Start na turnaji WTA 500 v Ostravě přislíbily Kvitová, Krejčíková, Plíšková i Muchová

30. 8. 2021, 15:27
Aktuality 38
Elitní kvarteto českých tenistek je přihlášené na turnaj J&T Banka Ostrava Open 2021. Přijet by měly grandslamové šampionky Petra Kvitová a Barbora Krejčíková, světová čtyřka Karolína Plíšková i Karolína Muchová.

Druhý ročník akce okruhu WTA kategorie 500 se s dotací 565.530 dolarů odehraje na tvrdém povrchu 20. až 26. září. Na rozdíl od loňské premiéry bude hlediště Ostravar Areny otevřeno fanouškům. Předprodej lístků spustili pořadatelé dnes.

Kvitová je dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu a Krejčíková letos ovládla antukové Roland Garros. Bývalá světová jednička Karolína Plíšková si v tomto roce zahrála o titul ve Wimbledonu. Čtvrtá Češka v soutěži Muchová došla v lednu do semifinále Australian Open.

Jako žebříčkově poslední z přihlášených se přímo do hlavní soutěže dostala 35. hráčka světa Alison Riskeová z USA. Z grandslamových šampionek mají přijet i Němka Angelique Kerberová a Polka Iga Šwiateková, dorazí také čerstvá olympijská vítězka Belinda Bencicová i bronzová z Tokia Ukrajinka Elina Svitolinová či letošní finalistka Roland Garros Anastasija Pavljučenkovová.

"Jsem pyšná a šťastná, když se podívám na startovní listinu. Je to neuvěřitelná sestava," řekla na tiskové konferenci ředitelka turnaje Laura Ceccarelliová.

"Těším se moc, už loni byl turnaj skvělý, akorát tam nebyli diváci, což atmosféru úplně změnilo. Letos to bude jiný, takže si myslím, že to bude skvělý turnaj," řekla Muchová z New Yorku. "Bude to hodně silný turnaj, lákadlo pro lidi a doufám, že bude plno, protože s fanoušky mají zápasy jinou dynamiku a hlavně energii, kterou si ráda předávám s diváky," řekla 24. hráčka světa.

Kapacita hlediště bude pět tisíc míst pro diváky splňující platná vládních nařízení pro návštěvu hal. Diváci s platným očkovaní ale můžou místa doplnit do naplnění kapacity.

Vstupenky jsou rozdělené do dvou kategorií a stojí od pondělí do čtvrtka 200 a 300 korun a od pátku do neděle 300 a 400 korun. "Loni nám chyběla atmosféra a ve velké hale jsme se cítili osaměle. Věřím, že ceny jsou příznivé a teď bude plno," řekla Ceccarelliová.

Česko stejně jako loni uspořádá dva turnaje nejvyššího ženského okruhu WTA. Červencový Livesport Prague Open v areálu Sparty ve Stromovce vyhrála Krejčíková.

Letos navíc Česká republika přivítá elitní hráčky ještě jednou. V prvním týdnu v listopadu bude Praha hostit finálový turnaj mistrovství světa družstev žen o Pohár Billie Jean Kingové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
tommr
a co naše ostatní top-hráčky: Vondroušová, Siniaková, Martincová, Bouzková? Budou hrát aspon kvalifikaci?
Pro naše juniorky to bude asi příliš silně obsazenej turnaj takže nepočítám ani s WC a když tak maximálně do kvalifikace...
Reagovat
SydneyOpen
a kdo by měl dostat WC? Já bych se toho nebál klidně WC min. pro Noskovou a Fruhvirtovou, Linda už pomalu má i na WTA úroveň
Reagovat
lukasmarek2001
Nosková by na to určitě měla úroveň, myslím, že i Šalková by je tam mohla dost potrápit, Brenda se na hardu teď dost rozjela...
Reagovat
EllNino
Myslím, že na Premier WC nedostanou juniorky, ale zkušené holky, juniorky max. do kvaldy
Reagovat
lukasmarek2001
?Máme čtyři divoké karty. Dvě jsou čistě na nás, další dvě jsou určeny pro hráčky Top 20. Když si o ně zažádají, musíme je udělit. Pokud by taková žádost nepřišla, patřily by hráčkám, které jsou první pod čarou. Buďte připraveni na překvapení,? doplnila za organizační tým Ceccarelliová.

Buďte připraveni na překvapení. Z tohohle vyplývá, že by ji nějaká juniorka mohla dostat.
Reagovat
com
tim prekvapenim myslela Serenu smilesmile
Reagovat
Mony
Nebo její dceru
Reagovat
lvicek
Tak Marketa v rozhovoru primo uvedla, ze Ostravu vynecha, takze tu tam necekejme.
Reagovat
EllNino
A kde? Mohu se zeptat na zdroj?
Reagovat
George_Renel
Dnešní Radiožurnál.
Reagovat
lvicek
Jasne: "Už víte, jaké máte plány po něm?
Mám přihlášené Lucembursko, což je po US Open, pak týden volno. Vynechám Ostravu a budu hrát Chicago a Indian Wells a potom mám myslím Linec, Moskvu a pak nějakou Itálii, to se uvidí. Teď neobhajuju body, jak jsem byla v roce 2019 zraněná, takže si myslím, že je správný čas. Když budu v pohodě, chci toho odehrát co nejvíc. "
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-us-open-1-kolo-vyhra-rozhovor.A210831_032852_tenis_ikuc
Reagovat
tommr
to je dobrej plán ... smile
V Ostravě by stejně neměla šanci a našich hráček je tam víc než dost ...
Reagovat
EllNino
proč myslíš, že by neměla šanci?
Reagovat
tommr
letos tam bude příliš silná konkurence ze zahraničí + většina našich nejlepších hráček. Dostat se do finále bude proto nesmírně těžký a nic jinýho se na tak malým turnaji nevyplatí ...
Reagovat
EllNino
Je to WTA 500 ne?
Reagovat
tommr
což je prostě ve srovnání s tisícovkama a GS malej turnaj a pro hráčku jako je Markéta je skoro nemožný si tam v tak silný konkurenci bodově polepšit ...
Reagovat
lvicek
Jako na OH? ;)
Reagovat
tommr
stříbro z Tokya byl nečekanej úspěch kterej se Markétě asi jen tak nepodaří zopakovat. Možná nikdy ...
Reagovat
Mony
snad další 3 WC dostanou naše holky. Přál bych to i nějaké juniorce
Reagovat
com
a to jako muze prijet tolik hracek z top 10? smile Vzdycky se Kvitovic s Karolinou stridali a ted se sem hrne i Svitolina, Bencic, ... smile
Reagovat
EllNino
WTA 500
Reagovat
com
tak jako cist nadpis jeste zvladam smile A u 500 neni zadna maximalni kapacita top hracek? To tam jako muze prijet klidne cela top10ka? smile
Reagovat
vergus
Tak do Stuttgartu se pro Porsche hrnou všechny, i když je to taky "jen" 500
Reagovat
com
pravda.. smile Az se dozvi, ze v Ostrave dostanou misto auta maximalne klicenku, tak bude jedna odhlaska za druhou smile
Reagovat
Blondie
Poslední dobou mě aj celkem bavíš, come, čověče smile dík smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dostanou pytel uhlísmile a vítězka možná i kus ocelismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*ocele
Reagovat
Oin
Obojí lze použít.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, já v pci narychlo, takže jsem vlastně použil obojísmile Diksmile
Já vyrostl na češtině z dvacátých let, verneovky, londonovky i rodokapsysmile a i v pravidlech se držím starších, tak z 80-90let. Leccos mi už teď uniká a leccos jsem taky zapomněl...
Reagovat
paddy
ocele i oceli smile
Reagovat
blixa
Pěkné obsazení, takhle nabitý turnaj tu asi ještě nebyl, což ?
Reagovat
blixa
Sakra, to mělo přijít nahoru.
Reagovat
com
to uz nezakecas.. kliknul si na me smilesmile
Reagovat
blixa
Chasníčku, na tebe bych tak přinejlepším šlápnul okovanou botou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty máš doma z fabriky nebo z punkových časů?smile
Reagovat
blixa
S žádnou fabrikou jsem co do činění nikdy neměl, takže odpověď znáš smilesmile
Reagovat
Mantra
za první kolo vezmou víc než na Slamu z USo(např)
Reagovat
lukasmarek2001
Na US Open za první kolo je 10 bodů, na WTA 500 jen jeden...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist