Štěpánek dostal daviscupovou cenu za oddanost

1. 2. 2014, 14:59
Aktuality 0
Radek Štěpánek dnes dostal Cenu za oddanost Davisovu poháru. Dvojnásobný vítěz "salátové mísy" z let 2012 a 2013 převzal ocenění před čtyřhrou 1. kola soutěže proti Nizozemsku v Ostravě.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Pětatřicetiletý Radek Štěpánek hraje Davisův pohár od roku 2003, odehrál dohromady 46 zápasů ve dvouhře a čtyřhře s celkovou bilancí 30:16. Po návratu do týmu v roce 2007 je s Tomášem Berdychem strůjcem českých úspěchů. Předloni proti Španělsku i loni proti Srbsku získal Štěpánek ve finále rozhodující třetí bod.

Radek ŠtěpánekPři finále v roce 2012 dostali v Praze stejnou cenu Berdych a členové vítězného týmu z roku 1980 Jan Kodeš a Tomáš Šmíd. Cena za oddanost je určena hráčům s účastí v minimálně 20 utkáních nebo s alespoň 50 odehranými zápasy a patří i Jiřímu Javorskému a Janu Koželuhovi. Štěpánek je v daviscupovém výběru podvaadvacáté.

Nejvyšší daviscupové ocenění - Cenu za výjimečnost - má z českých tenistů pouze Ivan Lendl, Jana Novotná ji dostala za Fed Cup.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist