Štěpánek prohrál více než tříhodinový maratón s Ungurem

5. 5. 2015, 20:29
Aktuality 4
CHALLENGER ŘÍM - Radek Štěpánek se loučí s challengerem v Římě už po prvním kole. Zkušený český tenista dnes sice otočil nepříznivý vývoj zápasu proti Rumunovi Adrianu Ungurovi, nakonec ale po téměř třech a půl hodinách boje padl. Do druhého kola se z tria českých zástupců dostal pouze Adam Pavlásek, zatímco Jan Mertl neuhrál ani set.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se v dubnu vrátil na kurty po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním zad a lýtka. Během antukových turnajů se chce dostat do zápasového zatížení a vyladit formu na oblíbenou část sezony na trávě. Zatím odehrál tři turnaje a na dvou z nich ztroskotal hned na prvním soupeři.

Nejprve na challengeru v americké Sarasotě vypadl v prvním kole s Donaldsonem, minulý týden na turnaji ATP v Mnichově prošel kvalifikací a skončil ve druhém kole na raketě Španěla Bautisty a dnes prohrál v prvním kole challengeru v Římě.

Na kurtu však strávil více času, než v předchozích třech zápasech dohromady. S Rumunem Adrianem Ungurem , s nímž v předchozích dvou vzájemných duelech neztratil ani set, totiž svedl bitvu, která se protáhla na 3 hodiny a 23 minut.

Štěpánek prohrával 3-6, 2-5 a byl dva brejky dole. Dokázal se však do zápasu vrátit a dokonce měl našlápnuto k úspěšnému obratu. Ve třetím setu otočil z 1-3 na 4-3 a měl výhodu brejku. Ale náskok neudržel a nakonec prohrál 3-6 7-6 6-7.

Šestatřicetiletý rodák z Karviné v zápase přišel celkem sedmkrát o podání. dalších 16 brejkbolů ještě odvrátil.

V dalších dvou týdnech se 115. hráč světa Štěpánek představí na challengerech v německém Heibronnu a švýcarské Ženevě. Pak už přijde na řadu Roland Garros.

V Římě dnes neuspěl také Jan Mertl, který nestačil na domácího Mattea Berrettiniho. Z Čechů tak v italské metropoli pokračuje už jen dvacetiletý Adam Pavlásek, který dva dny po porážce ve finále ostravského challengeru porazil 7-5 6-4 Itala Andrea Travagliu. O čtvrtfinále si zahraje s devatenáctiletým Švédem Eliasem Ymerem.

• CHALLENGER ŘÍM •
Itálie, antuka, 42.500 eur
úterní výsledky (05. 04. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - Travaglia (It.) 7-5 6-4
Ungur (Rum.) - Štěpánek (3-ČR) 6-3 6-7(4) 7-6(3)
Berrettini (It.) - Mertl (ČR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Chrenda
se rozjíždí pomalu. Jestli se vůbec ještě rozjede i když nezmar je to neskutečný. Jsem fakt zvědavý, jestli se dokáže vrátit do první stovky.
Reagovat
Fandina
Adam v Římě vyhrál nad Ymerem ve dvou setech a je ve čtvrtfinále. Super a gratulka. Další posun na žebříčku a už by měl být 191. Gratulkaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Chrenda
Jo jo, už je pátý nejlepší Čech a už je nejvyšší čas aby nahradil Radka v první stovce. Tak ať to jde dál tak dobře jako doposud.
Reagovat
slacker
paty cech je mnohem mene nez desata ceska :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist