Španělé si 'smlsli' na dalším outsiderovi, Srbové jsou ve čtvrtfinále

6. 1. 2020, 21:15
Aktuality 8
ATP CUP - Rafael Nadal pomohl Španělům ke druhému snadnému vítězství na premiérovém ATP Cupu, kde usilují o jedinečný double. V listopadu totiž doma v Madridu vyhráli nový model Davisova poháru a titul nejlepšího tenisového týmu chtějí potvrdit nyní v Austrálii.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal dnes v souboji s Uruguayí povolil Pablu Cuevasovi jen tři gamy. První bod předtím stejně suverénně získal Roberto Bautista, jenž s Nadalem před šesti týdny Španělům vrátil daviscupovou trofej. Španělé se o postup do čtvrtfinále utkají ve středu v Perthu s dosud rovněž neporaženým Japonskem.

Roli lídra bezpečně plní také Novak Djokovič. V náročných podmínkách v Brisbane v rámci přípravy na obhajobu titulu na Australian Open zdolal posedmnácté v řadě Francouze Gaëla Monfilse (6-3 6-2). "Byla neuvěřitelná vlhkost, brutální podmínky," řekl Djokovič.

Ve čtyřhře si pak nechal ošetřit ruku, přesto spolu s Viktorem Troickým získali v super tie-breaku rozhodující druhý bod pro Srbsko, které má jistý postup do čtvrtfinále. Na francouzské straně sítě přitom proti nim stál vedle Edouarda Rogera-Vasselina i deblový vítěz Turnaje mistrů Nicolas Mahut.

Jako první si již v neděli zajistili účast ve čtvrtfinále domácí Australané. Šest vítězů skupin doplní dva týmy z druhých míst. ATP Cup vyvrcholí v neděli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
woody
Ten zapas Srbsko s Francii byl pěkně vyhecovanej. Ta ctyrhra byla paradni,teda alespon podle HL.

Jinak se divim ze se v Australii hraje tenis,kdyz jim hori kontinent... Asi by se meli starat o neco jineho nez o pinkani mickem...
Reagovat
EllNino
a co mají dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Když vidím ty podmínky v Melbourne, tak jsem zvědavý, zda budou hrát AO. Nejhorší léto totiž teprve přijde a nepůjde pořádně dýchat.
Reagovat
Kozoroh
A kdo jim má nařídit nehrát tenis? Australská vláda? ATP Cup je soukromý projekt. ATP konání ATP Cupu nepřeruší, protože by na tom finančně tratila.
Reagovat
woody
máte pravdu, jen se divím, nic víc. Osobně mi t příjde zvláštní.
Reagovat
FulnekUltras
mickeymouse turnaj na úrovni spengler cupu
Reagovat
Cico93
Spengler cup je najstarší turnaj, má históriu a mám ho rád:-)
Reagovat
FulnekUltras
kdeže sú tie časy, keď to tam slovanisti fackali rad radom... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist