Soutěže juniorů na Australian Open vyhráli poprvé Dánka a Ital

26. 1. 2019, 08:39
Aktuality 0
AUSTRALIAN - Letošní turnaje juniorů na Australian Open poznaly historicky první vítězku z Dánska a šampiona z Itálie. Soutěži dívek dominovala Clara Tausonová, v chlapcích se po odvrácení mečbolu ve finálové bitvě radoval Lorenzo Musetti.
Profily hráčů
Clara Tausonová

Šestnáctiletá Clara Tausonová vstoupila do turnaje mizerně a hned na úvod turnaje prohrála za 23 minut úvodní sadu proti domácí hráčce startující na divokou kartu. Zbytkem soutěže ale prošla již bez ztráty setu a potvrdila pozici nejvýše nasazené hráčky.

V dnešním finále Tausenová přehrála 6-4 6-3 čtvrtou nasazenou Kanaďanku Leylah Fernandezovou a při své premiéře v Melbourne si došla pro svůj dosud největší úspěch. Loni na grandslamech nedošla dál, než do třetího kola. 

Tausonová se stala vůbec první dánskou vítězkou dvouhry juniorek na Australian Open. V roce 2006 si finále zahrála její krajanka a později světová jednička Caroline Wozniacká, jež tehdy podlehla Rusce Anastasii Pavljučenkovové. Wozniacká je jedinou dánskou dívčí šampionkou, když před 13 lety vyhrála Wimbledon.

V chlapeckém finále se strhla třísetová bitva, která vyvrcholila dramatickým tie-breakem na 10 vítězných míčků. Z vítězství se nakonec radoval šestnáctiletý Ital Lorenzo Musetti, který udolal Američana Emilia Navu 4-6 6-2 7-6. V závěru musel odvracet mečbol, sám využil až čtvrtou šanci na ukončení zápasu. 

Musetti se do historie zapsal jako první italský vítěz Australian Open juniorů. Na ostatních grandslamech už Italové několikrát triumfovali.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
sobotní výsledky juniorů (26. 01. 2019)
• Dvouhra juniorek - finále •
Tausonová (1-Dán.) - Fernandezová (4-Kan.) 6-4 6-3
• Dvouhra juniorů - finále •
Musetti (1-It.) - Nava (13-USA) 4-6 6-2 7-6(12)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist