Splněný fedcupový sen: Češky slaví hattrick!

13. 11. 2016, 13:30
Aktuality 657
České tenistky získaly potřetí v řadě a celkově popáté za posledních šest let fedcupovou trofej. Ve finále Fed Cupu proti Francii otočily ve Štrasburku nepříznivý stav 1-2 a po závěrečné čtyřhře, ve které Plíšková se Strýcovou porazily dvakrát 7-5 Garciaovou s Mladenovicovou, mohou slavit.

Karolína Plíšková v sobotu vydřela první bod po téměř čtyřhodinové bitvě s Kristinou Mladenovicovou. Třetí set, jež trval přes dvě hodiny, vyhrála čtyřiadvacetiletá Češka až 16-14. Vzápětí ale Petra Kvitová podlehla Caroline Garciaové a bylo srovnáno.

České tenistky dnes mohly potřetí v řadě a popáté za posledních šest let vyhrát Fed Cup. Blíže k titulu byly ale díky dvěma výhrám Caroline Garciaové domácí Francouzky. Ani Plíšková totiž recept na hru nabuzené Garciaové nenašla a podlehla jí podruhé v řadě.

Plíšková měla v prvním gamu hned šanci jít do vedení, Francouzka ale brejkbol odvrátila a sama si vypracovala v následující hře dvě šance. Česká tenistka výborně zaservírovala a i ona brejkboly zlikvidovala.

Ve čtvrtém gamu už se ale Garciaové brejk povedl. V prvním setu Garciaová výtečně servírovala (75%) a náskok brejku udržela až do konce, když využila hned první setbol.

Statistiky zápasu
Garciaová - Plíšková
5 esa 9
2 dvojchyby 3
74% 1. servis do kurtu 56%
26 vítězné míče 17
32 nevynucené chyby 24
10/14 hra na síti 4/4
2/5 brejkboly 1/8
čas: 1:54

Úvod druhé sady vyšel lépe Plíškové, která se díky aktivní hře ujala rychlého vedení 3-0. Plíšková byla mnohem aktivnější a nedovolovala Garciaové tolik diktovat tempo hry.

Francouzka se v průběhu setu ani jednou nepřiblížila k možnosti manko brejku smazat, jelikož česká jednička výborně podávala i returnovala a své soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

Ve druhé hře rozhodujícího dějství přežila Plíšková brejkbol soupeřky. V osmém gamu Garciaová opět zaválela, vytáhla výborné returny a podruhé v zápase sebrala Češce podání. Francouzské jedničce opět stačil jediný brejk, aby sadu a tentokrát i zápas dotáhla do vítězného konce.

Garciaová podala ve finále dva výborné výkony. Na servisu se jí neuvěřitelně dařilo i dnes. Celkově trefila 74% prvního podání a v klíčových momentech byla na kurtu i proti Plíškové lepší hráčkou.

Francouzka si tak letos připsala první výhru nad hráčkou Top 10 a navíc poslala domácí tým do vedení.

"Bylo to těžké od začátku do konce. Měla jsem minimální šance, protože ona výborně servírovala. Šla všechno přes první podání, umí výborně všechny směry, byla jsem ráda za každý return," řekla Plíšková v televizním rozhovoru na kurtu.

• FINÁLE FED CUPU •
Štrasburk, tv. povrch (hala)
nedělní výsledky (13. 11. 2016)
Sobotní výsledky
Plíšková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 4-6 16-14
Garciaová (Fr.) - Kvitová (ČR) 7-6(6) 6-3
Nedělní výsledky
Garciaová (Fr.) - Plíšková (ČR) 6-3 3-6 6-3


Do druhé nedělní dvouhry nemohla nastoupit kvůli zranění levého nártu Petra Kvitová. A po včerejší maratonské bitvě se rozhodla šetřit síly i Kristina Mladenovicová.

Kvitová trénovala i hrála sobotní zápas s tejpem a měla problémy s úkrokem do forhendu. Do závěrečného singla musela nastoupit Barbora Strýcová a francouzská kapitánka Amélie Mauresmová povolala Alizé Cornetovou.

Strýcová vlétla do prvního setu jako uragán. Hned v prvním gamu sebrala domácí hráčce podání. Výhodu brejku sice ihned ztratila, poté se ale nadechla k parádnímu výkonu, díky němuž ovládla pět z následujících šesti her.

Česká tenistka excelovala zejména na returnu. Cornetové dovolila uhrát na servisu jeden game a dohromady jen sedm bodů z jednadvaceti odehraných a zaslouženě získala první sadu.

Statistiky zápasu
Cornetová - Strýcová
0 esa 1
4 dvojchyby 4
57% 1. servis do kurtu 64%
13 vítězné míče 20
29 nevynucené chyby 26
13/21 hra na síti 17/29
4/6 brejkboly 6/11
čas: 1:46

Ve druhém dějství začala Strýcová více kazit a dvojchybou poslala Francouzku do výhody brejku. Naopak Cornetové se dařilo, hrála útočněji, při nábězích Češky na síť hrála chytře pod nohy soupeřky a odskočila na 4-1. Strýcová se nevzdávala, zopakovala výborný výkon z prvního setu a čtyřmi hrami v řadě vývoj utkání otočila.

Strýcová ale utkání nedokázala dopodávat, Cornetová se vyvarovala zbytečných chyb a srovnala. Třicetiletá Češka si vzápětí vynutila druhou šanci na dopodávání zápasu, tu však také nevyužila a o tom, zda bude zápas pokračovat, musel rozhodnout tie-break.

V něm už Strýcová zaslouženě triumfovala. Domácí hráčka se sice ještě dotáhla na rozdíl jediného bodu, poslední dvě výměny ale získala dvěma vítěznými voleji rodačka z Plzně a teprve podruhé Cornetovou porazila.

Barbora Strýcová tak uživila naděje českého týmu na třetí fedcupový titul v řadě. Stejně jako předchozí dva letošní duely českého fedcupového týmu i ve Štrasburku rozhodla o vítězkách čtyřhra.

• FINÁLE FED CUPU •
Štrasburk, tv. povrch (hala)
nedělní výsledky (13. 11. 2016)
Sobotní výsledky
Plíšková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 4-6 16-14
Garciaová (Fr.) - Kvitová (ČR) 7-6(6) 6-3
Nedělní výsledky
Garciaová (Fr.) - Plíšková (ČR) 6-3 3-6 6-3
Strýcová (ČR) - Cornetová (Fr.) 6-2 7-6(4)


Ve čtyřhře nastoupily Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou. Před rokem právě tyto hráčky za stavu 2-2 získaly vítězný bod v pražském finále proti Rusku a letos zvládly závěrečnou čtyřhru i v 1. kole v Rumunsku.

Proti nim se postavily letošní vítězky Roland Garros Kristina Mladenovicová s Caroline Garciaovou, které spolu ve Fed Cupu ještě neprohrály.

Jako první získal brejk český pár, když ve třetím gamu využil slabšího podání Mladenovicové. Strýcová udělala v následující hře pár taktických chyb a i s pomocí pásky se Francouzkám povedl rebrejk.

Obě dvojice si poté držely servis. Jednu brejkbolovou příležitost měly jen Češky, tu ale neproměnily. Dvojchybou nabídla Mladenovicová soupeřkám v jedenáctém gamu další dvě možnosti na brejk, Plíšková se šance chopila a dlouhým returnem si vynutila chybu Francouzek.

Statistiky zápasu
Francie - Česko
1 esa 4
3 dvojchyby 1
77% 1. servis do kurtu 60%
28 vítězné míče 35
29 nevynucené chyby 30
2/8 brejkboly 4/10
čas: 2:08

Český tým se s koncovkou prvního setu při podání Strýcové vůbec nepáral a první čistou hrou v zápase ukončil úvodní dějství.

Francouzský tým si ve druhé sadě jistě držel servis. Zato Češky musely odvracet celkem čtyři brejkboly. Plíšková se Strýcovou na rozdíl od Francouzek ve výborně odehrané páté hře hned první brejkbol využily.

V osmém gamu vzala otěže do svých rukou Garciaová a na returnu slavila úspěch. Francouzky tak vrátila do boje o druhý set. Češky měly možnost jít podávat do zápasu, forhend Strýcové však skončil v síti a Garciaová odvrátila další dvě hrozby výborným servisem.

Podruhé už to vyšlo. Po vynikajícím voleji Plíškové šly české tenistky podávat na vítězství a nezaváhaly. Francouzský pár Garciaová/Mladenovicová vůbec poprvé ve fedcupové čtyřhře prohrál.

"Zatím nemám slov. Poslední balon byl jako déja vu, Karolína to takhle zakončila i minulý rok," řekla po zápase České televizi Strýcová a připustila, že nedělní program byl náročný. Srovnávat oba poslední tituly nechtěla.

"Titul jako titul, oba chutnají stejně. Akorát ten loňský byl doma a víc diváků, ale tady ti naši fanoušci byli skvělí," poděkovala gestem táboru českých příznivců.

Česká republika tak přece jen po hrozivě vypadajícím stavu 1-2 potvrdila roli papírového favorita. Od roku 2011 našel český fedcupový tým přemožitele jen před třemi lety, kdy nestačil na Italky.

České tenistky mohou slavit hattrick a pátý titul za posledních šest let. "My jsme si na ně věřily. Já jsem je párkrát porazila, Bára s nimi hrála těsně. Věděly jsme, že můžeme vyhrát, a čekaly jsme na jejich chyby," konstatovala Plíšková. Únava je podle ní při výhrách vždy menší. "Ale dneska už mám dovolenou, tak je to jedno," dodala.

Největší zásluhu na letošním triumfu má Karolína Plíšková, která z devíti odehraných utkání zařídila v letošním ročníku Fed Cupu celkem sedm bodů. "Kája tomu dala největší kus, ale našli jsme další střípky k tomu jejímu neskutečnému působení v letošní sezoně," řekl Pála.

Letošní titul trhá rekordy. Kapitán českého týmu Petr Pála se totiž s pěti tituly stává nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem historie. "Super, ale on má dobrej kádr," glosovala Pálův rekord Strýcová.

Petra Kvitová zase nejúspěšnější českou fedcupovou hráčkou, dosavadní rekord se čtyřmi triumfy držela Helena Suková. Vůbec nejúspěšnější v historii je Američanka Chris Evertová, jež se radovala se svými krajankami celkem osmkrát.

"Bez holek by to nešlo," řekl Pála. "Asi nám to dojde až později. Já jsem rád, jaký máme celý tým. Hlavní zásluha je ale na holkách. Tým je hodně široký, jedna může zastoupit druhou a v tom tkví ten výsledek. Všichni šlapou," dodal.

Od roku 1995 se Česku jako teprve druhé zemi v historii podařilo zvítězit potřetí v řadě. Před jednadvaceti lety se to povedlo Španělkám.

Česko a bývalé Československo má nyní na kontě dohromady deset titulů, finále prohrálo jen jediné v roce 1986 proti USA. Více titulů (17) už mají právě jen Američanky.

Vítězství je to letos hodně vydřené, protože české tenistky vyhrály všechna letošní utkání až v závěrečných čtyřhrách, a o to víc chutná.

Tenisové legendy Ivan Lendl i Martina Navrátilová přispěchaly pár minut po vítězství tenistek ve Fed Cupu s gratulací. "Gratulace českému týmu k dalšímu vavřínu. Je jich nepočítaně. Do toho!!!" napsala bývalá světová jednička Navrátilová na twitteru.

Lendl poslal podle manažera týmu Miroslava Černoška gratulaci v textové zprávě v podobě pěti srdíček, značících pět českých výher za šest let.

Fotbalový brankář Petr Čech na sociálních sítích napsal, že české hráčky přidaly další díl do sbírky. "Gratulace," dodal hráč Arsenalu.

Pozadu nezůstal ani twitter české hokejové reprezentace. "Gratulujeme tenisovým kolegyním k dovršení zlatého hattricku ve Fed Cupu, parádní práce!"

• FINÁLE FED CUPU •
Štrasburk, tv. povrch (hala)
nedělní výsledky (13. 11. 2016)
Sobotní výsledky
Plíšková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 4-6 16-14
Garciaová (Fr.) - Kvitová (ČR) 7-6(6) 6-3
Nedělní výsledky
Garciaová (Fr.) - Plíšková (ČR) 6-3 3-6 6-3
Strýcová (ČR) - Cornetová (Fr.) 6-2 7-6(4)
Plíšková/Strýcová (ČR) - Garciaová/Mladenovicová (Fr.) 7-5 7-5
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

657
Přidat komentář
Frick
+ Finále na US Open - Karolína ukončila serii nezdarů na GS ve velkém stylu, když na cestě do finále porazila Venus i Serenu
+ Titul z Cincinati - Ještě před US Open ukončila Karolína čekání na trofej z většího podniku a to hned v podobě zisku titulu z turnaje kategorie Premier 5
+ Povedená tráva před Wimbledonem - Titul z Nottinghamu a finále z Eastbourne se počítají
+ SF v Indian Wells
+ Premiérová účast na TM
+ Opora ve Fed Cupu - na zisku FC 2016 má největší podíl
+ Posun až na 5. místo WTA rankingu (nyní 6.)

- Chybělo tak.. TAK!!! malinko - GS titul byl strašně, strašně blízko, soupeřka sice těžká, ale k poražení byla určitě. Bohužel ale Kája nedokázala v ten nedůležitější okamžik ze sebe dostat to nejlepší a první GS finále jí uniklo mezi prsty
- Na TM to mohlo být lepší - Účast na TM je sice úspěchem ale postoupit se z té skupiny dalo a asi i mělo...
- Na prvních třech GS to byla bída - R32 na AO ještě budiž, ale na RG a ve Wimbledonu se možná dá hovořit až o ostudě
- Až příliš výpadků v prvních kolech/zápasech - Dubaj, Dohá, Miami, Řím, French Open, Birmingham (kde to ale asi nebylo příliš na škodu), Tokyo - tam všude Kája nevyhrála ani jeden zápas
Reagovat
Frick
+ Titul z Wuhanu - na tomto turnaji předvedla Petra doslova galapředstavení a více než zaslouženě si došla až pro titul
+ Titul z Elite Trophy - na kterém Petra potvrdila formu z konce sezóny
+ Olympijský bronz z Ria

- Výsledkové trápení v prvních dvou třetinách sezóny - nebudu zabíhat do podrobností - zkrátka se nedařilo
- Nepovedený Lucemburk s těžkým finálovým výpraskem - Petra to vzala lážo pážo
- Nepovedené účinkování ve FC s bilancí 0:3
- Výpadek z TOP 10 a neúčast na TM
Reagovat
Frick
+ Finále v Dubaji a Birminghamu
+ OF na AO Open
+ ČF na velkých turnajích v Římě a Wuhanu
+ TOP 20
+ Účast na Elite Trophy
+ Byla důležitou členkou FC týmu

- Titul chybí - Bohužel nejlepší Bářina sezóna nebyla podtržena ziskem turnajové trofeje. Finále na Premierech v Dubaji a Birmu byly jasně nad její síly a INTum se až příliš vyhýbala
- Na US Open konec v prvním kole
Reagovat
Frick
+ Titul z Prahy - Jasně nejsvětlejší bod Lucčiny singlové sezóny. Bylo to nádherné
+ OF ve Wimbledonu - Byť herně to bylo slabé
------- /pod čarou/
+ Úspěchy v deblu - bronz z LOH, tituly z US Open, Miami, Wuhanu a Pekingu, finále na TM - výjmečně zmiňuju i debl, bo stejně by to Misa udělal :o)

- Zdraví - které bohužel ovlivnilo celou Lucčinu sezónu, kdy až do konce dubna čekala na první singlovou výhru a následně v její druhé půlce doplácela na chybějící přípravu, což se promítlo do slabších výsledků
- Výpadek z TOP 10, TOP 20 i TOP 50 - bohužel logika věci
Reagovat
Frick
+ Finále na WTA turnajích v Bastadu a Tokyu
+ Titul ze 100k turnaje v Trnavě
+ Třetí kolo ve Wimbledonu
+ Posun do TOP 50 (byť dočasný)

- První třetina sezóny byla celkově slabší a Katku stála dokonce pozici v TOP 100
- Zbytečná porážka ve finále INTu v Tokyu - Bohužel Katka v Tokyu doslova pohrdla šancí na premierový WTA titul
Reagovat
Frick
+ Výhra na WTA turnaji v Taškentu - konečně opět premiérový WTA titul české hráčky
+ Výhra na 125k turnaji v Dalianu. Byť velice nezasloužená.
+ Druhé kolo z kvaldy na AO, skalp Sam Stosur
+ Výrazný posun žebříčkem vzhůru až na 60. místo

- Hrůzné období od půlky května do konce srpna - zvláště výsledky na oblíbené trávě byly velkým zklamáním
- Ke třetímu kolu na AO chybělo tak málo a nakonec ani nestačil rekordní počet es
- Až příliš těsných a zbytečných porážek
Reagovat
Frick
+ Skvělá výhra nad nejlepší hráčkou sezony 2016 - Skalp tehdy čerstvé GS vítězky Kerber po skvělém výkonu plném winnerů byla pastva pro oči, nakonec se Denisa v IW podívala do 3. kola
+ Premiérové 3. kolo na GS v Melbourne
+ SF v Taškentu

- Špatné jaro - plné nezdarů a zdravotních problémů
- Zbytečně ztracené první kolo na turnaji v Kantonu, kde obhajovala finále a následné krátkodobé opuštění TOP 100
Reagovat
Frick
+ SF z kvaldy na WTA turnaji v Quebecu - prvotřídní senzace a nebýt zdr. problémů, tak by to možná bylo ještě lepší
+ OF ve Florianopolisu (byť je třeba říct, že se dalo jít i dále)
+ Posun do TOP 160

- Problémy s kolenem - které Terku na počátku léta poněkud zbrzdily
- Slabší období v předjaří
Reagovat
Frick
+ Vyhraná 50k v Istanbulu - nečekaný a parádní úspěch
+ Vyhraná 25k v Uzbekistánu
+ Premiérová výhra v hlavní soutěži WTA turnaje (Quebec) - se skalpem turnajové no. 2 Beckové
+ Účast ve 3. kole kvaldy o Wimbledon
+ Posun do TOP 160

- V závěru sezony už se tolik nedařilo - bohužel od půlky září už to bylo trochu horší a ke všemu na skvěle vybraném slabém 25k turnaji ve Stillwateru přišla skreč hned v prvním kole
- Chybělo tak málo - Báru dělil jeden set od hlavní souteže nejslavnějšího turnaje. Bohužel ale Mandy Minella prokázala zkušenosti a nakonec si ve Wimblu zahrála ona
Reagovat
Frick
+ Druhá kola v IW + Miami
+ Zahrála si na LOH i singl

- Značný singlový propad - bohužel Lucka na úspěšnou singlovou sezónu 2015 nenavázala.
Reagovat
Frick
+ Finále na 50k turnaji ve Versmoldu

- Prakticky vše ostatní - bohužel se propad Terezy v roce 2016 ještě více prohloubil. Osmifinalistka Wimbledonu, vítězka 125k turnaje, 57. hráčka světa je nyní ráda za konec TOP 200. Je to špatný.
Reagovat
Frick
+ Finále na 50k turnajích v Brescii a Torontu
+ Posun do TOP 200
+ Účast v kvaldách o GS

- Hluchá období bez výher za duben+květen a červenec+srpen
Reagovat
Frick
+ Finále v Essenu - Skvělé představení "druhé Káji" na 50k turnaji, kde se jí povedlo porazit hráčky jako Čepelová či Withöft.
+ ČF na 100k v Egyptě
+ Finále na 25k v Maďarsku
+ Premiéra v GS kvaldě

- Zdravotní problémy - bohužel Kája od půlky července odehrála pouhých osm zápasů
Reagovat
Frick
+ OF z kvaldy v Kuala Lumpur
+ Skalp Cibulkové na Winter Tennis Games 2016

- Prakticky všechno ostatní - Bohužel, pro Báru to v singlu byla dosti nevydařená sezona. Místo útoku na TOP 100 přišel útlum a nyní je až 250.
Reagovat
Frick
+ Vyhraný 25k turnaj v Mexiku
+ Další tři tituly z 10k turnajů
+ ČF z kvaldy na 75k turnaji v Albuquerque

- Jde to pomalu - bohužel, těch výher a bodů bylo celou sezonu příliš málo na to, aby se Marie dostala třeba na místa zajišťující GS kvaldu...
Reagovat
Frick
+ Vyhraný zápas v R32 na WTA turnaji v Praze - opravdu skvělá věc, nakonec i následně se Sam to byla důstojná partie

- Zdraví. Bohužel Markéta od května klempíruje. Neveselá věc pro takto mladou hráčku.
Reagovat
Frick
Sezona 2016 byla i ve znamení konců. Klára samozřejmě má v 34,5 letech nárok, proti tomu se nedá nic říct. Nad Petrou C. visí otazník, ale to, že jí už na kurtech neuvidíme, je velice pravděpodobné. Bohužel. Andrea se rozhodla, že bude své štěstí hledat už jen v deblu. Nejsmutnější konec je ale ten Nicolnin. V březnu 2015, pouhý půlrok po prvním zápase, jsme skutečně právem mohli doufat, že Nicole bude stoupat výš a výš. Ale bohužel - těch zdr. problémů bylo strašně, strašně moc. Palec nahoru, jak to Nicole nevzdávala, nebylo jí "pod úroveň" to zkoušet i na pouhých 10k, ale bohužel. Není to veselý příběh kariéry jednoho předčasně pohřbeného tenisového talentu :*-(
Reagovat
mrafe
Tak to dám ještě sem

http://sport.idnes.cz/ptejte-se-ceskych-vitezek-tenisoveho-fed-cupu-f4f-/odpovedi.aspx?t=O161114_123243_766_ten
Reagovat
Fandina
Kvitová: Neřekla bych, že jsem měla na lavičce větší nervy. Přišlo mi, že holky ve čtyřhře měly navrch, v tom to bylo jednodušší.

A jak je vidět, Petra to viděla dobře a holky vyhrály. To já jsem byla nervní dost. Je vidět, že tenisu moc nerozumím a jako fanynka se mám ještě hodně co učit.
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(Fed Cup F FRA - CZE 1W 1L)

Karolína navázala na ne sice mizernou, ale zcela jistě neoslnivou formu z Asie. V neuvěřitelném marathonu se jí podařilo udolat Kiki, následně pak již Garcia byla nad její síly. (Závěrečný debl byl samozřejmě parádní, leč ten již do mého systému hodnocení nepatří.) Celkově tedy Karolína v singlu nepropadla, ale ani neohromila.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Petra Kvitová
(Fed Cup F FRA - CZE 0W 1L)

Petra nebyla zcela fit a na výkonu i výsledku proti Garcie se to projevilo. Budu shovívavý a nebudu hodnotit. Pochopitelně se nabízí otázka, zda měla vůbec hrát, když měl Pála k dispozici "specialistku" na tuto soupeřku.

ZNÁMKA: N

3) Bára Strýcová
(Fed Cup F FRA - CZE 1W 0L)

Bára nastoupila do ostrého singla v nelehké situace, kdy by porážka znamenala konec nadějí na zlatý hattrick. Naštěstí se ale s tím vypořádala s bravurou a zápas potvrdil Alizinu fedcupovou mizérii. Následný debl byl pak třešničkou - ale, jak už jsem uvedl u Káji, nehodnotim.

ZNÁMKA: 1 (9/10)
Reagovat
Frick
4) Denisa Allertová
(ITF 50 Bratislava F, 30 b.)

Denisa se poprvé od září 2014 objevila na takto slabém turnaji. Zatímco předloni to byl ideální výtah do vyšších pater žebříčku, nyní jsem měl z účasti v Blavě trochu rozpaky. A fakt, že Denča nedokázala potvrdit úlohu jasné no. 1 celého turnaje tyto rozpaky jen potvrdil.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Tereza Martincová
(ITF 140 Tokyo R32, 1 b.)

Bohužel k Tereze nebyl los přívětivý a s Hibino hladce prohrála.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

6) Tereza Smitková
(ITF 50 Bratislava SF, 18 b.)

Asi to od Terky nebyl úplně špatný turnaj, škoda, že nebyla v jiné části pavouka a s Denisou hrála už v SF...

ZNÁMKA: 3 (5/10)

7) Jesika Malečková
(ITF 50 Bratislava R16, 5 b.)

Jess nepřijela do Blavy zcela fit a ve druhém kole se to plně projevilo. eNko.

ZNÁMKA: N

---------------------------------

Uf, tak jsem to zvádl. Každý týden jsem hodnotil. Nepustilo mne to. Jsem za to rád. :o) I přes tu neustálou zdrcující kritiku. Jenom je smutné to jak ubývají hráčky k hodnocení. Klára konec kariéry, Andrea (částečný) konec v singlu, Petra Cetkovská asi taky šlus. Nejvíce mne ale mrzí Nicole. :-( A nevím, koho přidat. Snad možná Pantůčkovic?
Reagovat
smazaný uživatel
No Fricku teď se můžeš pomalu vrhnout do hodnocení biatlonistů a biatlonistek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo Kvitovce se hodnocení líblo, lepší než palce nahorů a dolů
Reagovat
Frick
To určitě. Palce byly blbý.
Reagovat
rusedski
Co nějakej závěrečnej statistickej výstup? Průměry, modusy, rozptyly, grafy...to by mohlo bejt docela zajímavý... ;)
Reagovat
rusedski
Nějaký závěrečný statistický výstup nebude? Průměry, modusy, rozptyly, grafy...to by nemuselo být od věci... ;)
Reagovat
rusedski
Hmmm...nejdřív příspěvek zmizel a pak se zas objevil :/
Reagovat
Frick
Jak vidíš - plusy a mínusy sezony. Nějaký známkový průměry nebo tak - to se dělat nechystám.
Reagovat
Fandina
Koukám, že tři účastnice finále FEDu se ve Francii přesunuly na 125ku do Limoges. Hráďa, Garcia a Cornet. Caroline s Alize jsou první a druhá nasazená a škoda, že Hráďa pokud postoupí proti Shinikové v prvním kole by mohla zase, pokud postoupí, narazit ve druhém kole na Caroline. Ta to tam vloni vyhrála. A jsem na Hráďu zvědavá, jak se jí bude dařit v singlu a jestli ho taky brzy nezatlačí do pozadí jako Andrejka. V každém případě držím palce Hráďo pojď!
Reagovat
rusedski
+Parmentier, takže čtyři.
Reagovat
Fandina
Tak tu jsem opravdu přehlídla.
Reagovat
Fandina
Na WTA stránkách vypukly volby shot roku.

http://www.wtatennis.com/news/article/6059590/title/vote-now-2016-wta-shot-of-the-year--group-a

http://www.wtatennis.com/news/article/6059601/title/vote-now-2016-wta-shot-of-the-year--group-b
Reagovat
smazaný uživatel
Aga 4x to už je trochu trapný, cpou tam každý její lepší úder
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu že Aga je neuvěřitelně šikovná, ale to opravdu nebyli lepší údery
Reagovat
janek_da
Garcia má za celý rok 1.servis in 60% a vyhrává jich 65%.

Obojí měla tento víkend přes 75%. Neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
To jen dokazuje že tour a Fed Cup je úplně něco jiného, ve Fed Cupu nemůžeme brát výsledky z Tour
Reagovat
blixa
To dokazuje jen to, že momentálně byla Garcia v zóně. Nic jinýho.
Reagovat
Fandina
Caroline je šikovná, já jí dost fandím, proti našim holčinám nikdy, ale jinak patří mezi moje oblíbenkyně a víkend jí sednul. Hrála úžasně, ale ona podává dobře i jindy a hraje rychle a agresivně, takže není divu, že se jí tak dařilo. Navíc jí hnalo domácí prostředí. Ukázala to co v ní je nejlepšího a kdyby to nebylo proti našim holčinám, tak já bych byla z její hry úplně nadšená. Podobně fandím u kluků třeba Gasquetovi a ten hrál taky vloni v semi proti našim klukům v DC super a naštvalo mě to samozřejmě. Jindy mu fandím ze zahraničních je hned po Rogerovi a Gríšovi.
Reagovat
Jan
Legrace byla, jak holky zvedly pohár a Bára na něho nemohla dosáhnout :) Tak tam stála s rukama nahoru pod pohárem a všichni se tomu smáli :)
Reagovat
jirkaS
no, a za rok quadtrick! ;-)
Reagovat
Mayo
Česko je tenisová veľmoc. Veľkí tenisti bez debaty.
Reagovat
FulnekUltras
bez bab bysme boli všetci v riti... ;)
Reagovat
slacker
Keby toto vidiel sudruh Cepicka
Reagovat
Frick
Nezačala v lednu kdovíjak. Do Austrálie se nevypravila Lucka, Petra s Karolínou nepřežily první týden AO. Osmifinálem naopak potěšila Bára, třetím kolem Denča a druhým kolem z kvaldy i Kristýna, byť ta prohraná bitva s Puig bylo tedy "něco". V deblu nás potěšila H+H postupem do finále, byť cesta to byla notně trnitá.

I v únoru se Petře ani Karolíně na okruhu pranic nedařilo a tak prapor musela držet opět Bára - finále v Dubaji bylo velký úspěch, na druhou stranu životní finále proti Saře mělo být "více než hratelné" a místo toho přišel ohormný výprask. Potěšil samozřejmě i vydřený postup ve FC v Cluji.

Březen je tradičně ve znamení dvou velkých turnajů v IW a Miami a myslím, že je třeba říct, že se tam našim holkám nebývale dařilo. Petra dokázala postoupit v IW do ČF, Karolína dokonce do SF, Bára do OF, Denisa do R32, když po skvělém výkonu vymazala Kerberovou. V Miami se zase třetím kolem z kvaldy blýskla Kristýna a Lucka Šafářová vyhrála deblový turnaj, žel v singlu se stále soužila.
Reagovat
Frick
V dubnu jsme ve FC slavili po dalším nervydrásajícm souboji postup do finále přes tým Švýcarska. Petra se ve svém nepříliš oblíbeném Stuttgartu vytáhla účastí v SF. Vrcholem dubna z pohledu českého fanouška byl ale bezesporu domácí turnaj v Praze. Česká dominance na tomto turnaji byla o něco méně drtivá než rok předtím, ale fenomenální tažení do té doby paběrkující Lucky až ke sladkému vítězství bude něco, na co se nezapomíná. Potěšila i premiérová výhra Markéty V. v hlavní souteži WTA turnaje. Vyhraným 50k turnajem v Istanbulu dala o sobě vědět Bára Štefková.

Květen je ve znamení antuky. Na velkých podnicích v Madridu a Římě dala o sobě nejvíce vědět Bára Strýcová čtvrtfinálem ve Věčném městě, jinak byly výsledky spíše podprůměrné. V Trnavě potěšila Katka Siniaková vyhraným 100k ITF turnajem. Antukový vrchol v Paříži radost nepřinesl, když se žádná z našich holek nedostala do 2. týdne. Zvláště výkony Karolíny (konec v 1. k.) a Petry (dva kanáry ve 3. k.) budily dosti velké rozčarování.
Reagovat
Frick
Druhá půlka sezony začala v červnu na travnatých předwimbledonských podnicích velice dobře. Karolína výhraným INTem v Nottinghamu splnila "reparát" za pokažené RG a zkompletovala si sbírku titulů co se povrchů týče - má nyní tituly z hardu, haly, antuky i trávy. Týden na to na Káju navázala Bára finálem na Premieru v Birminghamu. Škoda, že zase to finále nevyšlo. A pak opět převzala štafetu Kája dalším "Premierovým" finálem v Eastbourne. Věřilo se, že by to Kája mohla dotáhnout až na vrchol, ale Cibuľa byla nad její síly. Tehdy to mrzelo, nyní už ale ne :o) Ani na třetím GS sezony naše holky neoslnily. Petra se ve svém oblíbeném Wimbledonu dostala jen do 2. kola, stejně jako Kája, u které bylo na místě věřit, že by mohla své GS prokletí zlomit právě zde. Ale zase nic. Bára Strýcová si třetím kolem uhrála "to své". Podobně lze hovořit i o Denise, která vypadla o kolo dříve. Potěšila Katka Siniaková premiérovým postupem do třetího kola na GS. Nejdále se dostala Lucka Šafářová a to do OF. Relativně dobrý výsledek kalíl ale způsob, jak se tam dostala. Velešťastné a velevydřené výhry proti soupeřkám, které měla jasně porazit, nebyly nic na velké chlubení.

Červencová letní "pausa" byla kvůli LOH velice krátká. Nejlépe se v ní prezentovala Katka Siniaková premiérovým finálem na INTu v Bastadu, kam se dostala až z kvaldy. Montrealský Rogers cup příliš radosti nenabídl - maximem našich holek bylo pouhé OF. Propadákem byl pak souběžně hraný domácí 75.000 ITF turnaj na Štvanici, kde pouze Denisa postoupila do 2. kola, aby v něm stejně vypadla.
Reagovat
Frick
Začátek srpna se nesl ve znamení olympijského svátku v Riu. Pro naše děvčata byl v bronzovém lesku. Tři bronzové cenné kovy ze singla (Petra), debla (Bára + Lucka Š.) a mixu (Lucka H. s Radkem) byly určitě velkým úspěchem, byť čtyři výpadky v SF právem zamrzely. Kája se her neúčastnila a turnaj v Cinci ukázal, že to bylo sice možná kontroverzní, ale velice prozíravé rozhodnutí. Kája v celém turnaji ztratila jedinný set a dotančila až k nejcennějšímu titulu kariéry. Stala se druhou Češkou po Petře, která vyhrála v 21. století takto velký turnaj. Sama Petra pak na svém oblíbeném turnaji v NH postoupila jen do SF a na své první finále sezony tedy stále musela čekat. Největší úspěch české hráčky pak přišel na US Open. Kája konečně překročila svůj GS stín a to ve velkém stylu. Postup do finále vedoucí přes skalpy obou sester Williamsových se zapíše zlatým písmem do dějim českého tenisu. Škoda, že se pohádku nepodařilo dovršit až do samého konce. Chybělo málo a soupeřka nehratelná nebyla. Ale bohužel. Petra si alespoń částečně napravila špatný GS rok a postoupila do OF. Naopak Bára zklamala koncem hned v 1. kole. Lucka se nedostala mezi nasazené a to se projevilo vraždeným losem ve 2. kole v podobě Halepové. Neúspěch v singlu si ale vynahradila senzačním deblovým titulem!
Reagovat
Frick
I září přineslo mnoho radosti. Na turnaji v Quebecu úžasně překvapila Tereza M., když se dokázala dostat z kvaldy až do svého prvního SF na WTA turnaji. Škoda, že nebyla zcela fit a nemohla se plně poprat ještě třeba i o vyšší metu. Potěšila i Bára Štefková první výhrou v hlavní soutěži WTA turnaje. Na INTu v Tokyu se do svého druhého finále probojovala Katka S. Úspěch to byl, ale finále bylo více než hratelné a Katka ho bohužel soupeřce odevzdala. Kr. Plíšková pak v Číně vyhrála na 125k turnaji titul, ze kterého těžko mohla mít radost. Ve Wuhanu se konečně probudila lvice Petra. 5 drtiých výher proložila spektakulární bitvou se světovou jedničkou a více než zaslouženě si došla pro svůj první letošní titul. Deblovou soutež pak ovládla Lucka s BMS. Rovněž mohla být s Wuhanem spokojena Bára S. (QF) a Katka (2. kolo z kvaldy). V Taškentu se pak český ženský tenis dočkal po 3,5 letech premiérového vítězství na (regulerním) WTA turnaji a opět u toho byla Plíšková. Týna poprvé výrazněji prodala svůj talent. Potěšila i Denisa účastí v SF.
Reagovat
Frick
Říjen začal v Pekingu Petřiným honem na last last minute letenku do Singapuru. Zázrak se ale v tomto případě nestal. I tak ČF nebylo pro Petru určitě špatným výsledkem. V deblové souteži si opět vynahradila Lucka zklamání ze singlu a po US Open a Wuhanu vyhrála s BMS i Peking. Na poslední regulérní turnaj sezony se Petra vypravila do Lucemburku. "Odpočinkový" mód, ve kterém ho jela, stačil ale pouze na finále, ve kterém navíc schytala ošklivý výprask od Niculescu. Na TM si svou premiéru odbyla Karolína Plíšková. Sice úplně nezklamala, ale v konkurenci Agy, utahané Světlany a v útlumu hrající Garbine to na postup rozhodně bylo. To se ale s bilancí 1:2 nevyvedlo. Ve finále deblové části pak skončila úžasná 18 zápasová vítězná šňůra Bucie.

V listopadu jsme se na ET mohli těšit z dvojnásobné české účasti. Bohužel ale los nebyl milosrdný a svedl Báru i Petru do jedné skupiny. V ní k překvapení nedošlo a Petra celým turnajem doslova protancovala, čímž splnila "normu" v podobně min. dvou velkých turnajových titulů za sezonu, kterou drží již šestý rok v řadě.
Tečka za sezonou byla ve znamení již tradičního triumfu ve Fed Cupu. :o)
Reagovat
FulnekUltras
čili jak dnes napsal jeden přispěvatel na sport-cz:

FedCup už nudí. Rok co rok to samé - holky vyhrajou v suchým triku, zahrajou nám ten náš umírák, dají mísu, udělají na kurtu bordel a pak se pudou všichni vožrat. ;)))))
Reagovat
Jan
:) Tak nějak :)
Reagovat
tommr
dobrý shrnutí letošní tenisový sezóny ... :)
Dá se říct, že po špatným začátku se naše holky vzchopily a sezónu zakončily ve velkým stylu. 3 singlistky v top-20, 5 deblistek v top-20, účast na TM v singlu i deblu, zisk ET a zisk FC titulu jsou velký úspěchy, který nejsou úplně doceněný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
+ dohromady 4 olympijské medaile to je také velký úspěch. Takonec ta sezona tak příšerná nebyla
Reagovat
tommr
jj na OH jsem úplně zapomněl ... :)
Reagovat
turista
Děkujeme holkám za takový úspěch ve Fed Cupu. To nemá chybu!
Reagovat
bIbec
Bylo to fakt krásné finále. Skvělý víkend.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Včera zápis do historie délkou zápasu a celkově pěkné zápasy a dneska napínavé celý den a pak vítězný debl. Pěkný víkend s tenisem.
Reagovat
Jan
Ano pěkný víkend, pěkné zápasy. I když pro mě katastrofa, protože jsem cítil prohru v každém zápasu.
Reagovat
Fandina
Já jsem byla dneska hodně zklamaná když to bylo 1:2, ale pak se to zase všechno otočilo, ale bála jsem se také, že to nedopadne, ne že ne. Ale ono to tak nějak k fandění patří.
Reagovat
bIbec
chybí mi reakce a fandění dadafta! Snad si do začátku sezóny ošéfuje ten účet tady na TP.
Reagovat
FulnekUltras
holky klidně srovnám s hokejovými triumfy blahé paměti - soupeřkám už z nás musí hrabat... ;)
Reagovat
Jan
No však počkej příští rok úvod se Španělskem :)
Reagovat
tommr
pokud se do tý doby dají Petra Kvitová a Lucka Šafářová do pořádku a nastoupíme v nejsilnější sestavě tak Španělky přejedeme ve velkým stylu ... :)
Reagovat
blixa
Tak znova. Kdo jsi a co si udělal s tommrem ???!!!!
Reagovat
horska.kraslice
A znova neodpovídá.....
Reagovat
blixa
A Baruška už září jako sluníčko :D

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14980604_10155471007824517_1526682453193481289_n.jpg?oh=ab4c0d18255fe3a68e17a9bf239619cd&oe=5888FECB
Reagovat
FulnekUltras
no joooo... ;)
Reagovat
Frick
Blixo, jaktože jsme to neprohráli, jak ses tu snažil naznačovat a mne si urážel, když jsem argumentoval tím, že Mladenovic s Garcia nejsou Williamsky jakožto archetyp "neporazitelnýho" páru.
Reagovat
blixa
Protože žvaníš kraviny jako vždy, blbýšku. W+W byly neporazitelným týmem kdysi, dneska už ani náhodou. Ano, netipnul jsem to správně a jsem tomu rád. A jak už jsem napsal, tebe nelze urazit. Takové výrazy, které by tě urazit mohly prostě čeština nemá ;-) Všechno ostatní je vlastně tvoje chvála :D
Reagovat
Fandina
Blbýšek je vlastně roztomilé oslovení. A já jsem se včera zlobila, že ho tak nazýváš. Moje chyba.
Reagovat
blixa
Přesně, milé, přátelské oslovení. Vždyť mě znáš, já jsem v podstatě roztomilost sama !!! ;-)
Reagovat
Fandina
Tak to zase ne, tak tě neznám, ale jo, blbýšek mi zní roztomile ... úsměv
Reagovat
slacker
amoralni smejdicek uzavira mezalianci s modrym bolsevickem
Reagovat
Fandina
zalez ubožáčku
Reagovat
Fandina
Ještě se musíš hodně učit, abys pochopil kdo s kým a proč i bez uzavírání aliancí. Amorální šmejdíčku.
Reagovat
Frick
Francouzkému lidu bych popřál, aby na rozdíl od Američanů ukázali, že nejsou žádní sexisté a zvolili si do úřadu prezidenta příští rok ženu!
Reagovat
Jan
Snad to tak dopadne. Pokud nebudou u voleb manipulace.
Reagovat
Jan
Báře to moc přeji. Letošní a loňské finále je pro ni obrovské zadostiučinění za to, že ji Pála v letech 2011, 2012 a 2014 do finále nenominoval. I když volil vždy podle výkonnosti a volil dobře.
Reagovat
Fandina
On v těch nenominoval ani Káju a kolik teď udělala bodů. A nezapomneň na to, že nominovat lze jen čtyři a ve finále 2011 právě všechny čtyři hrály ostrý zápas. Takže se tam jednoduše nevešla.
Reagovat
Jan
Nevešla. A Karolína tenkrát nebyla na takové úrovni, aby mohla o reprezentaci vůbec uvažovat.
Reagovat
Fandina
A byla tam Květa z Hráďou, které udělaly rozhodující bod. Prostě vždycky tam jsou ty nejlepší a vyhrají. Takže o tom to je.
Reagovat
Fandina
s Hráďou
Reagovat
Jan
Už se těším na příští sezónu. I když Španělky je můžou v klidu poslat do baráže, stejně jako letos mohly Rumunky.
Reagovat
Fandina
To já se také těším a snad i do Ovy pojedu a doufám, že holky vyhrají.
Reagovat
FulnekUltras
pozice vyklidila hlavně Hlaváčková... ;)
Reagovat
Jan
Já bych ji nezatracoval. Ve své době byly s luckou Hradeckou top.
Reagovat
Jan
Luckou
Reagovat
FulnekUltras
tak teď už je to horší - ale samozřejmě nic není nemožné ;)
Reagovat
Frick
V pátek optimus, po sobotě stále (byť s drobným "ale"), po prvním nedělním zápase velké obavy, nakonec dobrý konec.

Ve všech třech kolech tedy musel nakonec vše závěrečný debl a řekněme si - vždy tomu předcházelo nějaké to singlové překvapení na naáš účet.

V Rumunsku se asi v pátek stav 2:2 očekávat dal, nicméně ne po senzační výhře Káji nad Simonou. Avšak Petra nepříjemně překvapila prohrou s Niculescu.

Ve Švajcu se ale rozhodně proti vyčichnuté Timee s (pod)průměrnou Vikotrií měla rozhodnout mnohem dříve. Holubice ale Káju s Bárou zle vytrestala.
Reagovat
Frick
No a konečně finále. Také jsme čekali, že znovu nalezená Petra s Kájou neztratí více než jeden singl, avšak Kája bohužel potvrdila, že formu USA si do zbytku sezony příliš nepřenesla. V utkání s Kiki navázala na zápasy s Mugu s Světlanou tj. hladký zisk první sady a následně ohromné drama s těsným vyútěním na tu či onou stranu. V neděli proti Garcie už v 1. a 3. sadě tahala za kratší konec po celou dobu jejich průběhů. A Petru bohužel zradilo zdraví. Můžeme nyní spekulovat, zda nasazení Petry proti Garcie bylo od Pály dobré řešení a zda to nebyla ta pravá chvíle, kdy by bylo na místě udělat nečekaný tah. Bára na Garcii umí. Nakonec si tedy Bára na své chvíle slávy musela počkat až na neděli, kdy celkem bez problémů porazila Alizé. Nyní si možná Amélie říká, zda neměla mít větší respekt k Alizině hrůzné bilanci ve FC a poslat tam Kiknu i s tim rizikem, že by pak do případného debla dala ke Garcie Pauline.

V deblu se ukázalo, že skutečně není třeba být podělán z toho, že bude na druhé straně kurtu stát nejlepší pár světa. Jeho výsledky jsou zkrátka dány tím, že debl je PODŘADNÁ SOUTĚŽ a ta konkurence tam není tak velká. Proto ostatně byla před rokem tak úspěšná Santina, přestože v singlu by si neškrtly.

Znovu si stojím za tím, že nejneporazitelnější pár jsou Williamsky, pokud jim slouží zdraví, forma a motivace. Rozhodně ne Kristýna s Karolínou. Třeba se jednou takovým typem páru stane Kristýna s Karolínou. Rád bych je zase viděl spolu více. Uvidíme.

Trochu se nám změnily opory týmu - místo Petry, která (to si přiznejme) zažila velice nepovedenou FC sezonu s bilancí 0:3 a Lucky, která vůbec nenastoupila, mají na tomto triumfu jasně nejvyšší podíl Kája s Bárou + důležitá deblová pomoc Lucky H. ve Švajcu.
Reagovat
Frick
Jak to bude příští rok? Uvidíme. Ale spíše bych nečekal, že by si ostrý singl zahrál někdo mimo naše top kvarteto. Vlastně by k tomu mohlo dojít ze dvou velmi rozdílných důvdodů - a) velmi nepříjemných z důvodu početné marodky nebo (ještě hůře) rozbrojů v týmu b) velice příjemných v podobě toho, že by někdo ze druhého sledu (Katka, Denča, Týna) vyletěl vzhůru jak raketa.

(Hlavní) sezóna tedy skončila tradičně a těšme se na novou.

Bude se kurňa na co těšit - teď myslím "jen" český pohled....

Jak dopadne souboj o českou jedničku mezi Petrou a Karolínou?

Připomene se "ze zálohy" opět Lucka?

Zažije Bára další povedou sezonu?

Probojuje se nějaká z hráček "druhého sledu" už konečně výrazně výše, aspoň mezi TOP 32 nasazených na GS?

Prokopne nějaká hráčka "třetího sledu" prvně brány TOP 100 a zahraje si v hlavní souteži GS?

Najdou se Markéta s Marií a zahrají o GS alespoň v kvaldě?
Reagovat
misa
je tady. Byla zajímavá, podobně jako ty předchozí. Nakonec dramatické finále Fed Cupu s další výhrou českého týmu. Poprvé v samostatné české historii u toho nebyla Ona, takže zůstal malý stín smutku, ale tak to v životě chodí...

Pokud se neobjeví nějaké nečekané zprávy - jako třeba zasnoubení Lucky :) - tak je to asi všechno, co jsem chtěl na TP letos napsat. Příští rok možná nashledanou.
Reagovat
Jan
Skoro by člověk řekl, že od roku 2011 to bylo každý rok těžší a těžší. Letošek určitě. Všechna utkání končila deblem.
Reagovat
FulnekUltras
tak Srbky a Němky jsme ve finále spláchli ještě poměrně v klidu - nejhorší v semi 2013 sicilská oranice ;)
Reagovat
Jan
Myslím i zápasy během roku.
Reagovat
Haitik
Gratulace holky!!! :-) Jsou fakt dobrý :D Teď jsem viděl na twitteru to předávání poháru a ta Bára.. :DD Jak jí někdo nemůže mít rád.. :-))
Reagovat
blixa
Taky nechápu ;-)
Reagovat
VlS
Baruška je pro fajnšmekry, žádná tuctovka.
Reagovat
misa
roku 2016 podle WTA se na podzim moc nepředvedl. Vlastně prohrál všechny důležité zápasy.
Reagovat
FulnekUltras
oprávněná sebedůvěra Káji i Barči před zápasem - kdyby k tomu vnitřně přistupovaly jak někteří tady, tak jsme to skutečně projeli
Reagovat
bIbec
BOMBA SUPEER NÁDHERA NAŠE HOLKY SOU NEJLEPŠÍ HALELUJAAA!!!

Krásná čtyřhra. MÁM RADOST WAU
Reagovat
Jan
O co, že se holky zase stanou nejlepším sportovním týmem roku :)
Reagovat
Pedronegro
aby ne, lepší repre tým tady zdaleka není, blízko je jen biatlon :)
Reagovat
Alexandria
Velka gratulaciaaaaaaaaaaaaaa!Vynikajuce!!!!!!!!!!!!!!Velke dramy a velka radost!
Reagovat
Pedronegro
gratulace celému týmu, nejvíce však Báře, která to celé dnes zařídila :), Amélie chtěla být vychytralá, ale prokaučovala to :)
Reagovat
letityfanousek
díky
Reagovat
Frick
"Celkem jedno. Debla nevyhrajeme. Musíme to urvat v singlech"

:-D :-D :-D
Reagovat
zpilat
Od: misa 12.11.2016 14:52
Finále FC asi moc hezkého tenisu nepřinese. Francouzky jsou slaboučké.
[ Reagovat ]

Tak nakonec to nebylo tak špatné, jak to na začátku vypadalo! :-D
Reagovat
FulnekUltras
;))) to je naštěstí sport... ;)
Reagovat
misa
Finále bylo pěkné a napínavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Pripájam sa ku gratuláciám. Klobúk dole.
Slzy šťastia i sklamania. Až mi bolo ľúto, ako Garcia plakala. Toľko sa nadrela a nič z toho. Team je team a nebolo všetko v jej rukách. A to je čaro českého teamu, dokážu bojovať ako o život a navzájom sa doplňovať. Pála je majster svojho remesla. Vie to namixovať a s dobrými hráčkami to je jednoduchšie a tie on má.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace děvčatům k vítězství ve finále, bylo hodně dramatické. Pála může bát spokojen za tak kvalitní a bojovný tým. Francouzsky předvedly hodně kvalitní výkon, ale rozhodly zkušenosti. Tak nakonec pěkný závěr sezony a snad příští rok budou takhle pokračovat.
Carla a Garbine v Ostravě, tak to pěkná výzva.
Reagovat
tommr
pokud obě nejlepší Španělky opravdu do Ostravy přijedou tak to bude hodně zajímavý utkání ... :)
Reagovat
a.magerova
Gratulace veliká !!!
Reagovat
smazaný uživatel
přiští rok zas vihtajem jatomu prstě věřym a hotovo víte
Reagovat
smazaný uživatel
jamam petrú rád bojovala jak je uní zvikem semto řikál víte
Reagovat
Pavlis
Ale jo, Karolína prostě válí a v reprezentaci nahrazuje Petru. Nicméně Peti to bude chtít co nejdříve odčinit, proti Španělsku by to mohla dát. Jinak jestli nebude už Fed Cup chtít hrát, vadit mi to nebude. Ale tentokráte se to prostě blbě sešlo, náročnej program, přesun, zranění. Historie se nebude ptát na to, že Petra ve Fed Cupu 2016 neuhrála ani bod. Podstatná je celková výhra, Bára a Karolína tak za poslední rok ukázaly hodně velký progress. Škoda jen, že se Peti teď musí šetřit, příliš si neužije oslavy. Ale oběma hrdinkám víkendu tedy gratuluji, fakt neuvěřitelná věc.
Reagovat
Jan
Ano, bylo to neuvěřitelné a úžasné.
Reagovat
misa
posledních let, účastnice budou mít trvalé vzpomínky na skvělou atmosféru a bouřlivé obecenstvo. Tak ještě příští rok, a pak asi final 4 někde v Kataru nebo Malajsii před 100 diváky. No a? ITF nasypou místní autokrati pytel dolarů, TV práva vynesou taky víc a vedení ITF bude spokojené.
Reagovat
FulnekUltras
i tohle může být pro holky na příští rok dobrá motivace ;)
Reagovat
smazaný uživatel
taje eště moc mladá víte
Reagovat
Krisboy
Podle reakcí níže to vypadá, že zase přišel zaperlit svejma úchylárnama. Tak si to užijte.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
tommr
i když cesta k němu byla mnohem složitější než jsem čekal. Z těch našich 5 titulů je ten letošní nejspíš nejcennější, protože naše holky musely překonat spoustu nečekaných komplikací. Asi největší byla absence nebo selhání našich největších opor z minulých let - Petry Kvitový a Lucky Šafářový. To že naše holky dokázaly získat titul i bez jejich přispění svědčí o šířce a kvalitě našeho kádru ... :)
Reagovat
FulnekUltras
;))) vítej... ;)
Reagovat
Jan
Souhlasím. O to je to asi cennější, že to dokázaly i bez nich. Naopak Petra jim letos potřebné body ubírala, o to to bylo těžší.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/hashtag/2016hattrick?f=tweets&vertical=default&src=hash
Reagovat
Empe
Tak nějak jsem tušila, že to dneska bude Bářin den, když jsem ji viděla slzet při tom úvodním ceremoniálu k výročí útoků. :) A taky je to fér. Jeden rok zazářila Petra, pak finále rozhodla Lucka, loni byl hrdinkou Karolína... Bára byla prostě logicky na řadě. :-D
Celý víkend jsem proležela, proseděla a proskákala u televize. Nelituju ničeho. Holky, děkujem.
A popožeňte organizátory, ať si stihneme koupit lístky do Ostravy pod stromeček! :)
Reagovat
tommr
na letošním FC triumfu má jednoznačně největší podíl Karolína, která vedle finále rozhodla i utkání proti Rumunsku a Švýcarsku ... :)
Reagovat
Empe
To nepochybně. Ale dnešek byl Bářin a jako poslední den ročníku je pěkně na očích. :)
Reagovat
Jan
No obě zařídily 1,5 bodu.
Reagovat
Empe
Matematicky jsou na tom rovnocenně, ale přece jen si o trošku víc cením Bářina dnešního bodu, protože šlo o všechno, už si nemohla dovolit prohrát a ustálo to. :)
Reagovat
Jan
Jasně že to ustálo :) Je to Bára :) Loni to ustálo Plíšková :)
Reagovat
Empe
Co se ustálo, nedá se odestát! :D
Reagovat
tommr
je ale taky třeba přihlídnout ke kvalitě soupeřek. Mladenovicová zahrála podstatně líp než Cornetová takže Karolína to měla o něco těžší ... :)
Reagovat
Empe
To je pravda. Ale vlastně no a co, hlavně, že se vyhrálo. :D
Reagovat
FulnekUltras
pronesl téměř omluvný projev ve francouzštině k domácím divákům, kteří teď i se svými hráčkami samozřejmě prožívají obrovské zklamání - ale my jsme to prostě chtěli taky ;) a tenistky máme momentálně asi ;) opravdu nejlepší na světě... ;)
Reagovat
tommr
a Pála je po zásluze nejlepší FC kapitán všech dob ... :)
Reagovat
Jan
Co jim říkal ?
Reagovat
FulnekUltras
něco o perfektní atmosféře, že jsme to ještě nikde neměli tak těžké, a pak podle záběrů na domácí v hledišti bylo vidět, že je to aspoň trochu pohladilo - nakonec už při nástupu k předání poháru jsme tam na rozdíl od loňské Prahy nedělali žádné zbytečné opičky (Barča ;)
Reagovat
Jan
Já si nepamatuji, že by loni dělali nějaké opičky :)
Reagovat
FulnekUltras
tak dneska ani nebylo s kým si u východu ze šaten moc plácat ;)
Reagovat
Jan
Teď můžeme vyhlížet los na příští rok :)
Reagovat
Fandina
Los je znám.
11. a 12. února Španělsko a proto všichni fandit do Ostravy.

http://www.fedcup.com/en/draws-results/world-group.aspx
Reagovat
Jan
Tak to zase nebude jednoduché.
Reagovat
tommr
těžší než letošní úvodní zápas v Rumunsku to ale nebude ... :)
Reagovat
Jan
No CSN a Muguruza ? Obě jsou schopné zařídit body. U Rumunek tam byla taková jen Halepová. Musíme si zatommrovat ne ? :)
Reagovat
tommr
na noční můru českých hráček Niculescu jsi nějak zapomněl ... :)
Reagovat
Jabadu
Tento víkend bylo teprve to pravé erőmű.
:-)
Reagovat
Jan
Francouzky byly v tomhle utkání opravdu dobré. Nebylo to jednoduché je porazit.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli jsme od Palerma 2013 byli někdy blízko porážky, tak to bylo tentokrát.
Reagovat
Jan
No loni to s Ruskami také otáčely.
Reagovat
FulnekUltras
ale doma to bylo přece jen o něco víc "pod kontrolou" ;)
Reagovat
Fandina
To ano, ale představ si to zklamání, kdyby to nevyšlo a myslím, že Rusky byly favority. Já byla na tom mači na místě.
Reagovat
FulnekUltras
to je pravda - a Barča s Kájou dneska dokázaly postavit "papírové" předpoklady na hlavu navíc i v jámě lvové (kohoutí ;)
Reagovat
Fandina
A Francouzky zase proti papírovým předpokladům udělaly dva body v singlu.
Reagovat
Jan
Ano.
Reagovat
Jan
To bylo.
Reagovat
Fandina
Jj, po třetím singlu také prohrávaly 1:2 a v rozhodující čtyřhře vyhrály ve třech setech a byly to taky dlouhé zápasy, byla jsem tam přítomná a pamatuji, že to bylo osm hodin v kuse, ale výhra to byla.
Reagovat
Jan
Už včera po zápasech jsem nevěřil, že to vyhrají, když jsem viděl jak Francouzky hrají (nejen Garcia). Dnes tím tuplem. A v deblu už vůbec.
Reagovat
FulnekUltras
z té atmosféry šel v dobrém slova smyslu strach ;)
Reagovat
tommr
obavy z francouzskýho deblu byly podle mě trochu přehnaný. Vždyt my máme v první deblový dvacítce 5 hráček a jakákoli sestava kterou by Pála poslal na kurt by jim byla víc než vyrovnaným soupeřem ... :)
Reagovat
Jan
No teď se ti to mluví. Přiznej že v tobě byla malá dušička :)
Reagovat
tommr
malá dušička ve mě byla když jsem se dozvěděl, že je Petra zraněná a nebude hrát. Když to ale Bára zvládla tak už jsem žádný obavy neměl. Naše holky jsou ve FC deblu téměř neporazitelný ... :)
Reagovat
janek_da
hlavně žes to tady nenapsal před zápasem. To byl průůůšvih
Reagovat
Jan
Ještě prozraď, kde jsi byl, když za tebe před finále mluvil někdo jiný :) Tak optimistického tě nepamatuji :)
Reagovat
MorusRubra
To je ale slz.
Reagovat
Jan
tommr měl nakonec pravdu, když říkal, že vyhrajem :) Jen to nebyla brnkačka :)
Reagovat
EllNino
no omlouvám se mu :D ... on to asi fakt věděl :D
Reagovat
janek_da
no já si přál, ať je to trochu drámo
Reagovat
FulnekUltras
to kwa ani omylem... ;)
Reagovat
tommr
kdyby nebyla Petra indisponovaná tak by naše holky Francouzky přejely 3:0 nebo 3:1 ... :)
Reagovat
Michaelus
Kaderka vypadal jak zlobr proti tomu Francouzovi
Reagovat
FulnekUltras
v 90. letech do ODS nikoho pod 190 nebrali... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo ,pod 190000,- do kasy nikoho
Reagovat
FulnekUltras
to taky ;)))
Reagovat
Kozoroh
Paráda, gratulace holky :) Potřetí za sebou vyhrát FC dokázaly jen hráčky USA, Španělska a Československa/Česka, současná generace kolem Kvitové, Šafářové, Plíškové a dalších napodobily šňůru Sukové a Mandlíkové z 80. let.
Letošní vítězství je pro současnou generaci první, na němž neměla Kvitová rozhodující podíl, ten náležel Plíškové a Strýcové. Posun oproti ročníku 2011, kdy tým stál a padal na Petře.
Reagovat
FulnekUltras
tak ono se to střídalo - 2012 dominovala Šafi, teď dvakrát Kája, ohromná satisfakce i pro zpočátku "opomíjenou" Barču - takže pořád to vidím jako v první řadě kolektivní úspěch, tím spíš, že často se rozhodovalo až v deblu, aniž bychom tam byli zrovna favority
Reagovat
tommr
debl je naše parádní disciplína. Vždyt my máme v první dvacítce 5 hráček! :)
Reagovat
Jan
No to je parádní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Narovinu přiznám že sem před 4 čtyřhrou neveřil..o to je to vítězsví sladší..holky dekuji!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jan
Já také ne. A je to sladké :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelné, jen jedna prohra. Ale nebylo to o jedné hráčce, největší podíl má na tom samozřejmě Petra, ale bylo tam velké množství hráček které přinesly důležité body. Koukalová, Benešová, Smitková a další. Vlastně jen Petra s Hradeckou jsou už od plného začátku. Generace zlata, a nemusí to být konec. Příští rok můžem klidně znovu vyhrát
Reagovat
misa
Jasně, Koukalová & Smitková :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Také přidaly jeden bod a podílely sa vítěztví :)
Reagovat
Krisboy
Jistě je, Havláte, jenom náhoda, že jsi nejmenoval Plíškovou :) Udav se tou nenávistí a žárlivostí.
Reagovat
gigin
:-DDDD
Reagovat
misa
Ještě se podívej, kdo nám vyhrál finále 2012.
Reagovat
Fandina
Obě přídaly ostrý bod, Klárka předloni ve Španělsku a Terka vloni v Kanadě.
Reagovat
smazaný uživatel
a Ivet v Německu 2012 na to nezapomenu jak smetla Lisickou :)
Reagovat
Fandina
A já si zase pamatuji, jak Ivet s Bárou udělaly postupový třetí bod v roce 2011 v Belgii proti Flipkens a Wickmayer. To bylo také úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrí den
Reagovat
Jan
Ten mečbol od Karolíny byl tentokrát takový nenápadný. Jsem se divil, že se už nehraje :)
Reagovat
Kytka
Nenápadný, ale chytrý. Přesně tam, kde ani jedna ze soupeřek nebyla.
Reagovat
FulnekUltras
famózní halfvoleje má Zloundl dlouhodobě ;)
Reagovat
Jan
Jo Karolína měla občas parádní a neuvěřitelné loby.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tým!
Reagovat
misa
českým tenistkám k dalšímu poháru. Lucka Š. si nakonec mohla jít na tu lavičku sednout, ale bylo by trapné mít další trofej bez odehrání míčku. Takhle se může radovat jiná Lucka.
Reagovat
Lunej..
vuci holkam, Palovi a spol. Krasna ctyrhra a diky za krasny vikend, at zije WTA:)
Reagovat
misa
ITF :) WTA by tuhle soutěž nejraději pohřbila.
Reagovat
Lunej..
Tak diky jim, i kdyz pro hodne fandu je FC zbytecne, ale nastesti tech, co to prozivaji, je mnohem vic.:)
Reagovat
Kytka
WTA by ženský tenis nejraději pohřbila vůbec. Ty pitomý nápady jak zkrátit zápasy. To by rovnou mohly hrát piškvorky.
Reagovat
blixa
Fakt věčná škoda, že Bára s Kájou nehrajou debl i na okruhu. Myslím že do TOP3 by po roce patřily.
Reagovat
vrabejka
Ale Amelie respekt skvěle zahrané finále. Možná to prokaucovvala nenasazenim Kiki ve 4.singlu. A my jsme měli štěstí že nehrála Petra.
Reagovat
petrulinka
Trapné
Reagovat
janek_da
proč? Letos to Petře nešlapalo.
Reagovat
Jan
No měli. Kdyby prohrála, což se nedalo vyloučit, tak bychom teď neslavili. Tím nesnižuji její minulé zásluhy, je skvělé, že když vypadne jedna, doplní ji druhá. V tom je současná síla českého týmu.
Reagovat
Jan
Letos už v Rumunsku musely holky dohánět ztrátu 2 bodů Petry a teď jednoho, což vzhledem k síle soupeřů byl handicap a přesto to zvládly. O to větší poklona.
Reagovat
FulnekUltras
SPOLEČNĚ jste válec... Je naprosto nádherné - nemyslím to nijak pejorativně - vidět kyselé ksichty Frantíků, kteří jsou doma VŽDYCKY neskutečně silní, jakož i zkřivenou grimasu zákeřné amazonky Mauresmo. O deblovém výkonu Pata s Patachonem snad ani nemá smysl mluvit. Perfektní symbióza Kájina citu pro míč a Barčina neutahatelného temperamentu. Žebříček? Nenechte se vysmát... Velká gratulace a dík i Pinďovi ;), který dnes vstoupil do tenisové historie.
Reagovat
Dobry-den
Nejlepší na tom vítězství je fakt, že to zvládáme i bez Petry, takže ta může s klidným srdcem ukončit reprezentační kariéru, protože letos nám způsobila více škody než užitku. Její předchozí zásluhy ale samozřejmě nejsou zapomenuty.
Reagovat
Lunej..
Jsi fakt trapnej.
Reagovat
Dobry-den
Co se ti nelíbí? Napsal jsem slušně svůj názor, tak se taky vyjadřuj slušně, nebo vodcestuj. O hulváty, jako seš ty, tady nikdo nestojí. Navíc to není z tvé strany poprvé, co mě napadáš, milá zlatá, tak laskavě brzdi!
Reagovat
A.R.R.
Lunej není žádný hulvát!!!!
Reagovat
Lunej..
Slovo trapnej je hulvatske? Tak si precti svoje prispevky. A jsi trapnej, jak neustale snizujes Petru, jen proto, ze nehraje podle tvych predstav. a ze ti vadi kritika tve osoby neni moje vina, milej zlatej.
Reagovat
Dobry-den
Teda s tebou bych chtěl mít dvojdomek -_-
Reagovat
Lunej..
Jo,mame stejne tuzby.
Reagovat
A.R.R.
Petra byla tahounem týmu dlouho a určitě ještě neřekla poslední slovo. Petru týmová soutěž hodně baví, takže proč by nehrála když jí kapitán nominuje.
Reagovat
petrulinka
Nic trapnějšího nešlo vyplodit? Když Petra táhla celý tým, tak Karolína ve FC ještě vůbec nehrála, mají 5 titul, takže Petra má 5, Karolína 2. Je to týmová soutěž, nemůže to přece pořád táhnout jedna
Reagovat
EllNino
proč pořád srovnáváš Petru a Karolínu ? ti Kája hodně leží v žaludku co ? :)
Reagovat
petrulinka
No když někdo napíše takovou pitomost, jako že Kvitovou už nepotřebujeme, tak na to prostě reaguju
Reagovat
Dobry-den
Není to pitomost. Vždyť jsme vyhráli ZEJMÉNA díky tomu, že dneska nenastoupila!
Reagovat
Fandina
A jak můžeš vědět, že kdyby nastoupila, tak by nevyhrála. Ano nenastoupila, protože se na to necítila. Je nemocná.
Reagovat
Lina
S takovým hloupým názorem běž někam ..
Reagovat
Dobry-den
Nevím, co se furt fšichni rozčilujete. Mám pravdu a nelze to ničím zpochybnit.
Reagovat
FulnekUltras
snad jedině střízlivým ;) pohledem na realitu
Reagovat
Dobry-den
což je pro tebe cizí pojem
Reagovat
FulnekUltras
u tebe v případě Petry jednoznačně
Reagovat
Dobry-den
dolož
Reagovat
FulnekUltras
podívej se o kousek výš ;) - až bude mít krizi Plíšek, uvidíme, koho budem potřebovat...
Reagovat
vrabejka
Nejcennější titul souhlasíte?
Museli jsme vždy vyhrát až po 5 zápasech!!!!!
Reagovat
Jan
Možná ano, hrály venku a celou sezónu. Navíc v deblu nebyly favoritky.
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2011 to bylo taky moc náročné tak to v Belgii vypadalo na prohru i Petra měla velké potíže a pak Moskevská bitva ale ustály jsme to.
Reagovat
Jan
Ale tenkrát byla Petra válec, která všechno vyhrála, když nastoupila. Dnes to s našimi hráčkami tak jednoznačné není, ale pořád to holky dokázaly. Už popáté :)
Reagovat
EllNino
Zápas jsem viděl
Reagovat
A.R.R.
Viděl jsem všech 5 zápasů :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani jeden. :D
Reagovat
A.R.R.
antičechu :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně to nevadí, že letos vyhrály. Konkrétně letos opravdu ne. :D
Reagovat
blixa
Jo pánovi to NEVADÍ !!! No to je peklo ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přece si nebudu na něco hrát. Všichni tady ví, že jim nefandím... Až bude Fed Cup hrát Katka Siniaková, tak prosím. :)
Reagovat
blixa
Ty nejsi Čech. Ty seš Tatar !!!! :D
Reagovat
FulnekUltras
to už je diagnóza... ;)))
Reagovat
A.R.R.
Loni to bylo horší co :-D

Já jsem primárně také antičech, známe to. Nicméně FC, je něco jiného, ačkoliv kdyby hrály holky s Polskem, tak by tam bylo také velké dilema, ještě že to nehrozí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No musím přiznat, že by mě docela nasralo, kdyby letos prohrály s Francií po tom, co loni porazily Rusko s Mashou... Ale tak já mohl být loni spokojený. Že měla Masha špatné spoluhráčky, to už je druhá věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Garcia i Kiki fakt dobrý! :-)
Počkej, až se Kiki dostane Mashe pod ruku :-D
Reagovat
misa
Proč jsi proboha nechal Kikinu? Tahle holka je mnohem hezčí než Marfushka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to kráva?
Reagovat
blixa
Ale no tak, važ slova !!! Je to dáma !
Reagovat
smazaný uživatel
Na blbou otázku blbá odpověď...
Reagovat
misa
Jsi zaslepený.
Reagovat
smazaný uživatel
Super argument, gratulki.
Reagovat
blixa
Zato tvůj argument že Kikina je kráva je věru excelentní, viď ?
Reagovat
smazaný uživatel
Když někdo někoho neprávem nařkne, tak je to co? Spíš si myslím, že jsem urazil ten kus hovězího...
Reagovat
misa
Tak se třeba unáhlila, nebo Mariu nemá ráda. Kvůli tomu Kiki nemusíš nenávidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych ji nenáviděl, tak koukám na každý její zápas a "fandím" proti ní (na to jsou tady u jiných hráček taky experti :D). Ale to mi za to fakt nestojí...
Reagovat
blixa
Tak má nějaký názor a netají se s ním. Já s ním třeba taky nesouhlasím, ale proto ji nebudu nesnášet a nadávat jí do krav. Děláš ze sebe zbytečně zaslepenýho Tykváka.
Reagovat
janek_da
že? Jednou řekne tenistka, co si opravdu myslí a je hned na seznamu. Naopak tohle mi na ní je sympatické. Nechci umělohmotné názory od tenistů
Reagovat
smazaný uživatel
Viz reakce nad tebou. Mně jenom otravujou ty otázky, proč jsem ji nechal, když to všichni dávno ví...
Reagovat
misa
Kráva ne. Je to laňka s (nejen) krásnýma nohama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nohy má dobrý, o tom žádná. Ale ty to nezachrání. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hezčí, sympatičtější, tišší :-)
Jsem zvědavý na los FO.
Reagovat
Serpens
Je to legendární éra.
A zajímavostí je:
Karolína Plíšková má podíl na 5,5 bodech z 9, přestože to je stále ještě nováček (!)
Bára Strýcová má 3 body a Lucie Hradecká půl.
Petra Kvitová letos pro tým nezískala žádný, nijak ji tím nechci shazovat, prostě se jí to letos nepovedlo, a co víc, i bez ní jsou naše holky pořád schopny to vyhrát, ještě před pár lety to bez Petry prostě nešlo.
Reagovat
Jan
Ano. Dřív to bez Petry nešlo. Máme skvělý široký tým.
Reagovat
VlS
Kája má na svědomí 7 bodů z devíti
Reagovat
VlS
to je dvojka, uhrály to kočky, super gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Co takhle Černošku pozvat TP na oslavy??
Reagovat
Patri.k
Barbora to zabila tím proslovem, že má dobrý kádr :D každopádně, já s tím souhlasím, nepřeceňoval bych moc Pálu, přeci jen, on ani není jejich trenér a ty hráčky se znají, takže většinou ani moc Pála radit nemusí, holky samy vědí, co mají hrát. Pála je tam stejně jen do počtu :D
Reagovat
Michaelus
jojo taky to tak vidím :D Jako to hlavní bych viděl, že není třeeba nějaký magor, kvůli kterému by odmítly některé reprezentovat :D V tom že má s každou dobré vztahy je hlavní
Reagovat
Jan
V tom je jeho plus a přínos :) Ale i v citu, že vždy vybere sestavu, která vyhraje. Bez ohledu na kiksy, že letos nasazoval Kvitovou a ta body nezískala, takže to bylo o to těžší. Čímž nezapomínám její předchozí přínos.
Reagovat
FulnekUltras
U Petry nevíš ještě pět minut před zápasem, jak to bude vypadat... ;)
Reagovat
Fandina
Nádhera, nádhera, nádhera a obrovská gratulace holky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Ale bylo to tedy o nervy celý víkend, debl ke konci byl napínavý, ale nakonec to daly. Nádhera, nádhera a nádhera.
Reagovat
vendulkabendulka
- Karolíno?
- .. a co?
:D
Reagovat
Kytka
A je to. Bravo. Kdo tu psal, že Frantice jsou neporazitelný????
Reagovat
Jan
Pinďa (Pála) musí mít radost :)
Reagovat
vrabejka
Ale ten ultragalakticky volej Káji na 6-5 by měl být ve výměně sezóny (ve čtyřhře)
Reagovat
FulnekUltras
a bylo jich dneska víc - mm přesných obloučků i od Barči
Reagovat
Lina
Toto se nikdy neokouká. Gratuluji holkám, že vítězství vybojovaly.
Reagovat
Jan
Ano, zírám :) Tentokrát je hrdinkou Bára :) Každý rok někdo jiný :) Včera po 2 zápasech jsem měl silný pocit, že to Francouzky vyhrají, jak hrála Karolína s Garciou 2. set, musel jsem odejít a neměl informace jak to pokračuje. Vrátil jsem se před 4hrou, během 1. setu jsem měl opět silný pocit, že to prohrají, musel jsem opět odejít, vrátil jsem se, hrál se 2. set, už to vypadalo lépe a holky to dokázaly! Neuvěřitelné, úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
jasemněl taki pocyt že budeme mýt mýsu a vydíte mame ji už mame několyk mýs
Reagovat
smazaný uživatel
eště že hralá bará strikova jináč sme byli bez mýsy letos
Reagovat
vrabejka
Ještě jeden zlatý večírek pro tuto partu!!!!!
#zasejsmenejlepsi
Reagovat
kada.tom
Bára 1,5 bodu
Karol 1,5 bodu

:-))))

Gratulace :-)
Reagovat
janek_da
Karol jenom 0.5
Reagovat
kada.tom
a včerejší vítězný maratón byl jako za 0 nebo jak? :-D
Reagovat
janek_da
za dnešek -1 bod
Reagovat
janek_da
dvouhru
Reagovat
kada.tom
LOL
Reagovat
smazaný uživatel
to je furd malo aco petrá nemněla bodi mněla by vodjest domu víte
Reagovat
janek_da
tak mu dejte hobla
Reagovat
George_Renel
Mauresma to prokaučovala.
A Pála je mág mágů.
Reagovat
Jan
Někdy během stavu 4:3 pro nás ve 2. setu jsem poprvé viděl v očích Garcii strach nebo nervozitu. Jinak hrála úžasně celý víkend, naštěstí v tomto 5. zápasu začaly Francouzsky konečně vyrábět chyby. Smekám před našimi holkami, že zvládly ten tlak a francouzský kotel.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak a přidávám se ;)
Reagovat
A.R.R.
Holky nejlepšííííííííííí!!!!!!!
Reagovat
Dobry-den
Taglenc hraje budoucí světová jednička ;-)
Reagovat
janek_da
ještěže je Karolina tak unavená, jinak by se tak rychle nepoložila pod míč
Reagovat
smazaný uživatel
Pála to věděl,proto je hrdina..těch komlimemtů
Reagovat
Dobry-den
Teď je brejk nutností, protože poté bude podávat Bára
Reagovat
smazaný uživatel
setam furd domlouvaj jako přt bytvou vo stalyngrad
Reagovat
FulnekUltras
škoda - teď hlavně udržet Kájin servis. Jinak bohužel dáváme soupeřkám zbytečně čuchnout.
Reagovat
Jabadu
Nesmí to jít do třetího, protože servis Báry je už průchozí.
Reagovat
Michaelus
4:2 - 4:5

Pomáhej nám bůh
Reagovat
janek_da
proč Baro nepinkáš na Garciju. Je teď mimo
Reagovat
janek_da
To jsem ještě neviděl, takové provento 1.servisu. Teda jo u Sáry, ale to je jenom uvedení do hry
Reagovat
Dobry-den
Ten neproměněný gembol na pět tři to rozsekl. Teď už se povezeme :-(
Reagovat
Dobry-den
co budeme dělat?
Reagovat
Dobry-den
co budeme dělat?
Reagovat
Jabadu
Karolína T-X!
:-)
Reagovat
kada.tom
na Francouzky je větší a větší tlak ... tak jedem, holky :-)
Reagovat
FulnekUltras
a naopak prorazili podání cigošky - teď je to tady - holky v laufu - jen nepustit a

DO NICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
janek_da
no, je od nich sympatické, že nalité loby nesmečují do těla protihráček
Reagovat
FulnekUltras
Kiki děkujem !!!!!
Reagovat
janek_da
vydržať, vydržať
Reagovat
Jan
Neuvěřitelné :) Fantazie a sen :) Teď vydržet.
Reagovat
janek_da
Ano Baruno :D

pojď kurwa
Reagovat
janek_da
jsi tam jak letadlo, super
Reagovat
Krisboy
Fuj...důležitej game. Ale Báro, co to mělo bejt na tý síti? Třikrát v jednom gemu...?
Reagovat
Dobry-den
Teto, co ty kiksy na síti?
Reagovat
Dobry-den
No proto
Reagovat
FulnekUltras
jenom nepustit Frantiny k lizu...
Reagovat
misa
Ty jsi nějaký divný komunista. Fandíš hráčce, která se raději přestěhuje do Monaka, aby nemusela dát o korunu víc a vyznavačce Pražské kavárny?
Reagovat
Dobry-den
:-)
Reagovat
misa
musí být už na Češky dost naštvané. Na podzim ztratily finále US Open, Pekingu, postup do finále TM a vypadá to, že i Fed Cup.
Reagovat
vendulkabendulka
Fed Cup? To je jeste hooodne daleko..
Reagovat
Krisboy
Ten poslední game byl excelentní. Holky to dají. Prostě DAJÍ !!!
Reagovat
FulnekUltras
tlačíme co to dá... ;) i na domácí to musí dolehnout
Reagovat
Serpens
Ten Bidrman toho Svačinu už delší dobu solidně hejtuje :D A to jsem si říkal, že by si ti dva mohli rozumět... doufal jsem, že by Bidrman šel do ČT po tom, co Nova ztratí vysílací práva na tenis.
Reagovat
gigin
A ČT je získala?

Jinak Vojta je vynikající v Radiožurnálu.
Reagovat
Dobry-den
Zcela zaslouženě. A mohlo to být i jednodušší, měly víc BB...
Reagovat
FulnekUltras
nerouhej se ;)
Reagovat
Michaelus
Jooo!!
Reagovat
Krisboy
Velký moment rodačky Zloun!!!
Reagovat
kada.tom
Výborně! Ještě jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád strašně moc daleko
Reagovat
Jabadu
Těžký, wole, těžký ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
teď vybojovala 6:5 - Bári ne že to teď nedorazíš!!!
Reagovat
FulnekUltras
jooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kája na síti fantastická.

Tak ještě set - žádné sraní z velkých zvířat... ;)
Reagovat
Michaelus
Naše jsou zase nějaký pasivní :/
Reagovat
FulnekUltras
v hlavě bude m...t všem
Reagovat
smazaný uživatel
ty neproměněný BB budou hodně mrzet
Reagovat
Michaelus
To si děláte srandu
Reagovat
misa
by měly velkou šanci na gs. titul. Nevím, proč se nedají dohromady.
Reagovat
misa
Ale jsem rád, že spolu nehrají, aspoň má šanci Bucie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále Bucie vs Bája by bylo super ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Bucie vs Kára :)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Michaelus
Všechno do Mladenovičkové
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, zatím G/M nemusí nic moc předvádět :(
Reagovat
Jabadu
Ale ta Bára - začíná být zle.
Reagovat
Dobry-den
Místo 4:0 je to 2:2. Výborně, holky. Jen tak dál -_-
Reagovat
Kytka
Break. Snad to nebude - první vyhrání z kapsy vyhání.
Reagovat
petrulinka
Prý Francouzský, Ha, Ha. Nemít ty dvě cizinky, tak by se Francouzi mohli jít bodnout
Reagovat
smazaný uživatel
Co mají říkat Němky. 2 Polky a jedna Bosňaka
Reagovat
Kytka
A Dánsko má díky Polce aspoň jednu velice kvalitní dráčku. Kdy se jim to poštěstí.
Reagovat
Kytka
A co Švýcarky? Takhle by se dalo pokračovat.
Reagovat
petrulinka
Všude samá cizinka, to se to pak machruje
Reagovat
smazaný uživatel
Jen my nepotřebujeme imigranty :) když se kouknu na Francouzký sportovce tak nevím jestli reprezentují Ghanu nebo Kamerun
Reagovat
FulnekUltras
i ti diváci ve Štrasburku jsou podle některých chorálů spíš Němci ;)
Reagovat
Jabadu
A Bára už zazdila druhou šanci. Ajaj.
Reagovat
vrabejka
Hlavně že Kiki nenastoupí že? :D
Reagovat
Frick
Tak nic drtivýho to neni.
Reagovat
EllNino
zase kurzy :D
Reagovat
smazaný uživatel
tam jsou větší borci-profíci,než my, ale otravné to být může
Reagovat
EllNino
tam jsou vydřiduši ty profíku :D
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby to neuměli ,tak by zkrachovali
Reagovat
FulnekUltras
běž do řiti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nebo nikdy, taková šance už na 90% nikdy nebude (nebo v průběhu dalších 30-ti let) MUSÍME
Reagovat
Frick
Tenkrát jsme ještě ve 3. tř. prohrávali 0:2....
Reagovat
FulnekUltras
na francky to teď dolehne
Reagovat
Kytka
Nezbývá než doufat
Reagovat
FulnekUltras
to su klidný... ;)
Reagovat
FulnekUltras
kor když i Svačina už přisuzuje franckám roli jasných favoritek
Reagovat
blixa
Někdo tommrovat musí ! ;-)
Reagovat
Kytka
Tak přece jen Bára s Karolínou. To jsem si myslela.
Reagovat
blixa
Ať vám ty stříkačky pěkně stříkají !! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
těšil jsem se na Hráďu , ale snad nebudu smutný
Reagovat
Kytka
Bára super. Škoda, že Petra neodstoupila už včera. Třeba mohlo být jinak. Ale zase Garcia je ve formě. Možná by ji ale běhavá Bára dala víc práce než poměrně statická Petra.
Reagovat
petrulinka
Trošku se bojím, že Francouzský jsou v deblu prostě lepší, ale zázraky se dějí, tak uvidíme
Reagovat
Frick
Jsou to W+W ve formě? Nejsou.
Reagovat
blixa
Co to zase žvaníš magore ?
Reagovat
slacker
Stary bolseviku sklapni
Reagovat
bIbec
já se nebojím. Protože SOU lepší. Takže naše holky můžou jenom překvapit :-)
Reagovat
Frick
Hodně zlý. :-( Jestli jí něco bylo nebo já nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
tvl takovej názeř...
Reagovat
Frick
5x si ztratila servis, do stavu 2:6 a 2:5 neměla jedinej BB... pak Mitu nedopodávala, ale nakonec to dotáhla na returnu.
Reagovat
bIbec
Tak Mitu umí hrát tenis. To není žádné překvapení.
Reagovat
Frick
Je až 246.

Celou sezonu hraje pendrek.
Reagovat
bIbec
a co?
Reagovat
EllNino
matchup, byla rozjetá, čekal jsem přesně tvoji reakci, že hrála sezonu pendrek, tak prostě zákonitě platí, že si nezblázní a Denisa jí přejede, je přece 95. ...

Neuvědomuješ si to, že rozdíl mezi 95. a 240. je skoro mizivý, kažfá hráčka umí hrát, Andrea se prostě zbláznila tenito týden a vypráskala to tam všechno, tak jako loni ve stejném místě Gerasimov atd atd ... mohl bys to už konečně pochopit, ušetříme si tvé udivené komentáře a vlny kritiky :)
Reagovat
Dobry-den
Pokud nebyla Denisa zraněná, tak je tahle hladká prohra neomluvitelnou ostudou.
Reagovat
EllNino
jasně ... Mitu se dostala do finále uplnou náhodou žejo, navíc Denisa tady rozhodně neměla nějakou oslnivou formu ;)
Reagovat
Dobry-den
Denisa postoupila do finále bez ztráty jediného setu, zatímco Mituová ztratila set s naprosto neznámou Korpatschovou. Jenom jsi ale potvrdil, že tomu houby rozumíš, tak klidně pokračuj ;-)
Reagovat
bIbec
tady není čemu rozumět. Kdo někdy Mitu viděl hrát, tak ví, že je schopná hrát moc dobrý tenis.
Reagovat
EllNino
nehledě na to, jestli si viděl zápas Mitu - Plíšková na RG, viděl jsi, jak dobře umí hrát :)
Reagovat
bIbec
beztak ani neví, kdo to je :-)
Reagovat
bIbec
i když myslím, že někdy porazila i Lucku Šafářovou.. nebo se pletu? Teď si nejsem úplně jistý.. ale podle toho by si ji mohl pamatovat.
Reagovat
EllNino
jj divil se uplně stejně, taky hrála pendrek a v Linzi Lucka přejela ...

tady vidíš, jak je nepoučitelnej
Reagovat
EllNino
Mitu v hale má zbraně bohužel
Reagovat
misa
má teď možnost ukázat, jak slabé ty Francouzky v deblu jsou. Alespoň to tvrdila po jasné prohře v Singapuru.
Reagovat
Kytka
Ale zase má k sobě Báru.
Reagovat
Jabadu
Hráďa díky své psychice prostě ne. Ale obávám se, že přes podání Báry to bude průchoďák + občasný kolaps Karolíny. Šance jsou minimální, ale ...
Reagovat
FulnekUltras
jen tommruj ;)
Reagovat
blixa
Cesta vede jedině přes přeci jen labilnější Kikinu. Jde o všechno a to ona nemá zažito, naše holky jo.
Reagovat
aligo
Proti Nizozemsku to zažila za stavu 2:2 tam slottaky o všechno
Reagovat
blixa
Ale ne finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Budou doufám dávat tenis že jo?
Reagovat
petrulinka
Teď říkali, že budou, že se ve Francii vše na čtyřhru připravuje
Reagovat
historik
za nás Plíšek + Bára a za francouzsky očekávané duo
Reagovat
slacker
Hradecka opet za turistku
Reagovat
smazaný uživatel
Tá sa má! :)

http://www.cas.sk/clanok/473833/ked-ju-trump-zbadal-neovladol-sa-sexi-tenistka-mu-doslova-ucarovala/
Reagovat
Frick
Osobně bych asi polemizoval. Nebo si myslíte, že i francoužtí, američtí a australští tenisté by radši vyhráli Wimbl než "domácí" GS?
Reagovat
slacker
A Nasi maji sen vyhrat Stvanice Open na centru (na tom jedinnem pravem centru)
Reagovat
Frick
Tak tak. A jedna naše hráčka vyhrála Wimbl i na Štvanici tyden po sobě.
Reagovat
Jabadu
Rozdíl je v oslovení, ale zato je veliký:
1. ... prosím, přivítejte grandslamového vítěze ...
2. ... prosím, přivítejte wimbledonského vítěze ...
:-)
Reagovat
vibbi
To je snad jasny...Wimbledon je tenisovy trun..wimbledon neni jen tenis..to je sportovni legenda a historie.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem, Bára je čarodejnica :) úžasná, tá to teda vie!
Reagovat
kada.tom
Garcia/Parmentier - Plíšková/Strýcová
Reagovat
blixa
Já myslím že Kikina hrát může. A byl by to nesmysl ji nenasadit když je s Garciou sehraná a tvoří špičkový tým.
Reagovat
George_Renel
Kéž by to Francouzka opět prokaučovala. Víme, že Bára to na ranařky moc neumí, a ona nepostaví Kikinu.
Reagovat
slacker
Mama jistotu ze Mladenpvioova NEMUZE nastoupit do ctyrhry. Po odSToupeni Ze dvouhry by hracce nemElo byt umozneno nastoUIpiT, protowe je evidentni ze LZE o duvodech nenanstoupeni.
Reagovat
petrulinka
A to je někde v pravidlech?
Reagovat
slacker
v desateru, lhat se nema. a lhare je treba potrestat
Reagovat
Fandina
Nastoupit do singlu je něco jiného než do deblu.
Reagovat
vendulkabendulka
V desateru nic o trestani neni.
Reagovat
rusedski
Proč odstoupení? Prostě Mauresmo ji vyměnila za Cornet, na to má právo, ne?
Reagovat
slacker
A oduvodneni?
Reagovat
Fandina
Přesun v rámci pravidel.
Reagovat
slacker
Maji hrat dvojky obou teamu, dvojak je dana zebrickove a nenastupeeni musi byt oducovdneno. Tenisti casto ucelove lzou
Reagovat
Fandina
Přečti si pravidla a pak něco říkej.
Reagovat
rusedski
Hráčky se můžou měnit bezdůvodně. To bývalo v DC před X lety, že se singlisté mohli v neděli vyměnit jen při zranění.
Reagovat
bIbec
je to tak. Tohle pravidlo teda platí pouze na neděli. Taktizování v neděli je prostě povoleno.
Reagovat
bIbec
a není k tomu potřeba "lhát"
Reagovat
George_Renel
Můj tip:
Plíšková - Strýcová
Reagovat
slacker
MAM STEJNY TIP
Reagovat
Krisboy
Hradecká + jedna z těch dvou.
Reagovat
Krisboy
Bára.
Reagovat
blixa
Lucka jedině pokud je Kája našrot.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
Krisboy
Dobře, tak Bára + Kája. Ale určitě ne Lucka + Kája.
Reagovat
Patri.k
Též bych si tipl Plíškovou, Strýcovou... Plíšková asi není tak jistá u sítě, na druhou stranu, když ji jde servis, tak prostě je to hotová :D
Reagovat
FulnekUltras
Kéž by teď byla v pohodě s Kájou do debla! Žebříček strčit do ...
Reagovat
Fandina
Tak kdo to bude

Barča Kája
Barča Hráďa
Kája Hráďa
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě Bára, pokud je Plisule OK, tak s ní
Reagovat
vendulkabendulka
Tipuji, ze tam da Baru a Kaju. I pres unavu.
Reagovat
blixa
Taky to předpokládám.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - teď už je to euforie a doufám, že dolehne i na cikánku
Reagovat
kada.tom
Báře tuhle výhru strašně moc přeju, navíc za takhle důležitého stavu :-)

teď tedy čtyřhra, ve které fakt nebudeme favority - uvidíme, kdo nastoupí :-)
Reagovat
Fandina
na hrad!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
misa
Myslím, že tam má dveře zavřené. Na hradě s velkým H :)
Reagovat
Fandina
Tak si je otevře :-))
Reagovat
blixa
Ta je spíš vykopne ! :D :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Plzeň!!!!!!!!!
Reagovat
Krisboy
Chcanka pro Němce.
Reagovat
historik
ne tiebreak nechceme
Reagovat
FulnekUltras
POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
slacker
strycova se klasicky podelala na koncovkovem podani, u ni klasika
Reagovat
EllNino
ani ne
Reagovat
janek_da
tohle je zase tvoje klasika
Reagovat
FulnekUltras
ještě furt to může napravit
Reagovat
slacker
podela se podruhe
Reagovat
slacker
jak sem rikal a predpokladal
Reagovat
FulnekUltras
lžeš ;)
Reagovat
FulnekUltras
napotřetí
Reagovat
slacker
podelala se i podruhe a podruhe nedopodavala. Lzes ty cechacku
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně aby se teď podělaly francky v deblu
Reagovat
Roger_Federer
Ja zadnemu zraneni Petry moc neverim.
Reagovat
slacker
tenisti a tenisky vubec moc kecaji a lzou
Reagovat
Roger_Federer
Ohhh ty nervy; (Tise u toho trpim.
Reagovat
Fandina
Trochu mi to s nemocnou nohou Petry připomíná loňské finále, tam se do poslední chvíle nevědělo, že Šafi má problémy s rukou a když nebyla nasazená při losu, tak zase, jestli nenastoupí v neděli. A pokud Baruška srovná na dva dva, tak by nebylo marné, kdyby debl také skončil naší výhrou jako proti Rusku. Baruš pojď!!!
Reagovat
EllNino
hlavně aby taky Petra nelaborovala
Reagovat
Fandina
To je fakt. Šafinka to měla hrozné.
Reagovat
FulnekUltras
dokud žabožroutky neuhrají třetí bod, pořád o něj hrajem i my
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě, vloni holky také prohrávaly 1:2 po třetím zápase a jestli to Baruška dá, tak se jede od začátku
Reagovat
FulnekUltras
což se právě děje
Reagovat
MorusRubra
No, to se nám to komplikuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára už blbne :( aby vůbec mělo cenu debla řešit
Reagovat
historik
bára úplně zbytečně začala chybovat
Reagovat
janek_da
Tohle v prvním setu Barča dávala
Reagovat
EllNino
proč začala tak panikařit ? zbrkle se honí k síti, místo toho, aby pomalu rozkládala Alize ... nemusí vyhrát 6:2 6:1
Reagovat
EllNino
Bára ted delá hrozý blbosti
Reagovat
dunphy
Lol Svačina prý, že Cornet ráda hraje a daří se jí proti OBĚMA sestrám Williamsovým. Aha, ok :DD
Reagovat
vrabejka
Toto Bára dá v klidu. Snad posetri trochu Bára síly.
Reagovat
janek_da
no, tak teď pošetřila dobře síly
Reagovat
Krisboy
Copak Bára, to je válec.
Reagovat
bIbec
Snad to Bára dá.

V té čtyřhře se třeba můžou Francouzky potentovat. Tam už by ten tlak na nich mohl bejt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby o tlaku se tady kecá jak dlouho, zatím ani známka nervozity na Francouzkách
Reagovat
MorusRubra
Přesně, jediná nervozní Francouzska je Cornetová. Hlavně Garcia vypadala v obou zápasech velmi odhodlaně a sebevědomě.
Reagovat
vrabejka
Teď na ně tlak nebyl, v 5.zapase to bude něco jiného.
Reagovat
janek_da
už ani ta není nervéz
Reagovat
MorusRubra
Jo, koukám, že už to s ní spadlo. Zajímalo by mě, co jim ta Mauresmová říká. Evidentně je umí namotivovat.
Reagovat
misa
Má megatuny zkušeností.
Reagovat
bIbec
tak já věřím Francouzkám, ale jako stát se to může, že třeba to na ně dolehne :-) Takže Báro, pojď pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára jede, ale o tohle nejde, ten debl a já se bojím
Reagovat
MorusRubra
Kdo by vůbec do debla nastoupil? Hradecká + ? Bára nebo Plíšče? Nebo Bára + Plíšče?
Reagovat
marekv
Plíšková - Hradecká
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Strýcová + Hradecká
Reagovat
Krisboy
Mjr. Hradec určitě, kdo k ní, je otázka. Myslím, že jestli se tenhle zápas moc neprotáhne, tak spíš Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
No varianta Strýcový + Plíšková je reálná, ale spíš to vidim na Hradeckou + někdo
Reagovat
misa
Hodil by se plk. Žitný...
Reagovat
Krisboy
Nejsem si jistý, jestli je dobrý plejer.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ji Bara smazne,tak asi Bara.Jet na vitezne vlne je vyhoda.Na druhou stranu Pala moc neexperimentuje a nevim ,jestli se mu bude chtit do jedineho nevyzkouseneho paru.Navic obe spis sitarky.Hrada s Kajou taky nebyl jeho napad,bylo to vynucene.Tipnul bych si,ze to zasr necha na holkach.Bara s Hradou je ale nejpravd.
Reagovat
lars
mozna bude zalezet, jak se bude Bara na debl citit
Reagovat
Fandina
Jsou tam chyby, ale hezky se mi na tenhle tenis dívá. Doufám, že Alizé nepřitvrdí a Barča bude pořád hrát takhle dobře. 4:1 Baruško pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JEDÉÉÉÉM už jsem si poplakala a teď zafandíme. NA FRANCII!!!!!
Reagovat
kada.tom
na returnu je Bára fantastická :-)
Reagovat
marekv
tady nemám o výsledek vůbec strach, ale ten debl...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslíte že by už Petra měla své počínání ve FC ukončit? Prostě svoje už odehrál a jestli chce být no.1 tak možná to bude chtít obětovat FC. Letos vynechala se Švýcarskem a hned ve Stuttgartu zaválela. Kdyby se Petra soustředila jen na tour mohlo by to jít.
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
Fandina
Podle toho, co říká, tak hraje FED moc ráda. Otázkou je, proč dneska nenastoupila. Včera se mi nelíbila pohybově, moc nestíhala.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě byla unavená, myslím že už toho měla dost, nemá cenu "machrovat" jsem ráda že prostě uznala že dneska to nejde. Její tělo řeklo konec, Petra odpočinek potřebuje, byla to těžká sezona. Psychicky nejtěžší v její kariéře, bylo to moc těžké
Reagovat
smazaný uživatel
Má únavovou zlomeninu.
Reagovat
EllNino
kdo říkal ?
Reagovat
smazaný uživatel
Prý už od Číny, proto tenhle týden tolik netrénovala.

http://sport.idnes.cz/fed-cup-2016-finale-francie-cesko-nedelni-zapasy-pliskova-p1s-/tenis.aspx?c=A161113_124112_tenis_bem

https://twitter.com/Karel_Knap/status/797818016935399426
Reagovat
misa
Kapitán, který nechá hrát tenistku se zlomenou nohou je pošetilý... Petra se tedy bude léčit a těžko říct, v jaké formě se vlastně příští rok vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Únavová zlomenina se nepotvrdila.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1462--podezreni-na-unavovou-zlomeninu-se-nepotvrdilo-rekla-posmutnela-kvitova
Reagovat
janek_da
podle nadpisu, to vypadá že si tu zlomeninu přála
Reagovat
misa
Naštěstí, ale musí se pořádně vyléčit.
Reagovat
janek_da
jj, máš pravdu. jestli chce do top10, tak ať se soustředí na WTA okruh
Reagovat
Fandina
Petra to v top 10 zná, touží po jedničce. Dvojkou už byla.
Reagovat
Fandina
Tedy alespoň v posledních článcích o Petře jsem to četla. A v tom posledním s Vydrou o tom byla také řeč, že chce být světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě chápu že to Petru baví, ale takhle má velkou nevýhodu, zatím co ostatní hráčky se připravují na Dubaj a Dauhá tak Petra musí hrát Fed Cup, pak Semifinále těsně před antukou, hráčky už dávno na antuce trénují, ale Petra musí stále trénovat na hardu. Prostě takhle ztrácí a znatelně, zvlášť když fyzicky nepatří mezi elitu a každý volný den je cenný
Reagovat
dappe
Jako světová jednička??
Reagovat
marekv
Tak suma sumárum z francouzské strany taktika, kdy do debla pošlou světový deblový pár č.2 !
Tomu se říká nebát se taktizovat !!
Reagovat
smazaný uživatel
letosne
Reagovat
smazaný uživatel
To podání, dneska to bude brejkovaná
Reagovat
kada.tom
Hned brejk, tak snad jí to půjde jako v té první hře.
Věřím, že tam nechá všechno (skoro - aby pak mohla hrát i debl) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ji to francka pustíla todle bará néda letos hold mýsa nebúde víte
Reagovat
janek_da
jaképak s tím medle sraní
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
mněla nastoupid petrá aby votčinila tu prohru když hralá zadarmo ta bará néma šancí víte
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď(-te)!
Podvečer je dlouhý :-)
Reagovat
janek_da
nesnáším, opravdu nesnáším, když komentátoři něco hodnotí.

jako u naše hráčky "servis ji ted drží", pak hned buch dá pár dvojchyb

No, a teď o Cornet "má velmi špatnou bilanci ve FC"
Reagovat
FulnekUltras
Svačina je na tohle zvlášť expert
Reagovat
smazaný uživatel
Hrubě to podcenily, to myslím i nás. Všichni už viděli náš tým s pohárem, ale Francie je vždy doma o hubu
Reagovat
EllNino
ještě jsme neprohráli Havláte, tak sklapni ... říkalas 3 hodiny, moc ti to nevychází :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem smutná, vydržela jsem asi 30 minut. Můj Personal best takže si pustím we are the champions
Reagovat
smazaný uživatel
Mám emoční krizi, musím si to vybít. Já se vůbec nedivím že jsou tenistky labilní, já brečim kvůli takový blbosti, já kdybych byla tenistka tak jsem taky labilka, vůbec se jim nedivim.
Reagovat
Fandina
Nic si z toho nedělej, já si právě poplakala, ale pořád doufám, věřím, že to Bára dá a pak uvidíme co v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
My holky si prostě potřebujeme někdy pobrečet :)
Reagovat
Fandina
Jo jo, ženy pláčí víc než muži.
http://ona.idnes.cz/zeny-skutecne-placou-vic-nez-muzi-potvrdili-vedci-fsz-/vztahy-sex.aspx?c=A091015_153612_ona_vztahy_jup
Reagovat
kada.tom
Bára vs. Cornet
Hmm, vzájemná bilance 5-1 pro Francouzku, ale v posledním zápase (Antwerp 2015) vyhrála Bára.

Pojď Báro! :-)
Reagovat
EllNino
Jinak Alize má celkem žalostnou bilanci ve Fed Cupu ... to by mohlo pomoct :)
Reagovat
marekv
věřím jasně Báře, ale ten debl Hradecký moc nevěřím
Reagovat
blixa
Pokud Bára vyhraje, bude hrát Kája. Debl ještě dá ;-)
Reagovat
misa
Aspoň může ukázat, co je pravdy na jejím hodnocení francouzské dvojice ze Singapuru.
Reagovat
EllNino
Alize Bára :D ..... bilance 1:4 z pohledu Báry, ale poslední zápas vyhrála Barča
Reagovat
Fandina
Baruško poooooooooojĎ!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Krisboy
"It's time to show your colours". To je jednoduché - červená, modrá, bílá, lhostejno komu kdo fandí :)
Reagovat
Lina
Špatné zprávvy jsme si už bybrali, tak nyní už jen ty pozzitivní. Teď Bára uhraje bod a pokazí Francouzkám radost a pak se k ní přidá ještě Lucka. Přece nebude Francie naším katem jak v DC tak i ve FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Má vůbec cenu Báře fandit? V deblu jsme asi bez šance
Reagovat
EllNino
to jsou kecy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bude hrát Cornet, takže si Kikina odpočne, pokud se utkání protáhne tak se Bára unaví a Plíšková už je polomrtvá.
Reagovat
misa
Kapitán ještě může nasadit Hradeckou ze svých posledních záloh.
Reagovat
A.R.R.
Ne, stáhneme půlky a pogratulujeme Francouzkám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že já jsem troll.....
Reagovat
smazaný uživatel
Proti komu bude hrat Bara? Obavam se ,ze proti Alize. Tu jsem videl parkrat na podzim a dostala se mozna i silnejsi tam,kde loni byla .Rozhodne to neni tip hracky,ktere Bare sednou
Reagovat
A.R.R.
na live je psaná Kiki
Reagovat
Frick
Tak si něco udělala....? Jestli už přijela do Štrasburku "načatá", tak možná otázka, zda fakt měla včera hrát proti Garcie...
Reagovat
EllNino
to už je jedno, neřeš ... prostě musíme vyhrát 2 zápasy, tak se nerejpej v tom, co bylo a řeš to, co bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to by bylo keců kdyby Petra včera nehrála
Reagovat
marekv
ono jí nemusí být nic fyzicky, ale prostě se necítí...
Reagovat
kada.tom
Garcia se nakonec stane naším katem. Přehrála Petru i Karol. No, skoro už bylo hotovo nebýt toho včerejšího štěstí v maratónu s Mladenovic.

Teď navíc Bára proti ... nevíme :-D
Hrozně bych Báře přál, aby vyhrála, ona by si to zasloužila :-)
Reagovat
Krisboy
Tak bohužel...Caroline naprosto skvěle, nezbývá než pogratulovat. Tak tedy za hrdinku bude Barča. Nejdřív srovná na 2:2, pak v deblu s majorem Hradcem vybojuje mísu. Báro trhej!
Reagovat
Kozoroh
V druhém setu Kája líp podávala (kolem 60%) a Garciaovou se jí tak dařilo zatlačovat, ale se startem třetí sady se úspěšnost podání zhoršila, krom toho Garciaová podávala jako první a výborně, Kája si na returnu v třetí sadě neškrtla, musela při svých servisech dotahovat skóre a měla to při nich těžší, už za stavu 0:1 čelila BP.
Opakuje se tak situace z minulého roku, kdy Češky prohrávaly 1:2. Ale jestli se celkové skóre opět podařit otočí není jisté.
Reagovat
misa
Včera jsem šel kolem sázkovky a napadlo mě, že bych mohl dát 10 000 na výhru našeho týmu. Ale pak jsem si vzpomněl na příhodu, kterou nedávno popsal jeden novinář Z MF: Před lety vybral zrovna asi 80 000 Kč ze stavebního spoření a zrovna šel kolem sázkovky. Napadlo ho, že peníze zhodnotí vsazením na "jasnou" výhru fotbalistů Německa nad Albánií. Pak si zápas pustil a těšil se na pohodový průběh. Nakonec se o něj celou dobu pokoušel infarkt, Němci prohrávali a vítěznou branku dali až v nastaveném čase, myslím v 93. minutě :) Ve sportu není dopředu nic jasného...
Reagovat
FulnekUltras
jj, nehrát si nikdy na Horáčka - ten taky musel nejdřív spolehlivě nakrást, než mohl začít machrovat s hazardem
Reagovat
Pe3k
Francouskam to preju. Obe jsou sikovne a nas team toho vyhral uz dost...Bara to mozna urve ale tipuju 3:1 pro F.
Reagovat
vrabejka
Petra hrát nebude. Nastoupí Bara
Reagovat
A.R.R.
Caroline jsem už dlouho neviděl hrát, až včera a dnes a je to úplně jiná tenistka než si jí pamatuji, zamakala na sobě a zaslouženě vyhrála oba zápasy.

Do druhého singlu Bára, tak snad se jí podaří vyrovnat.
Reagovat
EllNino
neřekl bych, že zamakala, ona hraje vabank, sešel se jí víkend, takových tenistek je, bylo a bude, viz Golubic v semifinále, Glatch 2009 proti USA (kde tý je konec :) ) ... a podobně :D
Reagovat
A.R.R.
já jí nemám moc nasledovanou, ale přijde mi, že dřív se sesypala jak domeček z karet, když jí pár míčů nevyšlo.
Reagovat
janek_da
to ona se sype i teď. Ale má ve FC oporu na lavičce
Reagovat
EllNino
to dělá pořád ... jen Francouzi hrají běžně doma o 50% líp než jinde, i proto bylo favorizování našich tommrem absolutně mimo, žebříček tu vubec nehraje roli :) ...
Reagovat
janek_da
mě hodně, hodně šokla svým fh. Servis jí někdy šelm, někdy ne. Bh má skvělý, tedy aspoň co jsem viděl, ale dneska to byl naopak fh
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
misa
jedem!
Reagovat
VlS
ale je potřeba uznat, že Caroline hraje skvěle. Na alší singl nastoupí Barča - Barčo, trhej!
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle se nemělo stát.Petra by sice měla srovnat(prostě musí)ale ve 4 hře budou favoritky jednoznačně domácí hráčky..
Reagovat
MorusRubra
Tak co, dá oddaná Petra Mladenovičovou? Sice H2H je ve prospěch Petry, ale nemám z toho nejlepší pocit.
Reagovat
vrabejka
No nic je načase na další epický finálový obrat. Tak pojď Baro věřím ti!!!!
Reagovat
EllNino
Kvitka nenastoupí ... Bára na plac
Reagovat
EllNino
tommr radši nevylejzá ... nechápu, jak si tu někdo mohl myslet, že to bude easy :)
Reagovat
slacker
to je strasnej brouk pytlik ten tommr.
Reagovat
A.R.R.
Jak tommr hýří optimismem, vždycky to smrdí pruserem....
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
--
Reagovat
misa
Garci nedopodává tak jako ve finále deblu US Open :)
Reagovat
Jabadu
Od začátku třetího setu se čekalo na jedno. A ono to přišlo. V tomhle je Karolína snadno čitelná.
Reagovat
EllNino
tyvole ten return ani nechtěla ... bože
Reagovat
Denis92
Uspesnost podania v 3sete :
Garcia 84%
Pliskova 48%

S takymito cislami nema Pliskova sancu zvitazit.
Reagovat
misa
Proč ne, vždyť se zatím drží výborně.
Reagovat
misa
Ženský tenis není na servisu závislý tak jako ten mužský.
Reagovat
smazaný uživatel
moje řeč...bohužel
Reagovat
Denis92
Garcia v 3.sete zase zdvihla svoju hru, servis jej stale neskutocne ide a to ze podava ako prva povazujem za velku vyhodu ktora rozhodne zapas v jej prospech.
Reagovat
misa
Nepodceňoval bych, když je někdo v top 10.
Reagovat
historik
už by to ale chtělo zabrat i na returnu
Reagovat
smazaný uživatel
zase ve starych kolejich...bez servisu ????
Reagovat
Fandina
Škoda, že Kája ve třetím setu nepodává první. Caroline je v laufu a bude toho chtít využít, když Kája pořád dotahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
co provede zlepsene prvni podani !!!jenom nepinkat.
Reagovat
Denis92
Druhy set zasluzene pre Pliskovu. Bola lepsou hrackou, aj vo vymenach od zakladnej ciary, obmedzila chyby, zlepsila servis. Proste vsetko lepsie ako v 1.sete. Naopak Garcia isla dole, robi viac UE, ale stale ju drzi dobry servis.

Skoda, ze nevysiel ten brejk na 6-2, zacinala by tak podavat v 3.sete ako prva co by bola psychicka vyhoda.
Reagovat
Krisboy
Je to dobrý, set je tam. Trochu jsem se bál, když to neurvala už při podání Caroline, ale dopodávala to naštěstí naprosto v klidu. Teď už to bude věřím v pohodě. Garcia odpadne.
Reagovat
janek_da
škoda, že nevyšel BP na 6:2. Snad to nebude mít vliv
Reagovat
Krisboy
Přesně, bylo by to určitě lepší. Ale nevadí, už je lepší, dorazí to.
Reagovat
Fandina
Kája tak neranaří a vyměňuje a nepouští Caroline tak moc k její rychlé hře. Tak ještě jeden set Kájo. Pojď!!!
Reagovat
vendulkabendulka
Dotaz, nevidela jsem uplny zacatek, pred zapasem vsichni dlouho tleskali a Bara brecela.. o co slo?
Reagovat
Haitik
Ceremoniál, na památku objetí teroristických útoků, které se odehrály minulý rok v Paříži..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpominka na teroristicky utok z lonska.

https://twitter.com/JJlovesTennis/status/797792581778345984
Reagovat
vendulkabendulka
Dik
Reagovat
janek_da
konečně Karol píšou loby
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně Pála a spol pochopili, že je potřeba hrát do bakhandu, backhandu a backhandu
Reagovat
janek_da
ALe Francouzi mě hodně překvapují fair atmosférou
Reagovat
janek_da
Dobrá věc je ta, že Garcia servis může prakticky jenom zhoršit
Reagovat
smazaný uživatel
Ta to hraje na maximální rziko, snad to přestane vycházet
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia má konečně špatnou chvíli
Reagovat
janek_da
ne, konečně Karolina zabrala
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Garcie konečně trochu nešlo podání
Reagovat
EllNino
neříkala jsi, že tu nebudeš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já na to zapoměla :D tak jo dobře odcházím čau, cca za 3 hoďky jsem tu zas, papa omelety
Reagovat
Fandina
Přijď a doufám, že bude rozhodnuto v prospěch našich holek.
Reagovat
janek_da
podíval jsem na stats Garcie s top20 po 1.vyhraném setu a nejsou moc povzbudivé 10:5. Ale snad FC ji vykolejí
Reagovat
Kozoroh
Když Karolíně optimálně nefunguje 1. servis (50% umístění), tak tahá ve výměnách za kratší konec. Zvlášť, když si soupeřka podáním pomáhá a je běhavá, čímž Káju dostává pod tlak.
Reagovat
janek_da
Je ale celkem dobře pro Karolinu, že se nepinká
Reagovat
misa
Tak dnes to bude 19-17 ve třetím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bez prvniho podani to nepujde.Bohuzel.
Reagovat
marekv
Garcia hraje excelentně, to se dá těžko i vybrat takový podání. Petruš to bude mít těžký, tajně doufám, že Mladenovič nebude úplně fit po včerejšku...
Reagovat
EllNino
a opravdu bude hrát Mladenovic ?
Reagovat
marekv
mňo, já doufám, že hrát nebude, a nechtěj to jen z taktických důvodů
prozradit...naděje umírá poslední
Reagovat
petrulinka
No a první sada v čudu
Reagovat
Lina
Garcia hraje famózně, horší den se nekoná.. Bohužel pro Karolínu, navíc pomoc 1. podání nic moc.
Reagovat
janek_da
Karolině zatím hoří voda
Reagovat
janek_da
francouzké samozřejmě
Reagovat
misa
Francouzská Karolína podává zatím mnohem lépe než ta česká.
Reagovat
petrulinka
Plíšková nejvíc es na okruhu? Asi je někde chyba, ne?
Reagovat
EllNino
ty jsi proti tý Karolíně hodně zaujatá žejo ? :)
Reagovat
Denis92
Ja som Pliskovu az do zaveru sezony velmi nesledoval, ale na TM a aj teraz v DC mala servis stale len okolo 50% a vobec si nim vyrazne nepomaha ako by som ocakaval, najma na jej vysku. Garcia si servisom pomaha vyrazne viacej.
Reagovat
EllNino
jak kdy ...
Reagovat
EllNino
btw. zatím si před ní stále nesmekla ...
Reagovat
petrulinka
Nesmekla, ale včera jsem ji po zápase pochválila
Reagovat
janek_da
ty neplníš zvé sliby?
Reagovat
historik
nevím no Garcia v druhé půlce roku hraje tužku a tady najednou titánka
Reagovat
lars
asi se dobre pripravila na FC
Reagovat
EllNino
tomu se říká Fed Cup ... přehnaní optimisté by měli sedět teď někde v koutě, tommr v čele ...
Reagovat
janek_da
nechápu co dokáže produkovat Garcia za servisy s tím nápřahem
Reagovat
Fandina
A ještě k tomu rychlé, je v přehledu nejrychlejších podání žen na děleném čtvrtém místě.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejrychlej%C5%A1%C3%ADch_pod%C3%A1n%C3%AD_v_tenise
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia opět excelentní. Karolína stejně jako Petra včera nemá co hrát, nemá co dělat prostě trochu beznaděj
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia je v laufu, to bude hodně těžké ...
Reagovat
Denis92
Pliskova dnes bez sance, Kvitova vyrovna. 4hru si ale netrufam tipovat, ani neviem kto vlastne nastupi. Ista je asi len Strycova.
Reagovat
misa
V ženském tenisu může být za pět minut všechno jinak.
Reagovat
Denis92
Nemyslim si, ze sa nieco zmeni. Je to podobne ako vcera, Pliskova priemerny vykon, nepomaha si moc podanim. Garcia si udrzuje skvely vykon zo vcera, pomaha si vyrazne aj servisom. Sice v uvode spravila trocha viac UE, ale zatial je jasne lepsia.
Reagovat
Fandina
Caroline, mám tě ráda, fandím ti jindy, ale dneska ne. Kájo pojď!!!
Reagovat
Lina
Měla bys jí, domluvit vic, nějak Tě neposlouchá. :D
Reagovat
Fandina
Bohužel. Jindy mi vadí, že to Caroline nejde a dneska mě vadí, jak hraje dobře. Ale já doufám, že to Kája otočí. Kájo pojď!
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Krisboy
Tak pojď Kájo, bij jí, řež jí, umlať jí!!!
Reagovat
petrulinka
No tak zatím spíš řeže Garcia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist