Spolupráce dvou bouřliváků? McEnroe chce trénovat Kyrgiose

17. 11. 2015, 12:07
Aktuality 15
V příští sezoně by na okruhu ATP mohla být k vidění dvojice dvou bouřlivých povah. Bývalá světová jednička John McEnroe si totiž myslí, že dokáže zklidnit australskou hvězdičku Nicka Kyrgiose. Nebo mu alespoň ukázat správný směr, kterým se dát. Prý má na to být mezi pěti nejlepšími tenisty světa.
Profily hráčů
John McEnroe

Nick Kyrgios má za sebou zatím nejlepší, ale také dost turboletní sezonu prošpikovanou nevhodným chováním. O skandál se postaral v srpnu v Montrealu proti Wawrinkovi, za což dostal vysokou pokutu a je v podmínce, se kterou si ale během podzimu hlavu příliš nelámal.

Rok zakončil jako 30. hráč světa a bez trenéra. Své služby mu nyní nabídl bývalý bouřlivák John McEnroe. Šestapadesátiletý Američan během US Open Kyrgiose varoval, že pokud 'nechce lidem zůstat v paměti jako klaun', musí na sobě hodně zapracovat. A nyní mu s tím chce pomoci osobně.

"Je to škoda, že teď vypadá psychicky tak křehce. Možná je to trochu přehnané slovo, ale prostě jsem myslel, že teď bude mnohem více vyspělejší," řekl McEnroe. "Nevím přesně, koho teď kolem sebe má, ale potřebuje se obklopit dobrými lidmi. Přál bch si, abych mu mohl pomoct. Někoho potřebuje. Pokud bych to měl být já, bylo by to skvělé. Když to bude někdo jiný, tak to bude také v pořádku."

Nick Kyrgios"Hlavně se už potřebuje dostat na správnou cestu, protože by klidně mohl být čersvým vzduchem v Top 5. Místo toho se teď ubírá špatným směrem, což mi dělá starosti," uvedl McEnroe, který se v současnosti věnuje komentování.

Kyrgiosův výkon ve druhém kole letošního Wimbledonu, kde vypustil druhý set proti Richardu Gasquetovi, komentoval jako ubohý. "Pojmenoval jsem to jako ubohé a nemyslím, že bych to mohl popsat lépe," stojí si McEnroe za svými slovy i s odstupem času.<

Kyrgios už v Brisbane začal se svým týmem a společně s Ajlou Tomljanovicovou v přípravě na novou sezonu. Letos se ještě zúčastní druhého ročníků série exhibičních turnajů v Asii IPTL, rok 2016 odstartuje účastí na domácím Hopman Cupu v Perthu. Na Australian Open bude obhajovat čtvrtfinále.

Nyní je Kyrgios na tahu, zda kývne na McEnroeovu nabídku.

@ajlatom teaching me how to hit backhands #puttinginwork

Video zveřejněné uživatelem Nicholas Kyrgios (@k1ngkyrg1os), Lis 14, 2015 v 5:30 PST

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kyrgios není bouřlivák, ale malé hloupé děcko..
Reagovat
spaniel
Tak tak. Mac si plete rebela s cikanem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nickovi by to medialne neskutocne pomohlo,len neviem ci to chape
Reagovat
smazaný uživatel
Nick nechápe, že je zatím pořád nicka, ale chová se opačně
Reagovat
Kozoroh
Bylo by to stylové, kdyby starý vztekloun McEnroe trénoval mladého buřiče Kyrgiose. Otázkou je, jestli by McEnroe dovedl být dobrým trenérem, je známo, že jako hráč tréninky nesnášel. Je si jistý, že tento přístup u sebe změnil?
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě by mohl dát Nickovi mnohem víc směrem do hlavy... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslim, podobna hlava, muze ho pochopit a poradit mu jak to resil on, ty navaly vzteku. Ikdyz u neho to bylo i casto rizene, aby rozhofil soupere, prerusil hru apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň by bylo něco nového, nějaké další vzrušo...snad se domluví
Reagovat
horska.kraslice
Abychom se nedivili. John už je starší pán, třeba budeme překvapeni jeho klidným koučováním :))))
Reagovat
smazaný uživatel
taky od neho nic bourliveho ani necekam, zajima me pouze mira Kyrgiosovy odvahy a rozvahy.. :-)
Reagovat
George_Renel
Buď se budou držet pod krkem nebo spolu půjdou za holkama...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) no to je predstava.. :-)) Pro me vrcholne nesympaticka dvojice, ale pokud Kyrgios tu velkorysou nabidku prijme a chvilku jim to dokonce vydrzi, vytre mi paradne zrak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to by byl mazec, jen do toho, chci vidět, co s ním Mac udělá :)))
Reagovat
VlS
chystejte svěrací kazajku a náhubek
Reagovat
FulnekUltras
John si současné Nickovo období osobně prožil ;), takže...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist