Štěpánek je v Memphisu v semifinále

1. 3. 2008, 12:31
Aktuality 0
Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje v Memphisu. Český reprezentant v pátek porazil 7-6 6-1 Australana Guccioneho, kterému oplatil lednovou porážku ze Sydney. V boji o finále se utká se Švédem Soderlingem, který ve dvou setech vyřadil světovou šestku Andyho Roddicka.
Radek Štěpánek

O účast ve druhém finále na okruhu ATP za sebou se dnes čtvrtý nasazený Štěpánek utká se Švédem Robinem Söderlingem, který překvapivě vyřadil turnajovou jedničku Američana Andyho Roddicka. Právě s bývalým prvním hráčem světa Štěpánek minulou neděli prohrál boj o titul v San Jose.

Soderling: Odehrál jsem jeden z nejlepších zápasů
Také Söderlingovi se momentálně daří, před týdnem byl ve finále turnaje v Rotterdamu. Devětadvacetiletý Štěpánek nastoupí proti o šest let mladšímu Švédovi počtvrté v kariéře. Dvakrát s ním prohrál, v posledním vzájemném souboji předloni v Hamburku hladce zvítězil.

Söderling dokázal v pátek teprve poosmé v kariéře porazit hráče z elitní desítky světového žebříčku. "Skvěle jsem podával, ale nejen to. Hrál jsem skvěle. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů," uvedl Švéd.

Osmý nasazený Soderling Roddicka trumfnul dokonce i v počtu es, kterých nasázel 16. Podle Američana je nyní švédský tenista největším favoritem na titul. "Během zápasu mě napadlo, že jestli projdu do semifinále, budu mít slušnou šanci dojít až do konce," řekl Roddick, kterému Soderling nenabídl ani jednou šanci k prolomení servisu. "Myslím, že to se teď povede jemu."

Davenportová se na výhru nenadřela
Ve druhém semifinále se představí šestatřicetiletý švédský veterán Jonas Björkman, jenž zdolal ve třech setech o polovinu mladšího Američana Donalda Younga, který v tie-breaku třetí sady neproměnil mečbol. Björkmanovým soupeřem bude Belgičan Steve Darcis, který nedávno uhrál v Davisově poháru v Ostravě proti české reprezentaci jediný bod svého týmu.

Už čtvrtý titul po návratu po mateřské pauze může získat bývalá světová jednička Lindsay Davenportová. Čtvrtá nasazená Američanka hladce porazila v semifinále hráčku z kvalifikace Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu a dnes nastoupí proti Bělorusce Olze Govorcovové, která si zahraje ve finále poprvé v životě. Naproti tomu Davenportová může získat už 55. titul.



ATP & WTA Memphis - výsledky 5. dne:

Muži ... dvouhra - čtvrtfinále: :
Štěpánek (4-ČR) - Guccione (Austr.) 7-6(4) 6-1
Söderling (8-Švé) - Roddick (1-USA) 7-6(6) 6-3
Björkman (Švé) - Young (USA) 1-6 6-2 7-6(6)
Darcis (Bel) - Bolelli (Itá) 6-1 6-0

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Söderling, Björkman - Darcis (Bel.).

Muži ... čtyřhra - semifinále: :
Ratiwana/Ratiwatana (Tha) - Lipsky/Martin (USA) 6-4 7-5

Ženy ... dvouhra - semifinále: :
Davenportová (4-USA) - Erakovicová (kv-Zél) 6-0 6-3
Govorcevová (5-Běl) - Peerová (3-Izr)

Ženy ... čtyřhra - semifinále: :
Haynesová/Wasingtonová (USA) - Lepčenková/Rodinaová (Rus) 6-3 6-1
Davenportová/Raymondovaá (3-USA) - Arvidssonová/Czinková 4-6 6-2 10-3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist