vyhral 5 zapasov v rade vratane GS finale.

Z Novaka nemal az taky psychicky blok ako z Nadala, ale tiez casto nezvladol rozhodujuce momenty. Za priklad davam zapasy USO 10,11 ci 15 alebo W 14.

FO 09 suhlasim. To muselo byt velmi narocne a zvladol to. Najma ten zapas s Haasom, ked bol dole dva sety, 3-4 na gemy a 30-40 na servise. Mal 2.podanie a zahral inside out FH na lajnu na brejkball. To bol najdolezitejsi bod celej Rogerovej kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za to. Teď jsem se díval na HL, mazec. To je přesně o čem se bavíme, na tom BB rozhodly 2 centimetry o tom, zda bude někdy mít kariérní GS.
Reagovat
Marduch
Plus Robin. Bez nej by mu ty 2 cm byly nejspis k pldu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to taková souhra náhod, kterou kromě nás už nikdo snad nevytáhne. :)
Reagovat
baggik
Jenže tady je věkový rozdíl. A dnešní zápas je úplná anomálie. Djokovič měl ještě před rokem období, kdy prohrával s kdekým a takové období měl předtím i Nadále. Federer má rekord v grandslamech, v 35 stále dokáže vyhrávat, není o čem. Djokovič měl od 2011 do 2016 šňůru kdy došel všude daleko, ale v posledních kolech ta bilance mohla být lepší, pustil dvakrát GS Murrayovi i Wawrinkovi, rupnul tenkrát s Nižikorim v New Yorku... Nikdo není dokonalý.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nepochybuju, že mu French Open 08 pěkně pošramotilo sebevědomí, ale furt bych neřekl, že mu Wimbledon 08 zkazila hlava, protože kdyby byl opravdu labil, projel to ve třech, případně ve čtyřech.

V každém tiebreaku vstával z mrtvých a v podstatě zázračně je otočil ve chvílích, kdy jsem to třeba já ani nebyl schopný sledovat.

Spíš mám pocit, že Wimbledon 08 protáhla na 5 setů Nadalova hlava, která nezvládla tiebreaky. Ten Wimblas ale na Rogera vyvinul tlak. Bylo jasné, že pokud Rafa vyhraje i AO 09, Roger už není nejlepší. Myslím, že proto tehdy odešel v pátém setu AO.
Reagovat
baggik
Pánové máte krátkou paměť. Nejsem žádný Federation fans, fandím Djokovi, ale stahujete ho dost okatě a nesmyslně. Dnes je Federerovi 35 a včera se mu holt špatně dýchací, sám řekl, že to bylo poprvé. Když se budeme bavit o Federerovi v nejlepších tenisových letech, tak vyhrával všechny důležité náčelník kromě antuky. Na menším turnaji třeba prohrál s Volandrim, ale přišel grandslamový a byl k neporažení. Spousta zápasů otočil, často otáček už samotné sety, kdy prohrával třeba 1-4 a vyhrál. A kdo si pamatuje jeho vítězství ve Wimbledonu nad životně hrajícím Roddickem, to byla svatokr?dež. Servisním Roddick byl lepší ve výměnách, ale Federer prostě začal podávat jako esovič, až ho vydeptal.
Reagovat
baggik
Sorry, restartoval se mi dneska mobil a teď tam cpe kraviny, něco jako t9.
Reagovat
Denis92
Kiezby mu bolo 35..ma 37.
Reagovat
baggik
Tím výjimečnější je.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni porovnávaju Big3.

Samozrejme, ze bol Federer psychicky silnejsi s Roddickom a Hewittom.Mal velký herny naskok.

Rafa s Nolem sa na neho dotiahli herne a Federer nezvládol niektoré koncovky psychicky. Napadá ma trebars piaty set A0.09, s Djokovicom dokonca 3krát USOpen, je toho viac..

Aj Djokovic nezvládol niektoré zápasy s Rafom psychicky, najma USO13.

Nadal prehral niektoré zápasy s Djokovicom a s Fed v Austrálii, ale preto, lebo zaostával herne. Nepamatam si, ze by sa niekedy vo velkych GS zápasoch s rivalmi proste vyhádzal. Mozno, mozno USO11, ten posledny set..
Reagovat
baggik
Tak o tom, že Nadále je největší zarputile se nepřu. Jen nesouhlasím, že by byl Federer psychicky labilní. Prostě jednou zahrál zlé, kolikrát se mu tohle stalo? Myslím, že v 37 už má nárok. A tady se slétnou pacienti jako brutvan, Denis a Frantz a jdou z toho dělat nějaké pokřivené závěry. Trochu úcty!
Reagovat
kubiik
No nechcu ti brát iluze, ale jak bys u Nadala charakterizoval finále AO12 a letošní semi ve Wimbledonu s Djokem? Podle mě to byly zápasy, kde to Rafa nedal hlavou. Ta austrálie mě doteď mrzí snad ještě víc, než když mu selhali záda proti Wáwrovi o dva roky pozdějc. Takže i u něho najdeš víc příkladů. To zmiňovaný UO11 souhlas...tam místo, aby Djoka dostal víc pod tlak, tak se složil totálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak definujme, co to znamená nedat hlavou...

Stratit break?...nemyslim

AO12 aj W18 sa pretahovali, kto z koho, tam rozhodli detaily, ziadny 10-15min usek, kedy sa hrac vyhadzal alebo stratil vyhraný zápas. Rafa nevyuzil 4BB, ale 3 z toho odvrátil Nole kvalitou, raz sa dostali do regulernej vymeny. Rovnakým sposobom stracal BB aj Nole. Bol v obrovskej vyhode, ze podaval pri parnych poctoch gemov..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to pamatuju. A právě proto, že si to pamatuju, si vzpomínám, že Wimbledon 09 vyhrálo sluníčko. A tím nemyslím Rogera, byť zářil. Myslím fakt sluníčko, které Andymu v rozhodující chvíli svítilo přímo do očí.

A nebuď vyšinutá hysterka. Pominu-li, že jsme se až do tvého vpádu bavili úplně normálně, pokud budeš sám psát jak labil, těžko někoho přesvědčíš, že má tvůj názor na Rogerovu psychiku jakoukoli váhu, protože tebou vzývaní Federerovi hejtři ti snadno vmetou do zkoprnělého ksichtu, že takové hysterce jako jsi ty logicky připadá každý včetně Federera jako dokonalý stoik.
Reagovat
baggik
To je strašnej škváru tohle.
Reagovat
Denis92
Nechapem, preco teda Roger nevyuzil tu 10min pauzu na ochladenie sa, ako to robili vsetci ostatni. Ked ako sam priznal, mal velky problem s teplom a vlhkom. Mohlo mu to pomoct.
Reagovat
Patik
Ja som naopak čítal a aj spomínal že jemu teplo nerobí problém..že často trénuje v dubaji kde sú vačšie teploty aj iná vlhkosť..že mu je jedno či hrá cez deň alebo v noci.
Reagovat
spaniel
Vzdyt je to prave o vlhkosti. Teniste rikali, ze je to na US horsi nez na AO. V Anglii 25C je pocitove jak u nas 35C.
Reagovat
Lina
10 minutová pauza neplatí pro večerní zápasy. Krátké pauzy na převlečení využíval.
Reagovat
letityfanousek
finále djoko delpo
Reagovat
smazaný uživatel
Kde začít? No vstal jsem v 5:30, že si odskočím a na mrknu na livesport jak to ten Roger zvládl. No podívám se a 1:1 a TB ve třetím, říkám WHAT? Tak jsem zapnul TB, viděl jsem pár míčku od Rogera a vsadil jsem na Millmana pár korun. To byla ryzí kopie zápasů IW, Halle, Wimbledon.

Teď k Rogerovi. Nevím, co mu bylo, možná teplo, ale nebyl to on. Na něm to nejde poznat, nedrží se za nohy, nebo nekrčí obličej, když ho něco bolí. Millman nehrál špatně, vůbec ne, ale určitě nehrál něco světoborného, Roger se prostě vyhazoval a dělal neskutečné chyby + neměl servis.

Tady se přikláním k Forehandovi, nevím co se stalo, ale souhlasím s ním a jeho korektnost v tomto tématu je velmi slušná. Klobouček. Tenis je o pár míčcích, které kdyby Roger proměnil, tak je to 3:0 a nemusíme se tady bavit, jenže on je ani soupeř neproměnil, Roger je prostě zabil. A totální finálka byla ta smeč za stavu 5:2, to by má manželka trefila do kurtu, no škoda.

Konec kariéry bych za tím určitě nehledal, Roger pořád ma GS z letošního roku, 3 tituly, 2 finále Masters. Wimbledon byl asi větší šok, ale US Open, kde byl snad jednou ve finále za 10 let se tak nějak neočekávalo. Teď přijde jeho oblíbený čas, hardy, haly, turnaj mistrů, tam se uvidí. Pořád si stojím za tím, že Federer je na tom pohybově dobře, přímo skvělě. Bohužel není např. Rafa, který je schopný to ubojovat, Rogerovi se nedaří a holt těch otoček tolik neudělá. Nicméně tento zápas rozhodla psychika, nebo zmíněné teplo. Ani to nebylo o tom, že by Federer hrál špatně celé USO, proti Nickovi předvedl jeden z TOP výkonů sezóny a za 2 dny předvedl totální fiasko, takže něco asi bylo špatně. Můj názor. Každopádně zatím fakt kulím oči, jak je tato diskuze celkem normální. Respekt.
Reagovat
SwissMaestro
I tak se pořád jedná o parádní sezónu :-) Těžké porážky jsou součástí jak hry tak života :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex povedal, ze sa nedokazal vyrovnat s teplom, nemohol poriadne dychat, lebo na stadione bola velmi zla cirkulacia vzduchu a neskutocne teplo. Vraj sa mu to stalo prvy x v zivote.
Reagovat
Frantz
Že by podezření na íčko? Tak v jeho letech.. ;-)
Reagovat
Ereinion
možná myslel, že bylo vydýcháno, protože zas takový teplo nebylo, vzhledem k tomu, že hráli v noci...
Reagovat
smazaný uživatel
jj mozno
Reagovat
smazaný uživatel
Federer:"It was very hot tonight, I felt I couldn't get air, struggled with conditions, first time it ever happened to me, kept sweating more and more, losing energy, John played better. At some point I was happy the match was over"

Federer:"It was off, everything is off. Since the roof is off there is no air circulation, you are all sweaty, the shorts are sweaty, the balls are in there too and you are trying to play" #USOpen
2 replies 38 retweets 51 likes
Reagovat
smazaný uživatel
What "balls" is he talking about??
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Rogerovi se potily koule, a proto prohrál? :O :)) Geniální dvojsmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by to náhodou legendární výmluva, která by okořenila jeho image.
Reagovat
smazaný uživatel
https://imgflip.com/i/2h603k
Reagovat
smazaný uživatel
https://i.imgflip.com/2h5zy4.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Teplo nebylo možná u nás v ČR, ale v noci 26 stupňů s 80% vlhkostí, tedy pocitově o nějakých 5 stupňů víc, není nic, v čem bys chtěl hrát tenis. Navíc na takovém kurtu a v 37 letech. :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tym suhlasim. Ale za stavu 5:4 a 40:15 by si to mal dohrat aj v 100st..Alebo ten smeč v stvrtom sete..

Ak by dostal 0:3, 3x 3:6, urcite by sa to dalo zvrhnut na teplo a ze bol fyzicky zdecimovaný. Tu ale rozhodla hlava a stres. Zapas sa nevyvijal podla predstav, stratil momentum a psychika isla do hája.
Reagovat
Herbert_Hoover
A tak když se ti špatně dýchá, tak to určitě pocuchá i psychiku..nemůžeš se tak soustředit v kritických chvílích. Ale jasně, nebude to asi ten hlavní faktor. Přeci jen stačilo vyhrát jediný fiftýn a bylo by hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro hráče je to, co se stalo prakticky to nejhorší, co se stát může. Znám to vlastní zkušenosti a to jsem pouhý amaterský hráč, který si několikrát ročně střihne nějaké městské turnaje. Prostě když vedeš 1:0, 5:4 a 40:15, tak jsi hlavou už buď v šatně, nebo s vedením 2:0 na sety. Někdy tě už za tohoto stavu přepadne myšlenka, že stačí dobrý servis a soupeř se vyhodí a je to, už se vlastně pomalu připravuješ na vedení. Ale pak to příjde, první servis pryč, na druhém ti soupeř zahraje skvělý úder a je to 40:30, řekneš si OK, mám ještě jeden servis, bum síť, druhý servis, dostaneš se do hry a vyhodíš se o 10 cm, nebo soupeř trefí prase a je to shoda a ty teď nevíš, říkáš si, však jsem měl už vyhrávat, co dělám a než se dokážeš pořádně soustředit zpět, tak to rupneš a najednou je tady TB a ty si říkáš proč? Tenis je rychlý sport, stačí jeden, dva míčky a může to být úplně jinak. Třeba jako eso, Federera za stavu 40:15 (nebo 40:30) a 5:4 v druhém, jasný míč, jasný set, ale malinkatá teč možná změnila zápas. I to se děje, bohužel dneska to Rogerovi tak vyšlo. Dá se použít hláška Hrbatého - Abyste šampiony porazili, tak musíte mít skvělý den a oni ten špatný, což se stalo přesně dnes. Nic víc bych za tím nehledal, dva dny zpět byl Roger v super formě, za dva dny 80 UE a servis 40%, bohužel.
Reagovat
Denis92
V super forme urcite nie. Forma nie je taka vrtkava, ze pride a odide za 2dni.
Roger neni vo forme uz od IW. Strieda lepsie vykony s horsimi. Taketo brutalne vypadky su vsak coraz castejsie. S Kyrgiosom hral 1.set velmi zle a keby Nick premenil jeden zo 4 BB v 7.geme, tak by to bol uplne iny zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, zda by neměli organizátoři US Open zvážit mírnou úpravu stadionu, nebo vzduchotechniky obzvláště pod střechou. Protože ty zápasy jsou dobré tak na infarkt. Viděl jsem už početnou množinu hráčů včetně třeba Noleho, Kyrgiose a další, které ty podmínky absolutně drtily. Mě nepříjde moc v pohodě organizovat GS turnaj, když ti tam polovina hracího pole skoro umře. Teplo není asi takový problém, ale vlhkost se dá nějak snad řešit.
Reagovat
Denis92
Je fakt, ze v NYC je tento rok mimoriadne teplo a vlhko. Avsak, v Australii to byva este ovela horsie.
Vraj odkedy tam namontovali strechu, tak tam prakticky necirkuluje vzduch a tazko sa dycha. A ked je tam 20tis ludi, tak to musi byt este horsie. Mali by zlepsit vzduchotechniku.
Reagovat
Aresko123
Roger je legenda.... ale uz nikdy nebude najlepsi a ani medzi nejlepsimi.... CAS NEZASTAVIS. jednoducho uz nemoze vladat. Najvacsie sklamanie bola jeho prehra na trave z 2-0 na sety. Pritom na trave je tenis najmenej fyzicky narocny , cize tam mal Roger najvacsie sance... Skoda, je cas sa rozlucit. Roger ukonci to a odid ako velikan.
Reagovat
spaniel
Jeste je cas. Spatne to bude az tehdy, kdy uz jeho prohra nebude stat Frantzovi za to, aby odklopil dekl na kanalu a vylezl se posmivat.
Reagovat
Frantz
Zatímco ty ten svůj dekl už ani nezavíráš, že?
Reagovat
spaniel
Tak ja nevylezam jen kdyz nekdo prohraje jako ty. Nekdo holt bydli v dome a nekdo v kanale. Tva volba.
Reagovat
Meceon
Ale on je mezi nejlepšími,jen takový dodatek..
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si poprvé myslel v roce 2008 a začátkem roku 2009. Tehdy o tom rozumbradovsky promlouval k lidu i guru Andre Agassi, který tvrdil, že éra Federera s Nadalem končí (protože čas nezastavíš a kolínka bolí).

Ono je to jinak... Fyzicky půjde stále více směr nenávratno, ale jde o to, jestli najde způsob, jak dopad stále horší fyzičky zmírnit úpravou stylu a vlastního harmonogramu do té míry, aby to stačilo na vítězství nad mladšími borci. Jsem si jistý, že Roger dobře ví, že musí něco vymyslet, takže se o to bude snažit, a myslím, že je dost chytrý na to, aby věděl, s čím má největší šanci na úspěch.

K malověrnosti zatím není důvod. Dokud hraje, bude konkurenceschopný.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem rozhovor s někým z Noleho týmu a ten říkal, že fyzická kondice Federera je na neskutečné úrovni pořád. Já se spíše bojím o tu psychickou sílu, ta ubývá.
Reagovat
smazaný uživatel
NOLE team ho asi srovnává se svým svěřencem, jehož kondice je taky na neskutečné úrovni :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím. Nechci spekulovat. Každopádně fyzičku a věk bych až tak neřešil. Mě trápí psychika trosku více. Uvidíme, sezóna je pořad ještě dlouhá a stovka muže přijít ještě letos.
Reagovat
turista
Ještě potřebuje vyhrát dva třeba bezvýznamné turnaje aby dal těch 100 titulů ATP. Tohle Roger v hlavě mít musí. S 98 tituly se prostě nekončí.
Reagovat
Pe3k
Roger teda všechny pěkně vytrolil a já byl zase jediný kdo tu prohru viděl předem a už včera sem psal, že bude Nole vs Milman....

Btw. Pěkný klik bait pro hejtry RF. Forehand a Fantz největší žumpy na TP, ale to není novinka...
Reagovat
peRFect
Forehand je v této diskuzi prozatím až velmi korektní. Prozatím.
Frantz bude mít samozřejmě min. půl dne erekci (má ale blbý, že si musí pomoc sám).
Reagovat
Pe3k
Ja je mám v ignoru a nečtu je, ale fakt že tady má v 7 ráno několik komentu mluví za vše...
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovu prehru neoslavujem, ale tvoje slzy musia byt svätenou vodou pre každého tenisového fajnšmekra...

Uz chýba len Kamilove: Tak si to shrňme. Federer nemá okrem Djokovica s kym prehrat. Easy. Realita.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kolik trefil asi dnes Roger Kamiloswinnerů? :)
Reagovat
smazaný uživatel
76?..
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale některé z těch UE určitě nebyly winnery do horní pásky..takže je jako Kamiloswinnery nelze počítat.
Reagovat
smazaný uživatel
No kluci vy jste si zase ráno dali vtipnou kaši že? :) Mě nenaserete, já jsem už vyrovnaný, kdysi bych se z té prohry hroutil, ale letos mě to ani netlačí. Znova opakuji, můj sportovní sen pro 2018 bylo 20GS a Hattrick Madridu v Lize mistrů. Teď jdu na odpočinek, v listopadu příjde na svět malý klouček, v prosinci se stěhuji do nového domu, který jsem s tchánem postavil. No já jsem free. :))
Reagovat
d@ve
Tomu se u nás prostě říká "škodolibost" a není to znakem tenisových fajnšmekrů, ale spíš pochybných osobností s pokřivených charakterem. Sorry jako.. nedalo mi to.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
U nás sa hovori, na hrubú dieru, velká záplata..
Reagovat
spaniel
Hruba zaplata...
Reagovat
Marduch
hrubá a velká, pro sichr:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu se vyjadřovat a zůstanu v tom, že jsi v této debatě korektní. :)
Reagovat
No-le
Přitom Fed trefil za stavu 6:3, 5:4 a 40:30 eso, ale byla to teč sítě. Zajímavé jako drobnosti mohou mít fatální následky...
Reagovat
mahycek
Tak to je psychickej průser. Už ve 2 setu při druhám gamu,
který trval 14 minut, při Rogerovém servisu, tak to
nevěstilo nic dobrého. 5 dobrých 1 servisů z 27!!! A co
se dělo dál ... Pak jsem to tady vypnul a přestal číst
a díval se jen na Eurosport v TV. A po tom šíleném
tiebreaku ve čtvrtém, jsem musel vypít 0.7 l vína do 10 minut.
Jinak bych neusnul. Že by už pomalé odcházení ?
Na ten zápas se podívám přes den znovu, bez emocí,
mám ho nahranej, ale až trochu vychladnu. Nechci vynášet
hned pohřební věci. Ale, teď si říkám, že asi neměl
vynechávat úplně celou antukovou sezonu. Strašně dlouhé
pauzy mezi mistrovskými zápasy. Ale, zase kdyby...
Reagovat
peggy
Leta leti panove,backory jsou hotove.Kdo umi ten umi.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že Rogerovi fanušci jsou zklamaní, ale objektivně je z toho příjemně zapeklitý turnaj. Moc dobře totiž nehrají ani Nadal s Djokem, takže se zdá, že může vyhrát kdokoli.

Čistě herně se mi zatím nejvíc líbí Juan, a jemu bych to sakra přál.
Reagovat
Krisboy
Kdokoli snad ne...Millman jako vítěz US Open? Nesmysl. Ale jinak máš pravdu, je to celkem otevřené. Já si teda mezi trojkou Nadal-Djok-DelPo netroufám vybírat. Ale přál bych to Nolemu.
Reagovat
turista
Tak se podívej na zápas Djokera se Sandgrenem a s Gasquetem. Novak si s nimi tenisově dělal co chtěl až na nepatrné výpadky. Jediným horkým favoritem tady je on.
Reagovat
vojta91
od te doby co nosi ty trapny japonsky hadry hraje tuzku.. kazdopadne jsem rad, ze je venku
Reagovat
Frantz
to víš, co by pro korunu/euro neudělal.. :-D
Reagovat
Dobry-den
To je konec. Hlava už mu neslouží jak má, tomu už nepomůže ani svěcená voda...
Reagovat
Herbert_Hoover
V posteli jsem sáhl po mobilu s tím, že se jdu kouknout, kolik dal Roger Mlynářovi..no šok jako cep :) Tenis byl dnes těžce raněn, nic proti Mlynářovi, ale zkrátka a dobře derby big four v QF? To je tahák jako hrom. Bohužel no..tahle prohra nemůže těšit žádného příčetného Rafanovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy, ked sa idem pozriet ráno na výsledky Nadala s outsiderom, poviem si lopta je gulata a citim velku neustotu z vysledku.

DNes sa to potvrfilo opat, na druhej strane rieky.
Reagovat
peRFect
Problém je v tom, že jsi se podíval jen na mobil. Roger tedy trága, takový počet UE jsem snad ještě neviděl. Na druhou stranu Millman (mmch vypadá jak Hewittův brácha) hrál velmi dobře. Sice na velké riziko, ale vycházelo mu. Odvážným budiž přáno. Roger to nezvlád hlavou, těžko spekulovat proč, vnějších vlivů může být celá řada. Ale scénář velmi opakující se. Za poslední dva roky prohrál buď z MB, nebo z téměř jasného vedení (většinou chyběl jeden míček, aby šel na GS do 2:0). Chtě nechtě, asi pomalu odchází ta motivace. Upřímně, nedokáži si představit, že bych 20 let dělal jednu a tu samou práci a ještě na tak vysoké úrovni. Není hladovej.
Reagovat
annah
Nevěřila jsem svým očím, když jsem v sedm ráno koukla na Livesport, a děkuju okolnostem, že jsem si dnes nemohla dovolit noční bdění. Tohle bych teda fakt v přímém přenosu vidět nechtěla.
Co se to s Rogerem dělo? Den blbec? Tak moc chtěl vyhrát, až z toho dostal nervy a křeč? Prohrál hlavou?
Djokovič by ho každopádně poslal domů, takže je to jen o kolo dřív. Ale s prohrou s Djokerem snad každý počítal, zatímco ta dnešní je prostě šok.
No jo, takhle asi vypadá ODCHÁZENÍ v 37 letech. I dalším šampionům se to za pár let stane.
Reagovat
ttopi
Do stavu 6:3, 5:4, 40:15 vše vypadalo poměrně hladce. Roger nedopodával. Pak opět ze 40:15 prohrál servis. Soupeř měl set a narostlo mu sebevědomí. Staší se ale podívat na UE Rogera. On opravdu kazil základní věci...
Reagovat
Frantz
fňuk fňuk fňuk...kapesníček..jen tak dál, dobře se to čte :-D
Reagovat
ttopi
Buď alespoň spravedlivej. annah se jen ptá, co se dělo. A zároveň dodává, že by Djokovič Federera stejně vyrazil. Kde je to fňukání? Seš blb.
Reagovat
Mayo
Egoista pustil zápas.
Reagovat
Mayo
Federer predal, nechcel sa stretnúť s ND.
Reagovat
com
ha Federer venku, a ted jeste Nadal :D
Reagovat
spaniel
No, to je slusne prekvapeni po ranu. Tak, pojd me taky utesit Francku.
Reagovat
ttopi
Jak nemůže dopodávat druhou sadu (když má jednu v zádech) za stavu 40:15, to nepochopim. To by se mu dříve na 99% nestalo. :-(
Reagovat
Krisboy
Takže finále Djodal, nebo DelKovič?
Reagovat
Mayo
Finále Delkovič na 88%.
Reagovat
SubOptikT
Na 92%
Reagovat
Kozoroh
Rogerův dnešní výkon byl provázen kupou špatných rozhodnutí, které byly zatvrzele opakovány (především zkracování výměn) a selháním jeho tradičních zbraní (servis, FH, hra na síti). Přitom stačilo získat jediný fiftýn a vedl by 2:0 na sety, ale jeho hlava dnes nebyla v pohodě.
Reagovat
Denis92
Takisto stacilo ziskat jediny fiftyn a mal by titul z IW ci hral by semifinale Wimbledonu.. To su velke zlyhania.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal gameball na 4:1 vo finále Austrálie17..a 4BB v klinickom stave piateho setu vo finále W18.

Tenis je proste o fiftínoch.

Ale mozno ani neni, lebo kazdy neuspesny fiftin strieda ten uspesny a moze prist dalsia a dalsia sanca..
Reagovat
Denis92
Tak jasne, klucovych momentov by sme za tie roky nasli vela.

Ale tento rok uz Roger 2x prehral vyhraty zapas z MB a tie 2SB na 2-0 sa daju tiez povazovat za male matchbally.

To su tazke prehry, ako ked 2 roky po sebe 10 a 11 prehral s Novakom v semi z 2MB.

To sa proste nemoze stavat. Nadal by takyto zapas nikdy neprehral. On mohol prehravat 2-0 s Khachanovom ale na zaver setu ho dokazal 3x v rade brejknut. Roger mal viest 2-0 a miesto toho 2x v rade stratil servis.

Rafa bol vzdy vacsi bojovnik a mal lepsiu psychiku, ale toto su uz velke zlyhania od Rogera. Mensia herna prax, vypadky koncetracia a nekonzistentnost vykonov. Urcite to uz ma vela spolocneho s vekom..
Reagovat
steve79
Mas naprostou pravdu. Rogerovi nekdy chybi vetsi chut.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel je v tom, ze Rafa ma super sezónu, velmi silny v klucovych situaciach. Aj herne vyborne.

V roku 2015-16 naopak vsetky big pointy prehraval. Vdaka Bohu, je to za nami.

Federer?..Odmysli si AO, a sezóna o houne. Po AO19, pripadne IW moze vypadnut z top 10..potom to uz bude tazke. Rogerovi realne zostava do konca kariery nejakých 3-6GS mimo RG, prehravat s Millmanmi je zbytocny luxus.
Reagovat
turista
Kozorohu, Djoker má odehráno 993 zápasů na okruhu. Ještě 7 a bude mezi tisícovkáři. Od porážky ve finále v Queensu má bilanci 20:1! Idemo Novak!
Reagovat
Krisboy
Tak to je pecka. Johnnymu velká gratulace. Ale trochu mě nas.al, jako většína jsem se těšil na souboj s Nolem. No nic, zůstávají vzpomínky...
Reagovat
Frantz
Tvůj vztek a zklamání je pro mě tou nejkrásnější odměnou... :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty jsi fakt pacient :D
Reagovat
r176
ted po dvou turnajích musí být velmi unaven tak bych na jeho místě vynechal čínské turnaje a šel si pinknout až na turnaj mistrů :-))))))
Reagovat
Marduch
Tvl Djokerer nebude, zklamani:(
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, Roger. Ty si fakt cocot. To je prehra, z ktorej sa ani ja nemozem tesit. Kazdy tenisovy fanusik uz túzobne ocakával stredu. A fakt, ze po dnesku je viac menej jasne, ze k zápasu Nadal Federer na Us Open nikdy nepride je taka mala tenisova tragedia.

49% servis a cez 70 UE v 4. kole GS, to je niečo, čo Federera presahuje a to sa podla mna nikdy nestalo.

Napriek tomu si myslim, ze nie je dovod na definity a konce kariery.
Reagovat
Marduch
Presne, mel to byt jeden z vrcholu letosni hardove sezony, tyhle duely matadoru proste budi obrovskou publicitu.. I sam Djoko v prubehu turnaje potrebuje nejaky ten velky, tezky zapas, ktery mu vysponuje koncentraci do poslednich kol na max.. No jeste tedy vidime, co Millman predvede dal.
Reagovat
Marduch
*uvidime
Reagovat
turista
Millman dostane od Djokera naloženo.
Reagovat
raduz
Ač jsem zápas neviděl,jsem v šoku. Federer nehraje dobře už od AO,kde však ani ve finále nepodal optimální výkon.Tuto prohru jsem fakt nečekal.Zda hrál dobrý tenis s Kyrgiosem je též otázkou, a to ve světle dnešní prohry a zároveň konstantni duševní nepohodě Kyrgiose.Během kariery Federera jsem se dvakrát velmi zmýlil,když jsem prohlásil,že už nic významného nevyhraje.Dnes bych se I vsadil,že tomu tak protentokrát bude.Millmana neznám,nevěřím,že hrál nějaký vyjímečný tenis.Nejde o to,že by Djokoviče beztak neporazil,jde o to zda má smysl krvácet na pokračování.Být Federerem,po příští sezoně bych skončil
Reagovat
Frantz
Ještě aspoň 10 let dělat fackovacího panáka please... :-D
Reagovat
rib
No kdyby s tenisem končili všichni, co nepostoupíbl jednou do čtvrtfinále GS, tak úplně nevím, kdo by na okruhu zůstal :-)
Reagovat
ttopi
To neřeš, tihle rejpalové jsou nemocní a neobjektivní. Prostě nechápou, že 37let je 37let. Škoda, že až se jim budem smát, že jejich oblíbenec ve 37letech bude hrát ještě hůře, nebo už vůbec, nebudou na to reagovat.
Reagovat
turista
Přesně tak. Proč by končil s 98 tituly? Federer si letos odehrál své. Ze 42 zápasů prohrál jen asi 5x nebo 6x.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak jdu spát, jsem rád, že jsem celý zápas viděl na živo, od rozehrávky až po proměněný matchpoint, byl to zážitek, ale teď už na kutě, tak mě nerušte...
Reagovat
Frantz
Dobré ránko všem elego fanatikům.. ;-) Tak se nám zase jednou uvařila voda.. :-D Chudák arogant, dojel na velmi těžký los... :-D
Japončíci z Uniqlo si mnou ruce, jakou chytili velkou..leklou rybu :-DDD
Reagovat
Mercury
ty seš fakt strašný šulin Barney :)
Reagovat
Frantz
Tvůj vztek a zklamání je pro mě tou nejkrásnější odměnou... :-)
A tak díky, pac a pusu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Mercury to praveze zobral s nadhladom a dokonca uznal, ze ho tvoj koment rozosmial..
Reagovat
Frantz
A dovedeš si představit, jak to u těch FFF vypadalo? Kolik TV ovladačů dnešní ráno letělo? :-D
Reagovat
Mayo
Egoista :D
Reagovat
tito
Nechápu.
Reagovat
svetova.dvojka
76 nevynucených chyb..., to má skoro 20 na set ,to je hodně...
Reagovat
tito
Bohužel s největší pravděpodobností máme zodpovězenou otázku, zdali se Roger setká s Rafou v NY. Netvrdím, že se Rafa do toho finále dostane, los má opravdu špatný, každopádně letos byla asi poslední možnost.
Reagovat
svetova.dvojka
Ta šance bude i příští rok..., zase bude totiž jiné nasazení.
Reagovat
svetova.dvojka
Ve tři jsem začal v sedm končím, 4 hodiny neskutečných chyb od Federera...
Federer by se měl vrátit do pravidelného herního rytmu, příští rok už snad nevynechá antuku...
Reagovat
svetova.dvojka
Fedex mohl úplně v klidu vyhrát 3:0, ale ty chyby hlavně na konci druhého setu rozhodly, já tomu pořád ještě nemohu uvěřit.
Pořád se těším ve čtvrtek v noci na zápas Federer-Djokovič, ten zápas bude.
Reagovat
Frantz
LOOL
Reagovat
Denis92
Ako si to pisal, Forehand? Uniqlo uniqlo, Federerovo caro uniklo..
Jasne, ze to s tym nijak nesuvisi, ale dalsia blamaz v japonskom obleceni.

Zapas som bohuzial nevidel, ale presiel som si stats a uplne si to viem predstavit. Nedopodavany 2.set zo 40-15, nasledna dalsia strata podania a setu zo 40-15.

Videl som 2gemy 4.setu, ked ho brejkol a potom stratil brejk..vyhrata vymena, uz len stacilo dat smec do kurtu a bolo by 5-2 a namiesto toho to napalil do siete a spravil dalsie 2UE.

Celkovo, 76UE a 49%servis..to ani nemohlo dopadnut inak. To musel byt hrozny vykon.

Buduca sezona by mala byt pre Rogera posledna..pre dobro vsetkych. Na GS uz aj tak nema vykonnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Uniqlo má v sebe kliatbu, trvá nejaký ten rok, kym sa hviezda adaptuje a zacne vyhrávat.

To isté Djokovic.
Reagovat
Fandina
Nole ho nosil od roku 2012, tedy v dobách velmi úspěšných celých pět let :-).
Reagovat
smazaný uživatel
To je nejaký vtip?...

Odkladam telefon a spim dalej, pozriem vysledky este raz, ked sa zobudim definitvne.
Reagovat
duhove_hovinko
Nemusíš...jen dál spinkej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist