Srbské finále v Moskvě: Tipsareviče čeká v boji o titul Troicki

22. 10. 2011, 23:14
Aktuality 15
Finále dvou největších favoritů uvidí zítra diváci na turnaji mužů v Moskvě. O titul se spolu utkají nejvýše nasazený Srb Janko Tipsarevič, který dnes vyřadil domácího Davyděnka, a jeho krajan Viktor Troicki.
Janko Tipsarevič

Viktor Troicki nastoupil k dnešnímu semifinálovému utkání proti Jeremymu Chardymu z Francie necelých 24 hodin po tie-breakové bitvě s Američanem Bogomolovem, kterou vyhrál až po více než třech a půl hodinách. Na obhájci loňského titulu však v boji o finále únava znát nebyla: Chardy si sice v obou setech dlouho držel podání, v obou o něj ale za stavu 4-4 přišel a za 71 minut se s turnajem rozloučil porážkou 4-6 4-6.

"Měl jsem štěstí, že jsem se vydržel soustředit v klíčových momentech zápasu," řekl po svém vítězství Troicki. "Je to bývalý hráč Top 30 a zdá se, že se vrací zpátky. Dneska jsem musel předvést nejlepší tenis, abych ho porazil."

S postupem do finále v kapse už mohl Troicki v klidu sledovat druhé semifinále, ve kterém jeho krajan Janko Tipsarevič narazil na domácího Nikolaje Davyděnka. Začátek zápasu patřil jasně srbskému tenistovi, který Rusovi v úvodním setu hned třikrát sebral podání a sadu získal poměrem 6-2.

V následujícím setu se Davyděnko zkoncentroval, servis si hlídal a dokázal nejvýše nasazeného hráče turnaje potrápit při jeho podání. Davyděnko však nejprve promrhal tři brejkboly a poté za stavu 5-4 i tři příležitosti k zisku setu. Vzápětí počtvrté v zápase přišel o podání a síly na zvrat už nenašel. Tipsarevič žádné komplikace nepřipustil a po 98 minutách semifinálové utkání ukončil esem.

"(Tipsarevič) byl lepší od základní čáry. Zkoušel jsem útočit, ale udělal jsem příliš mnoho chyb," vrátil se po zápase ke svému výkonu Davyděnko, kterého stále trápí zraněná kyčel. "Ale v podstatě jsem byl překvapený - hrál jsem zraněný se 14. hráčem světa a málem jsem mu vzal set. Řekl bych, že jsem mohl prohrát rychleji, pořád nedokážu podávat naplno," dodal Davyděnko.

Zítřejší finále mezi Tipsarevičem a Troickým bude vůbec první v historii, ve kterém proti sobě nastoupí dva Srbové. "Srbsko si letos vede neuvěřitelně, a finále dvou Srbů jen dokazuje, že Srbsko má skvělé hráče. Nemáme jen Djokoviče, jsou u nás i další dobří hráči," připomněl Tipsarevič.

Výsledky - Moskva - muži (tvrdý povrch, dotace 725.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Davyděnko (4-Rus.) 6:2, 7:5, Troicki (2-Srb.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:4.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
R.I.P. Marco Simoncelli :-(((
Reagovat
Vojtiik
R.I.P.
Reagovat
Vojtiik
Jinak ta havárka vypadala odporně.. kluk se snažil za každou cenu udržet a udržet, až nakonec... ... kdyby normálně spadl tak se mu snad relativně "nic" nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Janickovo rano:
"Zrcadlo, zrcadlo, povez, kdo je v zemi zdejsi, nejlepsi a nejkrasnejsi?"
Reagovat
tito
No mám pocit, že to bude nejignorovanější finále ATP od zdejších fandů. Jeden vyloženě nesympatický a druhý nějaké sympatie nevbuzující..:)
Reagovat
tito
nevzbuzující
Reagovat
darek.vrana
Asi tak, no. Asi trochu víc bych titul přál Troickému, ale vsadil jsem na Tipsareviče. I když vidět radovat se tohohle "sympaťáka" už nechci. Takže se dívat nebudu.
Reagovat
gigin
Novak Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
Prask, krach, rup, cink........ A zradne zrcadlo gigin se rozletlo na tisic kusu!
Reagovat
gigin
Naštěstí je tu sojka - bonzačka. Ta vidí, slyší, nikdy nelení a letí to vyzvonit Krakonošovi... Ten už si s milým Janíčkem bude vědět rady... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... ale to uz bude zase jina pohadka. ;-)
Reagovat
gigin
No ta s tím zrcadlem taky není typicky srbská... tak jsem si myslel, že kdyby se to trošku smíchalo, tak by to možná Janík ani nepoznal... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
..... to neni dobry napad, z Janicka Jenicek nikdy nebude, Krakonos do Srbska nedela a i ty jsi na cimprcampr.... :-(
(A bud rado, alespon u tebe nemistruje na Londyn!)
Reagovat
gigin
ale stejně jsem to od něj nečekalo, takovou reakci.. Vystudoval vysokou školu, na levé rameno si nechal v japonštině vytetovat citát z jedné Dostojevského klasiky, čte německé filozofy devatenáctého století ... a ten Londýn... to je myslím ukvapené.. ale mi už je to asi jedno....
Reagovat
smazaný uživatel
jsi proste zvykle odrazet jen leskly, pripadne potetovany, ;-) kazdopadne vsak vzdycky do detailu vystajlovany povrch!

A Londyn? Ten prece vypadl z Janickovy studovane hlavy, do sojci by se teda nevesel! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist