Štěpánek prohrál s Luem a v Chengdu vypadl v 1. kole

27. 9. 2016, 08:25
Aktuality 2
ATP CHENGDU - Radek Štěpánek v čínském Chengdu na úspěšně absolvovanou kvalifikaci nenavázal. Sedmatřicetiletý český tenista v prvním kole turnaje ATP 250 podlehl ve dvou setech Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu, s nímž ve třetím vzájemném duelu prohrál poprvé.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek zahájil podzimní asijskou část sezony na novém turnaji v čínském Chengdu, kde prošel letos už poosmé a popáté v řadě kvalifikací podniku ATP.

V hlavní soutěži však odehrál pouze jeden zápas. Sedmatřicetiletý rodák z Karviné už v utkání prvního kola nestačil na Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu, proti kterému si nevypracoval žádný brejkbol a po jednom ztraceném servisu v každém setu prohrál 4-6 3-6.

Třiatřicetiletý Lu, který začal letošní sezonu kvůli zranění až v květnu a přesto je ve světovém žebříčku na solidním 63. místě, si ve třetím vzájemném duelu připsal první vítězství.

Štěpánek je aktuálně na 105. místě a do konce roku má v plánu návrat do elitní stovky. O víkendu by měl hrát kvalifikaci v Tokiu.

Český veterán ale ještě zůstává v Číně, neboť je přihlášen i do čtyřhry. Nenastoupí však s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, s nímž se nedávno domluvil na spolupráci, ale hrát bude s Rakušanem Dominicem Thiemem.

Právě Thiem je nasazenou jedničkou ve dvouhře, roli turnajové dvojky bude plnit Australan Nick Kyrgios.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 947.735 dolarů
úterní výsledky (27. 09. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Štěpánek (ČR) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Škoda Radku, škoda. Ale nevzdávej to!
Reagovat
letityfanousek
Spíš mne překvapuje dost brutální porážka Koláře s Lazovem v Maďarsku, kde byl nasazený jako jednička. Dostal v prvním setu i kanára.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist