Šťastných 13: Wozniacká smetla Cornetovou a je v semifinále

13. 4. 2012, 17:57
Aktuality 17
Už na třináct zápasů protáhla svou vítěznou sérii v Kodani dvojnásobná vítězka turnaje Caroline Wozniacká. Bývalou světovou jedničku nezastavila v cestě za obhajobou titulu ani Francouzka Cornetová. Wozniacká svou čtvrtfinálovou soupeřku smetla 6-0 6-3.
Caroline Wozniacká

Vítězka dvou dosavadních ročníků turnaje e-Boks Open Caroline Wozniacká vstoupila do dnešního zápasu s bilancí 12-0 na kodaňském podniku a sedmnácti vyhranými sety v řadě. O tom, že Alize Cornetová její sérii nepřeruší, pochyboval brzy jen málokdo; Wozniacká svou soupeřku přehrávala při vlastním podání i na příjmu, v úvodním setu nechala Francouzku při jejím servisu uhrát pouhé čtyři výměny a za půl hodiny vyhrála úvodní sadu hladce 6-0.

Téměř bezchybně hrající Dánka udeřila rychle i ve druhém setu a brzy se ujala vedení 3-0. Francouzská tenistka začala favoritce dělat problémy až po tři čtvrtě hodině, ale síly na zvrat už nenašla a po 64 minutách odcházela z kurtu s porážkou 0-6 3-6.

Semifinálovou soupeřkou Wozniacké bude vítězka balkánského duelu mezi Bojanou Jovanovskou a Petrou Martičovou.

Výrazně těžší práci měla s postupem mezi nejlepší čtyřku Angelique Kerberová. Ta v německém duelu sice Monu Barthelovou v úvodním setu zaskočila, v další sadě jí ale krajanka nadělila 'kanára' a za stavu 4-5 v rozhodujícím setu musela Kerberová odvracet mečboly své soupeřky. To se jí povedlo, v jedenácté hře přidala turnajová dvojka další brejk a po téměř dvou hodinách si Kerberová připsala vítězství 6-2 0-6 a 7-5.

V duelu dvou nasazených hráček se Němka utká s turnajovou trojkou Jelenou Jankovičovou, která si rovněž ve třech setech poradila s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Cornetová (Fr.) 6:0, 6:3, Kerberová (2-Něm.) - Barthelová (6-Něm.) 6:2, 0:6, 7:5, Jankovičová (3-Srb.) - Kanepiová (5-Est.) 4:6, 6:1, 6:3.

Komentáře

17
Přidat komentář
dadaft
zatím 1 : 4

skvělý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky koukám :-), teď parádní forhendy od Angeliky..a set má v kapse.
Reagovat
dadaft
jj. Angelika vypadá hodně sebevědomě. a dokáže Jelenu přitlačit...
Reagovat
smazaný uživatel
To teda..teď to byl řeznický return na lajnu :-). To vypadá na krátký proces zatím..
Reagovat
dadaft
obrovské drama. Jelena v páté hře druhého setu nutně potřebovala uhrát své podání. spousta shod, pak při své výhodě vypálí nalitý volej metr ven z kurtu a následně jde Angelika na 4:1.
asi je rozhodnuto...
Reagovat
smazaný uživatel
Komplexně pěkný výkon od Angeliky..co jsem zahlídl tak 20W/13UE. Jelena měla chyb 2x víc..
Reagovat
dadaft
výsledek jednoznačný, ale zápas dobrý. hned mám lepší náladu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem neviděl, ale GO CAro GO !!!
Reagovat
Heather_Fedex
aspon nekomu ze se dari patek 13....
Reagovat
tommr
tušil jsem, že Caro nebude mít s Cornetovou slitování, ale že jí ještě zbije to mě teda nenapadlo:

"Téměř bezchybně hrající Dánka Cornetovou udeřila rychle i ve druhém setu a brzy se ujala vedení 3-0."
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Administrator
Samozřejmě i tady zůstal tenis bezkontaktním sportem :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Třináct kodaňských výher v pátek třináctého, to je hezké. :) Zápas rozhodl hlavně velký nepoměr winnerů a nevynucených chyb u Alizé. První set byl jednoznačný, i když v něm Alizé měla brejkbol. Druhý set ze strany Caroline už tak suverénní nebyl, ale nakonec ten jeden brejk stačil. Nejhezčí momenty zápasu se odehrály určitě na síti, kde Caro uhrála několik pěkných bodů (doufám, že se Vlk díval :D). Hezké byly taky některé dlouhé výměny. Část z nich zakončila Alizé trochu netrpělivě a jiné zase trpělivá Caro zakončila vítězným úderem... No a na konci zápasu bylo zřejmé, že oběma holkám nejvíce sluší úsměv. :)
Reagovat
VlS
Na výsledek bych si nevsadil, ale na to, že první koment bude od tebe klidně. Zápas jsem neviděl, takže ten komentovat nemůžu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, taky bych si na to vsadil. :D Jediná možnost je, že by mě předběhl nějaký příspěvek obsahující jednu větu. Anebo že bych si toho článku všiml pozdě...
Reagovat
Fandina
celkem výzva ... do budoucna ... a pamatovat si že to musí být víc než jedna věta ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Caro Open pokračuje opět s jediným možným hráčem, který má šanci na výhru:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist