Španěl Andújar slaví v Casablance premiérový triumf

10. 4. 2011, 21:40
Aktuality 0
ATP CASABLANCA - Pětadvacetiletý Pablo Andújar se v Casablance dočkal premiérového triumfu na okruhu ATP. Španělský tenista ve svém druhém finále smetl hladce 6-1 6-2 Itala Potita Staraceho.
Profily hráčů
Pablo Andújar

Pablo Andújar si poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP zahrál loni v Bukurešti, kde se dostal až do finále. Tento týden své životní maximum vylepšil, když získal premiérový titul z antuky v Casablance. 

Do finálového souboje s Potitem Staracem vstoupil den po vítězství nad favorizovaným krajanem a nasazenou jedničkou Montaňesem. "Dnes jsem si před zápasem opravdu hodně věřil. Myslel jsem jedině na výhru, včerejší úspěch mi dodal hodně sebedůvěry," řekl pětadvacetiletý Španěl po dnešním hladkém vítězství 6-1 6-2.

Andújar dnes využil soupeřovy únavy, neboť italský tenista za poslední dva dny odehrál náročné třísetové souboje se Simonem a Haneskem. "Hrál jsem tak, abych ho unavil ještě víc, tedy agresivně, aby hodně běhal," uvedl Španěl. "Rozhodně jsem nečekal, že bych tu mohl získat titul, je to pro mě překvapení. Zdejší podmínky jsou podobné v těm Evropě, je to velmi dobrý turnaj na začátek antukové sezony," dodal.

Také devětadvacetiletý Starace mohl v Casablance ukončit čekání na titul, stejně jako v předchozích třech finálových zápasech však prohrál. "Dnes mi nedal jedinou šanci, byl hodně agresivní. Nezbývá mi než mu jen pogratulovat k vítězství. Hrál opravdu na vysoké úrovni," řekl poražený Ital.

- ATP 250 CASABLACA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
nedělní výsledky (08. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Andújar (Šp.) - Starace (5-It.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Lindstedt/Tecau (1-Švéd./Rum.) - Fleming/Zelenay (Brit./SR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist