Srichaphan vymění raketu za hole, chce být profesionálním golfistou

15. 4. 2013, 20:25
Aktuality 5
V profesionálním tenisu patřil mezi desítku nejlepších hráčů na světě a vyhrál pět turnajů ATP. Nyní se Thajec Paradorn Srichaphan chce podobně prosadit v golfu. Vzorem mu jsou bývalí kolegové Rus Kafelnikov či Australan Scott Draper.
Paradorn Srichaphan

Třiatřicetiletý Srichaphan definitivně ukončil kariéru s raketou před třemi lety. V té době už ale téměř nehrál; jeho slibnou kariéru ukončila nehoda na motocyklu, při níž si zlomil obě zápěstí.

Už jako bývalý tenista se začal věnovat golfu, kterému se nyní věnuje dva roky. A přestože mu chybějí zkušenosti, chce se ještě letos stát profesionálním hráčem.

"Mým cílem je stát se prvním asijským sportovcem, který vymění jiný sport za profesionální golf," uvedl Srichaphan. "Australan Scott Draper, který byl jako tenista v Top 50, se stal golfovým profesionálem, byl první. Chci udělat to samé a zapsat se do historie thajského sportu," napsal v prohlášení bývalý tenista, který si tento týden vyzkouší stotisícový turnaj Singha Pattaya Open.

Kromě Drapera může být Srichaphanovi vzorem také Rus Jevgenij Kafelnikov, vítěz dvouhry na olympiádě v Sydney 2000. Ten v červenci 2011 získal osm let po ukončení tenisové kariéry první golfový titul mezi profesionály. Jeho cílem je zahrát si za tři roky na olympiádě v Riu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
VlS
co jsem našel v dlouhodobejch statistikách, tak byl na vrcholu tak před deseti lety (9.) i když na GS nikdy nepřešel 4.kolo. Od roku 2007 byl nejvýše 52. v lednu 07, ale ještě v tom roce se propadl do 6. stovky a později se pohyboval kolem místa 900 a vypadl úplně z rankingu. Později se zkusil vrátit v deblech. Havárii měl v roce 2010.

Mayko, viděl jsi ho někdy hrát, že jsi tak nadšenej?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se díval, co světoborného dělal. Podle http://www.youtube.com/watch?v=KMPTMQTtO-I tipuju takový asijský Monfils.
Reagovat
tito
"Nezáleží" jen na pořadí v žebříčku. Pro mne střípky- 2x ze 4 vzájemných zápasů potrápil tehdy soupeře válcujícího Rogera- 2004 Bangkok, 2006 v Basileji, kdy Roger vyhrál až v TB třetího. Dále například budhistické modlení se před zápasy, skvělá klaka v hledišti, které mohl se svými fans konkurovat jen James Blake, pozitivita a věčné rohlíčky. Podstatně výraznější osobnost než spousta bezejmených, kteří byli před ním a s nimiž Roger na potkání zametal. Asi tak. :-)
Reagovat
Mayo
Paradorn je pánes
Reagovat
tito
je :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist