Štěpánek neprohrál v kvalifikacích už jedenáct zápasů

24. 9. 2016, 09:49
Aktuality 11
ATP CHENGDU - Radek Štěpánek prodloužil svou neporazitelnost v kvalifikacích turnajů ATP už na 11 zápasů. Dnes v čínském Chengdu potvrdil roli favorita proti Japonci Takutu Nikimu, byť v prvním setu musel dohánět manko brejku i likvidovat setbol.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se po třech týdnech vrací do turnajového kolotoče. Svou podzimní asijskou část sezony začíná na novém turnaji v čínském Chengdu, kde se o start v hlavní soutěži musí porvat v kvalifikaci.

Sedmatřicetiletý veterán z Karviné do ní vstoupil očekávanou výhrou nad osmadvacetiletým Japoncem Takutem Nikim. Hráče páté světové stovky, který během své kariéry nevystoupal v žebříčku ATP nikdy výš jak na 278. místo, porazil 7-6 6-2.

Nicméně s neznámým soupeřem, který hrál kvalifikaci turnaje ATP teprve popáté v kariéře a pouze jednou (Shenzhen 2015) v ní uspěl, měl bývalý osmý tenista světa Štěpánek především v úvodu problémy. V prvním setu po ztraceném servisu prohrával 3-5, ale podání si vzal zpět, v dalším gamu odvrátil setbol a pak už začal potvrzovat roli favorita. 

V tie-breaku 'ostřílený' český tenista získal pět míčků po sobě a v druhém dějství už dominoval. Po svém podání ztratil jen 2 z 18 výměn a po hodině a půl se mohl radovat ze své první výhry po čtyřech týdnech.



Štěpánek tak v kvalifikacích vyhrál už 11 zápasů v řadě, když naposledy prohrál v květnu v Římě s Italem Volandrim. Od té doby se kvalifikoval na French Open, do Stuttgartu, na Masters 1000 v Torontu a na US Open. Z jedenácti letošních startů v kvalifikaci neuspěl pouze čtyřikrát.

O start v hlavní soutěži podniku ATP 250 v Chengdu, kde může zaútočit na návrat do Top 100, se 105. hráč světa Štěpánek utká s dalším soupeřem z Japonska: pátým nasazeným Japoncem Go Soedou. Toho v jediném vzájemném duelu před pěti lety na trávě v Queensu porazil hladce ve dvou setech.

Štěpánek by měl v Chengdu startovat i ve čtyřhře, ve které ho čeká premiérový společný start s Kanaďanem Vaskem Pospisilem.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 947.735 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2016)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Štěpánek (2-ČR) - Niki (Jap.) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
Radku,drz se.Jsi dobry.
Reagovat
tommr
v článku se sice píše, že "Štěpánek by měl v Chengdu startovat i ve čtyřhře, ve které ho čeká premiérový společný start s Kanaďanem Vaskem Pospisilem", ale ve skutečnosti je Radek v deblu psanej společně s Thiemem ...
Reagovat
tommr
turnaj v Chengdu zřejmě nahradil turnaj v Kuala Lumpuru? Kuala Lumpur je zrušenej nebo přesunutej na jinej termín?
Reagovat
Kozoroh
Kuala Lumpur bylo zrušeno a nahrazeno turnajem v Chengdu -
https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Malaysian_Open_(tennis)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisworldusa.org/news/news/Roger_Federer/36568/iptl-schedule-announced-there-will-be-nadal-federer-and-serena-williams-/
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Chengdu_Open_%E2%80%93_Singles

Pokud Radek uspěje v 2. kole kvalifikace, v 1. kole hlavní soutěže ho čeká někdo z čtveřice Lu, Ramos, Mannarino, Monaco.
Reagovat
kada.tom
ten naplněný program Doma se mi vůbec nelíbí, kdyby alespoň omezil ty čtyřhry, když už musí hrát skoro každý týden :-(

ale on by snad po Chengdu měl mít týden volna a hrát až v Shangaji ..
Reagovat
EllNino
Dominic si těmi pouťáky už odpískal několik velkých turnajů, na které mu nezbyly síly ...
Reagovat
kada.tom
právě proto se mi ten jeho program nelíbí, no ... jako nevím, jestli je moudrý hrát v Métách a Chengdu a vynechat 500ku v Pekingu/Tokyu - moudrý to bude v případě, že vyhraje v Métách a udělá dobrej výsledek i v Číně ..

... ale ty jeho čtyřhry se mi nelíbí, ale nic s tím neudělám ani já, ani ty, no ..
Reagovat
Kozoroh
Dom je přihlášený i na Peking - https://en.wikipedia.org/wiki/2016_China_Open_(tennis)#Seeds

Ale pokud si chce vybojovat účast na TM, měl by se dle mě vykašlat na 250 a soustředit se na Masters v Šanghaji a Paříži. 250 si už moc bodů do race-žebříčku nenahrabe, neboť 6 míst pro ostatní turnaje už má zaplněné - 500+250+250+250+180+180 (ze stránky https://en.wikipedia.org/wiki/2016_ATP_World_Tour_Finals#Singles_2). Aby ho nakonec Berdych nebo Čilič nepředběhli, Domovi bych totiž účast na TM přál, osazenstvo bylo poslední roky +/- stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pěkné ale takové hráče by měl porážet i po flámu i ve svém věku:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist