Staří páni diváky lákají. Už to jde ale ztuha...

23. 5. 2011, 11:18
Téma 0
Ivan Lendl, John McEnroe, Björn Borg, Pete Sampras, Stefan Edberg, Goran Ivaniševič. Co jméno, to pojem. Všichni v minulosti bavili a okouzlovali svět. Ale moment, minulý čas se jaksi nehodí...
Goran Ivaniševič (© Pavel Lebeda)

Tenisová scéna má dva světy. Tomu současnému vládnou Djokovič, Nadal a Federer, v tom druhém ožívají legendy. Už řadu let existuje ATP Champions Tour seniorů. Možná už jste zapomněli, ale v roce 1997 vyhrál v Praze Ekvádorec Gomez, jenž ve finále porazil Borga.  Nyní se k tour přidává stále více exhibic někdejších es a Američané přichystali další lahůdku (bohužel jen v USA) – jednodenní miniturnaje.

Akce pod názvem Champions Series znovu nastolí rivalitu Agassiho se Samprasem, k nim se přidá McEnroe a čtvrtým do party bude pokaždé někdo jiný. Stejně jako v únoru se počítá v New Yorku s Lendlem a dále třeba s Changem, Borgem, Wilanderem nebo Rafterem.

Na první pohled je zvláštní, že vysloužilé hvězdy táhnou. Vždyť současná esa nabízejí každý týden nový příběh. Sezona je nabitá, přesto mají veteráni úspěch - důkazem budiž exhibice Lendla v Ostravě nebo zmíněný New York za účasti 17 tisíc diváků.

V květnovém čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 04/2011 Vše o postupu do finále Fed Cupu po 23 letech
Nejspravedlivější turnaj se hraje v Indian Wells
Příběh Andyho Murrayho. Proč stále čeká na velký titul?
Jak se hraje na antuce & slavní antukoví gladiátoři
Trenéři doporučují: Pro děti měkčí míče!

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok!

Ze starších hráčů číší hravost a chuť. „Nikdy jsem nepřestal tenis milovat, pořád ho mám v srdci,“ ujišťuje Lendl, jenž loni začal hrát po šestnáctileté pauze!

Na kurtech dochází i k velmi zajímavým konfrontacím. Nastoupí proti sobě třeba Lendl a o čtrnáct let mladší Tim Henman. Už jen tohle porovnání je vzrušující. „Když jsem začínal, Lendl dominoval, miloval jsem techniku jeho úderů. Zahrát si proti němu je úžasné,“ říká Henman, jenž na turnaji v Curychu pokořil Lendla dvakrát 6:2. „Příště mu to vrátím,“ usmál se Lendl.

„Hlavně nesmíme nikoho nudit a ztrapňovat se navzájem,“ oznamuje Sampras jedno z pravidel bývalých hvězd. Veteráni ale jen nepřehazují síť, snaží se být v kondici a nabídnout aspoň nádech zašlé slávy. „Lidé chtějí vidět můj tvrdý servis a pak volej, i když už to jde ztuha,“ říká Sampras. Čas se ale nedá zastavit. "Už nebudeme běhat jako dřív, ale je šance nás vidět," podotýká Lendl.

Tenisoví veteráni našli stejně jako v golfu bílé místo na trhu. Americká série má mít vypsanou dotaci milion dolarů, vítěz získá půlku. „Máme co nabídnout a má to smysl,“ ujišťuje Agassi a jako by zval na červnovou exhibici v Praze, kde by měl hrát s manželkou Steffi Grafovou.

pva, Tennis Arena, Radek Smekal

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist