Státní zástupce chce přísnější trest pro útočníka na Kvitovou

18. 8. 2019, 19:43
Aktuality 149
Případem napadení tenistky Petry Kvitové se bude zabývat vrchní soud v Olomouci. Uvedla to dnes Česká televize, podle které se proti nepravomocnému rozsudku prvoinstančního soudu odvolal žalobce i nepravomocně odsouzený. Žalobce chce pro údajného útočníka Radima Žondru přísnější trest, uvedla ČT. Žondra dostal trest osm let vězení, státní zástupce chce podle ČT až dvanáctiletý trest.
Profily hráčů
Radim Žondra

Žondru uznal krajský soud v Brně letos v březnu vinným z napadení známé tenistky a za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody ho potrestal osmi lety vězení.

Žondra vinu popíral. Hrozilo mu od tří do deseti let vězení. Obžaloba se neúspěšně snažila dosáhnout odsouzení za vydírání, pak by mohl trest činit až 12 let. Čin však prvoinstanční soudní senát překvalifikoval.

Podle žalobce se Žondra v prosinci 2016 dostal do prostějovského bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Napadl ji a vážně pořezal na ruce. Odešel, když mu nabídla 10.000 korun, které si vzal.

Žondra tvrdí, že v tu dobu byl na stavbě v Napajedlích na Zlínsku. Státní zástupce Ivan Hrazdíra navrhoval dvanáctiletý trest i v závěrečné řeči před brněnským soudem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

149
Přidat komentář
Jon61
Opravdu nejlepší je na názory Fricka vůbec nereagovat, ignorovat ho. Je to jako kdyby na cestě bylo lejno, tak ho obejdeme, nebudeme přece do něj šlapat. Frick je tvor, který se vyžívá hrabaním v soukromí jiných, ale je zbytečné nepouštět se s ním do diskuzí, je to lití oleje do ohně. Raději nechme oheň skomírat.
Reagovat
Jon61
Bože, správně má být: je zbytečné pouštět se s ním...
Reagovat
tommr
tím, že jinak inteligentní lidi neustále reagujou na primitivní hovado jako je Frick. Copak nechápete, že se ukájí tím, že neustále kydá hnůj na Petru a vy mu v tom ještě pomáháte? :(
Reagovat
Frick
Další zaslepenec, co zaměňuje korektní zamyšlení nad rozsudkem za kydání hnoje.
Reagovat
Fandina
A k čemu ti jsou rozbory na rozsudkem, hrabání se v cizím neštěstí, to tě baví, vždyť o ve skutečnosti je kydání hnoje na druhé. Já nevím, jestli si ty vůbec uvědomuješ, jak se chováš. Vždyť je to dokola od tebe. Včera rozbor Káji manžela, teď rozsudek, předtím daně, pořád Štvanie, vždyť ty neděláš nic jiného, než vandruješ do druhých. Nechováš se jako normální člověk. Uvědom si to už.
Reagovat
Blondie
Hele, Fricku, co kdybychom si to vyzkoušeli u tebe?

Jsi ženatý?
Máš děti?
Já jen, že pořád rozebíráš druhé, hledáš v jejich tvrzeních rozpory.
V jakém oboru pracuješ?
Kolik bereš?
Baví tě práce, naplňuje tě?
Jsou tvoji potomci heterosexuální?

Popravdě... mně je blbě ze sebe samé, jen ti to píšu - a to se ti jen snažím dokázat, jak jsou podobné otázky neetické a trochu ti otevřít oči.
Reagovat
blixa
Ačkoliv odpovědi od Fricka nemám, myslím že na základě toho, co z něj tady dosud vypadlo se dají tak s 99,9% jistotou odvodit.

Ženatý není, žádný vztah nikdy neměl, ženská by se ho dotkla tak jedině třímetrovou železnou tyčí (s rozmachem)
Děti (zaplať bůh) nemá
Nepracuje v žádném oboru, nikdy nepracoval, žije z dávek
Netuším, kolik jsou dávky. Deset ? Patnáct ? Kdo ví tak doplní ;-)
Práce ho nebaví a nenaplňuje, protože to prase líný nikdy pracovat nebude.
Potomky nemá, viz výše.

Hrabe se v životech druhých, protože ty bývají zajímavé na rozdíl od toho jeho, který je k smrti nudný.
Reagovat
Blondie
Nah. Já mám fakt osypky, a to jen parodujeme něco, co dělá on.

Raději toho nechme, omlouvám se, že jsem začala.
Reagovat
d@ve
Ale Tommre, ty jsi nepochopil, že ten článek je tu vlastně kvůli Frickovi. Chceme znát Frickův motiv. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pobavilo :-)
Reakce na Fricka ne.
Stačí citovat klasika: "Fricku, co po tobě přišlo, lejno je."
Reagovat
rybicka
Neměl by někdo upozornit Žondru, že se objevil pravý pachatel? Určitě by bylo obhájkyní a Žondrou rozpracováváno tak, že Fricek by nad fabulacemi musel doslova jásat. :-))
Reagovat
Blondie
Jo, docházím k tomu samému závěru. Už mlčím.
Reagovat
rybicka
Fricku, já mám problém, že soucítím i s těmi, kteří si to nezaslouží. Ale Vám přeji, až jednou půjdete doma na wc, aby tam seděl chlap s kudlou...

Tím se přestávám zahazovat s nehodným.
Reagovat
d@ve
Frickovi překazili jeho původní domněnku, že si to Petra udělala sama a tak (i přes vyšetřování a vyhodnocení orgánů činných v trestním řízení) hledá jen cestu jak z toho ven. :)
Jen se do toho malinko zamotal, no.. :D
Reagovat
EllNino
spíš mám pocit, že Žondra je jeho kámoš :D
Reagovat
Frick
Už jsem to psal v době odsouzení - od začátku chci vědět pohnutky pachatele. A ty vyjasněny nebyly.
Reagovat
rybicka
Okrást, ukrást, obohatit se, potáhnout a nemakat na zisk... Co je tu k hledání?
Reagovat
Frick
Dobře, proč se tedy nehrabal v bytě, nechtěl hodinky, šperky, mobil, nesháněl se akivně sám po hotovosti (místo toho, že pouze "pasivně" přijal nabídku na 10 000, přičemž tedy skutečně nečekám, že pro 10 000 by tak strešně riskoval).
Reagovat
rybicka
Protože krvavá oběť není příjemná? Protože to hodně dává tušit, jakou zhovadilost provedl a co za to bude ?
Reagovat
Frick
Takže najednou je z bezcitnýho a chladnokrevnýho Žondry někdo, koho skutečnost, že někoho pořezal, rozhodí natolik, že ani si nehce vzít to, po čem šel?
Reagovat
rybicka
Soucit se sebou, strach o sebe... Zase standard.
Reagovat
EllNino
a co když je nezjistíš? :D
Reagovat
d@ve
Jen to ne.. To bude pak muset napsat napínavý detektivní román s nejasným, tajuplným koncem. :D
Reagovat
Frick
A co chceš jako slyšet? Prostě mne to zajímá. Zajímá mne, proč k tomu došlo, zda byla Petra náhodnout obětí lupiče, cílenou obětí lupiče nebo to ještě bylo jinak.

Okolnosti toho případu jsou prostě prapodivné, což už jsem napsal v 19.08.2019 00:29. Motiv je prostě základ vyšetřování a ten je nejasný.
Reagovat
EllNino
A ty máš čas nad tim takhle neustále dumat?
Reagovat
rybicka
Motiv - obohacení = nejprimitivnější. Co je na tom kospirativního? Tedy pro normálně uvažujícího?
Reagovat
d@ve
Reagovat
Pedronegro
motiv je zcela jasný a píše ti ho tu rybicka, nevím, proč hledáš nějaký další - utajený, co když třeba nešťastné dětství, zneužívání matkou nebo otčímem nebo tak něco, že? - ale to, místo přiblblého spekulování tady, se dozvíš jedině od něho, tak vyber peníze z banky a zajdi se ho zeptat, ty vole :)
Reagovat
rybicka
Nedozvěděl by se nic. Ten hajzlík by jen zavětřil a začal prodávat (a vymýšlet) to, co by cítil, že chce být kupováno.
Reagovat
Pedronegro
to by nevadilo, fricek by mohl být uspokojen a dal by pokoj...
Reagovat
rybicka
Respektive by se mohli uspokojit navzájem :-) a to naposledy. Pak kudlička a šmik :-))
Reagovat
Frick
164. Pokud jde o otázku konkrétní právní kvalifikace skutku, obžaloba jednání obžalovaného kvalifikovala jako zločin vydírání podle § 175 odst. 1, 2 písm. c), odst. 3 písm. a) trestního
zákoníku, když měla zato, že obžalovaný jiného pohrůžkou násilí nutil, aby něco konal, spáchal takový čin se zbraní a způsobil takovým činem těžkou újmu na zdraví. Uvedený závěr se opíral o popis skutku, který nad rámec shora prokázaných skutkových zjištění obsahoval také informaci o tom, že obžalovaný při přiložení nože ke krku poškozené vznesl blíže nezjištěný požadavek, dále pak již po vzniku zranění dostal obžalovaný mobilní telefon z dosahu poškozené a poškozené
neumožnil přivolat si lékařskou pomoc s tím, že potřebuje čas. Dle názoru soudu nicméně,
pokud jde o případný požadavek obžalovaného, který měl vůči poškozené vznést v okamžiku
použití nože, z dokazování nebylo zjištěno nic konkrétního, na základě čeho by soud mohl zcela jednoznačně specifikovat, k jakému jednání měla být obžalovaným za využití nože poškozená nucena. Poškozená sama připustila, že obžalovaný možná v té chvíli něco řekl, nevěděla však co, své jednání obžalovaný nedoprovodil žádným dalším verbálním ani nonverbálním doprovodem,
který by jí snad umožnil rozklíčovat, čeho konkrétně se za použití nože obžalovaný domáhá.
Z logiky věci vyplývá, že obžalovaný měl či mohl mít s poškozenou, případně jejím majetkem, nějaký záměr, není však zřejmé, o co konkrétně mu šlo. Pokud poškozená předala obžalovanému finanční prostředky ve výši 10 000 Kč, z dokazování jednoznačně vyplývá v souladu s tvrzením
poškozené, že takový postup mu navrhla sama, její motivací bylo přimět obžalovaného
k odchodu z jejího bytu, k čemuž také došlo. Ona sama mu nabídla finanční prostředky,
obžalovaný s tím souhlasil, peníze si vzal, nicméně primární zájem obžalovaného použít vůči
poškozené násilí v úmyslu získat takto finanční prostředky či jakýkoli jiný prospěch nebyl
prokázán.
Reagovat
Frick
Dle názoru soudu není možné kvalifikovat jednání obžalovaného jako trestný čin
vydírání pouze na základě obecné situace, kdy pachatel použil vůči poškozenému násilí, aniž toto doprovodí srozumitelným a alespoň s ohledem na situaci dovoditelným požadavkem. Pro to by bylo nutné, aby pachatel násilím jiného nutil k tomu, aby něco konal, opominul nebo trpěl, kdy nicméně v tomto konkrétním případě nebylo zřejmé, k čemu vlastně má či chce obžalovaný poškozenou nutit. Není zřejmé, co obžalovaný sledoval, nevnímala to žádným způsobem ani poškozená, obžalovaný takový případný cíl nedával konkrétním způsobem najevo. Ze stejných důvodů pak jednání obžalovaného nemohlo být kvalifikováno ani jako trestný čin loupeže.
S ohledem na to, že z dokazování vyplynulo, že obžalovaný verbálně projevil pouze jakýsi zájem na tom, aby mu byl dopřán čas, kdy sama poškozená popsala, že se jí obžalovaný náhle jevil jako vzniklou situací zaskočený, kdy přemýšlel, jakým způsobem se následně zachová, lze dovodit, že vznik krvácivého zranění poškozené mohl obžalovaného nějakým způsobem zarazit či překvapit, vedl ke změně jeho záměru, cílů, plánů, které nicméně nevyslovil ani nijak blíže jiným způsobem nespecifikoval. Soud doplňuje, že dle jeho názoru z líčení situace poškozenou jednoznačně nevyplývá, že by se obžalovaný dopouštěl aktivního jednání vůči mobilnímu telefonu obžalované
v tom smyslu, že by jí bránil telefon použít, že by jí snad bránil v pohybu po místnosti či bytě
nebo jí nějakým způsobem znemožňoval přivolat si pomoc, v tomto směru s ohledem na
výpověď poškozené nevyvíjel žádné aktivity. Soud tedy upravil popis skutku oproti podané
obžalobě a v souladu se skutkovými zjištěními také rozhodl o příslušné právní kvalifikaci tak, jak je uvedeno ve výroku tohoto rozsudku.
Reagovat
Pedronegro
no, jestli je toto autentické, tak je to důkaz, že kretén nejsi sám, gratuluji :)
Reagovat
Frick
Je to citace rozsudku.
Reagovat
Pedronegro
tak tam už jen chybí, že ? ničemu nedošlo a že částka taky nesouhlasí :) prý se nedopouštěl aktivního jednání vůči mobilnímu telefonu obžalované (hle - změna pachatele) celkově smutný doklad hrozné úrovně justice v ČR ...
Reagovat
Pedronegro
pardon, místo otazníku má být k ...
Reagovat
spaniel
Nemel to puvodne byt jeji pritel?
Reagovat
Blondie
Měl to být:

A) zhrzený milenec
B) zhrzený sázkař
C) sázkařská mafie, která Petru přišla potrestat, protože nedodržela dohodu
D) měl to být hysterický záchvat Petry, která nevydýchala špatnou sezónu
E) měl to být pokus Petry o ukončení kariéry, kdy nevěděla, jak na to jít jinak
F) měla to být hysterická reakce Petry na rozchod s milencem.

Tolik postřehů jsem našla v diskuzích, kde se polovina Česka proměnila v detektivy frickovského typu.
Reagovat
Blondie
jo, ještě:

G) Hysterická reakce Petry na to, že jí přišli na doping.
Reagovat
rybicka
Vážení, musím se přidat na stranu těch, co se snaží objasnit tento justiční omyl. A nebojím se s dalšími zde říci -justiční zločin!

Pravda je tato! Petra se zoufale zamilovala do toho krasavce prudce inteligentního, (ona má totiž málo zájemců) který sice několikrát za týrání a okrádání slabších, měl problémy se zákonem, nicméně o bohatou Petru nestál!

Ačkoliv je pravdou, že obecně (na světlé výjimky) fotbalisté velmi neinklinují k vědám jako je matematematika a fyzika, nicméně tento krásný hoch jí imponovoval jak intelektem, tak i tím, jak uměl počítat cizí stokoruny. Láska je skutečně slepá!

SAMA SI HO POZVALA!!! Ovšem on nechtěl být fyzicky zneužit tenisovou divou a pokoušel se uprchnout. Marně, ona, zhrzena a velkou mírou touhy přemožena, vzala nůž do své slabší dlaně, a tu preferovanou ruku si málem přepůlila.

Vášeň jí dala sílu, necítit bolest, zato obrovskou touhu pomstít se, za svou nenaplněnou lásku! Proto mu násilím, byť krvácející, vecpala něco ze svých peněz - aby jej posléze mohla nespravedlivě obvinit!

Přiznejme si, jde tu o zhrzenou ženu, ne o zmetka, který okrádá slabší...!!!

Pojďme všichni na Letnou - za svobodu nebohého...!!!
Reagovat
rybicka
Jediný drobný nesoulad tu vidím v tom, proč ho tak dlouho hledali...
Reagovat
horska.kraslice
Chudák Petra. Nejenže byla napadena a nebezpečne poraněna, takže dlouho nebylo jasné, jestli bude schopna vrátit se k tenisu, ale tyhle soudní tahanice ji budou traumatizovat asi ještě hodně dlouho. Přeji co nejvíc psychické síly, Petro.
Reagovat
Blondie
A teď si vezmi, že tímhle vším prochází třeba oběti znásilnění, zločinu, který naprosto brutálně nabourá nějakou důvěru v intimitu, v kontakt, v bezpečnost světa.
Možná ty oběti nevláčí po médiích jako známou Petru, ale závažnost zločinu, prostor pro sekundární viktimizaci a úšklebky okolí je o to větší.

Hrůza :( nedivím se, že se oběti často ani neozvou.
Reagovat
horska.kraslice
Bohužel, je to tak :-(((
Reagovat
johana
A mohl by nám JUDr. Frick objasnit, jaké materiály používá pro svá tvrzení? Jestli četl samotný spis nebo jestli to má ze zdroje JPP (jedna paní povídala)?
Reagovat
Frick
Ano, je to z rozsudku, z němž není objasněn nějaký srozumitelný motiv pachatele.

Osobní nenávist a z něho plynoucí touha Petře ublížit? Pak by byla napadena. K poranění ale došlo z důvodu shody okolností, se kterými pachatel nepočítal.

Majetkový prospěch? Petra mu těch 10 000 sama nabídla, aby odešel. Nesháněl se po ničem. Hotovost, šperky (jejichž přítomnost v bytě šlo odvodit i z Petřiny smlouvy s ALO diamonds)...

Naprosto iracionální, zcela nepromyšlený čin bez smysluplného motivu? Pachatel nebyl ani na drogách, ani duševně nemocný.
Reagovat
d@ve
Jaký chceš motiv, jaký chceš důvod?
Pachatel byl prostě jen prachsprostý recidivista, zizkuchtivý zloděj, který se nezdráhal loupeže za bílého dne.
Pokud to někdo nepochopí, tak asi IQ tykve. Sorry Fricku.
Reagovat
d@ve
*ziskuchtivý
Reagovat
Blondie
Taky mi to tak přijde. Proč se ho tolik lidí snaží vidět jako nějakého génia zločinu a hluboce rozebírají jeho kroky?
Vždyť je to tupec, který si na světě nedokázal poradit jinak, než že přepadával bezmocné seniory - a nechal se u toho, chytit. Po propuštění makal kdesi na svavbě, mozkový trust to asi nebude...
Reagovat
Blondie
bez čárky :/
Reagovat
Frick
"Inteligence a rozumové schopnosti obžalovaného se pohybují v pásmu populačního průměru, resp. při horní hranici pásma průměru. Má z hlediska mentální kapacity dobrou schopnost jednat účelně a uvažovat v dané situaci adekvátně a racionálně, nemá potíže s myšlením ani koncentrací."

Úplnou lopatu na tý stavbě taky nedělal (žádnej asistent pomocnýho dělníka), přítelkyně Žaneta Zelená je (zřejmě) bakalářka, expřítelkyně Králíková je Mgr.

Myslim, že rozumové schoponosti Žondry jsou určitě na takové úrovni, aby nespáchal nesmylsný trestný čin ve smyslu poměru zisku a rizik.
Reagovat
Frick
Pozn.: Citace je z rozsudku, aby někdo neříkal, že je to od Hoppnera atp.
Reagovat
Blondie
A neměl v posteli třeba nějakou Ph.D.?
Okamžitě bych na něj změnila názor.

Proboha, co ty všechno vytáhneš za kraviny, zatímco bys měl vytahovat hlavu ze zadku, ty doktore práv.
Reagovat
rybicka
Už i my ženy jsme se naučily používat muže jako nástroj k uspokojení. :-) Nakonec i lopata může posloužit - co? Překvapuje? Muže by to převapovat nemělo!
Blbej, ale drží... Za intelektem si odpočatá odejde po sprše jinam...
Reagovat
Frick
Že měl vztah se ženama s VŠ vzděláním má sloužit jen jako PODPŮRNÝ argument toho, že to asi nebyl někdo podprůměrné inteligence.

Za bernou minci berte tu citovanou část posudku.
Reagovat
rybicka
To může svědčit o opaku! Že sloužil jako pouhý primitivní nástroj a ani mu to nedocházelo. :-))
Reagovat
Frick
Dobře, jeho vztahy nechme.

Vymluv radši ten posudek.
Reagovat
Jon61
Ano, pouze primitivní nástroj pouze k ukojení chtíče. Ale to platí pro obě pohlaví: Prázdná nádoba nejvíc pobaví.
Reagovat
rybicka
Tak absolutně bych nesouhlasila, přeci jenom mám to ženské vnímání, ale chápu nadsázku a pobavila.
Reagovat
Jon61
Jsem rád, že jste pochopila, že jde o nadsázku, i když nad lidskými vztahy a chováním někdy zůstavám v úžasu. Citát o nádobě řekl jeden učitel matematiky.
Reagovat
rybicka
S nožem pod krkem, či už krvácející - s rukou prakticky bez několika prstů, sama peníze "nabídla"... Tedy to je ale kravka, že? Měla čekat, až blbečkovi dojde, že svědek činu je nejlepší pod metrem hlíny!?!
Reagovat
rybicka
Doufám, že stejně "dobrovolně" slouží svým dnešním souputníkům!
Reagovat
rybicka
Čímž myslím toho ubohého nevinného...
Reagovat
Blondie
To je na tom to strašný. Ona reálně asi opravdu byla velmi, VELMI blízko smrti.
Díkybohu, že je mentálně silná a má kolem sebe velmi dobře fungující rodinu a lidi, co ji mají rádi. Mohla být úplně odepsaná, a tím nemyslím jako tenistka :(
Reagovat
rybicka
No, jako tenistka do jisté míry je. Ta ruka dnes je jistě důsledek změny funkce svalů. Ale naštěstí žije a bude jistě pro své okolí přínosem i bez rakety přímo ve vlastní ruce. :-)
Reagovat
Frick
Této možnosti VŮBEC NIC NENASVĚDČUJE!

Naopak se zdá, že to devastující zranění byla prakticky nejhorší možná varianta nastalé situace.

Jenže vy zaslepenci potřebujete pohádku o statečný lvici, co si svou zoufalou obranou zachránila život, byť jí to stálo těžce zraněnou ruku.

Protože je to prostě líbivější než varianta toho, že by se Petře nic nestalo, kdyby byla pasivní.

Smiřte se s tím, proboha a buďte rádi, že podle všeho neměl v úmyslu pachatel Petře ublížit.
Reagovat
rybicka
Jasně, kdo se ubrání riziku smrti, nikdy nedokáže, že byl v ohrožení definitivním. "Humorné". A jak tu kdo dokáže ty dementní, chorobné fabulace..?

Přestat fabulovat - JEDEN DŮKAZ!!!
Reagovat
rybicka
Petra má důkazy fyzické! Fricek má jaký?
Reagovat
Frick
"Po útoku, kdy byla všude krev, jí dotyčný řekl, že jí nechtěl ublížit, nic po ní nepožadoval, pouze uváděl, že chce čas."
---------------------------------
"Faktem je, že ze způsobu prokázaného jednání obžalovaného nevyplývá, že by zbraní, kterou měl v ruce, aktivně útočil proti tělu poškozené, nicméně zacházel s nožem takovým způsobem, že ho umístil v bezprostřední blízkosti obnažených měkkých tkání těla poškozené, a to v pozici, která nepochybně obecně vyvolá v poškozeném pocit výrazného až fatálního ohrožení, mobilizuje pud sebezáchovy a vyvolá aktivní pohyb poškozeného spojený s přímým kontaktem s ostřím nože, jak se tomu stalo i v tomto případě. "
Reagovat
rybicka
A teď na rovinu. Ten zmetek, jehož jméno ani nechci psát, se tu nemůže vycintávat, jelikož nemá přístup k počítači. (Tedy předpokládám) Zbývá mi nějaký bratr, či "bratr" z předchozích akcí na důchodce. A nebo jiný "xy", který má své sólo zkušenosti s tím, jak držel kudlu ženské pod krkem.

Tak s kým máme tu "čest"?
Reagovat
Frick
Už jdi někam. Máš prostě zaslepený vnímání. A je tedy docela zdrcující, že radši budeš si trvat na (v rozsudku) vyvrácený hypotéze těžkýho ublížení na zdraví s PŘÍMYM úmyslem nebo dokonce s úmyslem loupežné vraždy (přičemž tam je poměrně jasnej, byť nepřímej důkaz toho, že kdyby chtěl spáchat nejtěžší zločin, tak k jeho provedení nebyla žádná překážka) než přijmout pravděpodobnou variantu loupeže s potyčkou, při níž došlo shodou okolností ke zranění.
Reagovat
rybicka
JÁ MÁM ZASLEPENÉ..? PROTOŽE JINÉ? :-)))
Reagovat
rybicka
Nicméně, protože se snažím číst a vnímat, můžu souhlasit s tím, že nešel á priori vraždit. S tím jsem schopna souhlasit. Šel krást a byl k tomu ochoten použít zbrań. Že doufal v pohodlnější zisk? Tomu věřím, ale zbraň nakonec použil...
Reagovat
Frick
On použil zřejmě zbraň jak plánoval. K pohruzce. Nevykonal aktivní pohyb s přímým úmyslem zranit. Úmysl byl zmocnit se nože, který mu Petra chytla, přičemž nedbal rizika zraněni oběti. Což je pachateli kladeno právem za vinu.
Reagovat
rybicka
Takže se začínáme shodovat. A můžeme se i shodnout na tom, že jestliže na ní šel s pohrůžkou a ona tu pohrůžku jako takovou vnímala, a podle toho reagovala, že to není její hloupost? Že to byl její pud sebezáchovy a reakce na ohrožení a pohrůžku zbraní?
Reagovat
Frick
Logičtějši je vyhovět požadavkům s čímž agresor i počítá.
Reagovat
rybicka
Hmm, souhlas. Ale nemám zrovna kudlu pd krkem a jsem v bezpečí. Vy právě asi také, že?
Reagovat
Frick
Ano. S tím bych dovedl souhlasit. Kdyby pohrůžka nožem byla face-to-face na vzdálenost delší než ruka, tak by se dost možná rozhodla jinak než pro (jak posléze vyplynulo z okolností) nemoudrou sázku na sebeobranu.
Reagovat
rybicka
No sláva, alespoň něco. "Nemoudrost" už nebudu rozebírat - moudrým důchodcům ubližoval...
Reagovat
Pedronegro
myslím, že být Fricek ve stejné situaci, tak citace ze soudu by zněla nějak takto: Faktem je, že ze způsobu prokázaného jednání obžalovaného nevyplývá, že by zbraní aktivně útočil proti tělu poškozeného, nicméně zacházel s nožem takovým způsobem, že ho umístil v bezprostřední blízkosti obnažených měkkých tkání těla poškozeného, a to v pozici, která nepochybně obecně vyvolá v poškozeném pocit výrazného až fatálního ohrožení, mobilizuje pud sebezáchovy a tady vyvolala u poškozeného pomočení, pokálení a mdloby, čímž se sesunul směrem dolů a přitom dosáhl přímého kontaktu s ostřím nože a vlastního podřezání, které obžalovaný neobmýšlel, což je doloženo tím, že po útoku dotyčný řekl, že mu nechtěl ublížit, nic po něm nepožadoval, pouze uváděl, že chce čas, a tudíž je nevinný.
Takže PK dobře udělala, že se bránila.
Reagovat
rybicka
... se přiznám, že mým prvotním dojmem při čtení bylo to, že došlo k vymiškování :-)
Reagovat
Pedronegro
to by nepochybně patřilo oběma :)
Reagovat
rybicka
A měli by klid a my s nimi :-)
Reagovat
Blondie
Brilantně.
Reagovat
Blondie
ON JÍ DAL NŮŽ NA KRK, TY HŇUPE!
Chápeš to už???

Ten chlap tam přišel a zaútočil se zbraní v ruce na mladou holku!

Veškerá vina jde za ním.
Ty furt rozebíráš to, co měla udělat Petra, a to ve zlomku vteřiny, kdy čelila útoku, o kterém sama netušila, zda ji nemá zabít. Ona netušila, ty šmejde, že Žondrovi jde hlavně o prachy. Byl to cizinec, který na ni vytáhl zbraň.

Je to asi stejný princip, jako kdyby se nějaká studentka v zimě vracela domů z přednášky, za zastávkou ji někdo přepadl, znásilnil a uškrtil a tys tady blil, že kdyby se nesnažila křičet a bránit a místo toho si zkusila užít sex, tak by ji nemusel zabít, ale vystačil by si se souloží.

S klávesnici nějakým způsobem ovládajícími blivanci, kteří sekundárně útočí na oběť a dávají jí za vinu, že se ve zlomcích vteřiny, zcela nepřipravena, nerozhodla jinak, nemá cenu diskutovat.
Reagovat
com
mladou holku? to uz trochu prehanis :D ..mlada holka je okolo 20ky :D
Reagovat
Frick
Je to stejný princip, jako kdyby někdo na tebe vytáhl kvér, chtěl mobil, šrajfotli, ty by ses po něm vrhla a on by tě střelil.

Samozřejmě, že on by měl na krku loupežnou vraždu s jasnym úmyslem, ale zároveň by se špitalo "Proboha, nechat se zastřelit pro pár zbytečností, proč mu to radši nedala?"
Reagovat
rybicka
Ale ona peníze dala a Fricek právě to, někde výše, používá jako její blbost, či dokonce spoluúčast na aktu.

Tak měla peníze dát, nebo ne? Co je správně? Obé nemůže!
Reagovat
Frick
To, že mu dala takto sama od sebe peníze jenom potvrzuje to, že motiv pachatele je zcela prazvláštní.
Reagovat
rybicka
No vždyť jsem to psala viz: "Cui bono", ale to jste přešel.
Reagovat
Blondie
Fricku.
Vytáhni

tu
hlavu
ze
zadku!

Říkám ti to furt!
Recidivista trestaný za svazování a MLÁCENÍ bezbranných důchodců (tam je to kousek od smrti už jen z podstaty - stařenky a stařečkové mají slabší srdce a pod.) napadne mimo plán mladou holku. Ta před ním krvácí, je jasné, že jí způsobil zranění a bude to patrně řešit - takže je tu vždy otázka, zda pro něj nebude výhodnější ji umlčet úplně. Protože buď ji nechá a patrně si sedne cca na 10, nebo ji zabije a SNÍŽÍ PRAVDĚPODOBNOST, že ho vůbec chytí, protože bude chybět svědek. A když ho chytí, v tomhle skvělém státě dostane ne těch 10, ale třeba 12.

Takže ano, statečná Lvice tuhle situaci ustála ještě dobře.

Začínám se obávat, že i ten tupý Žondra tě intelektem převyšuje.
Reagovat
Frick
Ty jsi vytáhnni hlavu z p*dele a přečti si ten rozsudek.
Reagovat
EllNino
Škoda Fricku, že nenapadl tebe, neměl bys teď ruku, protože Kebrle by t ji nespravil, a možná bys nepsal s takovou kadencí, protože bys měl jen jednu ...
Reagovat
Jon61
A tu by měl na všechno, byl by z něho jednoruký bandita. Musel by s ní jíst, mýt se, ale sloužila by mu i k zábavě, k potěše.
Reagovat
Frick
Kdybych nešáhl po ostří, tak by se mi na 99% v daném případě nic nestalo.
Reagovat
EllNino
to nikdy nemůžeš říct, protože jsi to nezažil.. takže už dost s těmito soudy z pozice neutrálního ... jestli chceš, přijdu k tobě domů a dám ti nůž pod krk, uvidíme, jestli budeš jednat pasivně a nebo kvičet jako pašík na porážce, abych to dal pryč ... ty hovádko boží
Reagovat
Frick
Pasivně ve smyslu nejít a agresorem do fyzického střetu. Jestli by někdo začal zděšením křičet, tak je to v pořádku.
Reagovat
EllNino
Nemáš ani ponětí, co bys dělal ... tohle jsou všechno hrozný kecy
Reagovat
Frick
To je pravda. Ale doufám, že pokud by se to nedejbože stalo, tak bych jednal lépe než Petra.
Reagovat
rybicka
A paradoxně, křičet je velký problém. Kdo nic nezažil, může takto blbě pindat! Dostaví se reakce, ze které je posléze sám ten reagující překvapen! Pindat o takto konkrétní situaci od stolu může jen ignorant.

Několikrát v životě jsem se ubránila (byť i "jenom" útěkem), prvně asi v osmi před tak dvacetiletým, který mě natvrdo chytil a šel tvrdě po sexu. Situaci jsem zvládla (zpětně hodnoceno - brilantně), ale hlásek jsem nevydala! A ani v podobné situaci později.

Pindejte, až něco prožijete!
Reagovat
rybicka
Když se celý pud sebeobrany aktivizuje, křičet se NEDÁ. To ruší tu koncentraci a nesmírně ubírá síly,Vy teoretický "cosi"!
Reagovat
Blondie
Rybičko, to je mi líto, sakra. Jsem fakt ráda, že jsi v pořádku! :(
Reagovat
rybicka
Vzhledem k tomu, že je to spousta let, tak jsem v tomto směru OK. Každopádně mě to posílilo a připravilo do podobných situací života. Bohužel ne na jiné způsoby hajzlíků (sociálně pojaté). Fyzicky jsem už nikomu nedopřála mě napadnout.

Mě po letech spíše trápilo, že jsem to nikomu neřekla, neměla jsem takové kolem sebe. A protože jsem vypadala ještě o roky mladší, musel být ten člověk nebezpečně nemocný. Jen doufám, že nedokonal na jiném dítěti :-(
Reagovat
rybicka
A díky za účast, byť s odstupem let :-)
Reagovat
d@ve
A nebo už bys tu na 99% nic nenapsal. Šance je fifty-fifty. ;)
Reagovat
Frick
Jasně. Tak bezcitný loupežný vrah jde spáchat odpornou loupežnou vraždu. Oběť vezme nožem pod krkem, ta šáhne po ostří, načež pachatel nůž vysmekne, čímž se obět těžce zraní na ruce. Můžeš mi aspoň naznačit co by ho tak mohlo odradit od toho, aby na již zraněné oběti svůj hrůzný úmysl vykonal?
Reagovat
d@ve
Když se to "géniovi" někdy vymkne z ruky, tak je chtě nechtě "donucen" k zoufalým činům.
V případě Petry k tomu naštěstí nedošlo. To ale neznamená, že z pachatele budeme dělat milosrdného chudáka.
Třeba ten tvůj obhajovaný nečekal takovou odvážnou reakci a že by někdo kladl jakýkoli odpor, protože od seniorek se jí dosud nejspíš nedočkal. Její reakcí mohl být tak zaskočen a nemile překvapen, že se mu jeho původní plán sesypal jak domeček z karet. A tak s radostí přijal nabídku "drobných" a zmizel..
Á propós, neříkal jsem, že tam šel s úmyslem spáchat loupežnou vraždu. ;)
Reagovat
Frick
Tak tento "modus operandi" (přiiložení nože zezadu na krk) v minulosti Žondra neprováděl, resp. není to známo.

Dále je skutečně nepravěpodbné, že by on jako mladý člověk z Hané a aktivní sportovec neznal Petru a nebyl si schopen uvědomit, že její fyzická zdatnost (plynoucí z výšky i toho, že je tenistka) může být riziková pro hladký průběh plánovaného činu.
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
johana
Já si jenom kladu otázku, jak se civilista dostane k rozsudku. Přístup do spisu nemá, státní zástupce mu ho určitě nedal, na internetu se rozsudek nenachází, že by mu ho poskytl obžalovaný nebo obhájkyně? Jeho námitky jsou bezpředmětné, jelikož Žondra skutek popírá, jeho motiv je nutno si domyslet, argument, že je "inteligenčně na výši", aby to nespáchal, jaksi nekoresponduje s jeho předchozí trestnou činností, a odkaz na jeho vzdělané partnerky je už úplně mimo mísu. Já bych posouzení viny ponechala na soudu, ten spis zná, ten objektivně zdůvodní, proč některému důkazu uvěřil a některému ne, a na rozdíl od Fricka není jednostranně zaujatý.
Reagovat
Frick
Tak to tě děvče zklamu. Rozsudek je ke stažení na stránkách ČT 24, link jsem sem přímo dal. Jneže to by sis musela tady projít komentáře místo psaní tototo pamfletu.
Reagovat
Frick
Záhada fotografií a videa, které byly pořízeny krátce po činu novináři, kde její jméno NENí, nebyla objasněna.
Reagovat
d@ve
Hercule Poirot hadr... :D
Reagovat
Frick
Petra u soudu sdělila, že MÁ jméno na zvonkách.

Krátce po činu byly novináři zveřejněny fottografie, kde jméno KVITOVÁ na zvonkách neni.

Takže bylo strženo? Kým? Policií? Ta snad přeci nemá v úmyslu manipulovat s věcmi na místě činu.

Jaký máš vysvětlení pro toto?
Reagovat
Jon61
To už je posledlost. Máte možnost vzít útok na Petru na sebe a jít si sednout místo toho lumpa. Nám se uleví, že nebudeme muset číst Vaše příspěvky.
Reagovat
Frick
Posedlý je vaše zavíraní očí před fakty. FAKTY.
Reagovat
Jon61
Obraťte se na ombudsmanku Šabatovou či na prezidenta Zemana, třeba je svými FAKTY přesvědčíte a Váš nevinný idol dostane milost.
Reagovat
rybicka
+1000000
Reagovat
rybicka
A ještě tu máme Johna Boka a VÝBOR NA OBRANU NESPRAVEDLIVĚ STÍHANÝCH. Doporučuji se obrátit tam.
Reagovat
rybicka
... samozřejmě s těmi fakty :-))))
Reagovat
Jon61
Může si podat stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva do Štrasburku.
Reagovat
rybicka
A po zbytek života bude okrádat důchodce, jen aby měl na zaplacení výdajů...
Reagovat
Jon61
Třebas mu nakonec dojde, že je ubohý tvor, který jen otravoval život jiným, a oběsí se.
Reagovat
rybicka
Proboha to ne. Pokud "dojde" - to je to nejvíc a také "nejkrutější". :-) Sám sobě...
Reagovat
Frick
...tak základní věc není. Rozsudek vlastně jen potvrzuje naprosté iracionální chování pachatele, který ovšem nebyl závislý na nějaké návykové látce, ani nebyl psychicky nemocný a byl přinejmenším průměrně inteligentní. Tak co u něj toto jednání zapříčinilo?


https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2899916-verohodnost-vypovedi-kvitove-nezpochybnil-zadny-dukaz-stoji-v-rozsudku

https://ct24.ceskatelevize.cz/sites/default/files/2340560-rozsudek_kvitova.doc
Reagovat
Jabadu
tohoto prvoka:
Ihned po útoku odeslal SMS svému kamarádovi ve znění:
"Rychle pryč a nic nevím"
Už nyní je ve vězení za "marcelu" a bude hůř. V tomto světě platí jedno jasné pravidlo: Na děti a na ženský se nesahá!
Půl roku (kvůli němu) muklové nemohli v TV sledovat Petru na turnajích.
Nu pogodi! ...
Reagovat
com
a co neprokazany pachovy stopy, to ze byl nekde jinde, detektor lzi.. :D
Reagovat
Jabadu
4 psi, 100 zkoušek. Ani jedna chyba!
Stačí?
Reagovat
Jon61
Ještě by měli potrestat jeho chlastkamoše za křivá svědectví. Zřejmě stejný lidský odpad jako Žondra.
Reagovat
NoletheBest
Naprostý souhlas, obecně bych byl pro 2/3 délky pobytu ze sazby hlavního pachatele. Ať si to společně užijí.
Reagovat
Blondie
Jenže oni reálně křivě nevypovídali - hádám, že je instruovala obhájkyně a jejich postup sladila.
Je to takový stupidní fígl.
Pokusili se o manipulaci - místo "Hele, já mohu dosvědčit, že tady Pepa mezi 8:30 a 10:30 byl, celou dobu makal támhle s lopatou" zkusili hrát na "Hele, nevím o tom, že by tady Pepa v tu dobu nebyl. Nebyl důvod, aby tady nebyl."

Tím si dostatečně kryli zadek, ale zase jim na to skočili jen ne úplně bystří jedinci. Nicméně k mému smutku se spousta lidí, kteří na základě této splácaniny zajásali, že má Žondra alibi, našla.
Reagovat
Jon61
V některých státech jsou právníci nejvíce opovrhovaným povoláním, většinou jsou opravdu morální bahno, které je za peníze schopno vše a často podvedou i vlastního klienta.
Reagovat
Blondie
Každá mince má dvě strany.
Osobně si myslím, že v Česku je to nastavené dobře - a opravdu je třeba za klienta bojovat. Kdyby to bylo jinak, následkem budou mnohá lidská neštěstí.

V Česku takové ty obskurnosti, kdy advokátka tvrdí, že si smrt zavinila dívka sama, protože NA ZASTÁVCE NA CHODNÍKU (!!!) stála se sluchátky v uších a neslyšela blížící se auto, jehož zfetovalý řidič ji na tom chodníku srazil a zabil, si ten stav řeší sám...
Reagovat
blixa
Přesně tak, žádný svědek neprohlásil "já jsem ho tu viděl v tolik a v tolik, všichni mlžili aby si kryli zadek. Reálné alibi nemá Žondra žádné.
Reagovat
com
no a co kamerovej zaznam? Kdyz Kvitova vypovedela ze v tu a tu dobu u ni zvonil, ale na kamerovym zaznamu nikdo nevesel ani nevysel do budovy, to jako neni divny?
Reagovat
d@ve
Jak prosté, ten kamerový záznam byl z vedlejšího vchodu. :))
Reagovat
Blondie
Vždycky si říkám, jaké bytosti mohou nachystat na tu fakt průhlednou manipulaci s detektorem lži (v Česku to není přípustný důkaz, oni to moc dobře ví - stejně tak by se mohli dovolávat potápění Petry ve Vltavě, aby se určilo, zda nelže) a na svědectví podávaná logikou "nevšiml jsem si, že by tam nebyl". A ona se fakt taková stvoření najdou! :D
Reagovat
Blondie
*nachytat
Reagovat
com
https://www.hoppner.cz/udajny-utocnik-na-kvitovou-si-nechla-udelat-testy-na-detektoru-lzi-vysledek-nevinen-zahada-ztraceneho-videa-podle-ktereho-do-domu-kvitove-nikdo-nevesel-jak-to-tedy-bylo/#.XVms4HvgpPY
Reagovat
Blondie
A? :D
Gumídky už jsi dneska viděl, byl to dobrý díl? Nebo jakou pohádku mi na dobrou noc doporučíš? ;)
Reagovat
EllNino
Hoppner no :D
Reagovat
Jon61
Ten je schopen tvrdit, že Američané nebyli na Měsíci.
Reagovat
blixa
Jasně že nebyli ! A Země je placatá a slunce obíhá okolo ní, to je přeci jasné ! :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
hoppnera (!) spamoval už hloupej Jan(ek)
Reagovat
Jon61
Detektor lži je voda na mlýn notorickým lhářům, což je případ Žondry, proto se ho dožadoval.
Reagovat
Frick
Nevim, myslim, že člověk nemůže, pokud na něj jde poprvé, vědět, že ho ochč..ije.

Ano, pokud má na to výcvik, tak asi jo.
Reagovat
Frick
Ty vole, ta SMS byla "ráno pryč a nic nevim". Samozřejmě to naznačuje, že Žondra v těch Napajedlích nemusel bejt, na druhou stranu narozdíl od "Rychle pryč..." to nenaznačuje, že by se nacházel na místě, z nějž by bylo třeba prchnout. To jest místa činu.
Reagovat
d@ve
Frick bez komentáře? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist