Štefková v Québeku druhé překvapení nepřidala, prohrála s Van Uytvanckovou

15. 9. 2016, 18:21
Aktuality 17
WTA QUÉBEC - Barbora Štefková ukončila své premiérové vystoupení na turnaji WTA ve dvouhře ve druhém kole. Jednadvacetiletá Češka v Québeku nenavázala na senzaci z předchozího zápasu a Belgičance Alison Van Uytvanckové podlehla ve dvou setech.
Barbora Štefková

Barbora Štefková v Kanadě neprošla kvalifikací, ale po odhlášení Američanky Mattekové se do hlavní soutěže dostala a poprvé v kariéře si tak zahrála na turnaji WTA ve dvouhře. Svou premiéru si v úterý osladila skalpem nasazené dvojky a obhájkyně titulu Anniky Beckové, o další překvapení se však nepostarala.

V utkání druhého kola dnes jednadvacetiletá Češka nestačila na o rok starší Belgičanku Alison Van Uytvanckovou. Bývalé 41. hráčce světa podlehla 4-6 3-6, když v každém setu přišla dvakrát o své podání.

I přes dnešní neúspěch Štefková vylepší ve světovém žebříčku o zhruba deset příček své dosavadní maximum, kterým je 170. místo.

Štefková v Québecu vypadla už i ve čtyřhře, ve které si včera připsala svou rovněž premiérovou výhru na okruhu WTA. V dnešním čtvrtfinále však se Srbkou Jovanou Jakšičovou neuspěly, když podlehly 4-6 4-6 druhému nasazenému páru Marii Irigoyenové z Argentiny a Barboře Krejčkové, která loni turnaj ve čtyřhře vyhrála.

Van Uytvancková, která před rokem hrála debl s Krejčíkovou, se ve čtvrtfinále singlu utká s Oceane Dodinovou. Devatenáctiletá Francouzka dnes porazila dvakrát 6-4 Američanku Sachiu Vickerovou a mezi osmičku nejlepších se na okruhu WTA dostala poprvé v kariéře.

Poslední Češkou ve dvouhře zůstala Tereza Martincová, která zvládla zápas 2. kola už ve středu a v pátek si tak zahraje o své první semifinále. Dnes pouze čekala na soupeřku, kterou bude o necelý rok starší Jessica Pegulová. Dvaadvacetiletá Američanka porazila 7-6 6-4 domácí Francoise Abandaovou a ve svém rovněž druhém čtvrtfinále na okruhu WTA bude také usilovat o premiérové semifinále.

Roli nasazené jedničky nepotvrdila domácí Eugenie Bouchardová. Kanadská favoritka vypadla už ve druhém kole, v němž podlehla hladce 2-6 3-6 Rusce Alle Kudrjavcevové.

"Bylo úžasné zahrát si na vyprodaném stadionu. Atmosféra byla skvělá, i když samozřejmě diváci nebyli na mé straně. Snad alespoň na konci ocenili úroveň mé hry," řekla Kudrjavcevová, momentálně až 162. hráčka světa.

Tereza Martincová si o své první semifinále na elitním okruhu WTA zahraje s Jesiccou Pegulovu. Američanka ve druhém kole zdolala 7-6 7-5 domácí Francoise Abandaovou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 9. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Van Uytvancková (Belg.) - Štefková (ČR) 6-4 6-3
Kudrjavcevová (Rus.) - Bouchardová (1-Kan.) 6:2, 6:3
Dodinová (Fr.) - Vickeryová (USA) 6-4 6-4
Pegulaová (USA) - Abandaová (Kan.) 7:6 (7:2), 7:5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Irigoyenová (2-ČR/Arg.) - Štefková/Jakšičová (ČR/Srb.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Mayo
Aká fešanda tota Baska.
Reagovat
sprchon
http://smilewithstrength.com/
Reagovat
blixa
Tak divíš se jí ? Když se už pomalu chystá udělat první padesátce pápá ? ;-)
Reagovat
Frick
Ale proč probůh Krnda? Ta si má pozvat až jen pražský sportovce!

Kavárna musí smutnit, nemá nějakého hrdinu, co by odmítl jít k Milošovi.

Smutnou hrdinkou je Kája. Na samostatnou inauguraci u Miloše by asi bylo nutno to USO vyhrát (a to kdo ví jestli) a jako neolympionička měla logicky smolíka. Přitom ona se ho zastala v době, kdy byla na vrchoolu pussy aféra. :-(

Lucce to při rom rozhovoru neuvěřitelně seklo. Možná jí fakt ta její dieta dělá dobře na pleť.

http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/340463-premier-podekoval-medailistum-z-ria-olympioniky-prijal-i-prezident/
Reagovat
Frick
2:6 3:6 za 63 minut proti Kudryavtseve

Už mi jí začíná bejt líto snad i....
Reagovat
EllNino
hlavně jsem zvědav, kdo ten turnaj nakonec vyhraje :D
Reagovat
EllNino
už teď je jasné, že to bude hráčka mimo top 100 ...
Reagovat
Frick
To je fakt. A může ho i vyhrát hráčka, co nikdy nebyla v TOP 100 a ani by jí tam tirul premiérově neposunul...
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BKY78RhgWmq/

Nj, jak nemá ten řidičák a nechce jezdit sockou mezi otrávným plebsem, tak musí hledat alernativní způsoby přepravy. :o)
Reagovat
Fandina
OT ... Beth jsem na té fotce málem nepoznala
http://media.rozhlas.cz/_obrazek/3701066--lucie-safarova-a-bethanie-mattekovasandsova--1-300x200p0.jpeg
Reagovat
VlS
Připadá mi tam jak Domča :-)
Reagovat
mikimaus321
Bára hrála pěkný chytrý tenis doufám,že jsi zlepší chuť ve čtyřhře
Reagovat
tommr
dneska neodehrála tak dobrej zápas jako proti Beckový a celkem podle očekávání na Van Uytvanckový skončila ...
I tak ale může bejt s turnajem spokojená, protože se jí podařilo porazit hráčku z první padesátky a získala cenný body do žebříčku, který jí umožní stabilizovat si pozici ve druhý stovce ... :)
Reagovat
Dobry-den
Sice se na ni dobře dívá, ale herně rozhodně příjemně nezaujala.
Je to jen průměrná hráčka s nulovým potenciálem. Mohla by dopadnout podobně jako Birnerová nebo Voráčová, čili do stovky se sice může dostat, ale jinak nic, co by stálo za řeč.
Reagovat
EllNino
ježiš to jsou soudy ... a i kdyby, bejt hráčka top 100 je samo o sobě už úspěch jako blázen, když uvážíš, kolik lidí tenis hraje
Reagovat
Dobry-den
to je skvělé
Reagovat
brixner
Dobrý den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist