Španělé v čele se suverénním Verdaskem v Bastadu postupují

15. 7. 2010, 19:51
Aktuality 3
ATP BASTAD - Všichni tři Španělé, kteří dnes zasáhli do bojů druhého kola antukového turnaje v Bastadu, nezaváhali. Nejsnazší postup do čtvrtfinále měl druhý nasazený Fernando Verdasco, který ztratil pouhé dvě hry.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco si letos na antuce zahrál už třikrát ve finále, v Barceloně dokonce triumfoval. Pak ale na trávě ve Wimbledonu podlehl už v prvním kole Fogninimu a v Davis Cupu prohrál jak dvouhru proti Llodrovi, tak v deblu.

Zlepšit si náladu po nevydařených výsledcích se vydal do své tradiční tenisové destinace do Bastadu, kde nechybí čtvrtým rokem. Na úvod měl jako turnajová dvojka volný los a ve druhém kole ho čekal Francouz Stephane Robert.

Favorizovaný Španěl měl zápas plně pod kontrolou a od úvodu diktoval tempo hry. Při vlastním servisu neměl žádné problémy, naopak podání Roberta bylo neustále v ohrožení a Verdasco nakonec vyhrál drtivě dvakrát 6-1.

Ve čtvrtfinále se utká s krajanem Tommym Robredem, který se v této sezoně dostal mezi nejlepší osmičku teprve potřetí. Před podnikem na švédské antuce i kvůli zdravotním problémům prohrál pět utkání v řadě a těžko skrýval herní krizi. Po Wimbledonu zapracoval na fyzičce a v Bastadu na úvod zdolal Poláka Przysieznyho.

Zápas druhého kola s Kazachem Goljubovem rozehrál už ve středu a dobře nezačal. První set prohrál 3-6 a ve druhém hned zkraje ztratil podání. To si ještě dokázal vzít zpět dříve, než oba tenisté za stavu 2-2 kvůli dešti odešli do šaten. Duel pokračoval dnes a pátý nasazený Španěl už v dohrávce potvrdil roli favorita. Získal deset z třinácti gamů a může si tak zahrát o první letošní semifinále.

Osmadvacetiletý Robredo v Bastadu v letech 2006 a 2008 triumfoval.

Dalším španělským čtvrtfinalistou, celkově čtvrtým, se stal Nicolas Almagro. Finalista z roku 2007 si ve dvou setech poradil s Finem Jarkkem Nieminenem.

V pátečním zápase ho čeká dvaadvacetiletý Chorvat Franco Skugor. Ten teprve v Bastadu vyhrál první zápas na okruhu ATP a po dnešní výhře 6-2 6-3 nad domácím Ervinem Eleskovicem se dočkal dosud životního úspěchu. Skugor na severu Evropy musel projít i kvalifikací a zatím v pěti zápasech neztratil ani set.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (15. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (2-Šp.) - Robert (Fr.) 6-1 6-1
Almagro (4-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-4
Robredo (5-Šp.) - Golubjov (Kaz.) 3-6 6-3 6-2
Skugor (Chorv.) - Eleskovic (Švéd.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vedasco hrál dneska výborně. Škoda, že výsledky zatim mimo antuku oslnující nejsou...
Reagovat
nando
To rád slyším, respektive čtu. Nando to podle mě přehnal s tou antukovou částí, unavil se, pak byl zraněnej a nevyšlo mu kvůli tomu RG ani W. Ale jinak umí zahrát na jakýmkoli povrchu, doufám že na US Open to dokáže!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, že na US Open půjde dál než ve :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist