Štěpánek postoupil v Prostějově do čtvrtfinále

2. 6. 2010, 16:54
Aktuality 0
Radek Štěpánek vyhrál po návratu na kurty po nemoci i druhý zápas. Nejvýše nasazený hráč challengeru UniCredit Czech Open dnes v Prostějově porazil ve 2. kole Francouze Nicolase Renavanda ve dvou setech a v boji o semifinále ho čeká Fin Jarkko Niemninen. Do čtvrtfinále postoupil i Jan Hájek.
Radek Štěpánek

"Soupeř hrál strašidelně uvolněně. Nastoupil s tím, že nemá co ztratit a dovolil si, co by si asi normálně nedovolil. Byl jsem trošku v nesnázích na konci prvního setu, kdy jsem odvracel tři setboly, ale pak jsem utkání kontroloval," řekl po své výhře Radek Štěpánek.

První set získal v souboji s hráčem z kvalifikace až po hodinovém boji. Nicolas Renavand, kterému patří ve světovém žebříčku až 657. místo, českého tenistu "zlobil" častým zkrácením hry a za stavu 5-4 vedl při Štěpánkově podání 40-0. Daviscupový reprezentant ale odolal a získal sedm her za sebou. "Každý zápas, který vyhraji, je pro mě krokem kupředu," řekl.

V boji o semifinále čeká Štěpánka mnohem těžší soupeř. Nieminen vzdoroval na Roland Garros pět setů Andymu Roddickovi. "Byl mezi třicítkou na světě, má tenis postavený na výborné kondici a na hře zezadu. Těším se na to a pokusím se postoupit," řekl Štěpánek.

Obhájce titulu Jan Hájek zvládl vypjaté utkání s Portugalcem Ruiem Machadem, s kterým loni jednou prohrál, ve dvou setech. "Věděl jsem, že je urputný, běhavý a velký bojovník, že to nebude procházka. Ke konci druhé sady začínal mít navrch, ale naštěstí jsem odvrátil setbol a tie-break jsem zvládl výborně," řekl daviscupový reprezentant.

Opět se hrálo pod zataženou střechou, z které občas kapala voda. Navíc bylo chladněji než v úterý, na tabuli svítilo jedenáct stupňů Celsia. "Počasí letos není pro tenis ideální. V Mnichově se hrálo při šesti stupních. Člověk se musí hlídat, aby neprochladl," řekl Hájek.

Výsledky - challenger Prostějov (antuka, dotace 125.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Renavand (Fr.) 7:5, 6:2, Hájek (6-ČR) - Machado (Portug.) 6:4, 7:6 (7:2), Nieminen (5-Fr.) - Granollers (Šp.) 2:6, 6:3, 6:4.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist