Stachovskij si za vyfocenou stopu míče vysloužil pokutu

30. 5. 2013, 21:13
Aktuality 9
Na dva tisíce dolarů vyjde Sergije Stachovského fotografie sporného otisku míče, kterou udělal při svém pondělním utkání s Richardem Gasquetem a následně publikoval na twitteru. Oficiálním důvodem udělení pokuty je nesportovní chování ukrajinského tenisty.
Profily hráčů
Sporná stopa míče

Rozzlobený Stachovskij si hned v úvodu utkání s Richardem Gasquetem telefonem vyfotil sporný dopad míče u lajny, za což dostal od rozhodčího Carlose Ramose napomenutí. Zápas s nasazenou sedmičkou nakonec prohrál 1-6 4-6 3-6.

Fotografii stopy míče, který podle něj šel na čáru, chtěl ukrajinský tenista po zápase ukázat supervizorovi turnaje a zároveň ji "vyvěsil" na twitter k posouzení. "Myslím si, že to bylo špatné rozhodnutí. Hrajeme na antuce, kde by to mělo být jasné. Bohužel to není jasné všem rozhodčím," uvedl Stachovskij, který však podle svých slov očekával spíš pokutu.

To se nyní potvrdilo. Z 21 tisíc eur, které dostal za vyřazení v prvním kole, zaplatí na pokutě sedm procent.

Komentáře

9
Přidat komentář
VlS
i na antuce, skončila by divadelní představení hráčů i rozhodčích. Ze streamu bych řekl, že míč byl na lajně, na fotce je mezi stopou míčku a lajnou mezera - čili aut. Na místě rozhodčího bych to posoudil jako aut.
Reagovat
Heather_Fedex
a ja jsem za uplne zruseni jestraba. a byl by klid ;)
Reagovat
Hook2424
Já tam teda mezeru nevidim. Podle obrysu stopy mice lajna. ...ale zase pozor! Na parizske antuce jsou lajny zapustene. tzn. ze jsou níže. Klidne se muze stat, ze by se mic lajny dotkl pokud by byla ve stene vysce jako zbytek kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel, a myslel som že to urobil okamžite po výmene - to by tá pokuta sedela.

Ale on to urobil počas prestávky a výmeny strán - takže aj Monfils dostane pokutu za kamerovanie si publika ?
Nešlo o žiadne zdržovanie, nenarušil sa priebeh zápasu, len hráč XY použil mobil na fotenie. Jediný rozdiel oproti Gaelovi bolo, že Francúz robil video :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprv Troicki a jeho míček co je vidět až z vesmíru :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, ve fotbale se nesmí kritizovat rozhodčí. Takže tady je to celkem podobné.
Kdyby je nepotrestali, asi by se to zvrhlo ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud je to ta tu fotku, tak to je absurdní a nespravedlivé rozhodnutí. Být Stachovským, zažaloval bych ATP u civilního soudu v USA.
Reagovat
a.magerova
Jj to je ONA :-))
https://twitter.com/Stako_tennis
Reagovat
VlS
tak už jen prokázat, že to je stopa sporného míče :-). Po skončení hry najdu takovejch stop na antuce fůru a můžu se hádat do nekonečna co jak bylo a nebylo, nehledě na to, že se stpa dá i vyrobit teniskou. Jó tak Maradonova boží ruka ještě do toho .............
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist