Štěpánek porazil Seppiho, o finále se utká se Ščukinem

2. 6. 2011, 16:23
Aktuality 2
CHALLENGER PROSTĚJOV - Radek Štěpánek v Prostějově vyřadil třetího nasazeného Itala Andrease Seppiho a postoupil už do semifinále. O finále si dvojnásobný vítěz turnaje zahraje zřejmě se světovou třináctkou Rusem Južným.
Radek Štěpánek

Dvaatřicetiletý Radek Štěpánek se před dnešním zápasem čtvrtfinále turnaje Czech Open rozehrál s někdejší světovou jedničkou Ivanem Lendlem. Nebylo to poprvé, co se s osminásobným grandslamovým vítězem dostal na kurt. "Vždycky to je čest a skvělé si s ním zahrát, bylo to výborné. Zeptal se mě, jestli nepotřebuji něco speciálního, a rozehrál jsem se jako každý jiný den," usmál se Štěpánek.

Lendl, který v sobotu před finále odehraje v Prostějově exhibici, pak sledoval utkání z rohu hlediště s jednou ze svých pěti dcer Danielou, která s ním letos přijela.

Štěpánek v úvodních kolech porazil shodně 7-5 6-2 Slováka Klece i krajana Rosola a také dnešní čtvrtfinále s Andreasem Seppim zahájil ziskem první sady v poměru 7-5.

Český tenista začal zápas brejkem, dlouho se z něj ale neradoval. Od stavu 4-5 však proti třetímu nasazenému Italovi získal pět gamů v řadě a i v úvodu druhé sady tak vedl už 2-0. Dvaatřicetiletý rodák z Karviné poté začal chybovat a o náskok znovu přišel. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a jeho závěr zvládla lépe poslední domácí naděje na titul Štěpánek, jenž nakonec zvítězil 7-5 6-4.

"Člověk se cítí líp, když vyhraje dvakrát 6-2, ale táta mi říkal, že není důležité vyhrávat, když ti tam všechno padá, ale umění je vyhrávat, když ti to nejde. Neřekl bych, že mi to nejde, ale výpadky jsem si utkání zbytečně komplikoval," řekl.

Po využitém prvním mečbolu hodil míček do hlediště a snažil se trefit konkrétní osobu. "Seděl tam brácha se synem, ale přehodil jsem," řekl Štěpánek.

Soupeřem turnajové šestky Štěpánka v boji o finále bude Kazach Jurij Šukin, kterému nejvýše nasazený hráč a světová třináctka Michail Južnyj z Ruska vzdal ve druhém setu. "Je jedno, kdo postoupí, vždycky musím hrát svoji hru," konstatoval Štěpánek, který prostějovský challenger vyhrál v letech 2004 a 2005 a loni prohrál ve finále.

"Včera na tréninku jsem si poranil nohu, ale myslel jsem, že to nebude vážné. Dnes mi první set vyšel, ale ve druhém se bolest v noze vystupňovala tak, že jsem zápas nemohl dokončit. Tady v Prostějově jsem mířil vysoko, ale bohužel se to nepodařilo,” komentoval Južnyj.

- CHALLENGER PROSTĚJOV (Česko, antuka, 106.500 eur) -
čtvrteční výsledky (2. 6. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (6-ČR) - Seppi (3-It.) 7:5, 6:4, Ščukin (Kaz.) - Južnyj (1-Rus.) 1:6, 4:1 skreč, Cipolla (It.) - Koroljov (Kaz.) 6:4, 2:0 skreč, Muňoz de La Nava (Šp.) - Estrella (Dom. rep.) 5:7, 7:5, 6:3.

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Ščukin, Cipolla - Muňoz de La Nava.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
To jak radek umi menit rytmus hry je obdivuhodne...tohle tak umet :-)
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Radku !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist